Belépés
2020. április 03. péntek | 14. hét | 94. nap | 19:36 | Buda, Richárd
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Terrorizmus - Elítéltek Németországban egy biológiai fegyverrel merényletre készülő iszlamistát
A Düsseldorfban működő Észak-Rajna-Vesztfália tartományi felsőbíróság bizonyítottnak találta, hogy a 31 éves tunéziai származású férfi a feleségével együtt pokolgépes merényletet készített elő 2018-ban Kölnben.

A házaspár beszerzett több ezer ricinusmagot, amelyekből jelentős mennyiségű ricint nyertek ki. A mérgező anyagot ki is próbálták egy hörcsögön.

Robbanószert is szereztek, valamint 250 acélgolyót, amelyeket a méreggel együtt akartak elhelyezni a pokolgépben. Az előkészületek részeként próbarobbantásokat is végeztek.

A férfi a művelet előtt hűséget esküdött a magát Iszlám Államnak nevező terrorszervezetnek.

A házaspárt 2018 júniusában fogták el, a rendőrség egy külföldi hírszerző szolgálattól kapott értesülés révén figyelt fel rájuk.

Az tízéves letöltendő szabadságvesztés megfelel az állam elleni súlyos bűncselekmények ügyében illetékes szövetségi legfelsőbb ügyészség indítványának. A hatóság szóvivője az ítélethirdetés után tett nyilatkozatában hangsúlyozta: első alkalommal emeltek vádat biológiai fegyverrel elkövetni tervezett merénylet miatt.

A férfi feleségét is perbe fogták, az eljárás még nem ért véget.

A ricin a ricinus nevű növény magjából kivont, rendkívül mérgező fehérje, biológiai fegyverek hagyományos hatóanyaga, tiszta formájában egy csipetnyi is elegendő több ember megöléséhez.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. március 26. csütörtök, 20:33
Címkék: Elítéltek Németországban, Iszlám Államnak, biológiai fegyverrel, feleségével együtt, házaspár beszerzett, mérgező anyagot,
Kommentek
Elítéltek Németországban egy szíriai férfit egy erőszakos tüntetéseket kiváltó késelés miatt
A chemnitzi tartományi bíróság bizonyítottnak találta, hogy az országba menedékkérőként érkezett 24 éves férfi és nemzetközi körözés alatt álló iraki tettestársa tavaly augusztus 26-án hajnalban leszúrt egy 35 éves kubai származású német állampolgárt, és súlyosan megsebesített egy másik férfit.

A vádlottat emberölésért és súlyos testi sértésért kilenc év hat hónap szabadságvesztésre ítélték.

Az ügyészség tíz év börtönbüntetés kiszabását indítványozta. A védelem a vádlott felmentését kérte. Az ítélet nem jogerős. Kihirdetése után a szíriai férfi ügyvédei bejelentették, hogy fellebbeznek.

A bűncselekmény esetenként erőszakba torkolló demonstrációk nemzetközi figyelmet kiváltó sorozatához vezetett a Szászország tartománybeli városban, és feszültséget okozott a szövetségi kormányt alkotó pártok - a Kereszténydemokrata Unió (CDU) és a bajor testvérpárt Keresztényszociális Unió (CSU) szövetsége és a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) - között.

Az eset napján, 2018. augusztus 26-án nem
velemenyezd, 2019. augusztus 22. csütörtök, 19:08
Életfogytiglani fegyház felfegyverkezve elkövetett rablás miatt
konyhakéssel metszéseket is ejtett a fülén. A tettesek megtalálták a sértett táskáját, amelyben egyebek mellett csaknem tízmillió forintnyi pénz volt.

A maszkos támadók az után menekültek el a megszerzett értékekkel, hogy a vállalkozó szomszédja észrevette őket és értesítette a rendőrséget. Az elsőrendű vádlottat néhány órával később fogták el, nála csaknem 8,5 millió forintot kitevő pénzt találtak.

A másodrendű vádlott a bűncselekmény elkövetése után ismeretlen helyre távozott, majd Németországban elítélték. Onnan tavaly ősszel adták ki - elfogatóparancs alapján - a magyar nyomozó hatóságnak.

