Belépés
2020. május 30. szombat | 22. hét | 151. nap | 04:37 | Janka, Zsanett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lavrov: Moszkva nem engedi meg Kijevnek a "normandiai négyek" eddigi megállapodásai felülvizsgálatát
"Az az érzésünk, hogy az ukrán fél azért követeli a normandiai csúcs megrendezését, hogy felülvizsgálják Oroszország, Ukrajna, Németország és Franciaország vezetőinek korábbi megállapodásait. Ez csapást jelentene a +normandiai négyek+ reputációjára, és mi mindent minden megteszünk azért, hogy ezt ne engedjük megtörténni" - fogalmazott az orosz tárcavezető.

Elutasította azt az ukrán vádat, amely szerint Moszkva késlelteti a csúcs megrendezését. Úgy vélekedett, hogy a Steinmeier-formula aláírásával a Donyec-medencei csapatszétválasztással kapcsolatban hangoztatott feltételekkel Kijev voltaképpen azt szeretné elérni, hogy a kiéleződött helyzetben a csúcsot pusztán a csúcs megtartásának kedvéért hívják össze.

"Új feltételnek" és "ultimátumnak" nevezte az az ukrán fél által megfogalmazott igényt, hogy hétnapos fegyvernyugváshoz előzze meg a csapatszétválasztást Petrivszke (Petrovszkoje) és Zolote (Zolotoje) körzetében. Mint mondta, amikor a "normandiai négyek" 2016-ban megállapodtak arról, hogy a Donyec-medencében három ponton kell csapatszétválasztást végrehajtani, egyedül Luhanszka (Luganszkaja) esetében állapodtak meg hétnapos előzetes fegyvernyugvásról, a másik két település esetében nem.

A csapatszétválasztást akkor a miniszter szerint Petrivszke és Zolote körzetében gyorsan és zökkenőmentesen végrehajtották, ám a fegyvernyugvást megsértették, és a szemben álló felek visszatértek a területre.

Lavrov azzal vádolta meg az előző ukrán elnök, Petro Porosenko kormányzatát, hogy időhúzásra használta fel ezt a fegyvernyugvási feltételt. Hangot adott véleményének, hogy most ugyanennek az igénynek a megfogalmazása azt jelenti, hogy "valaki nem tudja, vagy nem akarja végrehajtani a felek megállapodását".

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön Kijevben újságíróknak kijelentette, hogy a "normandiai négyek csúcsát lehetetlen megtartani a csapatszétválasztás végrehajtása nélkül". Az erre irányuló kísérlet azonban csütörtökön második alkalommal is összeomlott.

Andrej Rudenko orosz külügyminiszter-helyettes a TASZSZ orosz hírügynökségnek az ukrán elnök nyilatkozatára Genfben reagálva azt mondta, "nem reális" Zelenszkijnek az az elképzelése, hogy a "normandiai négyek" csúcstalálkozóját felhasználja az Oroszország által Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím kérdésének megvitatására. A diplomata megismételte a Vlagyimir Putyin elnök által is többször hangoztatott tézist, miszerint Moszkva semmilyen fórumon nem fog tárgyalni a félszigetről, mert annak hovatartozása kérdését "örökökre lezárta".

Lavrov egyébként a türkmén fővárosban a szíriai kurd milíciák ellen indított török offenzívával kapcsolatban azt hangoztatta, hogy Törökországnak a határai mentén kialakult helyzettel kapcsolatos "jogos aggályait" az Ankara és Damaszkusz között 1998-ban megkötött, most is hatályos adanai egyezmény alapján kell megoldani. Sajnálkozását fejezte amiatt, hogy a közös határ mentén folytatott terrorelhárítási együttműködésről szóló szerződés megvalósítását "megnehezítették az amerikaiak és az általuk vezetett koalíció lépései az Eufrátesz keleti partján".

