Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 13:27 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Ha hozzám jössz.....Katona József: Ha hozzám jössz.....

Ha hozzám jössz, a téren gyere át,
hozd magaddal a mezők illatát,
lépd át a dombot és az árkokat,
bújtass szemedbe délibábokat,
hozd el a tiszta levegő ízét,
hajnal harmatát, a tavak vízét,
madár dalából a legszebb hangot,
déli kongásba olvadt harangot.

Ha eljössz hozzám, úgy gyere szépen
ahogy a csillag ível az égen,
ahogy a szellő suhan a parton,
ahogy a naphoz búvik az alkony;
gyere úgy, mintha nyílna a rózsa,
ahogy a csermely indul a tóra,
ahogy az utak összehaladnak,
ahogy a reggel köszön a napnak.

Ha hozzám jössz, a fények közt gyere,
bújjon ruhádba tavaszok szele,
kísérjen el a csend, a nyugalom,
keress meg engem rejtett utakon,
ahogy két világ egymáshoz szól át;
hozz nekem emlékteremtő órát,
hozd el a szavak másik értelmét,
s ha itt vagy, mindezt szórd, szórd szerteszét.
mrg1, 2018. július 12. csütörtök, 12:00
Címkék: Katona József, téren gyere, mezők illatát, tiszta levegő, tavak vízét, legszebb hangot,
Kommentek
Antall-konferencia - Boross Péter: a gondviselésnek köszönhető, hogy Antall József miniszterelnök lett
Boross Péter Antall József volt miniszterelnök halálának 25. évfordulója alkalmából, az Országházban rendezett keddi emlékkonferencián úgy fogalmazott, Magyarország nem volt "kedvence a Nyugatnak", ezért előnyös volt, hogy olyan ember lett a miniszterelnök, aki megjelenésével, kisugárzásával tiszteletet váltott ki, aki társasági ember volt a szó legnemesebb értelmében, tudása pedig mindig mérhetetlen hatást váltott ki.

Vannak, akik még most is kritizálják bizonyos döntéseit, de figyelembe kell venni a politika azon alapvetését, hogy nem lehet mindig azt tenni, amit szeretnénk, hanem sokszor csak azt, ami lehetséges - jegyezte meg. Kiemelte, hálásak lehetünk a sorsnak, hogy ilyen színvonalú miniszterelnöke volt az országnak, és "búsonganunk" kell azon, hogy korán elment, mert még rengeteg dolga lett volna.

Marinovich Endre, a Veritas főigazgató-helyettese, Antall József volt kabinetfőnöke kiemelte, Antall József higgadtan, magabiztosan, elszántan, következetesen, szakértő módon és a nemzetet
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 16:25
Átadták a Magyar Teátrum Díjakat a Nemzeti Színházban
Elismerést kapott Szalontai Gabriella, a József Attila Színház kelléktárvezetője; Bajkó György, a székesfehérvári Vörösmarty Színház műszaki vezetője; Hordós András, a Vígszínház kelléktárvezetője; Ifj. Taraczközy Zoltán, a kecskeméti Katona József Színház hangtárvezetője; Pallagi Mihály, a Nemzeti Színház világosító tárvezetője; és Petrovszki Árpád, a Békéscsabai Jókai Színház szabótárvezetője.

Nemzetiségi különdíjban részesült Prágai Tibor Tivadar, a Magyarországi Szerb Színház szcenikusa; határon túli különdíjban Erdélyi Zoltán, a Komáromi Jókai Színház színpadmestere.

Az esten első alkalommal adták át a kivételes színészi pályákat elismerő Magyar Teátrum Életműdíjat, amelyet Csernus Mariann Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő vehetett át.

Az ünnepi gálán a Magyar Teátrum Díj alapítója és ötletgazdája, Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár kiemelte: a kilencedik alkalommal átadott elismerésekkel kitűnő színészek köszönik meg sikereiket a mögöttük
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 20:52
Továbbra is Vidnyánszky Attila vezeti a Magyar Teátrumi Társaságot
A szakmai szervezet budapesti sajtótájékoztatóján elhangzott: négy alelnököt is választottak. A következő öt évben Szabó Ágnes, a Gózon Gyula Kamaraszínház; Cseke Péter, a kecskeméti Katona József Színház; Pataki András, a Soproni Petőfi Színház és Oberfrank Pál, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatója az MTT új elnökségének tagja. A társaság új Felügyelő Bizottságot is választott.

