Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 15:39 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A tűzszünet ellenére ismét zavargások voltak a Gázai övezet határánál
Két palesztin, köztük egy felcser vesztette életét a határ menti erőszakos tüntetéseken, melyek ellen fellépve az izraeli hadsereg ágyútüzet nyitott a Gázai övezetet uraló, radikális iszlamista Hamász szervezet két katonai állására északon, illetve a déli részeken, válaszul a katonák felé dobott kézigránátokra.

A mintegy kilencezer palesztin tüntető ismét öt ponton vonult az izraeli határhoz, ahol Molotov-koktélokat és köveket dobáltak a határ túloldalán állomásozó izraeli katonák felé, gumiabroncsokat égettek, és megpróbáltak áttörni a határkerítésen, amit a katonák megakadályoztak.

Az izraeli tízes kereskedelmi televízió péntek esti híradója szerint tavasz óta immáron ötödször született egyiptomi közvetítéssel fegyverszünet, de ezeket a megállapodásokat az egyiptomiak csak a Hamász vezetőivel hozzák létre, s Izrael nem részese azoknak, noha vállalja, hogy ha a palesztinok felhagynak a harcokkal, akkor szintén beszünteti a tüzet.

A tévé arab szakértője szerint a "tűzszünet" kifejezés helyett inkább a "visszavonulás" szót kell használni ezekre az egyezményekre eredeti arab megnevezésük alapján, mert a tűzszünethez képest is csak jóval időlegesebb békés időszakot jeleznek.

A tévé katonai és politikai szakértői szerint az elmúlt hónapok eseményei alapján egyértelmű, hogy Izraelnek megszűnt a négy évvel ezelőtti Erős szikla hadművelet után létrejött katonai elrettentő ereje Gázával szemben, és csak idő kérdése egy újabb jelentős hadművelet megindítása a Gázai szélsőséges iszlamisták ellen.

Izraelben pénteken az ország középső, központi részére is Vaskupola légvédelmi egységeket telepítettek, számítva arra, hogy Gázából ismét rakétasorozatot lőnek ki, miután csütörtökön már a Gázától mintegy negyvenöt kilométerre lévő Beér-Seva várost is lőtték Grad rakétával a palesztin övezetből.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 19:58
Címkék: tűzszünet ellenére, felcser vesztette, határ menti, izraeli hadsereg, déli részeken, katonák felé,
Kommentek
NATO-főtitkár: nem gyengítik a NATO-t az Európa és az EgyesültÁllamok közötti felszültségek
Jens Stoltenberg aláhúzta, vannak véleménykülönbségek a NATO-partnerek között, egyebek mellett olyan kérdésekben, mint a kereskedelem vagy az Iránnal kötött nukleáris megállapodás, ugyanakkor továbbra is képesek erősíteni az együttműködést és a transzatlanti kapcsolatokat a szövetségen belül. A szövetségesek a köztük bizonyos kérdésekben mindig is fennálló nézetkülönbségek ellenére hatékonyak, egyebek mellett a védelmi struktúra kiépítésében. Képesek együttműködni a terrorizmus elleni harcban és közös akarattal döntöttek a védelmi kiadások növelés mellett isa közösvédfelem érdekében.

A szövetség elmúlt években tapasztalt erősödését bizonyítja az is, hogy az Egyesült Államok és Kanada is növelni kívánja katonai jelenlétét Európában - tette hozzá.

Stoltenberg üdvözölte a tálibokkal szembeni hadműveletek csütörtökön bejelentett átmeneti felfüggesztését és arra szólította fel a szélsőséges lázadókat, hogy tegyék le a fegyvert és kezdjék meg a béketárgyalások előkészítését. Aláhúzta, Asraf Gáni
velemenyezd, 2018. június 07. csütörtök, 16:51
Iráni atomprogram - Lavrov: Izrael Irán elleni bizonyítékai egy korábbi periódusra vonatkozhatnak
fegyverek elterjedése elleni nemzetközi küzdelemben. Utalt rá, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök a Benjámin Netajahuval folytatott telefonbeszélgetése során azt hangoztatta, hogy az iráni atomprogram ügyében elfogadott közös cselekvési tervet "valamennyi félnek maradéktalanul tiszteletben kell tartania".