Elmondta, hogy Oroszország elő kívánja segíteni a Szíria és Törökország közötti párbeszédet, továbbá a Damaszkusz, valamint a szélsőségességet és a terrorizmust elvető kurd szervezetek közötti kapcsolatok normalizálását. Közölte, hogy egyebek között katonai vonalon is rendszeres a Moszkva és Ankara közötti kapcsolattartás.

Szavai szerint Oroszország a helyzet mielőbbi lenyugvásában érdekelt, mindenekelőtt a Szíria szuverenitásának és területi épségének elve alapján. "Rendkívül veszélyesnek" nevezte azt az amerikai "kísérletet", hogy szembefordítsák a kurdokat az arab törzsekkel.

Lavrov beszámolója szerint egyébként a FÁK-országok külügyminiszterei dokumentumokat fogadtak el a katonai és az informatikai biztonság terén való együttműködésről és nyilatkozatot a világűrbeli fegyverkezési verseny megakadályozásáról.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 16:32
Címkék: Petro Porosenko, Volodimir Zelenszkij, Andrej Rudenko, Vlagyimir Putyin, normandiai csúcs, +normandiai négyek+,
Kommentek
Koronavírus - Az állami karantén házi karanténra váltását tervezi a szlovák kormány
karanténidőszaknak az állami intézményekben történő eltöltésére. Az úgynevezett "intelligens karantén" bevezetését azzal indokolták, hogy az tehermentesítheti az állami karanténintézményeket, és komfortosabbá teheti az érintettek számára a karanténidőszakot.

A pozsonyi kormány csütörtöki ülése után Marek Krajcí egészségügyi miniszter a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek nyilatkozva megfontolandónak nevezte az új koronavírus terjedésével összefüggésben márciusban bevezetett rendkívüli helyzet felülvizsgálatát, amivel - mint mondta - a központi válságstáb is foglalkozni fog.

Bár a pozsonyi kormány - a járvány szlovákiai terjedésének csökkenő mutatóira hivatkozva - már hetekkel ezelőtt elkezdte a korlátozások feloldását, eddig nem hozott nyilvánosságra új információkat a határok újranyitásával kapcsolatos esetleges tervekről. Ezzel összefüggésben Igor Matovic kormányfő csütörtökön a szlovák hírügynökségnek azt mondta: ambíciójuk a határok mihamarabbi megnyitása, de annak "összhangban kell
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 17:23
Koronavírus - Nagy István a baromfi import feltételeinek soron kívüli felülvizsgálatát kezdeményezte az Európai
A közlemény idézi a minisztert, aki elmondta: Magyarország a többi EU tagállamhoz hasonlóan a globális egészségügyi és gazdasági válságra adandó válaszokkal küzd. A járvány fékezése érdekében megtett intézkedések nyomán ideiglenesen korlátozott turizmus, vendéglátás, étkeztetés (HORECA) szektor a mezőgazdasági értékesítés gyors átszervezését igényelte az ágazattól, a szolgáltató szektorból a fogyasztókat kiszolgáló kiskereskedelem irányába. A kereslet a magas hozzáadott értékű és a szezonális termékekről áttevődött a tartósabb és hosszabb ideig eltartható élelmiszerek irányába. Ez a mezőgazdasági ágazat egyik legnagyobb felvevőpiacának a HORECA ágazat fogyasztásának ideiglenes elvesztését jelentette.

Az európai piacon kialakult keresletcsökkenéssel párhuzamosan számottevő import érkezik harmadik országokból az EU belső piacára, ami egyes ágazatoknál növekvő készleteket és túlkínálatot eredményez. Ez a túlkínálat negatív hatással van különösen a baromfi termékláncra és következményei elérnek
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 14:23
Krónika 2. rész (Kúria-beszámoló)
ügyekben

Az MSZP a választási és a devizahiteles ügyekkel kapcsolatban fogalmazta meg javaslatait a beszámoló vitájában. Varga László (MSZP) úgy értékelt, 2018 kifejezetten megterhelő volt a Kúriának, magas volt az ügyszám az országgyűlési választások miatt. Hozzátette: a Kúria a választási ügyekben színvonalas jogorvoslati tevékenységet folytat, nemcsak a választási bizottságok, de sok esetben az Alkotmánybíróság határozatainál is megalapozottabb ítéleteket hoz.

