Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 08:49 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Megjelent a Fölpassz, Novák Miklós futball témájú novelláskötete
A szerzőnek - aki a Magyar Idők sportrovatának vezetője - ez rövid időn belül a második prózai műve, a Lapáton címet viselő sportregény májusban készült el, s a kajak-kenu sportág hétköznapjaiba engedett betekintést.

A sportújságíró a pénteki könyvbemutatón elmondta: vannak szakemberei a labdarúgásnak, akik sokkal mélyebben és jobban ismerik a sportágat, mint ő, s amíg a Lapáton egyfajta tükröt szeretett volna mutatni a kajak-kenunak, a Fölpassz inkább "hangulatfestés" a magyar futball közelmúltjából. Hangsúlyozta, hogy a szereplők, a helyzetek és a helyszínek fiktívek.

Szöllősi György, a Magyar Sportújságírók Szövetségének (MSÚSZ) elnöke úgy fogalmazott, hogy egy könyv megjelenése mindig ünnep, és nagyon örülnek, hogy Nagy Béla-programon keresztül ennek a kötetnek a létrejöttéhez a szövetség is hozzájárulhatott. Ez a program jövő nyárig 50 millió forinttal segíti különböző sporttémájú kiadványok, kiállítások, honlapok létrejöttét.

A pénteki eseményen megjelent Csank János, volt szövetségi kapitány is, azon kevés szereplők egyike, akit név szerint is említenek a könyvben. A szakember azt mondta: a kötetet olvasva érezni lehetett, hogy aki írta, az "vájt fülű", ismeri a futballközeget.

"Aki olvassa majd, ott érezheti magát az adott helyzetben" - dicsérte a szerzőt a tréner.

Az ajánlót N. Pál József irodalomtörténész írta a Fölpasszhoz.

"A sport és a labdarúgás a XX. század egyik nagy mitológiája, ezáltal tárgya a művészetnek. Ennek a könyvnek az a különlegessége, hogy a futball nem tárgya, hanem alanya. Megszólal benne kiöregedett játékos, fiatal és női labdarúgó, szurkoló, edző, külföldi edző, újságíró és menedzser. Tizenhat novellát tartalmaz, amelyek bár különállók, a végén kiadnak egy regényszerű egészet." - fogalmazott a bemutatón N. Pál József.

A futballpálya mintájára zöldborítós Fölpassz 2900 forintba kerül és a Líra könyvesboltokban kapható.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. december 07. péntek, 12:51
Címkék: Novák Miklós, Magyar Idők, Szöllősi György, Magyar Sportújságírók Szövetségének, Nagy Béla-programon, Csank János,
Kommentek
Krónika 5. rész (azonnali kérdések, kérdések)
Soros-hálózat brüsszeli helytartói egyre agresszívebbek", már-már beteges módon ragaszkodnak az illegális bevándorlás további erősítéséhez. Hozzátette: legutóbb Guy Verhofstadt "ment neki" a magyar embereknek és a miniszterelnöknek, csak azért, mert Magyarország nem kíván bevándorlóország lenni. Alpári stílusban a politika trágyadombját emlegette - mondta, elfogadhatatlannak nevezve, hogy Brüsszelből ilyen szavakkal illessék azt a nemzetet, amely kiáll Európa keresztény kultúrájának fennmaradásáért.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára szerint látni lehet, hova vezet, ha egy demokrácia nem tökéletes. Példaként említette, hogy Brüsszelben egy ügyben újraszavaztatják az embereket. De látni lehetett a magyar parlamentben is, mi van akkor, ha a többség elfogad egy javaslatot, de az másoknak nem tetszik, ezért anarchiába akarják borítani az Országgyűlést is - mondta.

Értékelése szerint meg fogják szállni Európát, ha azok maradnak többségben
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 17:22
Novák: egyre népszerűbb az önkéntesség
valamilyen önkéntes tevékenységet.

A konferencián Novák Katalin és Illés Boglárka ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár átadta az önkéntes tevékenység társadalmi elismerése céljából az Emberi Erőforrások Minisztériuma alapított Pro Voluntarius-díjakat. Díjat kapott Tatai Tamás, a tatabányai Alzheimer-kávézó alapítója, a mosonmagyaróvári demenciabarát város egyik kezdeményezője, Kocsisné Gál Csilla, a Szurikáta alapítvány a diabéteszes gyerekekért alapítója, valamint Miklósa Erika Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas operaénekes, aki évek óta hirdeti az önkéntesség fontosságát és tevékeny részese az önkéntesség építésének.

