Belépés
2019. május 27. hétfő | 22. hét | 147. nap | 00:04 | Hella
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Fehér Ház nem támogat egy Kelet-Ukrajnában rendezendő népszavazást
Az Egyesült Államokban akkreditált orosz nagykövet, Anatolij Antonov fedte fel pénteken, hogy a Helsinkiben tartott csúcstalálkozón Donald Trump amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnök állítólag megvitatta a szeparatisták által ellenőrzött Kelet-Ukrajnában tartandó népszavazás lehetőségét.

Garrett Marquis, a Nemzetbiztonsági Tanács szóvivője leszögezte: az orosz és az ukrán kormány közötti, a Donyec-medence helyzetének rendezését célzó megállapodások "nem foglalják magukban bármilyen referendum megrendezésének lehetőségét". Hangsúlyozta továbbá, hogy egy ilyen, esetlegesen mégis sorra kerülő népszavazásnak "nem lenne legitimitása".

Közben az amerikai közszolgálati rádió (NPR) neve elhallgatását kérő kormányzati tisztségviselőre hivatkozva arról számolt be, hogy Donald Trump és Vlagyimir Putyin őszre tervezett második találkozóján - amelyre Washingtonban kerül sor - várhatóan napirendre kerülnek a Helsinkiben is megvitatott amerikai biztonságpolitikai "aggodalmak" , köztük az amerikai választásokba történt orosz beavatkozások ügye is. Az őszi csúcstalálkozón Észak-Korea, Irán és Szíria helyzete, továbbá a nukleáris fegyverek elterjedésének megakadályozása szintén terítékre kerül majd.

Sarah Huckabee Sanders,a Fehér Ház szóvivője csütörtökön este Twitter-bejegyzésben jelentette be: Donald Trump felkérte John Bolton nemzetbiztonsági tanácsadót Vlagyimir Putyin hivatalos meghívására.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. július 21. szombat, 15:38
Címkék: Fehér Ház, Egyesült Államokban, Anatolij Antonov, Donald Trump, Vlagyimir Putyin, Garrett Marquis,
Kommentek
Tőzsde - Csökkenéssel nyitottak a New York-i indexek
Washingtonnak ki kell javítania "helytelen lépéseit", ha folytatni akarja a kereskedelmi tárgyalásokat Kínával. Hozzátette, hogy a tárgyalásoknak a kölcsönös tiszteleten kell alapulnia. A szóvivő egyúttal arra figyelmeztetett, hogy a kínai-kereskedelmi viszály kiszélesedése egy világgazdasági válságot robbanthat ki.

Jóllehet az amerikai kormányzat 90 napra enyhítette a Huaweit sújtó szankciókat, a feszültségek tovább fokozódtak azokra a sajtóhírekre, hogy újabb technológiai vállalatok kerültek a Fehér Ház célkeresztjébe, köztük a videó megfigyelő rendszereket gyártó Hikvision. A befektetők attól tartanak, hogy a világ két legnagyobb gazdasága az egymás termékeire kivetett vámokkal és egyéb megtorló intézkedésekkel lefékezi a világgazdasági növekedést, és különösen nagy csapást mér a technológiai vállalatokra.

Az Apple árfolyama 1,7 százalékkal esett a tőzsdenyitás előtti elektronikus kereskedésben, és a nagyobb kínai kitettséggel rendelkező csipgyártók erős mínuszokban forogtak, így az Intel, a
velemenyezd, 2019. május 23. csütörtök, 20:53
Sík Sándor: Az élő bokor - vallásos vers
költemény,
Az első legyen visszhangzik belőlem,
Az első Nap, a világfakadás.

