Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 06:58 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kásler: 1,6 milliárd forintért szerzett be eszközöket a mentőszolgálat
Kásler Miklós a mentéshez szükséges eszközök átadásán azt mondta, a kormány mindig kiemelt figyelmet szentelt a mentőszolgálat fejlesztésén túl az ott dolgozók anyagi és erkölcsi megbecsülésének.

Úgy fogalmazott, a mentőszolgálat mindig úttörő volt a fejlesztésekben, és gondolkodásának középpontjában mindig az emberen, az elesetteken való törődés állt.

Mint mondta, 2010 óta a kormány folyamatosa fejleszti a mentőszolgálatot, az elavult mentőállomásokat felújítja és újakat építenek. 2010-ben 231 mentőállomás volt országszerte, azóta 31 új mentőállomás épült - ismertette. Hozzátette: a mentőgépkocsik beszerzése is folyamatos 2010 óta.

A mentőautók felszereltsége is elengedhetetlen a jól működő mentéshez, ezért 1,6 milliárd forint értékben új eszközöket vásárolhatott a mentőszolgálat. A defibrillátorok, lélegeztetőgépek, infúziós pumpák és egyéb eszközök a kor színvonalának megfelelőek - emelte ki a miniszter.

Kásler Miklós beszámolt arról is, hogy a kormány az OMSZ-nél minden dolgozói kategóriában tudott béremelést adni, így bérük 2010 óta mára a duplájára emelkedett.

A miniszter kifejtette, nagyra értékeli a mentősök munkáját, és mint fogalmazott: "az emberi életeket nem lehet megfizetni, kifizetni; egyet lehet tenni, szívből megköszönni a mentősök munkáját".

Csató Gábor, az OMSZ főigazgatója arról beszélt, hogy ilyen mértékű fejlesztés az mentőszolgálat történetében még nem volt.

A mentőszolgálatot hungarikumnak nevezve azt mondta, 2010 óta 31 új mentőállomás épült az országban, a meglévők felét pedig felújították, és a következő hetekben adják át Vecsésen a 255. állomást.

A főigazgató a gépkocsibeszerzések kapcsán elmondta azt is, hogy idén és jövőre újabb 254 mentőautót vásárolhatnak, így ezerre emelkedik a gépkocsik száma, a flotta átlagéletkora pedig öt év alá csökken.

A mentő dolgozók új mentőruházatot kaptak, a mentés informatikai rendszere is megújult az elmúlt években - sorolta, és beszámolt arról, hogy ősszel egy új életmentő applikációt indítanak, ami még hatékonyabb mentést tesz majd lehetővé.

A mostani fejlesztésről elmondta, 2500 új, nagy értékű eszközt vásárolhattak, ezek között 300 defibrillátort, 150 speciális lélegeztetőgépet és egyéb eszközöket, amelyek szétosztása elkezdődött az országban.

(FOTÓ)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. július 16. kedd, 12:31
Címkék: Kásler Miklós, Csató Gábor, mentéshez szükséges, kormány mindig, mentőszolgálat fejlesztésén, mentőszolgálat mindig,
Kommentek
Koronavírus - A belügyminiszter szerint erőszakos hatalomátvételi kísérlet zajlik Szerbiában
A szerda esti tiltakozások során a mentőszolgálat jelentése szerint 19 rendőr és 17 tüntető sérült meg Belgrádban.

A tiltakozók a kordonokkal védett parlament épületéhez vonultak, ahol palackokkal, kövekkel és égő szurkolói fáklyákkal dobálták meg a rendőröket, valamint kukákat borogattak és gyújtottak fel. A rendőrség könnygázgránátokkal igyekezett oszlatni a tömeget.

Ellenzéki politikusok kedden és szerdán is igyekeztek a tömeg élére állni, ám a tiltakozók elzavarták őket.

Az ellenzéki politikusok a közösségi médiában is utcára szólították az embereket, hogy kifejezzék elégedetlenségüket Aleksandar Vuciccsal, valamint a szerb kormánnyal szemben. Szerintük manipulálták a hivatalos járványügyi adatokat annak érdekében, hogy megtarthassák a június 21-i parlamenti választásokat - amelyeken elsöprő győzelmet aratott Aleksandar Vucic pártja -, és az államfő még inkább kiterjeszthesse hatalmát. Az ellenzék szerint emellett az is hozzájárult a koronavírus-fertőzöttek számának drámai
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 09:51
Súlyos vonatbaleset Csehországban, több halott és sok sérült
Martin Kasal, a regionális mentőszolgálat szóvivője szerint legalább két ember meghalt, mintegy harmincan megsérültek, s néhány személy állapota súlyosnak minősíthető. A közszolgálati televízió értesülései szerint a halottak száma legalább három.

