Belépés
2019. március 26. kedd | 13. hét | 85. nap | 05:57 | Emánuel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Fehér Ház nem támogat egy Kelet-Ukrajnában rendezendő népszavazást
Az Egyesült Államokban akkreditált orosz nagykövet, Anatolij Antonov fedte fel pénteken, hogy a Helsinkiben tartott csúcstalálkozón Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök állítólag megvitatta a szeparatisták által ellenőrzött Kelet-Ukrajnában tartandó népszavazás lehetőségét.

Garrett Marquis, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője leszögezte: az orosz és az ukrán kormány közötti, a Donyec-medence helyzetének rendezését célzó megállapodások "nem foglalják magukban bármilyen referendum megrendezésének lehetőségét". Hangsúlyozta továbbá, hogy egy ilyen, esetlegesen mégis sorra kerülő népszavazásnak "nem lenne legitimitása".

Közben az amerikai közszolgálati rádió (NPR) neve elhallgatását kérő kormányzati tisztségviselőre hivatkozva arról számolt be, hogy Donald Trump és Vlagyimir Putyin őszre tervezett második találkozóján - amelyre Washingtonban kerül sor - várhatóan napirendre kerülnek a Helsinkiben is megvitatott amerikai biztonságpolitikai "aggodalmak" , köztük az amerikai választásokba történt orosz beavatkozások ügye is. Az őszi csúcstalálkozón Észak-Korea, Irán és Szíria helyzete, továbbá a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozása szintén terítékre kerül majd.

Sarah Huckabee Sanders,a Fehér Ház szóvivője csütörtökön este Twitter-bejegyzésben jelentette be: Donald Trump felkérte John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadót Vlagyimir Putyin hivatalos meghívására.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. július 21. szombat, 15:38
Címkék: Fehér Ház, Egyesült Államokban, Anatolij Antonov, Donald Trump, Vlagyimir Putyin, Garrett Marquis,
Kommentek
Donald Trumpot nem zavarná, ha nyilvánosságra hoznák a Mueller-bizottság teljes jelentését
"Nem zavarna, ha nyilvánosságra hoznák a Mueller-bizottság teljes jelentését" - mondta az elnök a Fehér Ház Ovális Irodájában, ahol Benjamin Netanjahu izraeli kormányfővel együtt fogadta az újságírókat.

William Barr igazságügyi miniszter vasárnap jelentette be: a Robert Mueller vezette vizsgálóbizottság nem talált bizonyítékot arra, hogy Donald Trump amerikai elnök választási kampánytörzse vagy munkatársai "egyeztettek vagy összejátszottak" oroszokkal. A tárcavezető tájékoztató levelében tudatta a törvényhozókkal azt is: a különbizottság "nem talált elégséges bizonyítékot" arra, hogy Trump akadályozta volna az igazságszolgáltatást.

Az elnök hétfőn elégedettségének adott hangot, hogy lezárult a vizsgálat, bár - mint fogalmazott - jobb lett volna, ha gyorsabb. "Nem engedhetjük meg, hogy ez még egyszer, egy másik elnökkel előfordulhasson" - hangsúlyozta.

Amikor az egyik újságíró azt firtatta, hogy vajon Robert Mueller, a különleges vizsgálóbizottság vezetője tisztességesen járt-e el, Trump
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 20:01
Donald Trump hivatalosan is elismerte Izrael fennhatóságát a Golan-fennsík felett
A Benjámin Netanjahu izraeli kormányfővel folytatott tárgyalásai után a Fehér Házban tartott rövid ceremónián az Egyesült Államok elnöke hangsúlyozta, hogy bármilyen jövőbeni közel-keleti béke-megállapodásnak biztosítania kell Izrael jogát az önvédelemre.

Rövid beszédében Donald Trump "megvetendőnek" minősítette a Tel-Aviv közelében történt hétfőn hajnali palesztin rakétatámadást. Mint fogalmazott: ez a támadás is bizonyíték arra, hogy Izraelnek milyen komoly biztonsági kihívásokkal kell szembenéznie. "És ma történelmi cselekedetet hajtok végre, hogy segítsem Izrael képességeit az önvédelemre" - mondta az amerikai elnök, aki különösen meleg szavakkal szólt Izraelről, magát és családját a zsidó állam régi barátjának mondta, Netanjahu kormányfőt pedig a becenevén szólította.

Benjámin Netanjahu azt hangoztatta, hogy bár Izraelnek eddig is sok barátja volt a korábbi amerikai elnökök sorában, de Donald Trumphoz egyikük sem mérhető. Donald Trump "megígérte, és megcsinálta" - fogalmazott Netanjahu a
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 18:41
Média: Izrael kemény válaszcsapással torolja meg a palesztin rakétatámadást
alagútrendszerbe húzódtak.

