Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 15:42 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Példátlan biztonsági intézkedések közepette köszöntötte az újévet Nagy-Britannia
Theresa May brit miniszterelnök vasárnap hajnalban közzétett újévi üzenetében elismerte, hogy a brit EU-tagságról tavaly júniusban tartott népszavazás - amelyen a többség a kilépésre voksolt - megosztotta az országot, de kijelentette, hogy a Brexit, vagyis Nagy-Britannia távozása az Európai Unióból új lehetőségeket is teremt, és ez reményei szerint egységbe tereli az országot.

Londonban a becslések szerint 250 ezren nézték a Temze partján és más helyszíneken a tizenkét perces, igen látványos tűzijátékot, amely a parlament világhírű toronyórája, a Big Ben éjfélt jelző harangjátékára kezdődött.

A 12 ezer tűzijáték-rakétát immár hagyományos módon a parlamenttel szemközti 135 méter magas óriáskerék, a London Eye szerkezetéről, valamint a Temzén horgonyzó uszályokról lőtték fel.

A Temze partján kijelölt és biztonsági kerítésekkel elkerített szakaszokra - immár harmadik éve - csak előzetesen megváltott jegyekkel lehetett bemenni. Ezekből 110 ezret adtak el, és a tűzijátékra érkezőket a beléptető kapuknál biztonsági ellenőrzésnek is alávetették.

A rendőri jelenlét a díjasított és ellenőrzött part menti övezeten kívül is igen jelentős és jól látható volt. A tűzijátékot sok ezren nézték például a Temzétől távolabb eső Buckingham-palota - az első számú londoni királyi rezidencia - előtti térről, ahová nem kellett jegyet váltani, de itt is folyamatos volt a rendőri járőrözés. A térre bevezető utat acélsorompóval zárták le a forgalom elől, azzal a nem titkolt céllal, hogy járművel ne lehessen a tömegbe hajtani.

Hasonló acél- és betonakadályokat telepítettek számos más olyan helyszínre is, ahol nagy tömeg gyűlt össze az újévköszöntő rendezvényekre.

A Scotland Yard már a tizenkét emberéletet kioltó karácsonyi berlini merénylet után bejelentette, hogy "kiigazításokat hajt végre" a nagy-britanniai nyilvános rendezvények biztonsági őrizetének tervein a karácsonyi és az újévi időszakban. Ennek a felülvizsgálatnak az egyik eleme volt az acélsorompók és betonakadályok elhelyezése a nagy tömegek látogatta rendezvényhelyszínek bevezető útvonalain.

A brit közlekedési rendőrség az újév első napjától meghatározatlan ideig fegyveres járőrözést kezdett a 400 kilométeres londoni metróhálózaton. A jelentősebb londoni tömegközlekedési csomópontokban eddig is volt fegyveres rendőri jelenlét, de ezentúl - most első ízben - a metróállomásokon és a szerelvényeken is jelen lesznek fegyveres járőregységek.

Theresa May brit miniszterelnök újévi köszöntőjében kijelentette: tudja, hogy a brit EU-tagságról rendezett tavaly júniusi népszavazás megosztotta az országot, de az új helyzetből eredő lehetőségek és törekvések ismét egységbe terelhetik a nemzetet. A kormányfő szerint ez biztosíthatja, hogy az Egyesült Királyság ne maradjon a kilépésre voksoló 52 százalék és a bennmaradása szavazó 48 százalék megosztott országa, hanem nemzeteinek "egyetlen nagy uniójaként" élhessen tovább.

Theresa May ezzel alig burkoltan üzent a skót kormánynak is, amely a népszavazás után ismét napirendre vette Skócia függetlenné válásának kérdését, tekintettel arra, hogy a skótok 62 százaléka az EU-tagságra szavazott.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. január 01. vasárnap, 13:56
Címkék: Theresa May, Európai Unióból, London Eye, Scotland Yard, Egyesült Királyság, újévet Nagy-Britannia,
Kommentek
Megjelenése 40. évdorulójára újra kiadják a Pop Group első lemezét
Az Y több formátumban, CD-n, vinylen, digitális platformokon is elérhető lesz. Az újramaszterelt anyagot félsebességen vágták újra a londoni Abbey Road stúdióban - közölte a kiadó, a [PIAS] (Play It Again Sam) az MTI-vel.

A gyűjtők limitált példányszámban megjelenő dobozt választhatnak: ebben az újramaszterelt bakelit mellett megkapják a She Is Beyond Good & Evil című dalt 12 inches korongon, valamint további két albumot, a ki nem adott stúdióváltozatokat tartalmazó Alien Blood című vinylt, a Y Live koncertfelvételt, valamint egy vastag ismertető füzetet és néhány művészeti nyomatot is. A super deluxe edition mindössze ötszáz példányban jelenik meg, ebben a vinylek arany színűek és 180 grammosak, a nyomatok pedig dedikáltak.

