Belépés
2019. január 19. szombat | 3. hét | 19. nap | 13:38 | Sára, Márió
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Egészségünk.............
Egészségünk megőrzésének egyik alapvető feltétele a túlzásoktól mentes, változatos, megfelelő energia- és tápanyagtartalmú helyes táplálkozás. Napjaink leggyakoribb nem fertőző krónikus betegségei (például a cukorbetegség, érszűkület, szív-érrendszeri betegségek, bélrendszer daganatai) közel a felére lecsökkennének, ha kiegyensúlyozottan táplálkoznánk, másrészt a rendszeres fizikai aktivitás, a helyes stressz-kezelés, és a dohányfüst mentes életmód lenne a jellemző. Számos kutatás eredményeként egyértelművé vált, hogy táplálkozási szokásaink döntően befolyásolják egészségi állapotunkat, megfelelő fejlődésünket. Az egészségmegtartó, betegségmegelőző táplálkozás egyszerű, megtartása nem igényel nagy erőfeszítést.
bordat, 2018. május 17. csütörtök, 19:20
Címkék: túlzásoktól mentes, felére lecsökkennének, rendszeres fizikai, helyes stressz-kezelés, dohányfüst mentes, egészségmegtartó,
Kommentek
Szálló por - Nőtt a légszennyezettség
A Nemzeti Népegészségügyi Központ szerdán az MTI-vel azt közölte: Putnokon veszélyes a levegő minősége.

Emellett Budapesten, Miskolcon, Sajószentpéteren, Szegedenés Vácon kifogásolt a levegő minősége.

Kiemelték, hogy veszélyes levegőminőség esetén mindenkinél jelentkezhetnek légúti tünetek, úgy mint a köhögés, légúti irritáció vagy nehézlégzés. A Nemzeti Népegészségügyi Központ ilyenkor nem javasolja a szabadban való hosszas tartózkodást nemcsak a légszennyezettség, hanem a hideg időjárás miatt sem. Ezzel együtt mindenkitől azt kérik, "környezetünk és egészségünk megóvása érdekében" kerüljék a helytelen fűtési módok alkalmazását.
velemenyezd, 2019. január 09. szerda, 12:32
2019. Január 7., hétfői napiszöveg
szenvedtek el annyi
igazságtalanságot, mint Dávid,
aki Isten barátja volt. Dávid nem
rágódott az őt ért sérelmeken.
Ezt írta: ,,Hagyj föl a haraggal,
hagyd el a dühöt, ne gerjedj föl,
nehogy gonoszságot tégy" (Zsoltárok 37:8NW).
Az a legnyomósabb okunk arra,
hogy felhagyjunk a haraggal,
hogy szeretnénk követni Jehova
példáját, aki ,,nem bűneink szerint
bánik velünk" (Zsoltárok 103:10NW).
De az egészségünknek is jót tesz,
ha nem táplálunk neheztelést.
A harag fizikai tüneteket okozhat,
például magas vérnyomást, légzési
és emésztési panaszokat. Ezenkívül
károsíthatja a májat és a hasnyál-
mirigyet. Amikor dühösek vagyunk,
nem mindig gondolkodunk tisztán.
A dühkitörések után pedig hosszú
ideig rosszkedvűnek érezhetjük
magunkat. Ezzel ellentétben
,,a nyugodt szív a test élete"
(Példabeszédek 14:30NW).
De mit tehetünk,
charlotteani, 2019. január 08. kedd, 03:01
Inzulin rezisztencia
Az a legjobb, ha az aerob mozgást (pl. séta, futás, kocogás) az erősítő gyakorlatokkal kombináljuk (pl. súlyzózás). Az izomépítéshez ugyanis cukor égetésre van szükség, ami csökkenti a vércukor szintet, segíti a fogyást, és növeli az inzulin érzékenységet.

A rendszeres, napi 7-8 óra pihentető alvás, a különböző meditációs gyakorlatok, a stressz kerülése csökkenti a kortizol szintet, ami szintén csökkenti az inzulin rezisztenciát.

