Belépés
2019. november 17. vasárnap | 46. hét | 321. nap | 07:00 | Hortenzia, Gergő
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Accenture: a többség drágábban is megvenné a környezetbarát termékeket
A globális szolgáltató társaság pénteki közleménye szerint a minőség a megkérdezettek 89 százalékát, az ár 84 százalékukat befolyásolja vásárláskor. Az újrahasználhatóságot és az újrahasznosíthatóságot 83 százalékuk tartja nagyon fontosnak. A válaszolók 72 százaléka több környezetbarát terméket vásárol, mint 5 éve, és 81 százalékuk gondolja úgy, hogy a következő 5 évben még többet fog.

Az adatokból az Accenture arra következtet, hogy a fenntarthatóság a vállalatok működését egyre jobban befolyásolja, és lemaradhatnak azok, akik ezt a szempontot nem veszik figyelembe. A közlemény szerint ebből a szempontból a vegyipar megítélése a legkedvezőtlenebb, noha becslések szerint csak az Egyesült Államokban több milliárd dollár többletbevételt hozhatna a műanyagokat újrahasznosító technológiák bővítése.

A felmérés 2019 áprilisában készült 6 ezer ember megkérdezésével az Egyesült Államokban, Kanadában, Mexikóban, az Egyesült Királyságban, Franciaországban, Németországban, Olaszországban, Kínában, Indiában, Indonéziában és Japánban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 11:11
Címkék: Egyesült Államokban, Egyesült Királyságban, többség drágábban, környezetbarát termékeket, globális szolgáltató, vállalatok működését,
Kommentek
A műanyag zacskók használatának korlátozásáról fogadott el törvényjavaslatot a német kormány
A műanyag hulladék mennyiségének csökkentését szolgáló javaslat szerint a kiskereskedelmi vállalkozások nem hozhatnak forgalomba 15 és 50 mikrométer közötti falvastagságú műanyag tasakokat, vagyis áruházi szatyrokat.

Betiltják az úgynevezett biozacskókat is, a csomagolási törvényt módosító javaslat indoklása szerint azért, mert nehezen bomlanak le, és az alapanyagnak használt növények termesztéséhez gyakran rendkívül sok rovarirtó szert használnak, és így nem jelentenek igazán környezetbarát, fenntartható alternatívát a hagyományos műanyag zacskók helyett.

A tilalom megsértése 100 ezer euróig (33 millió forint) terjedő pénzbüntetéssel sújtandó - áll a javaslatban, amely fél év türelmi idő után válhat törvénnyé, ha elfogadja a törvényhozás mindkét kamarája, a Bundestag és a tartományi kormányokat összefogó Bundesrat.

A 15 mikrométernél vékonyabb falú, ultrakönnyű tasakokat nem tiltják be. Ezek a zacskók főleg a darabonként árult zöldség és gyümölcs higiénikus szállítását szolgálják,
velemenyezd, 2019. november 06. szerda, 17:22
Több mint 1,8 milliárd forintból megújult négy Spar szupermarket
A közlemény szerint - mint minden felújításkor - energia- és környezetbarát hűtési és világítási technológiákat építettek be az áruházakba, a vásárlást önkiszolgáló pénztárak gyorsítják.

A Spar az MTI érdeklődésére közölte: terveik szerint idén 90 millió eurót (mintegy 29,5 milliárd forint) fordítanak fejlesztésre, ebből két új üzletet (Tatán Interspar, a Duna Plázában Spar szupermarketet) nyitottak, 14 üzlet pedig megújul.

A Spar csoporthoz 570 üzlet tartozik, ezen belül a franchise hálózatnak 188 tagja van. A vállalat mintegy 13 ezer dolgozót foglalkoztat.

A Spar Magyarország árbevétele tavaly 617,6 milliárd forint volt, 9,8 százalékkal több az előző évinél, a forgalom 25 százalékát a saját márkás termékek kereskedelme adta. A társaság 2018-as árbevételén belül a Regnum húsüzem forgalma elérte a 36,4 milliárd forintot, a franchise hálózaté pedig a 36 milliárdot. A társaság a múlt évben 32 milliárd forintot fordított hálózatfejlesztésre, ebből hat új Spar áruház épült és 17 üzletet
velemenyezd, 2019. november 04. hétfő, 21:12
Az irodai dolgozók 90 százaléka nem bírja az egyterű irodát egy felmérés szerint
A kérdéssort a legkülönbözőbb hátterű és méretű cégek hazai munkavállalói - köztük számos közép- és felsővezető - töltötték ki.

