Belépés
2020. május 28. csütörtök | 22. hét | 149. nap | 04:16 | Emil, Csanád
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Mintegy 300 kilogramm kokaint foglaltak le Rotterdam kikötőjében
A rendőrség névtelen bejelentés nyomán ütött rajta a helyszínen, ahol egy autóban elrejtve találták meg a kábítószert. A szállítmány Brazíliából érkezett a jelek szerint. Három fiatal férfit vettek őrizetbe az akció során.

Idén rekordmennyiségű, mintegy 23 tonna kokaint foglaltak le Rotterdamban, amelynek becsült piaci értéke megközelíti az 1,2 milliárd eurót. Egy fogás alkalmával a rendőrök csaknem 3 tonna kokainra bukkantak még augusztusban.

A De Telegraaf című holland lap szerint a november és a december egyaránt kimagaslóan forgalmas időszaknak számít, azonban egyes illetékesek attól tartanak, hogy az Egyesült Királyság tervezett európai uniós kiválása miatti nehézségekre tekintettel felvett új vámosok még nincsenek megfelelően felkészítve a drogcsempészet elleni műveletekre.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 14:11
Címkék: Egyesült Királyság, rendőrség névtelen, autóban elrejtve, szállítmány Brazíliából, jelek szerint, akció során,
Kommentek
Robbanás történt egy Velence közeli vegyigyárban, bezárkózásra szólították fel a lakosságot
A vegyiüzemből sűrű fekete füstfelhő szállt fel a tíz óra körül történt robbanás után. Az első hírek szerint két dolgozó sérült meg, egyikük állapota súlyos. Mintegy kilencven tűzoltó és egy speciális vegyiveszély-elhárító csapat dolgozik a helyszínen.

A tartományi enök, Luca Zaia aggodalmát fejezte ki a történtek miatt, Luigi Brugnaro velencei polgármester a lakosság azonnali értesítésére használt közösségi felületén adta ki a rendelkezést, hogy aki teheti, maradjon lakásában, és zárja be az ablakokat.

A lagúnákkal szemközti Marghera kikötőjében és az ezzel szomszédos ipari körzetben megszólaltak a vegyi veszélyre figyelmeztető szirénák. A robbanástól érintett vegyi üzem 10 ezer négyzetmérenyi területet fed le.
velemenyezd, 2020. május 15. péntek, 13:25
Koronavírus/Migráció - Megosztja az olasz kormányt a migránsok letelepedésének tervezett engedélyezése
Az eddig tartózkodási engedély nélkül Olaszországban dolgozó bevándorlók letelepítése miatti feszültség napok óta késlelteti a római kormány második gazdaságélénkítő csomagjának kibocsátását, amelynek szerves részét képzi az illegális migránsok munkavállalásának szabályozása.

A baloldali Demokrata Párt (PD), a volt PD-főtitkár Matteo Renzi vezette Élő Olaszország (IV) valamint más baloldali kormányerők elképzelése szerint több mint fél millió bevándorló kaphat hat hónapra szóló, de megújítható tartózkodási és ezzel együtt munkavállalási engedélyt, valamint egészségügyi és társadalombiztosítást. Az ugyancsak kormánypárt Öt Csillag Mozgalom (M5S) ellenzi a "teljes" legalizálást, ami a párt szerint nem segíti a feketemunka felszámolását, ellenkezőleg növelheti a bevándorlók kizsákmányolását az őket alkalmazó vállalkozók, bűnszervezetek "tisztára mosásával".

A feszültség tisztázására a római kormány kedden közleményt bocsátott ki, amely megerősítette, hogy a migránsok szabályozásáról a
velemenyezd, 2020. május 12. kedd, 14:31
Koronavírus - A déli Lampedusa és az északi Friuli is migrációs nyomás alatt van
hajó is. Ezt megelőzően a hétvégén százan érkeztek.