A fent leírt lépésekkel nagyon sokat tehetünk egészségünkért, a lényeg, hogy életmódunk szerves részeként építsük be őket mindennapjainkba. A Super Greens és a köré épített komplex rendszer (kendermag protein, klorofill, Himalája só, klorofill cseppek, omega e-ssentials) megteremtik annak bázisát, amire az új, megváltozott étrend alapozható (minden nap zöld főzelékek, turmixok, pl. avokadó, sok nyers, főtt, sült, párolt zöldség, hetente kétszer tengeri hal, legalább napi 2-3 l víz elfogyasztása, a tea, kávé, alkohol, üdítők kerülése, mert e nélkül a legjobb
pacsakute, 2019. január 07. hétfő, 11:03
Az elért eredmények miatti büszkeség
kitartása által boldogul egy illető, de vajon honnan eredt a vállalkozó szelleme és üzleti érzéke, ami sikerre vitte? Egyedül Istentől.
A büszke korinthusiaknak így írt Pál: ,,Mert ki tesz téged különbbé? Mid van, amit nem kaptál? Ha pedig kaptad, miért dicsekszel, mintha nem kaptad volna?" (1Kor 4,7) Mink van tehát, amit nem úgy kaptunk volna? Semmink. Nincs semmink, amit ne Isten ajándékozott volna nekünk. Az értelmi képességeink, a velünk született adottságok és tehetségek, az egészségünk és a lehetőségeink mind Istentől erednek. Bármi vezessen is sikerre bennünket, azt mind Istentől kaptuk.
Akkor hát mire fel dicsekszünk - akár nyíltan és büszkén, akár a dicsekvés kifinomultabb módját választva, hogy ne látsszunk büszkének, holott valójában azok vagyunk? Mindkét esetben azért, mert nem ismertük fel, hogy a siker Istentől ered. Nyilván nekünk is meg kellett tennünk minden tőlünk telhetőt, de vajon kitől kaptuk a sikerhez szükséges képességet és a siker utáni vágyat, és ki
kalmanpiroska, 2018. december 30. vasárnap, 15:00
Gyógynövények minden pajzsmirigy problémára
megtehetünk annak érdekében, hogy pajzsmirigyünk kifogástalanul működjön.

A pajzsmirigyre ható gyógynövények fogyasztásával általános egészségi állapotunkat is javíthatjuk és megelőzhetjük a pajzsmirigy rendellenes működését.A pajzsmirigy bizonyos hormonokat választ ki, melyek a szervezetben számos különböző funkcióhoz létfontosságúak. Ha a pajzsmirigy túl sok hormont termel, hiperaktívnak nevezik. Ha túl keveset, alulműködőnek. Mindkét állapot nagyban befolyásolja egészségünket és komoly problémákat okozhat a hormonháztartásban. Emiatt fontos, hogy mielőbb helyreállítsuk a pajzsmirigy funkciókat és visszanyerjük egészségünket, vele együtt pedig jó életminőségünket.

Ha a pajzsmirigy megfelelően működik, fontos feladatot lát el, támogat számos folyamatot a szervezetben. Ezek közül a legfontosabbak:- elektrolitok szállítása,
- az izmok és a szív működésének szabályozása,
- csontok regenerálása,
- a növekedés
pacsakute, 2018. december 29. szombat, 19:22
Karácsonyi köszöntő
Karácsonyi köszöntő

Karácsony... A Föld keresztények lakta területein minden ember ugyanarra gondol e szó hallatán: karácsony az örömhír, a békesség, a szeretet ünnepe. Így a naptári év végéhez közeledve megérint mindannyiunkat a karácsony varázsa, ez a titkokkal övezett megható nap, amely nemcsak a kereszténység, hanem a család, a békesség, az életbe vetett hit ünnepe is.

