Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 11:00 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Cápatámadás miatt amputálni kellett egy 17 éves lány lábát Észak-Karolinában
Az eset vasárnap délben történt egy Atlantic Beachhez közeli strandon. A helyi hatóságok közlése szerint a New Bernből származó Paige Winter "súlyos sérüléseket" szenvedett, köztük "mély vágásokat a lábán, a medencéjén és a kezén".

A tinédzsert helikopterrel szállították egy greenville-i kórházba, ahol ellátták a sebeit. Az intézmény közlése szerint Paige jól van.

A lány nagyanyja, Janet Winter vasárnap este azt írta a Facebookon, hogy az unokája épp a műtőben van, "térd fellett amputálni fogják az egyik lábát és néhány ujját is elveszíti". Hozzátette, hála Istennek, hogy a fia ott volt és addig ütötte a cápát, míg az elengedte a lányt.

A kórház munkatársai szerint a sérüléseire ellenére Paige továbbra is "elkötelezett védelmezője a tengereknek és élőviláguknak" és azt kéri az emberektől, hogy tiszteljék és óvják a cápákat.

Egy helyi illetékes szerint a cápatámadás idején zavaros volt a víz és azóta senkit sem engedtek vissza a tengerbe azon a partszakaszon. A hatóságok egyelőre nem tudják, hogy milyen cápa támadta meg a lányt, egyelőre várnak a szakértők és a tengerbiológusok eredményeire.

A hatóságok annyit elmondtak, hogy ilyen eset "meglehetősen ritkán" történik a környéken. Egy helyi televízióadó szerint tavaly egy 14 éves szörföst harapott meg egy cápa Atlantic Beachen.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 04. kedd, 12:01
Címkék: Atlantic Beachhez, Paige Winter, Janet Winter, Atlantic Beachen, eset vasárnap, helyi hatóságok,
Kommentek
Amerikai előválasztások - New Yorkban, Kentuckyban, Virginiában és Észak-Karolinában voksoltak
Yorkban és Kentuckyban elnökjelöltre is voksoltak, mindkét helyen Joe Biden volt alelnök került ki győztesen. A republikánusok Kentuckyban Donald Trumpra adták le szavazataikat.

A szövetségi képviselőházi és szenátusi előválasztásokon a legtöbb helyen a papírforma érvényesült. Kentuckyban Mitch McConnell, a washingtoni szenátus republikánus többségének vezetője nagy arányú győzelmet aratott. Így az őszi választásokon immár a hetedik alkalommal szállhat versenybe a szenátusi székért.

Észak-Karolinában és Kentuckyban azonban a képviselőházi előválasztásokon nem a Donald Trump által támogatott republikánus jelöltek győztek.

Bár egyes választókörzetekben a végleges eredmények csak napok múlva várhatóak, az elemzők elsősorban New Yorkra és a demokrata előválasztási eredményeire figyelnek. Ebben a keleti parti államban ugyanis a Demokrata Párton belül nemzedékek "összecsapását" hozta az előválasztás.

A Nancy Pelosi, a képviselőház demokrata párti elnökének szoros szövetségeseként számon
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 07:05
Koronavírus - Mnuchin: nem állítjuk le az amerikai gazdaságot a járvány újabb hulláma esetén
"Megtanultuk, hogy ha lezárjuk a gazdaságot, akkor azzal még több kárt okozunk, s nemcsak gazdasági károkról van szó, hanem mindenről, ami ezzel összefügg, akár egészségügyiekről is" - fogalmazott Mnuchin a CNBC televízióban.

A miniszter kifejtette, hogy "rengeteg kórházi kapacitás áll rendelkezésre" a járvány esetleges újabb fellángolása esetére. Hozzátette, "nagy előrehaladás történt a vírustesztelésekben" is.

Mnuchin a hét elején már jelezte, hogy a kormányzat támogat egy újabb gazdaságélénkítő csomagot. Csütörtökön azt mondta: a korábbi csomagokból eddig 1,6 ezer milliárd dollárt pumpáltak a gazdaságba, és további ezermilliárd a jövő hónapban kerül a gazdaság vérkeringésébe. "Felkészültünk rá, hogy visszatérjünk a kongresszusba és ismét pénzt kérjünk az amerikai dolgozók megsegítésére" - hangsúlyozta.

Közben az Egyesült Államok több tagállamának kormányzója is amellett tett hitet, hogy a járvány esetleges újabb hulláma esetén sem állítják le államuk gazdaságát.

