Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 19:56 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Koronavírus - ITM: nem nyitnak ki az egyetemek a veszélyhelyzet lejártával sem
A koronavírus-járvány megfékezését célzó kormányrendelet értelmében 2020. március 12-én intézménylátogatási tilalom lépett életbe a felsőoktatásban. Az ellenzék felelőtlen magatartása miatt a rendelet 2020. március 27-én hatályát veszti - írták.

A kialakult helyzet kezelése érdekében Bódis József, az Innovációs és Technológiai Minisztérium felsőoktatásért, innovációért és szakképzésért felelős államtitkára levélben kérte az állami fenntartású egyetemek és főiskolák vezetőit, hogy az intézmények maradjanak zárva, és jelezzék hallgatóiknak, hogy továbbra se látogassák a felsőoktatási intézményeket. A nem állami fenntartású intézmények részére az államtitkár javaslatként fogalmazta meg, hogy a veszélyhelyzetre tekintettel hasonlóképpen járjanak el.

2020. március 23-tól a helyi adottságokhoz, feladatokhoz igazodva a felsőoktatásban mindenütt elindult a távoktatás, a képzések a jövő héttől is ebben a formában zajlanak majd. A fiatalok érdekeit szem előtt tartva az intézmények megteszik a szükséges lépéseket annak érdekében, hogy minden hallgató számára biztosítsák a félév sikeres lezárásának lehetőségét - áll a közleményben.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 21:53
Címkék: Bódis József, Technológiai Minisztérium, veszélyhelyzet lejártával, ellenzék felelőtlen, rendelet 2020, kialakult helyzet,
Kommentek
Koronavírus - Védőfelszerelések érkeztek a rendőrséghez és a honvédséghez is
A koronavirus.gov.hu oldalon pénteken azt írták: ezen a héten több mint nyolcvan kórházba és pénteken is több mint 50 kórházba szállítottak védőeszközöket. Többi között a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetbe, az Országos Korányi Pulmonológiai Intézetbe és több más budapesti kórházba, továbbá szegedi, debreceni, kistarcsai és más vidéki kórházakba.

Hangsúlyozták, hogy a koronavírus-járvány elleni védekezésben nemcsak az egészségügyi dolgozók védelme, hanem a rendvédelmi dolgozóké is fontos. Pénteken a Készenléti Rendőrség is nagyobb védőeszköz-szállítmányt kapott, benne sebészeti és speciális maszkokat, védőkesztyűket, védőruhákat.

Emlékeztettek: a rendőrség kulcsfontosságú feladatokat végez a járvány elleni védekezésben. Biztosítja a határellenőrzést, ellenőrzi a beutazási tilalom, a kijárási korlátozások és a hatósági házi karantén betartását, és szorosan együttműködik a járványi hatósággal a járvány fékezéséért. Mindemellett továbbra is gondoskodik a határvédelemről és a
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 18:12
Koronavírus - AM: átmeneti könnyítés kapható az uniós támogatásból megvalósuló beruházásoknál
A tárca közleménye szerint a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet megnehezíti a projektek végrehajtását, sok esetben a támogatási szerződésben vállalt kötelezettségek nem teljesíthetőek. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium a projektek megvalósításának segítése érdekében komplex intézkedéscsomagot dolgozott ki, amely átmeneti könnyített szabályozást vezet be a határidők, az indikátorok és a pénzügyi elszámolások teljesítésében.

Ezzel az intézkedéscsomaggal összhangban, de az Európai Mezőgazdasági Vidékfejlesztési Alap felhasználására vonatkozó speciális előírásokra figyelemmel adott ki tájékoztatót az agrártárca, mint a Vidékfejlesztési program irányító hatósága és a Magyar Államkincstár, mint a kifizető ügynökség.

Az intézkedések azoknál a rendelkezéseknél tartalmaznak könnyítéseket, amelyeket az uniós jogszabályok nem szabályoznak. Várható, hogy az Európai Unió szervei által hozott lépések után további könnyítő szabályok bevezetésére is sor kerülhet - közölte az AM.

