Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 07:20 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Online már látható Rofusz Kinga Otthon című új animációs filmje
"Szeretnénk, ha minél többen látnák" - mondta el Klingl Béla producer, a rövid animációt készítő KGB Vizuális Műhely egyik alapítója telefonon az MTI-nek.

Az Otthon egy család költözésének történetét, a régi otthon elvesztését és egy új otthon megteremtését meséli el. A produkció a grafikus, illusztrátor Rofusz Kinga két éve megjelent, azonos című könyvéből készült.

"Én írtam a forgatókönyvet és rendeztem, a KGB Stúdió vállalta a film legyártását, tehát magát az animációt, utómunkálatokat" - idézte fel Rofusz Kinga a produkció születését.

Egy "szótlan könyv" - vagyis ahogy a világban nevezik, szavak nélküli silent book - létrehozása a Vivandra könyvkiadó ötlete volt. A témát a kiadó Rofusz Kingára bízta, akit akkoriban a költözés és otthonteremtés gondolata foglalkoztatott a legjobban. "Nyilván azért is, mivel éppen ez zajlott akkor az életünkben is" - jegyezte meg a szerző.

Mint mondta, a könyv megjelenése után nagyon jó visszajelzéseket kapott, és mostanában ismét sokan veszik kézbe, mivel az "otthon" téma új hangsúlyt, más jelentést is nyert manapság, amikor a koronavírus-járvány terjedése miatt nagyon fontos, hogy mindenki otthon maradjon.

A 8 perces animációban a könyv egész világa megmozdul. "Miután ez egy olyan könyv, amelyben a képek mesélnek, nincs benne egyetlen mondat sem, amikor felmerült, hogy animációs film legyen belőle, a műfaj adta sajátosságokat akartam kihasználni, a képi világon nem akartam változtatni, más történetszálat nem akartam behozni" - magyarázta.

A film digitális technikával készült, de a hagyományos papírkivágásos mozgatási stílusban. "Én választottam ezt a technikát. Nagyon szeretem a hagyományos dolgokat, amin látszik, hogy kézzel készült, festve van. Azt akartam, hogy olyan legyen, mintha a régi 35-ös kamera alatt született volna. A KGB nagyon jó partnerem volt abban, hogy kikísérletezték ezt nekem. Szántó Zsanett finoman és érzékenyen animálta, szeretem a mozgatás darabosságát" - mesélte Rofusz Kinga, aki a film figuráit és háttereit festette.

A grafikus felidézte, hogy a közelmúltban elhunyt Richly Zsolt még végigkísérte az egész filmet, ahogy korábban minden korábbi munkáját is, mivel ő volt a tanára és mentora a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen. "Természetesen ismerte a könyvet, és megmutattam neki a forgatókönyvet is. Sokat segített, rendkívül érzékeny ember volt, aki teljesen rá tudott hangolódni az ember munkájára és jó tanácsokat adott."

"Az otthon valójában belül, bennünk létezik. A könyv is erről szól. Van ennek egy külső megjelenése, de mégis a belső biztonságunk, a belső világunk, ami otthont ad nekünk, és a környezetünknek is otthont tud adni, tehát azoknak, akiket még be tudunk fogadni, akiket beengedünk a belső otthonunkba" - magyarázta.

Hozzáfűzte, hogy számára nem szokatlan az otthoni munka, egyébként is otthon dolgozik. Annyiban változott a helyzet, hogy most általános iskolás gyerekei is vele vannak, ők is otthon tanulnak.

Az Otthon a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság 5,6 millió forintos támogatásával, összesen 8 millió forintos költségvetésből körülbelül egy év alatt készült el. A KGB Stúdió a televíziós bemutatót követően tette hozzáférhetővé a közösségi videómegosztón. Mint Klingl Béla hozzátette: ha majd ismét megnyílnak a fesztiválok, leveszik a YouTube-ról, hogy nevezni tudják programjaikba.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. április 02. csütörtök, 09:21
Címkék: Rofusz Kinga Otthon, Klingl Béla, Vizuális Műhely, Rofusz Kinga, Rofusz Kingára, Szántó Zsanett,
Kommentek
Csaknem 300 millió forintnyi támogatással kapcsolatban döntött a médiatanács
A hatóság által az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közlemény szerint utóbbi támogatásokat a Magyar Média Mecenatúra Program idei Macskássy Gyula-pályázatának első fordulójában osztották ki.

Ennek eredményeként Zefír és Rebeka történetével folytatódik a Cigánymesék Szoboszlay Eszter rendezésében, Egerszegi Krisztina és Kárpáti Rudolf után pedig a Polgár-lányok első gyerekkori sikereit mutatja be a Cserebogarak újabb epizódja, B. Nagy Ervin rendezésében.