Benjámin Netanjahu miniszterelnök közölte, hogy megszakítja egyesült államokbeli útját. Az elkövetkező órákban találkozik Donald Trump amerikai elnökkel, majd azonnal hazautazik. Netanjahu gyalázatos bűnténynek nevezte a rakétatámadást, és maga is kemény izraeli válaszcsapást helyezett kilátásba. A kormányfő lemondta beszédét a legbefolyásosabb Izrael-barát lobbiszervezet, az Amerikai-Izraeli Közpolitikai Bizottság (AIPAC) szokásos éves konferenciáján.

Az ellenzéki Kék-Fehér pártot vezető Beni Ganz volt vezérkari főnök keményen bírálta a miniszterelnök gázai politikáját. Úgy fogalmazott hogy "Netanjahu elvesztette a biztonságot, s aki váltságdíjat fizet a Hamásznak, és nem veszi fel a harcot, az rakétákat kap". Ganz arra utalhatott, hogy Jeruzsálem egyetértésével Szaúd-Arábia pénzzel segítette a Hamászt.

Abban egyetértenek a megszólaltatott katonai szakértők, hogy az izraeli-palesztin viszály fokozódására lehet számítani, de egyelőre nem világos, hogy már a közelgő
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 10:01
Amerikai igazságügyi miniszter: a Mueller-bizottság nem talált bizonyítékot az Oroszországgal történt összejáts
floridai Mar-a-Lagóban újságíróknak nyilatkozva leszögezte: nem volt összejátszás Oroszországgal, nem történt meg az igazságszolgáltatás akadályozása, a felmentés totális. Az elnök hozzátette: szégyen, hogy az országnak keresztül kellett mennie ezen a vizsgálaton.

Rövid nyilatkozata után az elnök Twitter-bejegyzésben is megerősítette: "nem volt összejátszás, Nem volt akadályozás, Teljes és Totális a FELMENTÉS. TARTSUK MEG AMERIKÁT NAGYNAK!".

Trump nyilatkozata előtt Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője szintén nyilatkozatban erősítette meg, hogy a Mueller-jelentés "az Egyesült Államok elnökének teljes és átfogó felmentése".

Közleményt tett közzé Trump személyes jogászainak csapata is. A Jay Sekulow és Rudolph Giuliani vezette jogi tanácsadók álláspontja szerint a jelentés az elnök "teljes körű védelmét" jelenti.

Mitch McConnell, a szenátus republikánus többségének vezetője közleményben fejezte ki elismerését az igazságügyi miniszternek az elkötelezettségéért, és hangsúlyozta,
velemenyezd, 2019. március 24. vasárnap, 23:43
Román miniszterelnök: Bukarest áthelyezi izraeli nagykövetségét Jeruzsálembe
Dancila az Egyesült Államok legbefolyásosabb Izrael-barát lobbija, az Amerikai Izrael Közpolitikai Bizottság (AIPAC) vasárnap kezdődött három napos tanácskozásán vesz részt. A román politikus az elsők között mondott beszédet a zárt körű tanácskozáson vasárnap délután.

"Én, Románia miniszterelnöke és a kormány, amelyet irányítok, át fogjuk helyezni nagykövetségünket Jeruzsálembe, Izrael Állam fővárosába" - fogalmazott a román kormányfő a beszéd sajtóhoz eljuttatott leirata szerint.Dancila leszögezte azt is: Izrael Állam és a zsidó közösség támogatása Románia részéről "töretlen". "Eltökélt vagyok abban, hogy hozzájáruljak az Izrael és az egész Európai Unió közötti kapcsolatok szorosabbra fűzéséhez" - fogalmazott. Hangsúlyozta, hogy Románia "Izrael Állam és a zsidó nép lojális barátja" és és leghűségesebb európai támogatója.Viorica Dancila beszéde előtt Juan Orlando Hernández hondurasi elnök szintén arról beszélt, hogy országa azonnal megnyitja diplomáciai misszióját
velemenyezd, 2019. március 24. vasárnap, 18:22
Szíria - Donald Trump: az Iszlám Állam nevű terrorszervezetet 100 százalékig legyőztük Szíriában
vidékek láthatók. "Itt van az Iszlám Állam, és itt van a mai helyzet" - mutatott a térképekre az elnök. A második térképen már egyáltalán nem jelöltek dzsihadista hadállásokat. Majd odaadta a térképeket az újságíróknak.

"Megőrizhetik ezeket" - tette hozzá.