Lavrov azzal vádolta meg az Egyesült Államokat, hogy a szíriai et-Tanfban és er-Rukbanban található menekülttáborok környékén katonai kiképzésben részesíti a kormányellenes militánsokat, hogy azok a tűzszüneti megállapodás ellenére is folytassák a harcot. Az állította, hogy az amerikai fegyveres erők az utóbbi helyszínen nem nyújtanak kellő garanciát a humanitárius segélyszállítmányok célba juttatásához.

A kelet-gútai feszültségcsökkentési övezetről szólva kijelentette, hogy ott a "terroristák" likvidálásának kérdése "alapvetően megoldódott". Megígérte, hogy Oroszország folytatni fogja az együttműködést az Egyesült Államokkal és Jordániával a Szíria déli részén létrehozott feszültségcsökkentési
velemenyezd, 2018. május 03. csütörtök, 16:42
Ukrán válság - Kijev: a tűzszünet ellenére továbbra is támadnak a szakadárok, egy ukrán katona meghalt
A teljes fegyvernyugvás életbe lépése óta a parancsnokság beszámolói szerint jelentősen visszaesett ugyan a Moszkva által támogatott szakadárok támadásainak száma, de nem szűnt meg teljesen, azóta hatszor nyitottak tüzet az ukrán fegyveres erőkre. Az elmúlt napban háromszor sértették meg a szakadárok a tűzszünetet. Az északi frontszakaszon a Luhanszk városától mintegy 100 kilométerre nyugatra fekvő Luhanszke, valamint a megyeszékhely északi határához közel eső Malinove településeknél lőtték gránátvetőkkel, nagy kaliberű golyószórókkal, illetve kézi lőfegyverekkel a katonai állásokat. Donyeck környékén Avgyijivkánál nyitottak tüzet gránátvetőkkel és egyéb lőfegyverekkel az ukrán katonákra.

Hétfőn egy katona megsebesült a szakadár támadások következtében, továbbá lövedékek csapódtak be a Luhanszktól északra fekvő Scsasztya város lakott kerületeiben, több épületben károkat okozva.

A DAN donyecki szakadár hírügynökség arról számolt be, hogy az ukrán fegyveres erők tartják magukat a tűzszüneti
velemenyezd, 2018. március 07. szerda, 12:33
Ferenc pápa sürgető felhívása:
és evakuálják a sebesülteket és a betegeket. Imádkozzunk közösen Istenhez, hogy ez késedelem nélkül megvalósuljon.
A pápa szavait rövid csend követte, majd a Szentatya a Szent Péter téren állókkal elimádkozta az Üdvözlégy Mária kezdetű imádságot.

Több mint 500 civil halt meg, amióta a szíriai kormányerők nyolc napja elkezdték a Damaszkuszhoz közeli Kelet-Gúta bombázását. Az áldozatok között legalább 120 gyerek is van.
Az ENSZ BT egyhangúlag február 24-én, szombat este 30 napos tűzszünetet szavazott meg, hogy a segélyszállítmányok eljuthassanak az ostromlott térségbe. Ennek ellenére továbbra is harcokról érkeznek hírek a 2013 óta ostromlott, 400 ezer lakosú Kelet-Gútából.
António Guterres ENSZ-főtitkár szerdán felszólította a feleket, hogy vessenek véget a ,,földi pokolnak": azonnal szüntessék be a harci cselekményeket a térségben.
Szíriában több mint 13,1 millió polgári személy szorul jelenleg humanitárius segélyre, közülük 6,14 millióan belső menekültek. A háború
maroka, 2018. február 26. hétfő, 08:29
Ukrán válság - A tűzszünet ellenére folytatódnak a harcok, ismét katonák haltak meg a Donyec-medencében
katonák állásai ellen. A frontvonal ezen szakaszán több tüzérségi támadást indítottak különböző kaliberű tüzérségi fegyverekkel Zajceve, Novoluhanszke, valamint Trojicke településeknél.

Közben a DAN szakadár hírügynökség csütörtökön azt jelentette, hogy három polgári személy sebesült meg a front menti térség szakadár ellenőrzés alatti oldalán, Donyeck peremvidékén, illetve a Horlivka közelében lévő Szpartak településen. A DAN szerint az ukrán fegyveres erők az elmúlt napban 13-szor sértették meg a tűzszünetet, és csaknem kétszáz, különböző kaliberű tüzérségi lövedéket lőttek ki a Donyeck megyei szakadár területre.