Toto Martello, a sziget polgármestere hangsúlyozta, hogy Lampedusa egyszerre három problémával küzd: a koronavírussal, a migrációval és a gazdasági zuhanással. A római kormány azonnali segítségét sürgette a migránsok elszállításában. "Vagy elviszik őket Lampedusáról, vagy hozzánk is küldjenek karanténhajót, melyre a migránsokat át tudjuk helyezni" - jelentette ki a polgármester. Arra a karanténhajóra hivatkozott, amelyen a szicíliai Palermo kikötőjében több mint 130 migránst tartottak megfigyelés alatt két hétig. Nem engedték őket partra szállni, hanem rögtön erre a karanténhajóra helyezték át őket. A legnagyobb olasz komphajót, a Rubattinót a közlekedési tárca bocsátotta rendelkezésre. Két hét elteltével a 138 migráns mindegyike negatívnak bizonyult, és más olaszországi táborokba szállították át őket. Német és spanyol civilhajókkal jutottak el Olaszországba líbiai partokról.

Lampedusa 96 fős regisztrációs központjában jelenleg 114-en
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 15:42
Koronavírus - A matrózok több mint harmada fertőzött a De Gaulle francia nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó
várhatóan növekedni fog, miután a tesztek harminc százalékának még nincs meg az eredménye, és a tesztelések még most is folynak a minisztérium szerint.

A Charles De Gaulle a második hadihajó, amelyen megjelent a Covid-19 fertőzés, korábban a Theodore Roosevelt amerikai repülőgéphordozón tört ki koronavírus-járvány.

A hadsereg egészségügyi szolgálata egyelőre nem tudta megmondani, hogyan fertőződhetett meg a legénység.

A hadihajó legutóbb március 15-én a nyugat-franciaországi Brest kikötőjében vetett horgonyt, és azóta nem fogadott látogatót a fedélzetén.

A Charles De Gaulle január 21-én hajózott ki, és már eleve hazafelé tartott egy misszióról, de az utat lerövidítették 11 nappal, és vasárnap végleg kikötött a dél-franciaországi Toulonban, ahol a repülőgép-hordozó és kísérő fregattja legénységének mind az 1900 tagját elkülönítették. Mindenki két hétre egészségügyi karanténba került dél-franciaországi katonai létesítményekben, mielőtt a családjához hazatérhetne. A katonák elkülönítésével
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 21:53
Koronavírus - Kikötött a járvány sújtotta De Gaulle francia nukleáris meghajtású repülőgép-hordozó, valamennyi
A horgonyvetés akadálymentes volt, a teljes legénység partraszállásának példanélküli, logisztikailag bonyolult hadművelete megkezdődött - jelezte a francia tengerészeti prefektúra.

A buszok és egyéb közlekedési eszközök percenként, előre megtervezett ritmusban érkeznek a katonák elszállítására. Az akció célja, hogy a matrózok fokozatosan hagyják el a hajót, és a fertőzöttek ne találkozzanak a többiekkel, ezzel is csökkentve a járvány terjedésének kockázatát.

A prefektúra tájékoztatása szerint a partraszállás után a fedélzeten szolgálatot teljesítő mind az 1760 katonát tesztelik, és annak a fregattnak a kétszáz fős legénységét is, amely a hadihajót kísérte. Mindenki két hétre egészségügyi karanténba kerül dél-franciaországi katonai létesítményekben, mielőtt a családjához hazatérhetne. A katonák elkülönítésével párhuzamosan kedden az egész hadihajót fertőtlenítik, amire még soha nem volt példa.

A francia védelmi tárca szerdán jelezte, hogy a tervezettnél előbb hazatér Franciaországba a
velemenyezd, 2020. április 12. vasárnap, 19:23
Koronavírus - Ötven fertőzött a De Gaulle francia nukleáris meghajtású repülőgép-hordozón
a fertőzés enyhébb tüneteit mutatja. A legénység megerősített orvosi megfigyelés alá került, a tüneteket mutató matrózokat elkülönítették, senkinek az állapota nem adott okot aggodalomra. A matrózok tesztelésére orvoscsoport érkezett a fedélzetre, hogy elkülönítsen minden fertőzöttet, és megállítsa a járvány terjedését a hajón.

A hadsereg egészségügyi szolgálata egyelőre nem tudta megmondani, hogyan fertőződhetett meg a legénység. A hajó legutóbb március 15-én a nyugat-franciaországi Brest kikötőjében vetett horgonyt, és azóta nem fogadott látogatót a fedélzetén.

A Charles De Gaulle január 21-én hajózott ki, és jelenleg Portugália magasságában van. A hadihajó már eleve hazafelé tartott egy misszióról, de az utat lerövidítik és felgyorsítják. Várhatóan a jövő héten köt ki dél-franciaországi Toulonban, ahova eredetileg április 23-án kellett volna visszatérnie.