Trump egyébként ugyanezt már szerdán - amikor bejelentette, hogy az Egyesült Államok 400 amerikai katonát hagy Szíriában - szintén elmondta, ugyancsak térképekkel illusztrálva a dzsihadistákra mért vereséget.

Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője közben Washingtonban bejelentette: "az Iszlám Állam kalifátusát Szíriában 100 százalékig felszámoltuk". Közölte azt is, hogy Patrick Shanahan, avédelmi minisztérium ügyvezető minisztere részletes tájékoztatást adott a szíriai helyzetről Donald Trump elnöknek.

Az elnök korábban Twitteren azt írta: "bár az Iszlám Állam csaknem mindenki másnál jobban él az internettel, de minden propagandája ellenére is minden szinten nagyon nagy csapást szenvedett el".

Az Egyesült Államok legfőbb
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 19:22
Kassák Lajos: Boldog reggel Kiállok a kapuba és eldúdolom
Kassák Lajos: Boldog reggel

Kiállok a kapuba és eldúdolom a széllel:
láttam a napot, amint bársony köntösében fölszállt a mező virágai közül,
hallottam a részeg baritonistát a kakas torkában,
láttam a folyót ragyogni és nevetve tovább suhanni fehér habjai között,
hallottam a szelet, amint dudaszóval ereszkedett be a kürtőkbe,
láttam a kislányt kócosan és mezítelenül sétálni a függöny mögött,
hallottam az uccagyereket, amint magafeledten egy piros szegfűről énekelt,
láttam egy kart, mikor éppen üdvözölte a vidám érkezőt,
hallottam a füvek növését és a bogarak zümmögését,
láttam az öreg kertészt, amint rózsacsokrot nyújt át a szomszédasszonynak,
hallottam, hogy nem sokára parkírozzák a teret a házunk előtt,
láttam, amint a kőműves az épületállvány tetejébe kitűzi a májusfát
és hallottam, hogy a hátam mögött dicsérő szóval beszél rólam az
koszegimarika, 2019. március 22. péntek, 09:21
Donald Trump rendeletet írt alá a szólásszabadság biztosításáról a felsőoktatásban
Trump régóta ígérte a rendeletet, és aláírása előtt a Fehér Házban újságíróknak leszögezte: "jóllehet, az egyetemek az adófizetők dollárjainak milliárdjaiból részesülnek, ám egyre ellenségesebben viseltetnek a szólásszabadsággal és az amerikai alkotmány (ezt garantáló) első kiegészítésével szemben".

"Történelmi cselekedetet hajtunk ma végre az amerikai diákok és az amerikai értékrend védelmében" hangsúlyozta az elnök az aláírási ceremónián, konzervatív diákok és aktivisták gyűrűjében. Kiemelte azt is, hogy szerinte egyes egyetemek és főiskolák "megpróbálták korlátok közé szorítani a szabad gondolatot, és (...) elfojtani fiatal amerikaiak hangját".

Az elnöki rendelet értelmében a felsőoktatási intézményeknek - annak érdekében, hogy hozzájussanak a pályázat útján elnyerhető támogatásokhoz - garantálniuk kell a szólásszabadságot. Az állami fenntartású intézményeknek ezt bizonyítaniuk kell, a magánegyetemeknek nagyobb mozgásterük van a szólásszabadság szabályozásában, de nekik is be kell
velemenyezd, 2019. március 22. péntek, 07:06
Képek, videók
ház fehér.jpg
durcimarcika
2015. október 25. vasárnap, 20:09
A feher haz hatso resze
borigit
2015. augusztus 31. hétfő, 08:02
A feher haz az autobol
borigit
2015. augusztus 31. hétfő, 07:36
A Feher Haz
borigit
2015. augusztus 22. szombat, 11:20
A Feher Haz elott
borigit
2015. augusztus 22. szombat, 10:59
B.O.-Sunny Fehér Ház.jpg
agica2004
2014. június 16. hétfő, 12:33
ház fehér1.jpg
durcimarcika
2014. június 05. csütörtök, 22:16
ház-fehér1.jpg
durcimarcika
2013. június 23. vasárnap, 16:25
ház-fehér.jpg
durcimarcika
2013. június 23. vasárnap, 12:40
hősi melékmű ukrajnában
petersenna
2006. december 27. szerda, 13:37
Ukrajnában
nicolca
2006. június 24. szombat, 10:13
orban_nepszavazas16022 4_5
megyerimihaly
2016. február 25. csütörtök, 15:41
Népszavazás.jpg
tinka1951
2015. augusztus 05. szerda, 10:26
NATO-népszavazásról
furaila
2013. december 13. péntek, 07:07
Népszavazási törvény mani
furaila
2013. október 26. szombat, 17:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.