A Luhanszk megyei szakadárok négy tűzszünetsértésről adtak hírt. Állításuk szerint az ukrán fegyveres erők tagjai a minszki megállapodásokban tiltott nehéztüzérségi fegyvereket is bevetettek.A kelet-ukrajnai válság tárgyalásos rendezésére életre hívott háromtagú, Kijev, Moszkva és az EBESZ képviselőiből álló minszki összekötő csoport az újévi és a karácsonyi ünnepekre
velemenyezd, 2018. január 11. csütörtök, 16:09
Ukrán válság - Az ukrán külügyminiszter a Donyec-medencei harcok folytatódásáról tájékoztatta német kollégáját
A közösen tartott sajtótájékoztatón Klimkin kiemelte, hogy a téli ünnepekre tekintettel december 23-án életbe léptetett legutóbbi tűzszünet óta három ukrán katona vesztette életét és 15 sebesült meg a kelet-ukrajnai fronton. Hozzátette, hogy csak az elmúlt néhány napban több mint hatvan tűzszünetsértést követtek el a térségben, és ezek közül legalább hármat a minszki megállapodásokban tiltott nehéztüzérségi fegyverekkel.

Az ukrán külügyminiszter szerint az EBESZ megfigyelői nem tudják ellenőrizni a szakadárok által megszállva tartott területeket. "Oroszország taktikája változatlanul a válság további mélyítése a Donyec-medencében. Ezt nemcsak a tüzérségi támadások számából vesszük észre, hanem abból is, hogy az EBESZ valójában nem képes ellenőrizni, mi zajlik a megszállt területeken" - fogalmazott Klimkin. Szerinte ugyanennek a taktikának a része az is, hogy Moszkva december 19-én hazahívta katonatisztjeit abból a közös ukrán-orosz katonai koordinációs központból, amelynek feladata a minszki
velemenyezd, 2018. január 03. szerda, 20:30
Ankara és Moszkva határozottan Szíria és Irak területi egységének megőrzése mellett foglal állást
Kiemelte: mindkét fél elkötelezetten együttműködik a szíriai konfliktus politikai úton történő rendezésében.

Erdogan az észak-iraki kurdok szeptember 25-i függetlenségi népszavazása kapcsán leszögezte: a referendum Irak alkotmánya és a nemzetközi jog szempontjából illegitim. Hangoztatta: az erbíli vezetés nagy hibát követett el azzal, hogy minden figyelmeztetés ellenére "személyes érdekek és rövid távú célok miatt" megtartotta a népszavazást. Leszögezte: meg kell előzni, hogy az észak-iraki kurd autonóm régió még súlyosabb tévedésekbe essen.

A török államfő egyúttal rámutatott: Ankara és Moszkva gazdasági kapcsolatai soha nem voltak még olyan élénkek, mint most. Idén már ötödik alkalommal nyílt lehetősége személyesen találkozni Putyinnal, de gyakran egyeztetnek telefonon is - mondta.

Az orosz államfő azt hangsúlyozta, hogy a Szíriában kialakítandó biztonsági övezetek a hosszú távú politikai megoldás lehetőségével lendületet adnak a genfi béketárgyalásoknak. Megteremtődtek a szükséges
velemenyezd, 2017. szeptember 29. péntek, 07:03
Képek, videók
0 OV a zavargások szerv
lovaszmarika
2012. október 21. vasárnap, 15:29
London -zavargások.jpg
agica2004
2011. augusztus 11. csütörtök, 13:31
a mondás ellenére.jpg
sz719eszter
2018. október 20. szombat, 10:45
ESŐS IDŐ ELLENÉRE SZ NAP
gosztmagdi
2018. július 10. kedd, 19:47
Az esős idő ellenére kell
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 13:17
Az esős idő ellenére....g
jucinenadov
2016. október 03. hétfő, 23:14
ellenére.jpg
sznejuci
2016. július 16. szombat, 19:08
Esős idő ellenére szép na
irmus
2016. július 03. vasárnap, 09:27
A hideg ellenére szép dél
jucinenadov
2016. január 05. kedd, 00:41
Az eső ellenére is szép e
margoboszi
2014. szeptember 10. szerda, 18:07
eső ellenére..
kicsifarkas
2013. május 29. szerda, 07:49
a havazás ellenére.jpg
sarkadykati
2013. március 29. péntek, 05:21
vesztettem csatákat.jpg
yvett789
2015. január 11. vasárnap, 19:30
vesztettél.jpg
yvett789
2014. december 28. vasárnap, 21:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.