Az ünnepi asztal mellett, a gyertya lángjánál visszagondolunk az elmúlt év örömeire,bánataira, kudarcaira és sikereire. Elgondolkodunk azon, vajon mi lehet 2015 karácsonyának üzenete? Természetesen mindenki számára más és más. A karácsonynak azonban örök és mindig aktuális üzenetei is vannak: ilyen a szeretet, a törődés, a tisztelet, az egymás iránti türelem, a mások megértésének szándéka, az önzetlenség. Azt üzeni a karácsony, hogy meg kell tanulnunk tiszta szívvel, szeretettel örülni. S az igazi öröm csak akkor, és úgy születhetik szívünkben, ha másokat,embertársainkat is örvendeni látjuk, ha a betlehemi
koszegimarika, 2018. december 25. kedd, 19:15
Brokkoli és a méregtelenítés
Bár nem látjuk és nem érezzük a jelenlétüket, a környezeti toxinok és szennyező anyagok komoly veszélyt jelenthetnek az egészségünkre és a jólétünkre. Még egy egyszerű családi grillezés is megnövelheti a rák kialakulásának kockázatait. Hogyan tudja méregteleníti a szervezetét? A válasz meglepő, de a tudósok úgy vélik, hogy a brokkoliban megtalálható természetes vegyületek megnövelhetik a sejtek azon képességét, amelyek segítenek alkalmazkodni nekik ezekhez a környezeti toxinokhoz, hogy könnyedén túlélhessék azokat.

A brokkoli méregtelenítő tulajdonságai kiemelkedők. Egy tanulmány arra mutatott rá, hogy azoknál a nőknél nőtt meg leginkább a mellrák kialakulásának a kockázata, akik nagy mennyiségű grillezett és füstölt húst fogyasztottak. A brokkoli azonban jelentősen lecsökkenti ezeknek a mérgező anyagoknak a szintjét az emberi szervezetben.

A brokkoli nemcsak a grillezett
pacsakute, 2018. december 07. péntek, 15:39
Mit jelentenek a számok a PET palackok alján?
nyers kőolajpárlatból készült palackokból hő hatására különféle, egészségre káros anyagok oldódhatnak ki. Például amikor forró nyári délutánon az autóban felejted a palackot. De hőhatás nélkül is veszélyforrás az 1-es kóddal jelölt palack, mivel ha túl sokáig áll benne a víz, akkor az kioldhat különféle oldó- és lágyító szereket a műanyagból“.

A magyarázat szerint a "3-as számú műanyag alkotóeleme a PVC, amely mellett a 6-os számú polisztirol csomagolások is kockázatot jelenthetnek egészségünkre“. “A 7-es számmal jelölt palackok pedig a Kanadában mérgező vegyületként nyilvántartott “Biszfenol-A"-t (BPA) tartalmaznak...“.

A cikk végül az alábbi összegzéssel zárul:

“1: PET/PETE - Polietilén-tereftalát
termékek: üdítős, ásványvizes flakonok, poharak, néhány háztartási- és tisztálkodószer flakonja

2: HDPE - Nagysűrűségű polietilén
termékek: játékok, tejes flakonok, mosószerek, tisztítószerek, samponok,
pacsakute, 2018. november 29. csütörtök, 19:32
Képek, videók
Egészségünkre!❤
sargarozsa15
2017. április 18. kedd, 18:33
97151-egeszsegunkre.jp g
menusgabor
2016. május 02. hétfő, 16:54
97969-egeszsegunkre.jp g
menusgabor
2016. május 02. hétfő, 16:54
Egészségünkre.gif
pacsakute
2015. március 17. kedd, 08:08
Egészségünkre
pacsakute
2015. január 03. szombat, 18:49
Egészségünkre !
bedmarika47
2014. december 03. szerda, 00:46
egeszsegunkre-52bed88d 66e
menusgabor
2014. január 02. csütörtök, 17:37
Hogyan hatnak egészségünk
pacsakute
2013. július 19. péntek, 12:14
Egészségünkre.jpg
pacsakute
2013. február 20. szerda, 18:06
egészségünkre
jegesmedve21
2012. július 16. hétfő, 08:13
Emese mentes ásványvíz
sanci81
2018. július 18. szerda, 16:45
mentes.php.jpg
sz719eszter
2017. szeptember 18. hétfő, 14:40
Kép mentése másként
sanci81
2017. augusztus 12. szombat, 16:36
Kép mentése másként...
sanci81
2017. május 07. vasárnap, 09:44
Repülőgép mentés 1986 Jun
agica2004
2017. február 25. szombat, 17:40
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.