Texasban, ahol az
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 21:33
Donald Trump: az országos republikánus konvenciót nem Észak-Karolinában tartják a kormányzó miatt
Az amerikai elnök a mikroblogban közölte, hogy Észak-Karolina demokrata párti kormányzója, Roy Cooper nem oldja fel a koronavírus-járvány miatt a társadalmi távolságtartás előírásait és "nem engedi meg nekünk, hogy elfoglaljuk az arénát, ahogyan arra eredetileg ígéretet kaptunk".

"Most kénytelenek vagyunk egy másik államot keresni, amely vendégül látja a 2020-as republikánus országos konvenciót" - tudatta Trump.

Roy Cooper kormányzó kedden közölte a Republikánus Párt tisztségviselőivel, hogy nem járul hozzá a konvenció teljes körű megrendezéséhez, vagyis ahhoz, hogy a küldöttek és a vendégek nagy létszámban vegyenek részt a tanácskozáson. A demokrata párti politikus a republikánus párt vezető szervéhez, a Republikánus Országos Bizottsághoz (RNC) intézett levelében arra hivatkozott, hogy nem lehet tudni, a koronavírus-járvány mennyire lesz jelen augusztusban a tagállamban, ezért "visszafogott konvenció szükséges, kevesebb résztvevővel, társadalmi távolságtartással és szájmaszkok
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 07:05
Donald Trump a "radikális baloldalt" is okolja az erőszak elharapódzásáért
Twitteren azt írta: "ez az Antifa és a radikális baloldal. Ne hagyjanak mást okolni!". Az elnök a harcias és nem egyszer kifejezetten erőszakkal fellépő, magát antifasisztának nevező militáns csoportokra utalt.

Amerikai lapértesülések szerint az elnök és a kabinet néhány tagja, köztük Mark Esper, a Pentagon (védelmi minisztérium) vezetője a napokban tanácskozott arról, hogy két katonai támaszpont katonáit és a katonai rendőrségét is készenlétbe helyezték szükség esetére. A New Yorkban és az Észak-Karolinában lévő támaszpontokról van szó, de hírek szerint készenlétben állnak az egyik coloradói bázison is.

A tüntetések több tagállamra kiterjedtek, és nagyon sok helyen erőszakba fulladtak. A szövetségi fővárosban, Washingtonban péntek éjjel a protestálók megtámadták a Fehér Házat védelmező titkosszolgálat munkatársait, akik közül ketten is megsérültek.

Atlanta polgármestere, a szintén afroamerikai Keisha Lance Bottoms - miután a tüntetők az atlantai városházát is megtámadták, és rendőrségi
velemenyezd, 2020. május 30. szombat, 21:02
Amerikai előválasztás - Lindsey Graham: "kemény feladat lesz" legyőzni Bident
A befolyásos szenátor közölte: ezt az álláspontját megvitatta Donald Trump elnökkel is. Hozzátette azonban, hogy szerinte csak Trumpon múlik, hogy nyer vagy veszít a novemberi elnökválasztáson.

Joe Biden elemzőket is meglepő kiváló szereplését a keddi előválasztásokon sok okkal magyarázzák az Egyesült Államokban. A The New York Times című napilap szerint Biden egyenesen "csodát hajtott végre".

A CNN hírtelevíziónak nyilatkozók azt hangoztatták: a győzelem azt jelzi, hogy a Demokrata Pártban egyértelműen a mérsékeltek vannak többségben.

A Fox televízió kommentátora úgy vélekedett, hogy egyedül Bidennek sikerült a nagy afroamerikai közösségek bizalmát elnyernie, kivált azt követően, hogy az egyik legbefolyásosabb afroamerikai politikus, Jim Clyburn dél-karolinai képviselő a támogatásáról biztosította őt.

A Huffington Post című portál az elővárosokban és a kisvárosokban élők támogatásában, az amerikai közszolgálati rádió (NPR) pedig abban látta Biden győzelmének egyik okát, hogy a
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 18:12
Amerikai előválasztás - Biden megállította Sanders menetelését a demokraták elnökjelöltsége felé
fontosak voltak, hiszen a nyári elnökjelölt-állító konvenciókra sok delegátust küldő és nagy lélekszámú tagállamokban járultak az urnákhoz. Mindkét párt hívei választottak, de mivel a Republikánus Pártban Donald Trumpnak lényegében nincs vetélytársa, a politikusok és az elemzők egyaránt a demokratákra figyeltek. Az előzetes elemzések Joe Biden és Bernie Sanders párharcát jelezték előre, és ez így is történt.