Hol van már tőlem szenvedés, halál!
Mit énnekem esendő birodalmak,
Elomló Alpok, futó kontinensek,
Szétporladó naprendszerek! -
Minden Te vagy és benned minden él.
A csöpp halál: a múlhatatlan élet
Szemrebbenése.
Nincsen, ami rossz. Te vagy egyedül.
Minden te vagy. És minden én vagyok:
Homlokodon az össze-vissza ránc,
Szemeid szivárványa, tenyered
Fehér lapján a kusza vonalak,
Orcádon a pír, szívedben a gondok,
És ajkadon a szűnhetetlen ének,
Mely önmagáról és önmagáért,
És önmagának, időtlen időktől
És időtlen időkig orgonálja,
Hogy Szent, szent, szent! és ámen! és Hozsánna!
*
IV.
Én lelkem, aki hang vagy mindenestül
És a Hangra hangoltan visszazenged
A mindenségnek minden hangjait,
Milyen bizalmas, otthonos világ
Orchesztrumából zeng elő szavad!
Amerre fordulsz,
maroka, 2019. május 14. kedd, 22:04
Nagymama és a nagyorrú katonák
gyűltek össze, nemcsak a ház mérete miatt, hanem azért is, mert ott lakott a legidősebb, legtekintélyesebb öregasszony. Bár ezekben a zavaros időkben megtörtént, hogy a férfiak egymásnak estek, mégis ez a falucska, akárcsak a többi is a környéken, végső soron egy összetartó nemzetséget alkotott.
Ahogy az este az éjfél felé közeledett, a nagyorrúak kiabálása: - Szeksi have, yes? Szeksi have, yes? - egyre sürgetőbb és fenyegetőbb hangszínt öltött, olyan volt szinte, mint a tüzelő állatok vonyítása.
A fehérnép körülülte az öregasszonyt, és egész éjszaka virrasztottak, reszketve a félelemtől. A nagyorrúak a következő napon sem mutatták semmi jelét annak, hogy távoznának.
Ismét beesteledett. A katonák körbekóvályogták a falut, verték a kapukat és állatias mohósággal ismételgették: - Szeksi have, yes? Szeksi have, yes?
- Attól tartok, ma sem lesz nyugodt éjszakám! - szólalt meg a legidősebb reszelős hangon.
- Inkább leharapom a nyelvemet és meghalok, de engemet nem becstelenítenek meg -
liliana01, 2019. május 13. hétfő, 17:43
Virrasztás - zenés dicsőítés, 06.08
ÁLDOZATOT KEGYELEMBEN !
TERJESSZÉTEK MINDEN LEHETSÉGES FÓRUMON EZT AZ ESEMÉNYT, HOGY MINÉL TÖBBEN LEGYÜNK EGYÜTT, ÉS MINÉL ERŐTELJESEBBEN TUDJUK HÍVNI A SZENTLELKET. Fogom nektek küldeni a továbbítható verziót.

Sok feladatban kell segítség: Kérem, hogy jelentkezzetek nálam , hogy miben tudnátok segíteni!
- Plakát, szórólap SOS megtervezése ( Amint elkészül a plakát, küldöm e-mailen mindenkinek, hogy tovább tudjátok küldeni )
- Oltár díszítése ( Sok szép drapéria kell - fehér, piros, arany , gombostűk, sok kis mécses ..ezeket cserélni, ha kifogy egész éjjel.)
- Feliratok, eligazító táblák készítése
- Büfé - kávé, tea, pogácsa, szendvicsek
- Szentírási részek kikeresése, amik a Szentlélekkel kapcsolatosak - én ezt vállalom
- Technika ( kivetítő, laptop - dalszövegek kivetítésére, hangosítás )
- Virág díszítés
- zenei szolgálat ( egy-egy óra elvállalása - zene, elmélkedés )

Szeretettel,
Medgyesi Zsuzsi és Kőrösiné,
maroka, 2019. május 12. vasárnap, 13:25
4. A munkáról és az élethosszig tartó tanulásról
tőke, valódi kárpótlás) nélkül érte a rendszerváltozás. Lsd: 4.2-es fejezet, 42. oldal!
5./ Az "analfabétizmus" újratermelődése ebben a kerületben is reális veszélyt jelent. Ugyanis, az ország különböző vidékeiről, de leginkább Pest megyéből bevándorló munkanélküli réteg itt igyekszik (évtizedek óta) letelepedve álláshoz, továbbtanulási lehetőséghez jutni, - hiába. Ennek orvoslására is szükség lenne a felnőttképzésre, mint a közoktatás részére! Ezt követően lesz létjogosultsága Az Európai Bizottság Fehér Könyvében megfogalmazottaknak:
- " Segíteni kíván ugyanakkor minden olyan nemzeti vagy helyi kezdeményezést amely azt tűzi ki célul, hogy azon fiatalok számára, akik a klasszikus iskolarendszerben már előzetesen kudarcot vallottak, felkínáljon egy, az új információs technológiákra támaszkodó oktatáshoz folyamodó "második" lehetőséget is." (Édith Cresson - Pádraig Flynn: Az Európai Bizottság Fehér könyve Tanítani és tanulni - A kognitív társadalom felé. 1996.)""
furaila, 2019. május 04. szombat, 20:53
Az amerikai elnök a Fehér Házban fogadta a szlovák kormányfőt
"Kapcsolataink nagyon jók" - ezt már irodájában mondta Donald Trump újságíróknak, megjegyezve, hogy szlovák miniszterelnök először tesz látogatást az Ovális Irodában.