Vidnyánszky Attila, az MTT elnöke arról beszélt, hogy büszkék lehetnek az elmúlt tíz év munkájára. Kiemelte: az elmúlt 8-9 évben az általuk kitalált, felépített rendszer szerint működik az egész színházi szakma, egyre több nézőt befogadva, egyre több színházi hellyel gazdagodva.

Elmondta: a közgyűlésen három új tag - a Fórum Színház, a Magyarországi Német Színház és a Budapest Táncszínház - nyert felvételt, így 68-ra bővült a Magyar Teátrumi Társaság tagsága. "A szakma és a magyar kultúra jövőjét is meghatározni tudó érdekképviseleti szerv, és ebből adódóan nagyon komoly a felelősségünk és így is állunk hozzá a
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 16:22
Kövér: Lengyelország sorsának alakulása magyar és közép-európai ügy is
Kövér László kiemelte: az erős, szuverén és független lengyel állam nélkül nem létezik egyensúlyteremtésre képes Közép-Európa. Ilyen Közép-Európa nélkül pedig Európa ismét és végleg elveszítheti egyensúlyát, és ezáltal nemcsak a mi térségünk, hanem Európa valamennyi országa és nemzete kiszolgáltatottá válhat Európán kívüli érdekeknek - mutatott rá az Országgyűlés elnöke.

Úgy fogalmazott: keresztény államaink egy évezrede történt megalapítása óta a történelem megtanított bennünket arra, hogy nemzeteink emelkedésére, fejlődésére és gyarapodására csak akkor van esély, ha létezik a nemzetét szolgálni képes független, szuverén és cselekvőképes állam.

Az is közös tapasztalatunk, hogy ilyen állam hiányában a nemzeteink mindig csak idegen érdekeket és értékeket képviselő hatalmak nyomása alatt sínylődnek és hanyatlanak, keresve az alkalmat, hogy visszaállítsák nemzeti szabadságukat, azaz megteremtsék annak lehetőségét, hogy életüket a saját érdekeik és értékeik szerint éljék - mondta, hozzátéve:
velemenyezd, 2018. december 08. szombat, 13:26
Kiállítás nyílt Kecskemét elmúlt 650 éves történetéről
tulajdonképpen hidat képez múlt és jelen között. Hidat képez a mai kecskeméti polgárok mellett a jövendő, a most felnövőben lévő kecskeméti polgárok számára, hiszen a tárlat egy digitális térbeli olvasókönyvként is felfogható.

Az élményszerű formában megrendezett kiállítás öt részre tagolódik: az idővonal folyósóra, "a magasság és mélység" termére, az épületek termére, a kereskedelem és ipar termére és ezt egészíti ki az "egykor és ma" terme, valamint a múzeumpedagógia.

Rosta Szabolcs, a Kecskeméti Katona József Múzeum igazgatója kiemelte: a Duna-Tisza közének kiemelkedő stratégiai pontjaként a Kecskemét a történelem szinte valamennyi korszakában fontos, központi hely volt. Kecskemét története során prosperáló és nehéz időszakok váltották egymást. Ahogy a város jelmondata is utal rá, a magasság és a mélység egyaránt része volt a hat és fél évszázadnak.

Kiemelte: a település túlélt tűzvészeket, pestisjárványokat, homokveszedelmet, rác pusztítást vagy a 20. század emberéletet semmibe vevő
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 13:51
Szakértő: háborús helyzettel fenyeget az amerikai-orosz ellentét
A szakértő az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában hozzátette: úgy látszik, hogy Oroszország harminc év után felmondja a Ronald Reagan amerikai elnök és Mihail Gorbacsov szovjet államfő által kötött megállapodást.

Elmondta: tény, hogy Oroszország a megállapodás szerint túl nagy hatótávolságú fegyvert állított fel.

A kihelyezett SSC-8 típusú rakétarendszernek 2500 kilométer a lőtávolsága, ami azt jelenti, hogy Oroszország nyugati részéről Hollandia vonaláig bárhová el lehet lőni vele - fűzte hozzá.

