Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 19:13 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Szabadfogású és női birkózó ob - Sastin Marianna aranyéremmel tért vissza
A hazai szövetség tájékoztatása kiemelte, a női mezőny szenzációja volt, hogy a 62 kilogrammos kategóriába bejelentkezett a 2013-as világbajnok. Sastin a tavalyi országos bajnokságon szerepelt legutóbb, most három és fél hónappal kisfia születése után tért vissza a szőnyegre.

Szabadfogásban a friss kaszpijszki Eb-bronzérmes Nagy Mihály ezúttal 79 helyett 86 kilóba nevezett, de a döntőben alulmaradt Hatos Gáborral szemben. Nehézsúlyban a szombathelyiek erős embere, a sokáig sérült Ligeti Dániel a papírformát hozva lett bajnok.

Birkózás, ob, aranyérmesek:

nők:50 kg: Köteles Alexandra (Vasas)53 kg: Dénes Mercédesz (Érd)55 kg: Vilhelm Viktória (UTE)57 kg: Galambos Ramóna (PEAC)59 kg: Barka Emese (Csepel)62 kg: Sastin Marianna (Vasas)65 kg: Sleisz Gabriella (ESMTK)68 kg: Wilson Vanessa (Vasas)72 kg: Elekes Tünde Emese (Vasas)76 kg: Aszódi Rita (UTE)

szabadfogás:57 kg: Farkas Rajmund (KTE)61 kg: Molnár József (KTE)65 kg: Üveges Csaba (Vasas)70 kg: Vida Csaba (Csepel)74 kg: Gulyás Zsombor (PSE)79 kg: Ligeti Richárd (HVSE)86 kg: Hatos Gábor (BHSE)92 kg: Veréb István (HVSE)97 kg: Fodor Tamás (Vasas)125 kg: Ligeti Dániel (HVSE)

A csapatversenyben:

Férfiak:1. Vasas 27 pont, 2. BHSE 24, 3. Szombathelyi Haladás 21

Nők:1. Vasas 37 pont, 2. UTE 24, 3. Érd 14

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. május 20. vasárnap, 07:23
Címkék: Sastin Marianna, Eb-bronzérmes Nagy Mihály, Hatos Gáborral, Ligeti Dániel, Köteles Alexandra, Dénes Mercédesz,
Kommentek
„Az időpont változott, a cél ugyanaz”
világbajnok kajakos (Budapesti Honvéd SE, Facebook):
,,Én is úgy hiszem, hogy jó döntés született. Az olimpiai játékok jelszava a »fair play« és a jelenlegi helyzetben a fair play nem él, hiszen akik karanténban maradtak otthon, nem tudnak készülni, felfüggesztették a doppingellenőrzéseket, megváltoztak a körülmények minden szempontból. Nyomasztó volt az elmúlt időszak, nekem ez most egy lélegzetvétel, mert annyira benne volt már a levegőben és nem mondták ki."

Sastin Marianna világbajnok birkózó (Magyar Birkózó Szövetség,
,,Nem tudom szépíteni, nagyon el vagyok keseredve. Tisztában vagyok vele, hogy nem leszek már fiatalabb. Thomas Bach NOB-elnök néhány napja még azt nyilatkozta, kivárnak négy hetet, hogy lássák, mik a további fejlemények, és csak ezután döntenek. Jó lett volna, ha így történik, hiszen négy hét rengeteg idő, ehhez képest egy-két nap alatt meghozták az új döntést, ezt így nem tartom túl korrektnek. Mint ahogy azt sem, ahogy a kanadaiak és az
maroka, 2020. március 25. szerda, 18:10
Tokió 2020 - Sportolói és edzői reakciók
dolgokat.

Medveczky Erika világbajnok kajakos (Budapesti Honvéd SE, Facebook):

"Én is úgy hiszem, hogy jó döntés született. Az olimpiai játékok jelszava a +fair play+ és a jelenlegi helyzetben a fair play nem él, hiszen akik karanténban maradtak otthon, nem tudnak készülni, felfüggesztették a doppingellenőrzéseket, megváltoztak a körülmények minden szempontból. Nyomasztó volt az elmúlt időszak, nekem ez most egy lélegzetvétel, mert annyira benne volt már a levegőben és nem mondták ki."Sastin Marianna világbajnok birkózó (Magyar Birkózó Szövetség Facebook oldala):

"Nem tudom szépíteni, nagyon el vagyok keseredve. Tisztában vagyok vele, hogy nem leszek már fiatalabb. Thomas Bach NOB-elnök néhány napja még azt nyilatkozta, kivárnak négy hetet, hogy lássák, mik a további fejlemények, és csak ezután döntenek. Jó lett volna, ha így történik, hiszen négy hét rengeteg idő, ehhez képest egy-két nap alatt meghozták az új döntést, ezt így nem tartom túl korrektnek. Mint ahogy azt sem, ahogy a
velemenyezd, 2020. március 24. kedd, 20:04
Koronavírus/Tokió 2020 - Elhalasztják a birkózók budapesti európai kvalifikációs versenyét
A Magyar Birkózó Szövetség közleménye kitér rá, hogy miután a kormány a koronavírus-járvány miatt szerdán betiltotta a 100 főnél nagyobb, beltéri lebonyolítású rendezvényeket "az MBSZ illetékesei, alkalmazkodva a megváltozott körülményekhez, konzultáltak a nemzetközi szövetség (UWW) szerb elnökével, Nenad Laloviccsal, s végül közösen a halasztás mellett döntöttek".