Gyulai Líviusz készít új részt az Egy jenki Artúr király udvarában című időutazós meséhez. A Budapest Spaceport - egy jövőbeli űrkikötőben játszódó történet - második epizódját Bálint Szilárd rendezi, valamint Pál Balázs jóvoltából folytatódik a bájos és jókedvű tehénlányról szóló Lilly csodálatos világa című animációs sorozat is.

Marci kertje (rendező: Benkovits Bálint) címmel lesz látható egy új sorozat első epizódja, amely a kertészkedés örömeibe vezeti majd be a kicsiket és a nagyokat. Három önálló alkotás is támogatást kapott. Az
velemenyezd, 2018. június 14. csütörtök, 11:21
Áder János jelenlétében újra megnyílt a brüsszeli Balassi Intézet
A megnyitón az államfő emlékeztetett arra, hogy az intézet egy olyan ember - Balassi Bálint - nevét viseli, aki tehetségét adta a magyar kultúrának és életét a magyar hazának. A brüsszeli Balassi Intézet mintegy két hónapon keresztül volt zárva felújítási, karbantartási, javítási munkálatok miatt.

Az intézet újranyitása alkalmából mondott beszédében Áder János úgy vélekedett, hogy ezen a napon egyszerre három oka van az örömnek és az ünneplésnek.

Egyrészt az, hogy az elnök szerint ismét lesz hol összejönniük a magyar kultúra, a magyar művészet képviselőinek, az intézmény pedig tudósoknak, divattervezőknek és borászoknak is otthont adhat. Másrészt az államfő szerint okot ad az ünneplésre az is, hogy néhány nap múlva lesz a magyar kultúra napja.

"Öt napra vagyunk attól a jeles évfordulótól, január 22-től, hogy 190 évvel ezelőtt Kölcsey Ferenc szatmárcsekei magányában, némi töprengés után papírra vetett egy verset: a Himnuszt, a magyar nép zivataros századairól" - hangsúlyozta Áder
velemenyezd, 2013. január 17. csütörtök, 23:56
Kis könyves éj - A kis könyvesboltok várják éjjel a látogatókat
felolvasás-beszélgetésére, a Massolit Books & Café és skandináv filmestre invitálja a közönséget. A Keddshop mesés-kézműves-énekes foglalkozásoknak ad otthont, míg a Latitudesben Clara Royer dedikálja Csillag című regényét.

A Millennium Könyvesházban koncertet ad Nemes András a Pluto zenekarból és bemutatják a Beszélő babakezek című könyvet, a Muzbo épületsétát és Szacsvay Éva Szobrok című könyvének bemutatóját kínálja. A Nyitott Mappában Kamondy Imre Kacat-király című művéből olvas, valamint kiállítás látható Rofusz Kinga és Rontó Lili képeiből. A Párbeszéd Könyvesboltban katalán est, a Ráday Könyvesházban irodalmi társasjátékok, a Pozsonyi Pagonyban kézműves foglalkozás és Gévai Csilla mesekönyvének bemutatója szórakoztatja a résztvevőket. A Vörös Cédrus Könyvkereskedésben egyebek mellett Lakatos István Dobozvárosának és a Cerkabella Kiadó mesekönyv-illusztrációit felvonultató kiállítás látható.

A kezdeményezés célja felhívni a könyvekre éhes közönség figyelmét a független könyvesboltok
velemenyezd, 2012. április 19. csütörtök, 13:03
Képek, videók
8wx4rofu.png
jucumuc
2010. november 12. péntek, 09:12
husveti-animacio-kepes lap
vorosrozsa66
2018. március 29. csütörtök, 19:46
animációs tüzijáték
cuppika59
2017. december 31. vasárnap, 06:55
Animáció
sanci81
2017. július 08. szombat, 20:14
érdekes animáció
szicu
2016. december 18. vasárnap, 09:52
animáció.gif
szicu
2016. november 21. hétfő, 08:59
animáció1.gif
szicu
2016. november 21. hétfő, 08:58
animacio023.gif
strongradios
2016. augusztus 17. szerda, 01:14
optikai animáció.gif
szicu
2016. június 12. vasárnap, 18:19
dévai család0515.png
maroka
2020. május 15. péntek, 14:19
Családi munkamegosztás
furaila
2020. április 30. csütörtök, 00:59
Horthy kormányzó családja
furaila
2020. március 06. péntek, 00:41
Család
dandej
2020. január 31. péntek, 14:14
Bengáli tigris család.jpg
pacsakute
2019. december 16. hétfő, 19:56
0 családfa képen Clip_2.j
lovaszmarika
2019. december 09. hétfő, 15:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.