Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 01:33 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Trump határozott fellépésre ösztökéli a kormányzókat az erőszak ellen
Az elnök kifejtette: "szörnyű", amit New York városában látott és fontosnak mondta, hogy a kormányzók rendfenntartó erőkkel "uralják" a helyzetet. A kormányzók többségét "gyengekezűnek" nevezte.

Sürgette a tagállamok vezetőit, hogy erélyesen járjanak el, az erőszakos embereket pedig tartóztattassák le. Hangsúlyozta, hogy jogi eszközökkel, peres úton kell fellépni az erőszakoskodók ellen.

A telekonferencián részt vett William Barr igazságügyi miniszter és Mark Milleytábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője. Barr kifejtette, hogy az erőszakos cselekményeket "szélsőséges agitátorok" követik el és a helyi rendfenntartó erők fellépését szorgalmazta. Mint mondta: terrorellenes egységeket fognak alkalmazni a felbujtók beazonosítására és megfékezésére.

Donald Trump az elmúlt napokban többször is elítélte a rendőri erőszakot, amelynek következtében május 25-én este Minneapolisban meghalt a 46 éves George Floyd afroamerikai férfi. Az elnök felhívta Floyd családját is, hogy együttérzését fejezze ki, majd külön felkérte az igazságügyi minisztériumot és a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI) a történtek átfogó kivizsgálására.

Felkérte a tagállamok vezetőit és rendfenntartó erőit is arra, hogy vessenek gátat az erőszaknak és a fosztogatásoknak. Ezekért radikális baloldali csoportokat és a magát antifasisztának nevező Antifa nevű, anarchista mozgalom tagjait okolta. Vasárnap az egyik Twitter-bejegyzésében kilátásba helyezte, hogy az Antifát az Egyesült Államok a terrorszervezetek listájára helyezi majd.

A kormányzókkal tartott hétfői telekonferencián Trump ismételten a "radikális baloldalt" hibáztatta a kialakult helyzetért és az erőszakos tüntetéseket háborúhoz hasonlította. Mint fogalmazott: "ezek a fosztogatók azt hiszik, hogy szabadon megússzák". Kiemelte a New Yorkban, Philadelphiában és Washingtonban elszabadult erőszakot, s megjegyezte, hogy a szövetségi fővárosban a tüntetők megtámadták a legnagyobb szakszervezeti szövetség, az AFL-CIO székházát is.

A The Wall Street Journal című lap értesülései szerint egyes kormányzók azt hangoztatták, hogy a tüntetők békések, bár vannak köztük lázító agitátorok is.

J. B. Pritzker, Illinois állam demokrata párti kormányzója azt mondta: őt inkább az elnök retorikája aggasztja különösen. "Nyugalomra kell felszólítanunk, rendőrségi reformra kell felszólítanunk, de az a retorika, amely a Fehér Házból jön, ront a helyzeten" - mondta Pritzker, aki Trumphoz hasonlóan maga is milliárdos üzletember. Trump nem hagyta válasz nélkül Pritzker megjegyzését: "én sem szeretem a maga retorikáját" - fogalmazott.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. június 01. hétfő, 21:37
Címkék: William Barr, Mark Milleytábornok, Donald Trump, George Floyd, Szövetségi Nyomozó Irodát, Egyesült Államok,
Kommentek
Amerikai tüntetések - A buffalói rendőrség különleges egységének minden munkatársa lemondott
elbocsátására szólított fel. Byron Brown, Buffalo szintén demokrata párti polgármestere közleményben tudatta, hogy a rendőrség válságtervet dolgozott ki, és mindenképpen biztosítja a városban a közbiztonságot.

A rendőrséget nemcsak Buffalóban, hanem más amerikai városokban is erőteljes bírálatok érik a tömeges tüntetéseken tanúsított fellépésük miatt. A Black Lives Matter (a fekete életek számítanak) nevű, több elemző által radikálisnak minősített mozgalom aktivistái egymás után szólítják fel a kormányzókat és polgármestereket, hogy csökkentsék vagy egyenesen teljesen vonják meg a rendőrség költségvetését.