A Pop Group annak idején csak négy évig, 1977-től 1981-ig létezett és Bristol kis klubjaiból jutott el a nagy brit zenei magazinok, az NME és a Melody Maker címlapjáig.

Az Y című bemutatkozó stúdiólemezt 1978-ban rögzítették Dorkingban. Az öttagú csapat rendkívül
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 17:32
Brit belügyminiszter: a közszereplők felelőssége a szélsőségesség terjedésének megállítása
Sajid Javid a brit kormány által a szélsőségességgel szembeni fellépés irányítására létrehozott bizottság - Commission for Countering Extremism - pénteki londoni rendezvényén felszólalva úgy fogalmazott: mindenkinek "hangosan és büszkén" hirdetnie kell, hogy a kisebbségi közösségekhez tartozó emberek nem veszik el senkinek a munkáját, nem terroristák, és nem létezik globális cionista összeesküvés sem.

Hozzátette: a populizmus, sőt a nyílt rasszizmus térhódítása világszerte szélsőséges politikusokat segített hatalomra az utóbbi években.

Szerencsére a brit politika nem indult el ezen az úton, de Nagy-Britanniában is haladéktalan cselekvésre van szükség annak megakadályozására, hogy az ország a nacionalizmus vagy rasszizmus felé sodródjon - mondta pénteki beszédében a brit belügyminiszter.

Javid, aki pakisztáni bevándorlók gyermekeként született a Manchesterhez közeli Rochdale-ben, alig burkoltan bírálta Donald Trump minapi Twitter-bejegyzéseit, amelyekben az amerikai elnök azt javasolta a
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 15:22
Száz külföldi hallgató érkezik a PTE huszadik nyári egyetemére
A négyhetes magyar nyelvi képzésre a többi között az Egyesült Államokból, Ausztráliából, Brazíliából, Bulgáriából, Csehországból, Egyiptomból, Finnországból, Japánból, Lengyelországból, Nagy-Britanniából, Németországból, Litvániából, Olaszországból, Oroszországból, Romániából, Svájcból és Szlovákiából érkeznek résztvevők - olvasható az egyetem közleményében.

A tanórákat heti 40 órában, 5-10 tagú csoportokban szervezik, öt nyelvi szinten. A diákoknak gasztronómiai, fonetikai és sportklubot is szerveznek.

Tananyagként a PTE-n megjelenő - Szita Szilvia és Pelcz Katalin által jegyzett - MagyarOK tankönyvcsaládot használják, amelynek különlegessége, hogy élőnyelvi tudást és olyan magyar kulturális ismereteket közvetít, amelyek a tanulók kultúrájának bemutatását is lehetővé teszik - ismertették.

A PTE kitért arra is, hogy a nyári egyetem harmadik hete alatt rendezik meg a tanároknak szóló módszertani továbbképzést, amelyre határon innen és túlról egyaránt érkeznek részvevők. A továbbképzésen a
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 11:41
Szijjártó Péter: naponta 11 keresztényt ölnek meg hite miatt
A politikus szerint a vallások és a vallásos emberek üldözése mára az egyik legjelentősebb biztonsági kihívássá vált a világon.

A vallásuk miatt üldözöttek 80 százaléka keresztény, közülük tavaly 245 milliónak kellett elszenvednie valamilyen fajta üldöztetést, 1200 keresztény templomot támadtak vagy rongáltak meg - mondta Szijjártó Péter.

Magyarország nemcsak a területén élő, hanem az egész világon üldöztetésnek kitett keresztényekért felelősséggel viseltetik - folytatta.

Utóbbiak legtöbbje a Közel-Keleten és Afrikában él, a magyar kormány pedig támogatást biztosít közösségeiknek, hogy helyben tudjanak maradni, megerősödjenek, elkerülve újabb migrációs hullámok megindulását Európába. Magyarország 36,5 millió dollárt költött az elmúlt években arra, hogy támogassa a szükséget szenvedő, diszkriminációnak kitett közel-keleti és afrikai keresztény közösségeket - mondta, példaként említetve, hogy Libanonban 33 keresztény templom felújításában vett részt Magyarország, Szíriában pedig három
velemenyezd, 2019. július 19. péntek, 07:21
Brexit - Eddig több mint 900 ezer EU-állampolgár kért tartós brit letelepedési engedélyt
A brit kormány döntése alapján azok a külföldi EU-polgárok, akik törvényesen és életvitelszerűen Nagy-Britanniában laknak, a brit EU-tagság megszűnése (Brexit) után is maradhatnak az országban, és érvényben maradnak jelenlegi jogosultságaik is, de letelepedett jogi státusért - vagyis meghatározatlan időre szóló tartózkodási engedélyért - kell folyamodniuk a brit belügyminisztériumhoz.

A tárca csütörtöki tájékoztatása szerint ezt a 27 EU-tagország Nagy-Britanniában élő 3,2 millió állampolgára közül e hónap elejéig 909 300-an tették meg.

A lista élén a lengyelek és a románok állnak 154 ezer, illetve 125 ezer letelepedési folyamodvánnyal.