A kedden meghozott ítéletében kimondta a bíróság, hogy a vádlottak a szabadságvesztésből nem bocsáthatók feltételes szabadságra. A határozat ellen az elsőrendű vádlott és védője felmentés, a másodrendű vádlott és védője elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés érdekében jelentett be fellebbezést, az ügyész pedig három munkanapot tartott fenn a fellebbezés esetleges bejelentésére, így a bíróság
velemenyezd, 2019. július 10. szerda, 13:32
Egyre többen kerülnek előzetes letartóztatásba Németországban
kockázatát.

Hozzátették: az előzetes letartóztatásba helyezett külföldiek száma 2017-ben 26 százalékkal meghaladta a 2014-es szintet, az előzetesben lévő német állampolgárok száma viszont 8 százalékkal csökkent 2014-hez képest. A hamburgi tartományi bíróság szóvivője, Kai Wantzen ezzel kapcsolatban elmondta: olyan külföldi gyanúsítottakról van szó, akik a helyi társadalomhoz fűződő kötelékek - családi, baráti, szomszédsági, munkatársi kapcsolatok - és állandó lakóhely nélkül élnek Hamburgban vagy általában véve Németországban, így "kézenfekvő, hogy eltűnnének és nem állnának rendelkezésre az eljárás folytatásához", ha szabadlábra helyeznék őket.

Hamburg igazságügyi szenátora - a tartományi rangú város vezetőségének igazságügyért felelős tagja -, Till Steffen kiemelte: az előzetesben lévők számának emelkedését az is magyarázza, hogy a rendőrség erőteljesebben lép fel a betörők és az utcai drogterjesztők ellen. Amikor pedig "valóban eredményes ez a munka, sok esetben indokolt az előzetes
velemenyezd, 2019. április 24. szerda, 20:48
Terrorizmus - Elítélték Németországban az Iszlám Állam terrorszervezet egy tagját
A Frankfurtban született 32 éves férfi korábban kiszabott szabadságvesztés büntetését nyolc év hat hónapról tíz évre emelték külföldi terrorista szervezet tagjaként háborús bűncselekményben viselt bűnrészesség miatt.

A német állampolgár a frankfurti tartományi felsőbíróság közleménye szerint 2013 novemberében a szíriai Aleppó térségében az Iszlám Állam tagjaként részt vett egy olyan személy elleni kegyetlen és embertelen fellépésben, aki a nemzetközi humanitárius jog alapján védelemre jogosult.

Az áldozat a dzsihadisták fogságában volt, akik ütötték, rúgták és áramütéssel végzett kínzással fenyegették, hogy kicsikarjanak belőle információkat, a vádlott pedig mobiltelefonnal filmezte az erőszakos vallatást.

A német állampolgár - akit a közleményben a személyes adatok védelméről szóló jogszabályok alapján családi név nélkül, Abdelkarim E. B. néven azonosítottak - a bíróság által feltárt adatok alapján legkésőbb 2012 decemberétől radikalizálódott. A szélsőséges iszlamizmus leginkább
velemenyezd, 2018. szeptember 24. hétfő, 14:24
Elítélték Németországban egy nagy port kavart gyilkosság elkövetőjét
A Rajna-vidék-Pfalz tartományi településen történt emberölés ügyében folytatott büntetőperben a vád tíz év, a védelem hét és fél év szabadságvesztés kiszabását kérte a landaui tartományi bíróságtól.

A személyes adatok védelméről szóló jogszabályok alapján a német sajtóban Abdul D. néven azonosított vádlott elfogadta a nyolc év hat hónapos büntetést. Az ítélethirdetés előtt elmondta, hogy megbánta tettét.

A vádirat szerint féltékenység és bosszúvágy hajtotta, amikor 2017. december 27-én egy helyi üzlet bejáratánál heves vita után kést rántott és leszúrta volt barátnőjét. A 15 éves német lány a kórházban belehalt sérüléseibe. A fiatalembert járókelők a helyszínen elfogták és átadták a rendőrségnek.

Az áldozat néhány héttel korábban szakított gyilkosával, és feljelentést is tett ellene többek között zaklatás és fenyegetés miatt. Az édesapja is a rendőrséghez fordult lánya védelmében.