A Nové Hamry-Pernink települések közti vasútvonalat és a környékbeli közutakat lezárták. A tragédia helyszínére több mentőkocsi, valamint egy mentőhelikopter is érkezett. A mentési munkák folyamatban vannak.

Az egyik személyvonat néhány nyugat-csehországi település között közlekedett, míg a másik Karlovy Varyt és a németországi Johanngeorgenstadt nevű kisvárost kötötte össze.

"A baleset okát egyelőre nem ismerjük, a vizsgálat megkezdődött" - nyilatkozott Martin Drápal a Cseh Vasutak (CD) szóvivője újságíróknak.
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 17:31
Dr. Gyökössy Endre
soha el ne felejtsd: Néki növekednie kell, neked pedig alábbszállanod.
Hogy vegye el a kaszárnyahangot és beszédet, hogy megtanulhass Jézustól röviden, világosan, melegen, szívvel beszélni gyermekeiddel.
Hogy gyakran legyen erőd az 1. Korintusi levél 13. fejezetében leírt szeretet himnuszának mérlegére tenni szülői szeretetedet, mert ez az Ige. Jézus azonnal megmondja az így kérdezőnek: hol a baj. De azt is - újra és újra -, hogy a mi nevelésünk elsősorban: szolgálat. Mégpedig mentőszolgálat. Odamentés az Orvoshoz, Jézushoz, aki meg is tudja menteni gyermekünket. Erre és az örök életre, velünk együtt.

Dr.Gyökössy Endre: Így szeresd gyermeked Videó
KARÁCSONYI IMA

Minden kedves ismerősnek, barátnak, látogatónak áldott békés Karácsonyi ünnepeket kivánok, szeretettel.

Gyökössy Endre: Karácsonyi ima
Kedves Atyánk!
Most
menusgabor, 2020. június 29. hétfő, 22:00
Nem szabad hátradőlni, mert még világjárvány van
nem tűnt el az országból, hiszen még kórházban is ápolnak koronavírusos betegeket - fűzte hozzá.
"Nagyon ébernek kell maradnunk, pontosan követnünk a változásokat, főképpen a nyitással és a felszabadító járványügyi intézkedésekkel" - hangsúlyozta. Az úgynevezett járványügyi egység feladata ezért éppen az lesz, hogy azonnal reagáljon, ha szükséges - tette hozzá.
Az egységben népegészségügyi szakemberek, illetve a rendvédelmi szervek, az Állami Egészségügyi Központ, valamint a mentőszolgálat, a kórházparancsnoki rendszerben dolgozók és a fertőtlenítéseket végző honvédek vesznek részt - mondta.
Müller Cecília reményét fejezte ki, hogy az egység bevetésére nem lesz szükség, ugyanakkor - jegyezte meg - még nincs se vakcina, se célzott terápia, amellyel mindenkit meg lehet gyógyítani. Ebben a helyzetben maradnak a "klasszikus" járványügyi intézkedések - fűzte hozzá.
Kérdésre válaszolva úgy fogalmazott: Magyarországon "tiszteletreméltó" és fegyelmezett kultúra alakult ki a
eva6, 2020. június 23. kedd, 10:15
A baloldal álhíreket gyárt a járvány elleni védekezésről
hasonló hírhamisítási botrányt okozott az MSZP. Mint ismert, vasárnap délután a szocialista párt egy drámai hangú kisfilmet tett közzé a közösségi oldalán, amelyben Korózs Lajos, az Országgyűlés népjóléti bizottságának elnöke a magát mentőtisztnek kiadó Németh Athinával beszélgetett a magyar egészségügy helyzetéről. Hihetetlen dolgokat állított (hazudott): például azt, hogy tíz hazaküldött betegből kilenc meghalt.

Miután a teljes baloldali propagandahálózat átvette a hírt, az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) közleményben jelezte, hogy a nőt egyetlen megkérdezett mentős sem ismeri, és nem szerepel sem a szervezet, sem a magyar egészségügyi szakdolgozók nyilvántartásában.

Az a magánszolgáltató is azt nyilatkozta, hogy nem ismeri, akivel később a szocialisták kapcsolatba hozták.

A felvételt a nyilvánvaló lebukás után mind Korózs, mind az MSZP eltávolította a felületeiről.

Azonban nem ez az első eset a koronavírus-járvány márciusi kitörése óta, hogy a baloldal álhíreket
menusgabor, 2020. június 22. hétfő, 22:14
Koronavírus - Emmi: büntetőfeljelentés az MSZP hamisított videója miatt
A minisztérium keddi, az MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a nőről kiderült, hogy sem az Országos Mentőszolgálat, sem a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, sem az Állami Egészségügyi Ellátó Központ nyilvántartásában nem szerepel, sőt az általa megnevezett Szamaritánus Mentőszolgálat is cáfolta, hogy valaha dolgozott volna náluk.