A felmérés szerint elfogadhatóbbnak tartják azt, amikor a dolgozóknak nincs saját fix asztaluk, ez a válaszadók csaknem egyharmada szerint megszokható, 24 százalékuk pedig hatékony megoldásnak tartja abban az esetben, ha a munkavállalók az otthonról történő munkavégzés miatt nem járnak be minden nap.

A megkérdezettek egyharmada heti plusz egy nap otthoni munkavégzésért 5 százalékot, míg 15 százalékuk akár 10 százalékot is engedne a fizetéséből. A válaszadók csaknem 20 százaléka nem is menne olyan céghez dolgozni, ahol nincs lehetőség otthoni munkavégzésre.

A megkérdezettek több mint fele, 53 százaléka mondana le egy jobb főnökért keresetének egy részéről, 10 százalékuk fizetésének akár több mint 15 százalékát is feláldozná.

A kisállatbarát irodák esetében az ellenzők vannak többségben, 57 százalék gondolja úgy, hogy a kedvenceknek nem az irodában van a
velemenyezd, 2019. november 02. szombat, 07:04
Krónika 5. rész (kérdések)
Párbeszéd: mi a kormány álláspontja a szíriai török invázióról?

Kocsis-Cake Olivio (Párbeszéd) azt mondta, míg egy hete a magyar miniszterelnök megvétózta, hogy az EU-s tagállamok elítéljék a Szíriába benyomuló Törökországot, addig a fideszes EP-képviselők még elítélték a török katonai beavatkozást. A fideszes EP-képviselők nem Magyarország érdekeit védik Brüsszelben - kérdezte a politikus, aki arra is kíváncsi volt, hogy a kormány változtat-e saját álláspontján.

Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért felelős államtitkára azt mondta, hogy a fideszes EP-képviselők és a magyar kormány álláspontja között nincs eltérés. Az EP-képviselők kiadtak az ügyben egy közleményt, ami megegyezik a magyar kormány álláspontjával - tette hozzá.

Fidesz: milyen fejlesztések várhatóak Fejér megyében?

Varga Gábor (Fidesz) azt kérdezte, milyen további, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programokból (TOP) megvalósuló fejlesztések várhatóak Fejér megyében.

Tállai
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 15:22
Liget Budapest - Az ingatlanszakma rangos díját nyerte el a Magyar Zene Háza
egykori zenepavilonok hangulatát idéző szabadtéri koncertekkel. Az épület a Városligeti-tó mellett, a Vajdahunyad vára és a Műjégpálya épülete közelében kap helyet, a hajdan volt, évekig használaton kívüli lerobbant Hungexpo irodaházak helyén.

A mintegy háromezer négyzetméter alapterületű új intézmény egy eddig a látgatók elől elzárt tízezer négyzetméter nagyságú területen épül fel, így hétezer négyzetméternyi, megújított zöldfelületet kapnak vissza a parkhasználók. A világhírű japán építész környezetbarát épülete kifejezetten törekszik arra, hogy a külső és belső tér között teremtett folytonossággal harmonikus átmenetet alakítson ki a természetes és a mesterséges környezet között, és hogy egyben maximálisan szolgálja a ház egyedi funkciójából fakadó igényeket.