Az
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 18:02
Koronavírus - Újabb piacok nyitnak ki, támogatási formák vidéken
vegyes és szelektív hulladékgyűjtő edények külső felületének fertőtlenítését. Folyamatosan fertőtlenítik a játszótereket, a köztéri pihenőpadokat és a kondiparkokat is - közölte az önkormányzat pénteken az MTI-vel. Kitértek arra, hogy a vasútállomás és Sóstógyógyfürdő között közlekedő, a nyári szezonban népszerű 8-as autóbuszvonal járatai - a nyári menetrend ellenére - hétfőtől ritkábban fognak közlekedni.

A szekszárdi önkormányzat felméri azt, hogy hány fogyatékos ember szorulhat segítségre a veszélyhelyzet alatt - közölte a polgármesteri hivatal az MTI-vel. Ács Rezső polgármester elmondta, ha változik a fogyatékossággal élők helyzete, például gondozójuk kórházba kerül, a város ugyanazt a segítséget megadja nekik, mint az időseknek: étkezést biztosítanak, bevásárolnak, és kiváltják gyógyszereiket.

Szentesen hétfőtől ingyenessé tették a közösségi közlekedés használatát az egészségügyi dolgozók számára. Szabó Zoltán Ferenc polgármester közölte, a társasházakban a korábban bejelentett kötelező
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 17:12
Koronavírus - OBH: továbbra is be kell tartani a járványügyi intézkedéseket a bíróságokon
A kormány március 31-ei, a veszélyhelyzet ideje alatt érvényesülő egyes eljárásjogi intézkedésekről szóló rendelete értelmében a bíróságok a veszélyhelyzet időtartama alatt is működnek. Továbbra is mindenkinek be kell tartania azonban azokat az intézkedéseket, amelyek a bírósági munkatársak és az ügyfelek egészségének védelmét szolgálják - közölték.

A bíróság épületébe az ügyfelek főszabályként továbbra sem léphetnek be és a személyes ügyfélfogadás is szünetel a bíróságok kezelőirodáin. A bíróság az eljárási cselekményeket lehetőség szerint elektronikus hírközlő hálózat vagy más elektronikus, kép- és hang továbbítására alkalmas eszköz útján hajtja végre.

Bírósági eljárásokat továbbra is lehet kezdeményezni, valamennyi ügyszakban biztosított az elektronikus ügyindítás, amelyhez ügyfélkapu-, cégkapu- vagy hivatalikapu-regisztráció szükséges. A papíralapú beadványok postai úton nyújthatók be - ismertették.

A jogszabály rendezi a polgári, közigazgatási, gazdasági és büntető ügyszakokban az
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 17:02
Online zajlanak a Pécsi Nemzeti Színház próbái
használatra szánt történelmi vígjáték", A László Király visszatér című darabot Szálinger Balázs a Pécsi Nemzeti Színház felkérésére írta és a Szent László-legendakört járja körbe. Az előadást Tóth András Ernő rendezi.

A Csókos asszony című operettet Méhes László állítja színpadra.

A színház közleményében megjegyzi, ugyan a jelenlegi helyzetben bizonytalanná vált, mikorra tűzhetik ki a premierek időpontját, ennek ellenére a társulat folytatja a munkát, hogy a lehető legfelkészültebben várja a veszélyhelyzet feloldását követő időszakot és a közönséget.

A közleményben jelezték, hogy a Csorba Győző Könyvtár és a Pécsi Balett csatlakozásával tovább bővült a pécsi kulturális intézmények összefogása, amelynek keretében online kulturális tartalommal látják el a közönséget a veszélyhelyzet idején.

A Pécsi Nemzeti Színház, a Pannon Filharmonikusok Zenekar, a Bóbita Bábszínház és a Pécsi Harmadik Színház kezdeményezéséhez csatlakozva a Csorba Győző Könyvtár az intézmény zárva tartása alatt is az
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 15:41
Koronavírus - LMP: segíteni kell az agráriumot a veszélyhelyzetben
A párt a járvány miatt munkájukat vesztettekre gondolva azt javasolja, hogy mezőgazdasági idénymunkákra elsősorban őket lehessen alkalmazni. Számukra bérkiegészítést és a szakmai felkészülés támogatását is biztosítani kell, és csökkenteni az alkalmazásuk adminisztratív terheit - tette hozzá.

