Belépés
2018. december 19. szerda | 51. hét | 353. nap | 06:39 | Viola
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Teréz körúti robbantás - a vádlott felmentését kérte a védő
Jován László a tárgyaláson úgy fogalmazott, hogy nem állnak rendelkezésre olyan kétséget kizáró tények, amelyek bizonyítanák a fiatalember bűnösségét, ezért a vádlott nem ítélhető el.

Ugyanakkor kétségbe vonta az ügyészség minősítését is, miszerint a cselekmény több ember ellen elkövetett, előre kitervelt emberülési kísérlet. Szerinte a cselekmény csupán életveszélyt okozó testi sértés szándékaként értékelhető.

Az ügyvéd úgy vélekedett, hogy a nyomozás során a "gombhoz keresték a kabátot", vagyis nem vizsgáltak különböző verziókat, csak egy irányba folyt a nyomozás.

Nem volt szabályos a helyszín biztosítása, a bűnjelkezelés és a vádlotthoz köthető ingatlanban végzett házkutatás sem, a DNS-vizsgálat pedig nem alkalmas a bűnösség megállapítására.

Szerinte a robbanótesttel kapcsolatban több olyan szakértői vélemény született, amely ellentmond a természet törvényeinek, továbbá a vádlott szociopata és Asperger-szindrómában szenved, amelyek együttese büntetőjogi jelentőséggel bír.

Arra is kitért, hogy a bűntény nem értékelhető terrorcselekményként, hiszen nem kapcsolódott komolyan vehető, konkrét fenyegetés a robbantáshoz.

Kovatsits Gábor ügyész viszontválaszában arra hívta fel a figyelmet, hogy a robbanótestben elhelyezett szögek, vagy más néven repeszek, kizárólag élő szervezet elpusztítására szolgálnak.

Az ezt megelőző, június 18-án megtartott tárgyaláson az ügyész életfogytig tartó szabadságvesztést kért a vádlottra,előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérlete, robbanóanyaggal visszaélés ésterrorcselekmény előkészülete miatt.

A vád szerint a huszonéves fiatalember 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a Teréz körúton egy általa készített és

működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt. A robbantás célja az volt, hogy megszerezze a fegyvereiket. A rendőrök életét csak a gyors és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg.

Ugyanakkor az elkövető nem sokkal később e-mailt küldött aBelügyminisztériumnak, amelyben leírta, hogyan készítette a bombát, és azt is jelezte, hogy lesznek követelései. Egy másik el nem küldött, de a számítógépén megtalált e-mailben pedig - újabb halálos kimenetelű robbantásokkal fenyegetve - egymillió eurót követelt volna.

A vádlott, akit 2016 októberében fogtak el, először beismerő vallomást tett, ám azt az ügy első, januári tárgyalási napján visszavonta. Az akkor ismertetett nyomozati vallomásai szerint a 24 éves fiatalember részletesen beszélt a robbanóanyagok iránti szenvedélyéről, továbbá arról, hogy miként készített és próbált ki házilag több pokolgépet. A többkilónyi robbanóanyagot tartalmazó bombákat cukorból, ammóniából, műtrágyából készítette.

A bűncselekmény estéjén a bombát a Teréz körút 2-4. szám alatti ház bejáratánál helyezte el. A robbanószer mellé többkilónyi 5-10 centiméteres szöget rakott. A bombát néhány méteres távolságból szándékosan akkor robbantotta fel, mikor a két rendőr odaért - vallotta a nyomozás során.

A szerdai tárgyalás elején a zavartnak tűnő vádlott úgy nyilatkozott, hogy "nem látom értelmét, hogy itt legyek, mert nem akarok részt venni ebben a színjátékban". Ezért elvezették, és a továbbiakban jelenléte nélkül folyt az ülés.