Tavaly a Liget Budapest Projekt részeként megvalósuló új Néprajzi Múzeum nyerte el a világ legjobb középületének járó díjat az International Property Awards-on. 2017-ben pedig Cannes-ban, a MIPIM ingatlanszakmai kiállításon és vásáron a
velemenyezd, 2019. október 25. péntek, 07:04
ITM: meghosszabbított határidővel pályázhatnak kerékpárosbarát címre a munkaadók és önkormányzatok
Kiemelik, hogy a kerékpározás nagymértékben hozzájárul a környezetbarát, fenntartható közlekedéshez, hatékony eszköze az egészségmegőrzésnek is. A kerékpárt fő közlekedési eszközként használók aránya Magyarországon 22 százalék, ez a holland és dán adat után a harmadik legmagasabb arány Európában.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium folyamatosan javítja a kerékpározás infrastrukturális feltételeit a településeken belül és a települések között is. 2014 és 2020 között 200 milliárd forint értékben jönnek létre kerékpárosbarát beruházások hazai és uniós támogatásból. Magyarországon 9100 kilométer kerékpáros létesítmény található, ebből 5100 kilométer kerékpározásra kijelölt út (árvédelmi töltés, erdészeti út, kisforgalmú utca), 4000 kilométer pedig önálló kerékpárút vagy gyalog- és kerékpárút. A teljes kerékpározható hálózat hossza 2030-ra a tervek szerint megközelíti a 15 ezer kilométert, biztonságos és kényelmes alternatívát kínálva az egyéni gépjárműhasználattal szemben - írták.

A
velemenyezd, 2019. október 21. hétfő, 08:33
Víz Világtalálkozó - Magyarországon nyit európai központi irodát a Globális Zöld Növekedési Intézet
Az intézethez 2016-ban csatlakozott Magyarország, az irodát Londonból helyezik át Budapestre.

Kaderják Péter az aláírást követően újságíróknak elmondta: a GGGI célja, hogy a világban a klímavédelem mellett egyre inkább elterjedjen a környezetbarát, úgynevezett zöld alapú gazdasági fejlődés, ennek keretében törekednek arra, hogy ezen a területen is minél inkább működjenek együtt a fejlett és fejlődő országok.

A GGGI és Magyarország az elmúlt években három sikeres projektben működött együtt, egy Ugandában, egy másik a Nyugat-Balkánon zajlott le, a harmadik esetbenVajdaságban közösen vizsgálják meg a klímavédelem helyzetét.

Kaderják Péter elmondta: a mostani együttműködési megállapodás 2022 végéig rögzíti az ország és az intézet közös tevékenységét.

Frank Rijsberman kifejtette: a Globális Zöld Növekedési Intézet (GGGI) nagyon fiatal intézmény, eddig 33 ország csatlakozott az intézethez.
velemenyezd, 2019. október 16. szerda, 18:13
Önkormányzat 2019 - Gulyás: a kormány együttműködésre készül minden önkormányzattal
sajtótájékoztatón kijelentette: háborúskodás helyett békét, fejetlenség helyett fejlődést, valótlanságok helyett pedig valóságot szeretne a választások után Szombathelyen.

Elismerően szólt a leköszönő Puskás Tivadar által vezetett önkormányzat munkájáról és eredményeiről, azt mondta, a város az elmúlt kilenc évben nagyot fejlődött, de a munka folytatására szükség van. Felsorolása szerint a városi elkerülő út hiányzó szakaszainak megépítését, a parkolási gondok enyhítését, a tömegközlekedés környezetbarát korszerűsítését, az utak és járdák felújítását, a zöldterületek növelését tartja a legfontosabbnak a következő években.

Hende Csaba, az Országgyűlés alelnöke, Szombathely fideszes országgyűlési képviselője szintén a közlekedési gondok megoldásának fontosságát hangsúlyozta, megemlítve, hogy Szombathelyen az elmúlt öt évben 8 ezerrel nőtt a polgárok tulajdonában lévő gépkocsik száma.

Elkerülő útra, a 86-os út folytatására, a 89-es gyorsforgalmi út megépítésére van szükség, ehhez pedig
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 18:03
Képek, videók
Környezetbarát(nő)
sgy_ro
2013. augusztus 02. péntek, 10:43
környezetbarát villanypóz
dnemethk
2012. április 11. szerda, 10:49
Zsuzsi kőrnyezetbarát jár
horvath53laszlo
2009. szeptember 05. szombat, 20:12
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
híd-Egyesült királyság.jp
agica2004
2017. április 18. kedd, 19:36
ház-Egyesült Királyság.jp
agica2004
2016. október 24. hétfő, 18:43
Egyesült Királyság tiszaf
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság
sarkoziferencne
2013. április 14. vasárnap, 08:44
Egyesült Királyság.jpg
jpiros
2012. május 15. kedd, 16:44
Egyesült Királyság.jpg
sarkoziferencne
2012. március 28. szerda, 13:49
Egyesült királyság
bodajne
2010. november 21. vasárnap, 17:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.