A rendezvényen Novák Katalin és Vincze Géza, az Új Nemzedék Központ vezetője átadta az Új Nemzedék Díjat is, amellyel az innovációt, az együttműködést és az önkéntességet díjazták. A díjat a Nyár52 - Minden napra egy program projekt kapta, amely 312 kisgyermeknek, kamasznak és felnőttnek szervezett élvezetes szünidőt.

Illés Boglárka a díjátadó előtt
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 11:24
Átadták az Idősbarát önkormányzat és az Idősekért díjakat
Kásler Miklós úgy fogalmazott, a nemzet jövőjét a fiatalok, a következő generációk jelentik, de "a jövő az idők méhében fogant meg".

Kiemelte, a fiatalokat fel kell készíteni a jövőre, és ebben az idősek pótolhatatlanok. A nemzetnek oda kell figyelnie az idősebb emberek bölcs és megfontolt iránymutatására. Ez nemcsak kötelesség, hanem - a történelem tanulsága szerint - sokszor a túlélés záloga is - jegyezte meg a miniszer.

Kásler Miklós azt mondta, a család a nagyszülők köré épül, ők jelentik ugyanis a család szívét. A nemzet egészsége érdekében pedig oda kell figyelni a szívre - tette hozzá.

Megköszönte az időseknek, hogy egész életüket a nemzet fenntartására tették fel, példát mutattak kitartásból, szorgalomból, szeretetből tiszteletből, alázatból és továbbörökítik a nemzeti identitást.

Novák Katalin, az Emmi család- és ifjúságügyért felelős államtitkára úgy fogalmazott, a rendezvényen azokat díjazzák, akik nemcsak azt a minimumot teszik meg, amit elvárnak tőlük, hanem azon túl
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 15:32
850 millió forint feletti összleütési érték a Virág Judit Galéria jubileumi aukcióján
forintért a Tengerpart című műve kelt el, míg a Táncosnő és a Váza virággal című festmény 30 millió forintos áron talált gazdára.

Perlmutter Izsák Szalon (Intérieur) című festménye, amely a francia szalonkép műfaj egyik jellegzetes alkotása 41 millió forintért, Fényes Adolf A hazatérő testvérek című képe 36 millió forintért kelt el.

Mednyánszky László feltehetően 1915-1918 között készült háborús témájú, Trén a hegyek között című festménye 11 millió forintról indulva 20 millió forintért, Aba-Novák Miklós 1932-ben készült Déli pihenő című képe pedig 15 millió forintért cserélt gazdát.

Ország Lili 1967-es, Írás a falon című alkotása 13 millió forintért, Pekáry István monumentális, Ősz című festménye 9 millió forintért, míg Molnár C. Pál Fekvő női aktja 8,5 millió forintért kelt el.

Jóval a becsérték felett, 4,4 millió forintért vásárolták meg Lotz Károly Álló aktját. Telefonos licitharc bontakozott ki Gellért B. István A kis bábszínház című művéért, amely 500 ezer forintos kikiáltási árról
velemenyezd, 2018. október 07. vasárnap, 11:11
Rejtett történetek - Kiállítás az életreform-mozgalmak és a művészet kapcsolatáról
A 19. század végére kialakult modern ipari társadalom számos gondolkodóban azt az érzetet keltette, hogy az emberi civilizáció valójában pusztulóban van, ezért az emberiséget meg kell menteni. Az ekkor kibontakozó, életreformot hirdető mozgalmak a közös, civilizációkritikai kiindulópontból rendkívül sok irányba fejlődtek tovább: filozófiai és vallási reformelképzelések, természetjáró és sportmozgalmak, vegetarianizmus, öltözködési, lakhatási vagy párkapcsolati reformideák vagy nőmozgalom - idézte fel a tárlat pénteki sajtóbemutatóján Németh András tudományos kurátor.

Mint emlékeztetett, ezeknek a mozgalmaknak, iskoláknak, elképzeléseknek a jelentős része a művészetek különböző ágaira is hatással voltak; a képzőművészeten túl a kórusmozgalom, az építészet és urbanisztika, a mozdulatművészet, a kézműipari mozgalom vagy az irodalom mind sokat merített ezekből az ideákból.