A Kúria korábbi gyakorlatának felülvizsgálatát, illetve állásfoglalás kiadását szorgalmazta az ügyben, hogy a bíróságok jelenleg rendkívül szűk körben fogadják el az érintettséget választási ügyekben. Ez a fellebbezési jog szűkítése miatt azt eredményezi, hogy a kifogást tevőnek semmilyen jogorvoslati joga nincs - részletezte.

Javasolta a választási eljárásban alkalmazott bizonyítási szabályok átvizsgálását, ez szerinte megalapozottabb döntésekhez és a kúriai munkateher csökkenéséhez vezetne. Kitért arra, hogy nagy szükség lenne a
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 12:01
Krónika 1. rész (megemlékezések, Kúria-beszámoló)
számára, az új jogegységi határozatokkal és a joggyakorlat-elemző csoport munkájával kapcsolatban.

Fidesz: a Kúria magas színvonalon végezte feladatait

Kovács Zoltán, a Fidesz vezérszónoka arról beszélt: Magyarország legfelsőbb bírói fóruma, a Kúria számos figyelemre méltó szakmai cél elérését tűzte ki 2018-ban. Ezen célok közé sorolta az egységes és magas szintű ítélkezési gyakorlat biztosítását az új jogegységi eszközökben rejlő lehetőségek kiaknázásával, a Kúria jogegységi aktusainak felülvizsgálatát, új polgári perrendtartás és az új polgári törvénykönyv alkalmazása során felmerülő jogértelmezési kérdések vizsgálatát, a civil szervetek nyilvántartásával kapcsolatos jogalkalmazási problémák feltárását, a gyakornoki program folytatását, a főtanácsadói rendszer kiépítését, és a Kúria visszatérésének lehetőségét a régi igazságügyi palotába.

Úgy értékelt: a Kúria magas színvonalon, hatékonyan végezte feladatait, erősítve ezzel a társadalom igazságszolgáltatásba vetett bizalmát. Hozzátette: a
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 11:12
Iohannis: nem maradhat következmények nélkül, hogy a strasbourgi emberi jogi bíróság elmarasztalta Romániát a K
A jobboldali államfő szerint az EJEB döntése nyomán semmivé foszlott az alkotmánybíróság - korábbi vitatható határozatai miatt amúgy is megtépázott - hitele, és elkerülhetetlenné vált a CCR működésének felülvizsgálatát is magában foglaló alkotmányos reform.

Iohannis megjegyezte: a tavaly ősszel ellenzékbe kényszerített Szociáldemokrata Párt (PSD) kormányzása idején három éven keresztül az igazságszolgáltatás szétzilálásán munkálkodott olyan büntetőjogi törvénymódosítások által, amelyek a bűnözőket védték a tisztességes emberekkel szemben. Az elnök hozzátette: nem számít arra, hogy a DNA-főügyész eltávolításának értelmi szerzőjeként a PSD most sietne parlamenti vizsgálóbizottságot alakítani Kövesi emberi jogainak megsértése ügyében, de biztos benne, hogy a választók megbüntetik a szociáldemokratákat ezekért a súlyos vétségekért.

Ludovic Orban kormányfő, az államfőt támogató Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke azt sürgette, hogy a CCR ismerje el nyilatkozatban és hivatalos formában is
velemenyezd, 2020. május 05. kedd, 17:12
Koronavírus/Hitelminősítés - Negatívra rontotta a román államadós-osztályzat kilátását a Fitch Ratings
besorolás a befektetési ajánlású kategória alapszintje, és ha ezt az osztályzatot a Fitch leminősíti, Románia ennél a hitelminősítőnél átkerül a befektetésre nem ajánlott - vagyis magas hozamú, spekulatív - kategóriába.