Schmuck Erzsébet követendőnek tartja azt az osztrák mintát, amely egy internetes felületen biztosítja a mezőgazdasági munkaerőigény és a jelentkezők találkozását.

Az LMP szerint a kormánynak ugyancsak járulékmentessé kellene tenni a veszélyhelyzet idejére az őstermelői tevékenységet.

A politikus arra is emlékeztetett, hogy az elmúlt időszak szélsőséges időjárásai miatt kárt szenvedetteknek is támogatást kell nyújtani, a többi között a barack- vagy mandulatermesztőknek. Enélkül szerinte elkerülhetetlen a jelentős áremelkedés.
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 13:31
AM: jelentős siker az osztatlan közös földtulajdon felszámolásában
közel 3,5 milliárd forint értékben. Ez azt jelenti, hogy ezeket a jellemzően 1 hektár alatti földeket és tulajdoni hányadokat is 1 millió forintot meghaladó hektáronkénti áron kívánják megvásárolni a gazdák.

Kifejtette, hogy az NFK a napokban megkezdi a vételi ajánlattal érintett földekre az értékbecsléseket, hogy a végleges értékesítési árak kialakulhassanak. Az állam vállalja az 1 hektár alatti méretű földek esetében az értékbecslések költségét, ezzel is segítve a gazdákat. A kihirdetett veszélyhelyzetre való tekintettel, törekszünk arra, hogy a teljes értékesítési folyamatot minél kevesebb személyes kontaktus mellett tudjuk lefolytatni. Ezért a mostani ajánlattevőktől is türelmet kérnek, az adásvételi szerződések aláírását a kormány intézkedéseihez igazítja majd az NFK és természetesen minden érintett időben értesítést fog kapni a folyamat további lépéseiről.

A program folytatódik, április végén várható egy újabb, hasonló területnagyságú és mennyiségű földterület értékesítése. Az első
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 12:12
ITM: már februárban hozzátettek a kiskereskedelmi forgalom növekedéséhez a felvásárlások
százalék) forgalma is februárban. Az élelmiszer- és élelmiszer jellegű vegyes kiskereskedelem volumenének növekedéséből 7, a patikák esetében mintegy 10 százalékpontot magyaráznak a február második felétől megélénkülő felvásárlások.

Cseresnyés Péter, az Innovációs és Technológiai Minisztérium kereskedelempolitikáért és fogyasztóvédelemért felelős államtitkára arra hívta fel a figyelmet, hogy a csomagküldő és internetes kiskereskedelem forgalma a korábbiakkal megegyező ütemben, harmadával nőtt. A veszélyhelyzeti intézkedések miatt azonban arra lehet számítani, hogy a teljes kiskereskedelmi forgalomból jelenleg kevesebb mint 7 százalékkal részesedő terület aránya tovább bővül. Az államtitkár emlékeztetett, hogy a napi fogyasztási cikkeket vagy éttermi ételt forgalmazó kereskedők átmenetileg könnyebben térhetnek át a házhozszállításra. Az üzleten kívüli és a csomagküldő kereskedelmi tevékenységek a veszélyhelyzet idején bejelentés és nyilvántartásba vétel nélkül folytathatók annak érdekében, hogy a járvány
velemenyezd, 2020. április 03. péntek, 10:11
Képek, videók
szent józsef0319.jpg
maroka
2020. március 18. szerda, 19:25
Lénárd József ÖRÖME LÉG
menusgabor
2020. február 11. kedd, 18:56
0 a névnap, csősz józsef.
lovaszmarika
2019. szeptember 14. szombat, 12:29
Sándor József Benedek.jpg
liliana01
2019. március 18. hétfő, 17:31
József Lőrincz
dandej
2019. február 20. szerda, 21:40
zoltán_józsef atya0120.jp
maroka
2019. január 21. hétfő, 12:29
honfoglaló_belányi józsef
maroka
2018. november 29. csütörtök, 15:24
antal józsef és jános pál
maroka
2018. október 23. kedd, 10:16
SZKV-BOROS József u..jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:16
SZKT-Pojcsik József.jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:03
Erdélyi-József-– -Ké
liliana01
2018. augusztus 26. vasárnap, 17:57
Józsefné K...
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 22:59
technológiai bemutató.jpg
tothgergo
2008. augusztus 03. vasárnap, 22:17
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.