A bíróság a pert szeptember 12-ére napolta el, amikor a tervek szerint ítéletet hirdet.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. augusztus 29. szerda, 13:13
Címkék: Jován László, Kovatsits Gábor, vádlott felmentését, fiatalember bűnösségét, ügyészség minősítését, cselekmény több,
Kommentek
Az alkotmánybíróságnál emel panaszt Iohannis ellen a román kormányfő
A PSD november közepén nyolc minisztere lecseréléséről döntött, de két miniszterjelöltjét Iohannis elutasította, majd amikor a kormányfő helyettük két újabb jelöltekkel állt elő, az elnök elnapolta a döntést arra hivatkozva, hogy a PSD túl sűrűn váltogatja minisztereit.

"Csak pótcselekvés a gyenge miniszterek csereberélése. Ennek a cirkusznak a folytatásával nem értek egyet" - jelentette ki Iohannis egy szerda esti rendezvényen.

A PSD kormányát nyíltan bíráló, parlamenti megbuktatását szorgalmazó jobboldali elnök a lehető legtöbb kellemetlenséget jelentő minisztercseréket tagadta meg, amikor a nyolc jelölt közül csak hatot iktatott be és elutasította a PSD egyik kulcsemberének számító Lia Olguta Vasilescu volt munkaügyi miniszter kinevezését, illetve a PSD-elnökét nyíltan bíráló Paul Stanescu kormányfő-helyettes leváltását.

A miniszterelnök csütörtökön arról számolt be az újságíróknak, hogy telefonon sürgetette meg Iohannisnál a miniszterek kinevezését, de az államfő azt közölte vele,
velemenyezd, 2018. december 06. csütörtök, 17:40
Tarlós: 2020 körül várható a budapesti elektronikus jegyrendszer bevezetése
Bagdy Gábor főpolgármester-helyettest és őt olyan vád érte, amely szerint nem igaz, hogy nem tudtak a problémáról. Mint mondta, "természetesen ez úgy nem igaz, hogy sejtelmünk sem volt arról, hogy ez a projekt akadozik", hiszen nem véletlenül foglalkozott az üggyel egy évvel ezelőtt a Fővárosi Közgyűlés, valamint nem véletlenül fogadott el a testület olyan előterjesztést, amely az ügyet előremozdította volna.

A főpolgármester ugyanakkor rámutatott: azért kezdeményezte a BKK vezérigazgatójának felmentését és azértfokozza le "kicsit" az illetékes főpolgármester-helyettest, mert nem sikerült elérniük a megegyezést a kivitelezővel, amely segítette volna az ügy befejezését, vagy nem mondták fel korábban a kivitelezési szerződést.

A felmondásra megvolt a jogalap, ugyanis nem a BKK mulasztott, sértett szerződést, hanem a szállító - fűzte hozzá.

Tarlós István azt mondta, ha nem mondják fel a kivitelezői szerződést, akkor veszélybe került volna a finanszírozási szerződés.

"Az EBRD besokallt a
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 21:02
Tarlós: folytatódhat az elektronikus jegyrendszer projektje
Tarlós Istvánt egy szoboravatási ünnepség után kérdezték újságírók azzal kapcsolatban, hogy előzőleg közleményben tudatta: a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) vezérigazgatójának, Dabóczi Kálmánnak a felmentését kezdeményezte a cég e-jegyrendszer-projektje miatt.

A főpolgármester újságíróknak nyilatkozva úgy fogalmazott: "ez egy olyan rosszul felmért, időhúzó tevékenység volt, ami nem járhat következmények nélkül".

Tarlós István problémának nevezte, hogy "az ellenzéki sajtó" összekever két szerződést, és ebből túlzó, téves következtetéseket von le.

A fővárosi önkormányzat valóban kötött egy finanszírozási szerződést az EBRD-vel, az érvényben is van, a BKK pedig önállóan kötött egy másik - kivitelezési - szerződést. Ez utóbbi az, amelyet a BKK igazgatósága "hosszú vonakodás után" november 21-én felmondott - mondta el Tarlós István. Hozzátette: mivel a finanszírozási szerződés továbbra is érvényben van, a projekt folytatódhat.