Eric Garcetti, Los Angeles polgármestere még csütörtökön bejelentette, hogy 250 millió dollárral csökkenti a rendőrség finanszírozást, és az összeget más célokra, elsősorban a helyi feketéket támogató programokra fogja fordítani. Minneapolisban pénteken az önkormányzat végül nem szavazta meg annak a rendőrőrsnek a teljes feloszlatását, ahol a George Floyd halálában bűnös rendőrök teljesítettek
velemenyezd, 2020. június 06. szombat, 07:05
Koronavírus - Donald Trump szakaszosan javasolja újraindítani a mindennapi életet
ha az élet már visszatérne a normális kerékvágásába. "És ez meg is fog történni" - tette hozzá, hangsúlyozva azt is, hogy az országnak szüksége van a működő gazdaságra.

"Azért zártuk le a gazdaságunkat, hogy megnyerjük ezt a háborút, és nyerésre is állunk" - mondta az elnök.

Fontosnak tartotta leszögezni, hogy a gazdaság újraindításának terve ajánlat, rugalmasan kezelhető, és minden egyes állam kormányzója a helyi állapotoknak és érdekeknek megfelelően alkalmazhatja. Arra buzdította a kormányzókat, hogy gyorsan lépjenek, az egyes régiók kormányzói fogjanak össze, és mindehhez a szövetségi kormányzat együttműködését ígérte. E tekintetben kiemelte a vírustesztek gyors és nagy mennyiségű biztosítását is.

Trump leszögezte: amennyiben a járvány az ősszel ismét fellobbanna, az ország már felkészült lesz rá minden tekintetben, és ezt a most megfogalmazott ajánlások is garantálják. Éberségre intett, hogy a vírus ne kerülhessen be az országba külföldről.

A kormányzati tervezet az ország
velemenyezd, 2020. április 17. péntek, 07:04
Koronavírus - Állatkísérletbe kezdtek vakcina-prototípusokkal Oroszországban
Mint mondta, a Vektor júniusban fog bemutatni egy vagy két olyan készítményt, amely a tesztelés során a legjobb eredményeket mutatta.

Tatyjana Golikova miniszterelnök-helyettes az államfő részvételével megtartott keddi kormányülésen közölte, hogy az országban észlelt koronavírus-fertőzések száma 114-re nőtt. Ez 21 új esetet jelent az elmúlt egy nap alatt.

Anna Popova, az orosz fogyasztóvédelmi felügyelet (Roszpotrebnadzor) vezetője felszólította a kormányzókat, hogy végeztessék el a COVID-19-szűrést mindenkin, aki az elmúlt 14 nap során tért vissza Oroszországba Európából. Meg kell vizsgáltatni továbbá mindenkit, aki az elmúlt egy hónap alatt tért vissza külföldről, és légúti panaszokkal fordult orvoshoz.

A Roszpotrebnadzor szerint eddig több mint 104 ezer vizsgálatot végeztek el.

Vlagyimir Putyin elnök, aki kedden felkereste a koronavírus-helyzetet felügyelő informatikai központot, felszólította az ország lakosságát, hogy hagyjon fel az élelmiszer-felvásárlással, mert az a termékek
velemenyezd, 2020. március 17. kedd, 17:12
Orosz lapok: a Putyin által kezdeményezett alkotmányreform a hatalmi átmenet kezdete
A sajtóforrások emlékeztettek rá, hogy az alaptörvény Putyin által kezdeményezett, talán még tavasszal megvalósítandó módosításai egyebek között megnövelnék a parlament, és csökkentenék a kormány szerepét, és megerősítenék a kormányzókat. Az elnök a törvényhozás két házához intézett üzenetében emellett kezdeményezte a főképp utóbbiakból álló konzultatív testület, az államtanács beiktatását az alkotmányba.

A Kommerszant című gazdasági napilap "Januári forradalom" című írásában megszólaltatott szakértők szerin Putyin aligha szándékozna kivetetni azt a kikötést, hogy valaki csak "egymást követő" két ciklus erejéig töltheti be az elnöki posztot, ha ebben a tisztségben akarna maradni.