A Charles De Gaulle hadihajón az 1760 tagú legénységben (nők és férfiak) mintegy húsz orvos is szolgálatot teljesít, és egy 12 ágyas,
velemenyezd, 2020. április 10. péntek, 17:02
Bűnösnek vallotta magát annak a kamionnak a sofőrje, amelyben tavaly 39 holttestet találtak Angliában
A 25 éves, észak-írországi illetőségű Maurice Robinson ellen 39 rendbeli emberölés, valamint embercsempészetre, illegális bevándorlás elősegítésére és pénzmosásra szőtt összeesküvés címén emeltek vádat.

Robinson, akit a hírhedt londoni Belmarsh börtönben tartanak vizsgálati fogságban, videokapcsolaton keresztül válaszolt a londoni központi büntetőbíróság - utcája után közkeletű nevén az Old Bailey - eljáró tanácsának kérdéseire, és elismerte a terhére rótt emberölési vádat.

A többi vádpontban már korábban bűnösnek vallotta magát.

Az új koronavírus okozta járvány miatt elrendelt korlátozások miatt az ügyészek és a sofőr jogi képviselői is videokapcsolaton vettek részt a szerdai tárgyalási napon.

A 39 holttestet tavaly október 22-én hajnalban találták meg a délkelet-angliai Thurrock ipari parkjában álló kamion rakterében.

A hűtőkonténer nem sokkal korábban érkezett a Temze torkolatában fekvő közeli Purfleet kisváros komptermináljába a belgiumi Zeebrugge kikötőjéből.

A
velemenyezd, 2020. április 08. szerda, 21:23
Koronavírus - A járvány miatt lezárták az olasz kikötőket a migránsokkal érkező NGO-hajók előtt
A belügyminisztérium, külügyminisztérium, a közlekedési-infrastrukturális minisztérium, valamint az egészségügyi tárca közös rendelkezése az Alan Kurdi nevű hajónak válaszolt, amely 145 személlyel a fedélzetén kikötési engedélyt kért Rómától. A Sea-Eye nem kormányzati szervezet (NGO) hajója Líbiánál vette fedélzetére a migránscsoportot, majd elindult az olaszországi partok felé. A hajó még nem érkezett meg olasz felségvizekre.

A minisztériumok azzal indokolták a kikötés megtagadását, hogy jelenleg az olaszországi kikötők nem számítanak biztonságosnak. A rendelkezés hangsúlyozza, hogy a járvány teremtette egészségügyi vészhelyzet miatt nem garantált a Hamburgi Egyezmény előírta fuvarozási és kikötési biztonság. Ugyanerre hivatkozva korábban az olasz és külföldi turistahajók előtt is lezárták az olaszországi kikötőket.

A római minisztériumok a német kormány közbelépését szorgalmazták a Németországban bejegyzett szervezet és a német felségjelzésű hajó kikötésének megoldására.

Az Alan Kurdi
velemenyezd, 2020. április 08. szerda, 17:23
Képek, videók
Ifjú karok kikötöjében 01
chillik
2016. augusztus 19. péntek, 07:31
Ifjú karok kikötöjében 02
chillik
2016. augusztus 19. péntek, 07:31
Ifjú karok kikötöjében 03
chillik
2016. augusztus 19. péntek, 07:30
San Francisco kikötőjében
mecsery
2012. január 03. kedd, 19:21
Sousse kikötőjében
damayanti
2010. július 22. csütörtök, 18:00
híd-Egyesült királyság.jp
agica2004
2017. április 18. kedd, 19:36
ház-Egyesült Királyság.jp
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:43
Egyesült Királyság tiszaf
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság.jpg
jpiros
2012. május 15. kedd, 16:44
Egyesült Királyság.jpg
sarkoziferencne
2012. március 28. szerda, 13:49
Egyesült királyság
bodajne
2010. november 21. vasárnap, 17:42
Egyesült Királyság
bodajne
2010. október 12. kedd, 20:14
Egyesült Királyság
levente500
2009. május 23. szombat, 13:48
egyesült királyság1.jpg
grimilda
2009. január 11. vasárnap, 13:11
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.