Ez a BKK saját önálló projektje volt, így pillanatnyilag
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 12:46
A főpolgármester kezdeményezte a BKK vezérigazgatójának felmentését
A BKK vezérigazgatója Dabóczi Kálmán.

A főpolgármester közleménye szerint emellett a cég részéről a kivitelezési bonyodalom súlyának elhúzódó téves értelmezése, illetve "szofisztikus magyarázatai" folytán mára semmiképp sem indokolható időveszteség következményeként az illetékes, BKK-t felügyelő főpolgármester-helyettes feladata a jövőben a városüzemeltetésre korlátozódik.

A fejlesztések közvetlen felügyeletével ezt követően általánosan Bagdy Gábor főpolgármester-helyettest bízza meg a főpolgármester - olvasható a közleményben.

Tarlós István közölte azt is, a BKK által menedzselt elektronikus jegyrendszer projekttel kapcsolatban ellenzéki hírforrások összekevernek két különböző szerződést, és ebből mindjárt túlzó, valóságon túli tényadatokat és kilátásokat is levezetnek.

A Fővárosi Önkormányzat eredetileg valóban kötött egy finanszírozási szerződést az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD), de ez a szerződés továbbra is érvényben van. A BKK pedig teljesen önállóan kötött
velemenyezd, 2018. november 30. péntek, 09:51
Alkotmánybírósághoz fordul a román kormány, ha Iohannis nem hajlandó kinevezni miniszterjelöltjeit
A PSD szerint az elnök alkotmányos konfliktusba került a kormánnyal, és akadályozza a végrehajtó hatalom munkáját azáltal, hogy múlt héten megtagadta két lemondott, illetve leváltásra javasolt miniszter felmentését és a kormányfő miniszterjelöltjeinek kinevezését.

Bár a kormánypárt alkotmánysértőnek tartja, hogy Iohannis "beleszól a kormány összetételébe", a PSD állandó bürójának hétfői ülésén nem merült fel, hogy kezdeményezzék az államfő felfüggesztését - mondta Dragnea újságírói kérdésre válaszolva.

A PSD hétfői ultimátuma valójában azt a határidőt szabná meg az államfőnek, amelyet Iohannis maga tűzött ki csütörtökön, amikor azt mondta: nem hajlandó a keddi - hat másik tárcát érintő - kormányátalakítás után újabbat jóváhagyni az ország december elsejei, centenáriumi nemzeti ünnepe előtt. Iohannis azzal érvelt, hogy a PSD-ALDE koalíciónak már hetven minisztere volt, és ez már a harmadik kormánya az utóbbi két évben, így nézete szerint a koalíciónak inkább kormányoznia kellene a miniszterek
velemenyezd, 2018. november 26. hétfő, 23:31
A román elnök elutasította a korrupcióellenes főügyész kinevezését
Tudorel Toader, a szociálliberális kormány igazságügyi minisztere október közepén terjesztette fel az elnöknek kinevezésre Floreát, akit versenyvizsga alapján választott ki a minisztérium a július elején leváltott Laura Codruta Kövesi volt korrupcióellenes főügyész utódául. Kövesit a kormánnyal nyílt konfliktusban álló jobbközép államfő egy alkotmánybírósági döntés alapján volt kénytelen meneszteni, miután Toader kezdeményezte a felmentését.

Az elnök Florea mellett alacsonyabb rangú ügyészek kinevezését is elutasította, akiket szintén Toader javasolt.

Iohannis arra hivatkozott, hogy nem teljesültek a törvényes feltételek. Két cikkelyt jelölt meg a törvényből, ezek közül az egyik az egykori román kommunista hírszerzéssel, a Securitate-val együttműködő személyek kinevezését tiltja meg.

A román igazságszolgáltatási tanács ügyészi részlege kedvezőtlenül véleményezte Florea pályázatát, álláspontja azonban csak konzultatív jellegű, így a miniszter felterjeszthette az elnöknek javaslatát.