"Az MBSZ kifejezte szándékát a rangos viadal későbbi, április-májusi megrendezésre, természetesen a járványhelyzet aktuális ismeretében, s értesítette az érintett országok szövetségeit" - olvasható a tájékoztatásban.

Az idei kontinentális selejtezők közül az amerikai most kezdődik Ottawában, az európai előtt az ázsiait és az afrikai/óceániait már elhalasztották. Az április végi szófiai utolsó világselejtező a tervek szerint júniusra tolódna, hogy a földrészek előtte megrendezhessék a maguk kvalifikációját. A tavalyi nur-szultani világbajnokságról súlycsoportonként hat fő - a magyarok közül Lőrincz Tamás (kötöttfogás, 77 kg), Lőrincz
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 18:43
Szilvássy nyerte a válogatót az olimpiai kvalifikációs birkózóversenyre
A magyar szövetség tájékoztatása szerint az U23-as vb- és Eb-győztes Szilvássy a Körcsarnokban csapott össze a junior Eb-, valamint kadet vb- és Eb-1. Szőke Alexszel, mivel idén eddig 1-1-re álltak.

Ezúttal a 87 kilóból fellépő Szilvássy mindkétszer akciódús birkózással bizonyult jobbnak. Az első mérkőzést válldobással és intéssel nyerte 3-0-ra, a másodikat pedig főképp pörgetésekkel 5-1-re.

Ebben a súlycsoportban eredetileg hármas megméretés lett volna, de a 2009-es világbajnok Kiss Balázs nemrég műtött válla még nem gyógyult meg teljesen.

Szilvássy részvételével egy kivételtől eltekintve összeállt a magyar csapat, amely harcba száll a tokiói kvótákért a március 19. és 22. között a BOK-csarnokban sorra kerülő viadalon, melyen minden kategóriában az első kettő szerez indulási jogot, azaz döntőbe kell jutni az olimpiai részvételért. A női 68 kilósok között induló magyarról jövő héten a dunavarsányi edzőtáborban szintén válogató dönt.

Eddig négy magyar birkózó szerzett kvótát: a
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 16:02
Birkózó Eb - Huszonkét magyar indul
A magyar szövetség (MBSZ) szakmai és intézőbizottságának döntése alapján a tavalyi, nur-szultani világbajnokságon olimpiai kvótát szerzett magyarok közül csak a világbajnok Lőrincz Tamás nem indul az olasz fővárosban, Sastin Marianna, Lőrincz Viktor és Muszukajev Iszmail viszont igen.

"Speciális lesz ez az Eb több szempontból is, például ilyen korai kontinensviadalra nem is emlékszem. Ráadásul öt héttel a budapesti olimpiai kvalifikációs verseny előtt lesz, tehát az egész nemzetközi mezőny taktikázik. Ennek megfelelően vegyes, fiatalokat és kipróbált klasszisokat is magában foglaló, de mindenképpen erős csapattal indulunk" - mondta Bácsi Péter, az MBSZ szakmai igazgatója az MTI-hez eljuttatott közleményben.

A versenyzőként kétszeres világbajnok sportvezető úgy érzi, mindhárom szakágban van esély éremre, akár aranyra is. Kötöttfogásban Lőrincz Viktort és Lévai Zoltánt emelte ki, a nőknél a címvédő Barka Emesét, illetve Sastin Mariannát, míg szabadfogásban a nur-szultani vb-n bronzérmes
velemenyezd, 2020. január 29. szerda, 15:21
Birkózó-vb - Georgiai, amerikai, iráni és orosz arany az utolsó napon
A zárónap éremcsatározásain nem volt magyar érdekelt. A nap egyetlen magyarja, Veréb István (86 kg) a vigaszágon első meccsét megnyerte, majd kikapott a később bronzérmes orosz Artur Najfonovtól.

A magyar küldöttség négy éremmel és négy tokiói kvótával zárta a vb-t. Kötöttfogásban Lőrincz Tamás (77 kg) arany-, öccse, Viktor (87 kg) ezüst-, míg Korpási Bálint (72 kg) bronzérmet nyert, szabadfogásban Muszukajev Iszmail (65 kg) állhatott fel a dobogó alsó fokára, a nőknél pedig Sastin Marianna (62 kg) az ötödik helyen zárt. A Lőrincz testvérek, illetve Muszukajev és Sastin az olimpiai indulási jogot is kiharcolták.