Peter Pellegrini szintén a jó viszonyt dicsérte, és ő a találkozó időzítését emelte ki. "Nagyszerű időben kerül rá sor, hiszen az idén ünnepeljük szabadságunk harmincéves évfordulóját" - fogalmazott a szlovák kormányfő.

Peter Pellegrini, miközben hangsúlyozta, hogy az Egyesült Államok és Szlovákia stabil partnerek és szövetségesek, országát, illetve a szlovák gazdaságot sikertörténetként mutatta be. Kiemelte a foglalkoztatáspolitika eredményeit, megjegyezve, hogy az ország történetében most a legalacsonyabb a munkanélküliek aránya. A kormányfő gratulált egyúttal Donald Trumpnak is, ugyanis a pénteken nyilvánosságra hozott amerikai foglalkoztatási adatokból kiderült, hogy az elmúlt fél évszázad legalacsonyabb munkanélküliségi rátáját sikerült elérni.

A szlovák politikus kiemelte a védelmi politika költségvetésében elért
velemenyezd, 2019. május 04. szombat, 07:04
Venezuelai válság - Pompeo, Shanahan és Bolton áttekintette és pontosította az amerikai katonai terveket
zajlanak.

Arra az újságírói kérdésre, hogy vajon az ellenzéki vezető felszólításának kudarca nem jelenti-e egyúttal az amerikai hírszerzés kudarcát is, Shanahan azzal válaszolt, hogy változatlanul nagyon bízik az amerikai hírszerzés információinak pontosságában.

A tanácskozáson jelen volt Joseph Dunford, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője, Dan Coats, az amerikai hírszerző szerveket összefogó csúcsszervezet, az Országos Hírszerzési Igazgatóság (DNI) vezetője és Mick Mulvaney, a Fehér Ház kabinetfőnöke is.

A tanácskozás után Sarah Huckabee Sanders, a Fehér Ház szóvivője újságírók kérdésére válaszolva leszögezte: "az elnök megteszi majd, ami szükséges". Részletekbe azonban ő sem bocsátkozott.

Craig Daller tengernagy szerdán számolt be a képviselőház fegyveres erőkkel foglalkozó bizottsága előtt a venezuelai válságról. Kiemelte a többi között Oroszország Caracasnak nyújtott technikai és katonai segítségét, a kubai támogatást, Kína kölcsönök révén biztosított támogatását, és
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 21:12
Fehér Ház: Trump és Putyin egy új nukleáris egyezményről is egyeztetett telefonon
A szóvivő szerint a két elnök több mint egy órán keresztül tárgyalt egymással telefonon.

Megvitatták, hogy vagy új nukleáris egyezményt kötnek, de az már Kína bevonásával háromoldalú megállapodás lenne, vagy a még meglevő amerikai-orosz stratégiai szerződést hosszabbítanák meg.

Sarah Huckabee Sanders elmondta azt is az újságíróknak: a megbeszélésen a nukleáris egyezmény lehetősége mellett Donald Trump és Vlagyimir Putyin megvitatta a venezuelai helyzetet és Észak-Korea atomfegyver-mentesítésének ügyét.
velemenyezd, 2019. május 03. péntek, 19:02
Képek, videók
ház fehér.jpg
durcimarcika
2015. október 25. vasárnap, 20:09
A feher haz hatso resze
borigit
2015. augusztus 31. hétfő, 08:02
A feher haz az autobol
borigit
2015. augusztus 31. hétfő, 07:36
A Feher Haz
borigit
2015. augusztus 22. szombat, 11:20
A Feher Haz elott
borigit
2015. augusztus 22. szombat, 10:59
B.O.-Sunny Fehér Ház.jpg
agica2004
2014. június 16. hétfő, 12:33
ház fehér1.jpg
durcimarcika
2014. június 05. csütörtök, 22:16
ház-fehér1.jpg
durcimarcika
2013. június 23. vasárnap, 16:25
ház-fehér.jpg
durcimarcika
2013. június 23. vasárnap, 12:40
hősi melékmű ukrajnában
petersenna
2006. december 27. szerda, 13:37
Ukrajnában
nicolca
2006. június 24. szombat, 10:13
orban_nepszavazas16022 4_5
megyerimihaly
2016. február 25. csütörtök, 15:41
Népszavazás.jpg
tinka1951
2015. augusztus 05. szerda, 10:26
NATO-népszavazásról
furaila
2013. december 13. péntek, 07:07
Népszavazási törvény mani
furaila
2013. október 26. szombat, 17:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.