A szakértő arra is kitért, hogy helyes döntésnek tartja Magyarország növekvő koszovói és afganisztáni szerepvállalását.

A magyar katonák számára hamarosan végett ér a ciprusi misszió, de a felszabaduló kapacitást ismét felajánlja Magyarország a NATO számára, ezzel is tartva magát választott politikájához, a nyugat-balkán védelméhez - értékelte Kis-Benedek József.
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 08:51
Kercsi incidens - Szakértő: mindkét féltől lehet még provokációra számítani
szakértő az M1 aktuális csatorna hétfő esti műsorában azt mondta: a jövő márciusban esedékes ukrajnai választásokig még várhatók meglepetések. Jelenleg úgy tűnik, hogy az Ukrajna tíz leginkább veszélyeztetettnek tartott megyéjében bevezetett december 26-ig érvényben lévő hadiállapotot meg fogják hosszabbítani. Akár az is lehetséges, hogy a jövő tavaszi választást sem tartják meg, vagy nem az egész országban.

Kis-Benedek József szerint Oroszország és Ukrajna között politikai konfliktus van, amelyet nem katonai eszközökkel kellene megoldani. Kérdésre válaszolva azt mondta, egyik félnek sem érdeke, hogy a "hűvös konfliktusból forró konfliktus" legyen. Ugyanakkor megjegyezte: ha muszáj, az oroszok képesek arra, hogy a keleti szakadár területeket ténylegesen elfoglalják.

A szakértő azt mondta: a következő időszakban mindkét féltől lehet még provokációra számítani. Ha tárgyalnának, el lehetne kerülni a konfliktus éleződését, de ennek jelenleg nincs esélye.

November 25-én a Fekete-tengeren, a
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 21:37
A magyar-amerikai szövetség erősítésének fontosságát hangsúlyozta az Atlanti Tanács alelnöke
Magyar Amerikai Koalíció egyébként a tavasszal vendégül látta Brenzovics Lászlót, a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség elnökét, akinek találkozókat is szervezett az amerikai politikai élet több szereplőjével, és kitüntette Orosz Ildikót, a II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola rektorát.

Damon Wilson, az Atlanti Tanács alelnöke beszédében a többi között a magyar-amerikai viszony további fejlesztése mellett foglalt állást. Hangsúlyozta, hogy Budapestnek és Washingtonnak erősítenie kell katonai szövetségét és össze kell fognia annak érdekében, hogy Magyarország szomszédjai is beágyazódhassanak a nyugati demokráciák táborába. "Stratégiai párbeszédre van szükségünk Budapest és Washington között" - hangoztatta.

Az Amerikai Magyar Koalíciót 1991-ben alapították, az óhaza és az Egyesült Államokban élő magyarok közötti kapcsolatok ápolására és a Magyarország határain kívül élő magyarok segítésére. A szervezet a többi között ösztöndíjakat ad és gyakornoki programokat szervez magyarországi és a
velemenyezd, 2018. december 01. szombat, 07:51
Képek, videók
katona_jozsef_tiborc_p ana
lilagondolatok
2017. január 28. szombat, 18:18
Katona József sírján.jpg
chillik
2016. március 06. vasárnap, 05:47
Katona József Színház
azenujsagom
2013. október 06. vasárnap, 06:48
Katona József.jpg
erzsob
2012. szeptember 22. szombat, 08:46
Katona József szinház elö
csalogany13
2012. május 30. szerda, 22:40
kecskemét katona józsef s
lacipecsenye
2011. január 03. hétfő, 13:22
Bp,Katona József Színház
bodajne
2010. augusztus 07. szombat, 22:14
Katona József Színház...
caris11935
2009. július 12. vasárnap, 09:38
Katona József.jpg
ujjozsef
2009. február 07. szombat, 07:59
Katona József szinház
ksmama
2008. május 11. vasárnap, 14:00
Katona József Nagyszínház
rushlilly
2008. március 11. kedd, 11:24
Katona József u..jpg
agica2004
2006. december 14. csütörtök, 16:31
Gyerekek Templpm téren
hofstadterborbala
2008. augusztus 05. kedd, 20:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.