A nagy tagországok állampolgárai közül az olaszok 106 100, a portugálok 80 900, spanyolok 60 700, a franciák 36 500, a németek 29 700 folyamodványt nyújtottak be.

A belügyminisztérium statisztikája szerint a magyarok a középmezőnyben járnak 27 800 letelepedési kérelemmel.

A közép- és kelet-európai EU-tagországok állampolgárai közül a szlovénok
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 17:11
Brexit - Törvénymódosítást fogadtak el a képviselők a parlament felfüggesztésének megakadályozására
Dominic Raab volt Brexit-ügyi miniszter, a kormányzó Konzervatív Párt keményvonalas Brexit-táborának egyik prominens képviselője vetette fel nemrégiben, hogy a párt éléről és a miniszterelnöki tisztségből jövő szerdán távozó Theresa May utódjának akár a jelenlegi parlamenti ülésszak lezárásával is meg kell akadályoznia, hogy a parlament valamilyen módon elejét vegye a megállapodás nélküli kilépésnek az EU-ból.

Raab érvelése szerint erre azért lenne szükség, mert a londoni alsóház már eddig is tett kísérleteket arra, hogy kivegye a kormány kezéből a Brexit-folyamat irányítását.

Boris Johnson volt külügyminiszter, aki hivatali utódjával, Jeremy Hunt jelenlegi külügyminiszterrel verseng a pártvezetői és a kormányfői tisztségért, az eddigi kampányrendezvényeken - Hunttal ellentétben - nem volt hajlandó egyértelműen kizárni, hogy kész lenne a parlamenti ülésszak lezárását kezdeményezni az uralkodónál, annak érdekében, hogy a képviselők ne akadályozhassák meg a megállapodás nélküli kilépést az
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 16:31
Vizes vb - Kettős kínai siker férfi 3 méteren
A győzelmet Hszia Sze-ji szerezte meg, az ezüstérem Cao Jü-an nyakába került. A dobogó alsó fokára a brit Jack Laugher állhatott fel.

Ez volt a vb tizedik műugró száma és a tizedik kínai aranyérem.

Eredmény (a viadal honlapja alapján):

műugrás:

férfi 3 méter, világbajnok:

--------------------------- Hszia Sze-ji (Kína) 545,45 pont

2. Cao Jü-an (Kína) 517,85

3. Jack Laugher (Nagy-Britannia) 504,55
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 15:42
Manchesteri robbantás - Bíróság előtt az öngyilkos merénylő öccse
A 22 éves Hashem Abedit 22 rendbeli gyilkossággal vádolják. A Scotland Yard szerdán vette őrizetbe, miután Abedi Líbiából visszatért Nagy-Britanniába.

A londoni Westminster kerület magisztrátusi bírósága, amelynek tanácsa előtt Abedi csütörtökön megjelent, elrendelte a vádlott letartóztatását. Az első tárgyalási nap július 30-án lesz a londoni központ büntetőbíróságon.

A merényletet 2017. május 22-én, Ariana Grande amerikai popénekesnő koncertje után követte el az észak-angliai nagyváros 21 ezer fős rendezvénycsarnokában, a Manchester Arenában Hashem Abedi bátyja, az akkor 22 éves Salman Abedi, aki nagy erejű pokolgépet robbantott fel az előadásról távozó tömeg közepén.

A merényletben 22-en meghaltak, köztük hét gyermek. A legfiatalabb áldozat egy nyolcéves kislány volt.

A sérültek számáról máig sincs pontos adat, de a Scotland Yard becslése szerint valószínűleg meghaladta a nyolcszázat. Kórházi ellátásra 117-en szorultak.

Ez volt a legsúlyosabb merénylet Nagy-Britanniában a
velemenyezd, 2019. július 18. csütörtök, 15:11
Képek, videók
NAGY-BRITANNIA-SKÓCIA- COS
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:54
NAGY-BRITANNIA-LONDON- TAT
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:53
NAGY-BRITANNIA-LONDON- HAM
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:53
NAGY-BRITANNIA-LEONARD S-P
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:52
NAGY-BRITÁNNIA-LEONARD S-P
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:50
NAGY-BRITANNIA-BUCKING HAM
1951anna
2014. április 19. szombat, 15:50
Rendőr intézkedése
sanci81
2016. február 23. kedd, 16:11
Köszönöm,hogy köszöntötté
rushlilly
2018. június 11. hétfő, 10:11
Csokorral köszöntötték.gi
suzymama43
2012. február 27. hétfő, 23:05
A hetet köszöntötte Marik
csalogany13
2011. október 07. péntek, 22:10
Klári köszöntötte az új h
csalogany13
2011. szeptember 26. hétfő, 01:04
Rózsika köszöntötte a nap
csalogany13
2011. április 14. csütörtök, 09:41
Ancusígy köszöntötte a dé
csalogany13
2011. január 20. csütörtök, 09:47
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.