A több mint egy évtizede zajló tudományos kutatáson alapuló kiállítás a kezdetektől az 1930-as évekig követi végig a
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 18:42
Bubik Istvánra emlékeznek csütörtökön a Bajor Gizi Színészmúzeumban
A Bajor Gizi Színészmúzeumban Béres Ilona, Borbély Sándor, Kubik Anna, Novák Ferenc, Téri Sándor, Újvári Zoltán és Szinetár Miklós részvételével Bubik István főiskolás éveit és a Nemzeti Színházban töltött időszakát elevenítik fel.

Bubik István számára fontos volt az ifjúság nevelése, a nemzeti sorskérdések, a hit. Persze nem tolakodóan, de voltak eszméi, amelyekhez ragaszkodott, azokat következetesen képviselte a haláláig. Olyan volt, mint egy utolsó végvári vitéz - emlékezett az M5 csatorna Kult30 című műsorának keddi adásában a tizennégy éve autóbalesetben elhunyt színművészre pályatársa, Kubik Anna.

Mint hozzátette, Bubik Istvánt rengetegen szerették a humoráért, játékosságáért. Számos sportot kipróbált, lovagolt, dobolt, alig volt valami, amibe ne kóstolt volna bele - jegyezte meg Kubik Anna, aki azt is elárulta, hogy Bubik István nagy vágya lett volna egy nagy történelmi kalandfilm főhősét alakítani.

A Bajor Gizi Színészmúzeum kamaratárlatán számos eddig publikálatlan fotót is
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 10:24
NKA 25 - Nagyszabású gálaesttel kezdődött meg a 25 éves Nemzeti Kulturális Alapot ünneplő fesztivál
a pályázatokat.

Fekete György, az NKA szellemi megalakítójának korábbi gondolatát idézve Lőrinczy György kiemelte, hogy bár a kulturális-művészeti területen gyakran volt, hogy kormányok, vagy kultúrpolitikák, vagy művészek között vita volt, de a Nemzeti Kulturális Alap egy olyan 25 éves történettel bír, amely mögött alapvetően mindig szakmai konszenzus volt. "Az egész rendszer, ahogy föl van építve, az egy fontos és működőképes kultúrafinanszírozó szervezet" - fogalmazott az alelnök.

Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere videoüzenetben köszöntötte a gálaest résztvevőit, majd a 25 éves intézmény kulturális tevékenységét méltatta.

A fesztiválnyitó gálaesten az NKA első évében, 1994-ben támogatott előadó-művészeti területek egy-egy képviselője lépett fel a jelenlegi pályázói kört képviselő ifjú tehetségekkel közösen.

A fellépők között volt Molnár Piroska, Marjai Lili Anna, Brasch Bence, Novák János, Bíró Eszter a Lóci játszik zenekarral, Novák Péter a Felszállott a páva! fiatal
velemenyezd, 2018. szeptember 23. vasárnap, 22:14
Képek, videók
Kállay Miklós és kormánya
agica2004
2018. július 23. hétfő, 15:43
Horthy Miklós.jpg
menusgabor
2018. június 18. hétfő, 20:53
Száraz Miklós György - So
sanci81
2018. április 09. hétfő, 17:58
SZKT-Tóni -János-Miklós.j
agica2004
2018. február 18. vasárnap, 19:43
Vámos Miklós festményei
durcimarcika
2018. február 08. csütörtök, 17:53
Radnóti_Miklós_(1930). jpg
liliana01
2018. január 25. csütörtök, 20:23
szikszai miklosné.png
zsokica45
2018. január 06. szombat, 20:25
miklos névv.jpg
zsokica45
2018. január 02. kedd, 17:25
Szemere Miklósnak 01.jpg
chillik
2018. január 02. kedd, 05:32
Szemere Miklósnak 02.jpg
chillik
2018. január 02. kedd, 05:32
Szemere Miklósnak 03.jpg
chillik
2018. január 02. kedd, 05:32
második nap aranyérmesesi
maroka
2018. szeptember 29. szombat, 21:29
második jános pál erekje.
maroka
2018. június 29. péntek, 11:21
második állomás0603_4.jpg
maroka
2018. június 04. hétfő, 08:26
második állomás0603_3.jpg
maroka
2018. június 04. hétfő, 08:26
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.