A Fitch soron kívül döntött a román adósosztályzati kilátás negatívra módosításáról. Az Európai Unió előírása szerint a hitelminősítők minden évben csak előre meghatározott és közzétett időpontokban hajthatják végre az uniós államadósok besorolásának és a besorolások kilátásának felülvizsgálatát. E szabálynak azonban van egy olyan záradéka, amelynek alapján el lehet térni a menetrendtől, ha ez szükséges ahhoz, hogy a hitelminősítők eleget tegyenek jogi kötelezettségeiknek.

A Fitch Ratings közölte: értelmezése szerint ez a záradék lehetővé teszi minősítési felülvizsgálatok közzétételét, ha egy adott államadós hitelképességében olyan érdemi változás történik, amely miatt a hitelminősítők megítélése szerint nem lenne helyénvaló megvárni a menetrendben meghatározott következő
velemenyezd, 2020. április 17. péntek, 23:56
Koronavírus - Brit ellenzéki vezető: fel kell vázolni a korlátozások feloldásának menetrendjét
közösségekre nehezedik e korlátozások miatt. Sokan mentális és egyéb egészségi gondokkal küszködnek, mások az állásukat és megélhetésüket féltik, sokakat pedig a magány és a szeretteik iráni félelem gyötör - áll Starmer levelében.

Az ellenzéki vezető szerint éppen ezért szükség van a korlátozásokból kivezető stratégia felvázolására.

A konzervatív párti brit kormány várhatóan csütörtökön végzi el a több mint három hete érvényben lévő korlátozó intézkedések törvényben előírt, e héten esedékes felülvizsgálatát. Dominic Raab azonban már a hét elején közölte, hogy most még nem várható a korlátozások enyhítése, mert az intézkedések idő előtti feloldása újabb járványhullám kialakulásának veszélyével járna.

Hétfői sajtóértekezletén a külügyminiszter elmondta: már vannak kedvező jelek arra, hogy az emberek közötti érintkezést korlátozó intézkedések hatékonyak, mivel az új fertőzések és az újonnan kórházba kerülők számát jelző görbe kezd laposodni. "Kezdünk nyerésre állni ebben a csatában" - fogalmazott
velemenyezd, 2020. április 15. szerda, 13:52
Koronavírus - Brit kormány: még tart a tetőzés, várni kell a korlátozások enyhítésével
Johnson miniszterelnök helyett látja el a kormányfői feladatokat, a Downing Streeten tartott hétfő esti sajtóértekezletén elmondta: már vannak kedvező jelek arra, hogy az emberek közötti érintkezést korlátozó intézkedések hatékonyak, mivel az új fertőzések és az újonnan kórházba kerülők számát jelző görbe kezd laposodni. "Kezdünk nyerésre állni ebben a csatában" - fogalmazott Raab.

Hozzátette ugyanakkor: jóllehet a kormány elvégzi a korlátozó intézkedések törvényben előírt, e héten esedékes felülvizsgálatát, most még nem várható a korlátozások enyhítése. A külügyminiszter szerint ugyanis a három hete érvényben lévő intézkedések idő előtti feloldása újabb járványhullám kialakulásának veszélyével járna.

Sir Patrick Vallance, a brit kormány tudományos főtanácsadója hétfő esti sajtótájékoztatón grafikonokkal is illusztrálta, hogy az újonnan kiszűrt fertőzések és a Covid-19 betegséggel kórházba kerülők számának görbéje immár nem felfelé tart a számok változását jelző függőleges tengely mentén, hanem
velemenyezd, 2020. április 13. hétfő, 20:12
Képek, videók
Felülvizsgálata soha nem
furaila
2019. március 20. szerda, 16:29
megállapodás.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 15:54
megállapodás.jpg
tinka1951
2013. március 06. szerda, 08:39
petró anita....jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:21
petró anita.jpg
zsokica45
2017. november 17. péntek, 10:04
petrő anita.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:06
petró anitat.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:06
petró anitas.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:05
petró anitaf.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:05
petró anitad.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:05
petró anita2.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:05
petró anita...jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:04
petro anita...jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.