Az elkövető felnőtt kísérő nélküli kiskorú menedékkérőként érkezett az országba, 15 évesnek és
velemenyezd, 2018. szeptember 03. hétfő, 13:41
ET: nőtt a bebörtönzöttek száma, sok létesítmény továbbra is túlzsúfolt Európában
található. Magyarországon ez az arány 184,8 volt a 2015-ös 180,8-cal szemben.

A legkevesebb tér Szlovéniában jutott egy rabra (1,3 négyzetméter), ezt követte Észtország, Lengyelország és Macedónia (3). Magyarországon ez a szám 3,6 volt.

Abban a tekintetben, hogy az egyes országok mennyi pénzt költöttek egy rab egynapi börtönben tartására, nagy szórást mutatnak a 2016-os adatok. Az átlag 109 euró volt, de ez úgy állt össze, hogy a legkisebb összeget erre fordító Moldovában csak 6 euró, Németországban nagyjából 131 euró, Norvégiában 344 euró, San Marinóban pedig 708 euró volt. A magyarországi adat 38,4 euró. A felmérésben részt vevő országokban több mint 18,8 milliárd eurót fordítottak a rabok ellátására 2015-ben.

Átlagosan a fogvatartottak 21,2 százaléka volt külföldi állampolgár. A külföldiek legmagasabb arányát, 93,8 százalékot San Marinóban jegyezték fel, a legkevesebb külföldi pedig Monacóban raboskodott, ahol a foglyok mindegyike monacói állampolgár volt. A női rabok aránya átlagosan 5,5
velemenyezd, 2018. március 20. kedd, 16:45
Terrorizmus - Elítélték Németországban az Iszlám Állam terrorszervezet három tagját
A hamburgi tartományi felsőbíróság szerint a három férfi úgynevezett alvó terrorista volt. A menekültek között elrejtőzve szivárogtak be Németországba 2015-ben, azzal a feladattal, hogy álljanak készen terrortámadás végrehajtására.

Egyiküket hat és fél év szabadságvesztésre ítélték külföldi terrorista szervezetben viselt tagság miatt. A másik kettőt enyhébb, három és fél év szabadságvesztésre ítélték, arra hivatkozva, hogy a bűncselekmény elkövetésekor fiatalkorúak voltak.

A bíróság a per harminc tárgyalási napja alatt arra a meggyőződésre jutott, hogy a három férfi ugyanolyan terrorista csoportot alkotott, mint a 2015 novemberében Párizsban történt merényletsorozat elkövetői, de lebuktak, mielőtt aktiválták volna őket. Ezt támasztja alá az egyik vádlott beismerő vallomása is.

A német hatóságok minden bizonnyal súlyos terrorcselekményt akadályoztak meg a csoport nemzetközi együttműködés révén sikerült elfogásával. A terroristáknak ugyan még nem voltak konkrét terveik, amikor 2016
velemenyezd, 2018. március 12. hétfő, 19:37
Képek, videók
Németországban, 2006-ban
orban47
2016. október 05. szerda, 18:22
Németországban
orban47
2016. szeptember 08. csütörtök, 05:13
Valahol Németországban.JP
colonel
2013. december 25. szerda, 23:24
Burg Katz Németországban.
pacsakute
2013. november 04. hétfő, 18:23
0 kastély Németországban.
lovaszmarika
2012. augusztus 26. vasárnap, 15:46
Levente Németországban
ercseimarika
2011. július 31. vasárnap, 20:37
Németországban
syska0127
2009. október 23. péntek, 16:02
Aurél Németországban,( ná
vindiesel
2008. július 31. csütörtök, 10:15
86 Ulm Németországban
djedgar
2008. július 10. csütörtök, 09:01
merénylet idején0328.jpg
maroka
2020. március 28. szombat, 19:10
gyász a merénylet helyszi
maroka
2017. május 25. csütörtök, 09:33
merenylet_grid2_fekvo_ lea
lilagondolatok
2015. november 16. hétfő, 13:10
Merénylet Damaszkuszban
sacimama
2013. június 27. csütörtök, 23:23
merénylet.jpg
maroka
2013. április 18. csütörtök, 11:09
0 38 a merénylet.png
lovaszmarika
2013. február 04. hétfő, 14:56
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.