Eredmények:

szabadfogás 61 kg, világbajnok:

-------------------------------- Beka Lomtadze (Georgia)2. Magomedrasul Idriszov (Oroszország)3. Rahul Balasaheb Aware (India) és Behnam Eshag Ehszanpur (Irán)

a döntőben:Lomtadze-Idriszov 6-1

szabadfogás 79 kg, világbajnok:

------------------------------- Kyle Douglas Dake (Egyesült Államok)2. Jabrayil Hasanov
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 16:52
Birkózó-vb - Veréb István kikapott az Európa-bajnoktól, nem szerzett kvótát
Az idén 92 kilogrammban Európa-bajnoki bronzérmes szombathelyi sportoló szombaton előbb nagy csatában verte ukrán riválisát, majd tussal kikapott az iráni Hasszán Jazdanitól, aki viszont a fináléig menetelt, így a vigaszágra segítette őt. A vb utolsó napján Veréb első meccsén simán, 10-2-re verte a londoni játékok ezüstérmesét, a Puerto Ricó-i Jaime Espinalt. A bronzmérkőzésért és a tokiói indulási jogért viszont a súlycsoport egyik legjobbját, a tavalyi Eb-győztes orosz Artur Najfonovot kellett volna legyőznie - mindössze 20 perc pihenő után -, amire nem volt ezúttal esélye.

A mérkőzés már az elején nem jól alakult magyar szempontból, a lényegesen pihentebb Najfonov ugyanis egy perc után kivette ellenfele lábát, és mögé került (0-2). A folytatásban is az orosz volt a kezdeményezőbb, és még a második percben kitolta Verébet, majd nem sokkal ezután derékra támadott eredményesen (0-5). A sorozatos orosz akciók ellenére Veréb Istvánnak is volt több biztató karberántásos kísérlete, és ezek egyikéből
velemenyezd, 2019. szeptember 22. vasárnap, 13:42
Birkózó-vb - Szabadfogásban orosz, a nőknél kirgiz és amerikai aranyak pénteken
A helyosztókon Muszukajev Iszmail bronzérmet szerzett a 65 kilogrammosok között, Sastin Marianna pedig ötödik lett a nők 62 kilogrammos kategóriájában.

Szombaton egy magyar, Veréb István (86 kg) lép majd szőnyegre.

Eredmények:

nők, 62 kg, világbajnok:

------------------------ Ajszulu Tinyibekova (Kirgizisztán)2. Tajbe Juszein (Bulgária) 3. Kavaj Jukako (Japán) és Henna Katarina Johansson (Svédország)5. SASTIN MARIANNA

a döntőben:Tinyibekova-Juszein 5-3

nők, 68 kg, világbajnok:

------------------------ Tamyra Mariama Mensah (Eyesült Államok) 2. Anna Jenny Eva Maria Fransson (Svédország)3. Anna Schell (Németország) és

Battsetseg Soronzonbold (Mongólia)

a döntőben:Mensah-Fransson 8-2

szabadfogás, 57 kg, világbajnok:

--------------------------------- Zavur Ugujev (Oroszország) 2. Suleyman Atli (Törökország)3. Kumar Ravi (India)

Nuriszlam Szanajev (Kazahsztán)

a döntőben:Ugujev-Atli 13-3 - technikai tus

szabadfogás 65 kg,
velemenyezd, 2019. szeptember 20. péntek, 18:04
Képek, videók
Atjusko-Manany-mariann a.j
53ilona
2018. május 06. vasárnap, 13:16
majus-manany-marianna tut
53ilona
2018. május 06. vasárnap, 13:11
HILDA-Manany,Marianna tut
53ilona
2018. május 06. vasárnap, 13:08
husvéti,--marianna ford.j
53ilona
2018. március 25. vasárnap, 21:48
husvéti,2 marianna ford.
53ilona
2018. március 25. vasárnap, 21:48
kék-Marianna tuto.jpg
53ilona
2018. január 16. kedd, 13:58
Noel-manany-Marianna tuto
53ilona
2017. december 22. péntek, 16:08
Császárné Fekete Marianna
maria_kadar_148
2017. február 06. hétfő, 19:14
Marianna
szicu
2016. május 13. péntek, 09:51
Mariannának.jpg
chillik
2016. április 26. kedd, 05:21
2014 Mariannak.jpg
dnemethk
2016. január 04. hétfő, 17:47
Marianna.jpg
agica2004
2015. december 04. péntek, 20:54
katinka aranyérem0722_3.j
maroka
2019. július 22. hétfő, 18:04
katinka aranyérem0722_2.j
maroka
2019. július 22. hétfő, 18:03
katinka aranyérem0722.jpg
maroka
2019. július 22. hétfő, 18:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.