Biden tarolt a déli államokban, és összesen nyolc államban győzött: Virginiában, Észak-Karolinában, Alabamában, Tennessee-ben, Arkansas-ban, Oklahomában, Minnesotában, sőt, még az északkeleti Massachusettsben is. A volt alelnök győzelme földcsuszamlásszerű volt Virginiában, Észak-Karolinában és Alabamában, ahol nagyrészt a viszonylag nagy lélekszámú afroamerikai közösségek támogatására is számíthatott.

Elemzők körében meglepetést keltett, hogy Elizabeth Warren massachusettsi szenátor nem hogy győzni nem tudott, de csupán a harmadik helyre szorult "saját" államában .

Sanders a demokraták
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 08:11
Amerikai előválasztás - Exit poll: Amerikai Szamoa Michael Bloomberget támogatja, Alabama Joe Bidené a demokrat
Kedden nem csupán 14 tagállamban, hanem az Egyesült Államok tengerentúli területén, Amerikai Szamoán is választást rendeztek. Az öt vulkáni és két korallszigetből álló szigetcsoporton, amely Hawaii és Új-Zéland között fekszik a Csendes-óceánban, jelölőgyűléseket (caucus) tartottak.

A versengésből a New York-i milliárdos, Michael Bloomberg került ki győztesen, a második helyen pedig Tulsi Gabbard, a helybéli születésű, de hawaii képviselőnő végzett.

Amerikai Szamoa 11 delegátust küld a demokraták nyári elnökjelölt-állító konvenciójára. A küldöttek közül hatnak kötött a megbízatása, vagyis csakis arra voksolhatnak majd, akit a választásokon is képviseltek. Négy küldöttet Bloomberg nyert, egyet Gabbard, a többi, kötött delegátust a nyári elnökjelölt-állító konvención, az eredmények alapján arányosan osztják majd el.

Ám miközbena tengerentúli terület delegátusokat küld a konvencióra, polgárai az őszi elnökválasztáson nem voksolhatnak, mert nincs kongresszusi képviseletük a szövetségi
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 07:04
Amerikai előválasztás - Az első exit pollok szerint Virginiában és Észak-Karolinában Biden, Vermontban Sanders
Az exit pollok - vagyis a szavazóhelyiségből kilépő választók megkérdezése - nyomán nyilvánosságra hozott első adatok szerint Virginiában és Észak-Karolinában egyértelműnek látszik Joe Biden győzelme. Az elemzőket ez nem lepte meg, hiszen a valaha elsöprő többségben republikánusokra voksoló Virginia jó ideje már a demokraták egyik fellegvára, Észak-Karolinában pedig Joe Biden mindig is népszerű politikus volt.

Szintén nem feldolgozott adatok, hanem exit pollok szerint az északkeleti Vermontban Bernie Sanders, ennek az államnak a szenátora nyerte az előválasztást.

Ebben a három tagállamban a második helyre Elizabeth Warren massachusettsi szenátort jelezték a gyorsfelmérések.

A választási "szuperkedden" az eltérő időzónák miatt a különböző tagállamokban egymástól eltérő időpontokban zártak a szavazóhelyiségek. Ráadásul a déli Tennessee állam fővárosában, Nashville-ben a keddre virradóra pusztító és 25 halálos áldozatot követelő tornádók miatt, bírói döntéssel, meg is hosszabbították a
velemenyezd, 2020. március 04. szerda, 07:04
Képek, videók
hegyek Észak-Karolinában
mecsery
2010. június 01. kedd, 22:18
xLynwater Atlantic Crossi
charlotteani
2018. február 28. szerda, 23:25
Scrap-Atlantic-1016.pn g
zskadi
2016. február 09. kedd, 22:19
Sunset Over the Atlantic
maxxx
2015. január 10. szombat, 12:37
Atlantic Puffin, West Fjo
maxxx
2015. január 10. szombat, 11:49
Atlantic Spotted Dolphins
maxxx
2015. január 10. szombat, 09:36
Atlantic Blue Angelfish.j
maxxx
2015. január 10. szombat, 09:35
Atlantic Puffins.jpg
durcimarcika
2014. június 26. csütörtök, 20:37
Fisker Atlantic (2013) -5
farkas1945
2013. március 19. kedd, 12:43
Fisker Atlantic (2013) -4
farkas1945
2013. március 19. kedd, 12:42
Fisker Atlantic (2013) -3
farkas1945
2013. március 19. kedd, 12:42
Fisker Atlantic (2013) -2
farkas1945
2013. március 19. kedd, 12:42
winter-landscape-10919 03_
menusgabor
2020. március 16. hétfő, 22:33
winter-1153729_960_720 .jp
foldinefehereva
2019. január 19. szombat, 21:58
Winter
eva6
2019. január 12. szombat, 09:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.