Az Emmi szerint a videóban elhangzott hamis állítások a koronavírus-járvány miatt kialakult veszélyhelyzetben különösen alkalmasak voltak a társadalomban indokolatlan nyugtalanság keltésére, az egészségügybe vetett közbizalom aláásására, ezen keresztül a járvány elleni védekezés hatékonyságának rontására - írták.

Hozzátették: az állítások és az, hogy a nyilatkozó személy "mentőtisztként" fogalmazta meg őket, súlyosan sértették továbbá az egészségügy egész szervezetrendszerét, "sárba rántva" az egészségügyi dolgozók szakmai becsületét, amelyet az Emmi ezúton is visszautasít.

"Sajnálattal látjuk, hogy amellett, hogy a baloldalra az egész járvány alatt nem
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 17:33
Koronavírus - Kásler: július 1-jével kapják meg 500 ezer forintos juttatásukat az egészségügyi dolgozók
Kásler Miklós közölte, ez az egyszeri bérkiegészítés 160 ezer embert érint.

Mint mondta, a kormány korábbi ígéretéhez híven meghálálja az egészségügyben dolgozók járvány idején tanúsított áldozatvállalását, embert próbáló helyzetekben való helytállását.

Az intézkedés részleteiről a miniszter elmondta, az egyszeri juttatást valamennyi közfinanszírozott ellátásban dolgozó orvos, ápoló, asszisztens megkapja, a művesekezelést végző szolgáltatók, az Országos Mentőszolgálat és a betegszállítást végző egyéb szolgáltatók munkatársai, valamint a műszaki, gazdasági és adminisztratív területen dolgozó, és az aktív fekvőbeteg-ellátást nyújtó egészségügyi szolgáltatók főigazgatói és gazdasági igazgatói is jogosultak a juttatásra.

Ugyancsak megkapják ezt a bérkiegészítést a háziorvosok, az alapellátó fogorvosok, asszisztensek, védőnők, főállású iskolaorvosok, otthoni hospice szolgálatok és az otthoni szakápolást nyújtó szolgálatok dolgozói is - ismertette a miniszter.

Szintén jogosultak az
velemenyezd, 2020. június 05. péntek, 13:13
Koronavírus - Elhalasztották a kneszet üléseit egy koronavírussal fertőzött képviselő miatt
anélkül, hogy megtartotta volna a kétméteres távolságot másoktól.

Hétfőn a Balad több másik képviselőjével együtt részvétlátogatáson vett részt Kelet-Jeruzsálemben Ijad Hallak, a Jeruzsálem óvárosában szombaton lelőtt palesztin autista férfi családjánál. Egy tüntetésen is részt vett, amelyet a 32 éves, merénylőnek vélt autista férfi agyonlövése miatt tartottak Tel-Aviv déli részén, Jaffón.

Izraelben az utóbbi napokban ismét jelentősen növekedett a koronavírus-fertőzöttek száma, és a mentőszolgálat megnyitott több, már bezárt "drive in", vagyis autós tesztelőállomást, ahol olyanok jelentkezhetnek, akik kapcsolatba kerültek ismert fertőzöttekkel, még ha nincsenek is tüneteik.

Csütörtökön tíz újabb iskolát zártak be, már összesen 50-et, miután fertőzötteket találtak bennük. Több ezer tanuló és tanár tartózkodik otthon a fertőzés újabb hullámának megjelenése óta.

A koronavírus-járvány kitörése óta 17 429 fertőzöttet tartanak nyilván, akik közül 14 993-en már meggyógyultak. Jelenleg 25-en
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 13:11
Képek, videók
mentőszolgálat 1910-ben.j
jpiros
2012. június 11. hétfő, 14:13
mentőszolgálat.jpg
nagyiful
2010. november 08. hétfő, 13:16
Béka mentőszolgálat
hettymiki
2006. október 26. csütörtök, 11:50
7kAcdVb7GDnfQYkyt34v1K asL
kisgin
2013. szeptember 13. péntek, 14:17
Hévizi csatorna strand
dandej
2018. szeptember 26. szerda, 14:58
Hévizi-csatorna-Túri Dáni
dandej
2018. szeptember 26. szerda, 14:44
csatorna.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 14. csütörtök, 09:56
dizájnos csatorna fedő.jp
maroka
2017. augusztus 16. szerda, 20:40
Csató A Marika
irmus
2017. augusztus 07. hétfő, 08:38
csizma-csatos.jpg
agica2004
2017. február 11. szombat, 14:12
csizma fekete-csatos.jpg
agica2004
2017. február 11. szombat, 14:06
csatos üvegek (1).JPG
dnemethk
2016. április 19. kedd, 23:58
csatos üvegek (2).JPG
dnemethk
2016. április 19. kedd, 23:58
csatos üvegek (3).JPG
dnemethk
2016. április 19. kedd, 23:57
csatos üvegek (4).JPG
dnemethk
2016. április 19. kedd, 23:57
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.