A lap egy, az elnöki hivatalhoz közel állónak mondott informátora szerint az államfő még nem döntötte el, hogy milyen székbe üljön át. A forrás a lehetőségek közül a ma a súlytalan kormányzókból és a parlament vezetőiből álló államtanácsot, valamint a biztonság tanácsot említette meg, amelyet az állam- és a
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 09:21
Az ukrán elnök kezdeményezi a kárpátaljai kormányzó menesztését
fejlesztési tanácsának kijevi ülésén tett bejelentést. Zelenszkij kezdeményezi a menesztését Markijan Malszkijnak, a szomszédos Lviv megyei kormányzónak is.

A tudósítás szerint az elnök kifejtette: nem azért akar megválni a két kormányzótól, mert korruptak lennének vagy alkalmatlanok, csak egyszerűen hivatali idejük alatt nem tudtak konkrét eredményeket felmutatni a posztjukon. Hozzátette, hogy az év végéig minden kormányzó munkáját értékelni fogja az ukrán vezetés.

Ukrajnában a megyei kormányzókat a jelenlegi szabályozás alapján az államfő jelöli és nevezi ki a kormány jóváhagyásával, illetve meneszti őket a posztjukról.

Zelenszkij július 5-én nevezte ki Ihor Bondarenkót Kárpátalja kormányzójává, ahogy Markijan Malszlijt is Lviv megye adminisztrációjának élére. Bondarenko elődje Hennagyij Moszkal volt, aki kétszer is betöltötte Kárpátalja kormányzói tisztét, először 2001 és 2002 között, majd 2015 júliusától 2019 júniusáig, amikor maga kérte Zelenszkijtől menesztését a nyári elnökváltás
velemenyezd, 2019. december 24. kedd, 16:51
Őrizetbe vettek újabb négy kurdbarát polgármestert Törökországban
Az őrizetbevételek Mardin és Sanliurfa tartomány négy járási központját érintették, ahol további 20 gyanúsítottat, köztük több önkormányzati dolgozót is előállítottak.

A török hatóságok augusztus közepe óta a HDP számos választott polgármesterét mozdították el tisztségéből és tartóztatták le terrorizmusra hivatkozva. Hatáskörük gyakorlásával átmenetileg a tartományi kormányzókat vagy a járási elöljárókat nevezték ki.

Az ankarai vezetés azt állítja, hogy a kurd kisebbség függetlenségéért harcoló Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) fegyveres szakadárjai, valamint a terrorszervezet leágazásai egyes HDP-s polgármestereken keresztül törvénytelen célokra használják fel az önkormányzatok pénzét. A HDP tagadja, hogy a PKK politikai szárnya volna.
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 12:51
A Kreml elismerte, hogy a nyugdíjreform hatással volt a regionális választásokra
A névtelenül nyilatkozó informátor szerint ugyanakkor nem lehetett elhalasztani a nyugdíjkorhatár emeléséről szóló döntést, mert a nyugdíjtörvényt a büdzsével összhangolva kellett elfogadni. A késedelem egy költségvetési év elvesztését jelentette volna.

A forrás igyekezett megcáfolni azokat az értesüléseket, amelyek szerint a központi kormányzat diszkriminálni készül az ellenzéki színekben megválasztott kormányzókat, egyebek között a finanszírozás terén. A nyilatkozó konstruktív együttműködést ígért a megválasztott tisztségviselőkkel.

A Habarovszki területen és Vlagyimir megyében a kormányzóválasztás második fordulójában a konzervatív és nacionalista Oroszország Liberális Demokrata Pártjának jelöltje legyőzte a régió hivatalban lévő, az ország domináns politikai erejét, az Egységes Oroszországot képviselő vezetőjét. Habarovszkban Szergej Furgal csaknem 70, Vlagyimirban pedig Vlagyimir Szipjagin 57 százalékot kapott.

A Tengermelléki területen, ahol szeptember 16-án tartották meg a
velemenyezd, 2018. szeptember 26. szerda, 12:47
Képek, videók
a kormányzók.jpg
agica2004
2010. október 28. csütörtök, 14:44
az-este-verse--william -wo
menusgabor
2019. november 03. vasárnap, 21:08
Williams9.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:44
Williams8.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:44
Williams7.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:43
Williams6.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:43
Williams5.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:42
Williams4.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:42
Williams3.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:42
Williams2.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:41
Williams17.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:41
Williams16.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:41
Williams15.bmp
sanci81
2018. augusztus 30. csütörtök, 17:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.