A
velemenyezd, 2018. november 21. szerda, 21:24
Nem támogatja a román legfelsőbb bírói tanács Augustin Lazar legfőbb ügyész felmentését
A hétfői ülésen kizárólag Toader (aki hivatalból tagja a testületnek) szavazott a legfőbb ügyész leváltására, a testület másik öt (választott) tagja megalapozatlannak tartotta a kezdeményezést. Romániában az ügyészségi vezetőket az államfő nevezi ki és váltja le az igazságügyi miniszter előterjesztése alapján. A CSM-nek véleményezési jogköre van.

Toader egy húszpontos "bűnlajstromra" hivatkozva október 24-én kérte Lazar leváltását, miután néhány hónapja az alkotmánybíróság támogatását megszerezve sikerült elérnie Laura Codruta Kövesi volt korrupcióellenes (DNA) főügyész leváltását is Klaus Iohannis államfőnél.

Lazar bírósághoz fordult leváltása megakadályozása érdekében, arra hivatkozva, hogy a miniszter valótlanságokat állítva, az államfő személyes érintettségére utalgatva vádaskodott ellene. Iohannis már jelezte: semmiképpen sem fogja elkapkodni a legfőbb ügyész menesztését, amelyet az alkotmánybíróság Kövesi esetében hozott döntése értelmében valószínűleg nem tagadhat meg: megvárja a Lazar
velemenyezd, 2018. november 19. hétfő, 14:38
Kenőpénz elfogadásával gyanúsítja a román korrupcióellenes ügyészség Calin Popescu Tariceanu szenátusi elnököt
kérésére vették át - derül ki a vádhatóság válaszából. Hozzátették: az ügyben mások ellen is kivizsgálás indult bűnrészesség gyanújával.

Tariceanu az újabb korrupciógyanút az "államhatalmat illegitim módon magukhoz ragadó" erők bosszújának tartja, válaszlépésnek arra, hogy következetesen szót emel az igazságszolgáltatás túlkapásai ellen. Úgy vélekedett: egy több éve elvetett gyanú felmelegítése Augustin Lazar legfőbb ügyész "megmentését célozó művelet" része, miután az igazságügyi miniszter Lazar felmentését kezdeményezte az államfőnél.

A román szenátus elnökét korábban hamis tanúzás és bűnpártolás vádjával állította bíróság elé a DNA egy másik ügyben, de májusban első fokon felmentette a bíróság.

Romániában a vádhatóság csak akkor indíthat bűnvádi vizsgálatot egy parlamenti mandátummal rendelkező - tisztségben lévő vagy volt - kormánytag ellen, ha ahhoz a parlament érintett kamarája hozzájárul.

Csütörtökön Claudiu Manda szenátusi alelnök megerősítette: a legfőbb ügyész megküldte a
velemenyezd, 2018. november 08. csütörtök, 11:51
Képek, videók
felmentem,de nem jött sem
eletmod2
2012. június 11. hétfő, 13:11
Felmentem oda
taenci
2011. július 17. vasárnap, 21:39
én ezen felmentem?:)
ronmay
2007. március 02. péntek, 16:20
lászló atya1102.jpg
maroka
2018. november 02. péntek, 12:15
1965 tele a Szent László
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 21:05
Teraszok a Szent László t
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 20:37
Szent László templom 2017
zsebibaba54
2018. október 05. péntek, 20:37
szent_laszlo_templom.j pg
menusgabor
2018. szeptember 05. szerda, 20:32
SZKT-Jakus László.jpg
agica2004
2018. szeptember 02. vasárnap, 19:05
HERCZEG-LÁSZLÓ-költő.j pg
cserhat3
2018. augusztus 22. szerda, 12:16
lászló napra.jpg
havasigyorgyne
2018. augusztus 10. péntek, 20:12
Bódi László Cipő, a Repub
irmus
2018. augusztus 08. szerda, 15:10
Tóth Lászlóné
irmus
2018. augusztus 07. kedd, 06:27
Pesti László
irmus
2018. augusztus 07. kedd, 06:09
Német László iskola
wob
2018. július 21. szombat, 10:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.