Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 10:23 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lavrov: Moszkva nem engedi meg Kijevnek a "normandiai négyek" eddigi megállapodásai felülvizsgálatát
"Az az érzésünk, hogy az ukrán fél azért követeli a normandiai csúcs megrendezését, hogy felülvizsgálják Oroszország, Ukrajna, Németország és Franciaország vezetőinek korábbi megállapodásait. Ez csapást jelentene a +normandiai négyek+ reputációjára, és mi mindent minden megteszünk azért, hogy ezt ne engedjük megtörténni" - fogalmazott az orosz tárcavezető.

Elutasította azt az ukrán vádat, amely szerint Moszkva késlelteti a csúcs megrendezését. Úgy vélekedett, hogy a Steinmeier-formula aláírásával a Donyec-medencei csapatszétválasztással kapcsolatban hangoztatott feltételekkel Kijev voltaképpen azt szeretné elérni, hogy a kiéleződött helyzetben a csúcsot pusztán a csúcs megtartásának kedvéért hívják össze.

"Új feltételnek" és "ultimátumnak" nevezte az az ukrán fél által megfogalmazott igényt, hogy hétnapos fegyvernyugváshoz előzze meg a csapatszétválasztást Petrivszke (Petrovszkoje) és Zolote (Zolotoje) körzetében. Mint mondta, amikor a "normandiai négyek" 2016-ban megállapodtak arról, hogy a Donyec-medencében három ponton kell csapatszétválasztást végrehajtani, egyedül Luhanszka (Luganszkaja) esetében állapodtak meg hétnapos előzetes fegyvernyugvásról, a másik két település esetében nem.

A csapatszétválasztást akkor a miniszter szerint Petrivszke és Zolote körzetében gyorsan és zökkenőmentesen végrehajtották, ám a fegyvernyugvást megsértették, és a szemben álló felek visszatértek a területre.

Lavrov azzal vádolta meg az előző ukrán elnök, Petro Porosenko kormányzatát, hogy időhúzásra használta fel ezt a fegyvernyugvási feltételt. Hangot adott véleményének, hogy most ugyanennek az igénynek a megfogalmazása azt jelenti, hogy "valaki nem tudja, vagy nem akarja végrehajtani a felek megállapodását".

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön Kijevben újságíróknak kijelentette, hogy a "normandiai négyek csúcsát lehetetlen megtartani a csapatszétválasztás végrehajtása nélkül". Az erre irányuló kísérlet azonban csütörtökön második alkalommal is összeomlott.

Andrej Rudenko orosz külügyminiszter-helyettes a TASZSZ orosz hírügynökségnek az ukrán elnök nyilatkozatára Genfben reagálva azt mondta, "nem reális" Zelenszkijnek az az elképzelése, hogy a "normandiai négyek" csúcstalálkozóját felhasználja az Oroszország által Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím kérdésének megvitatására. A diplomata megismételte a Vlagyimir Putyin elnök által is többször hangoztatott tézist, miszerint Moszkva semmilyen fórumon nem fog tárgyalni a félszigetről, mert annak hovatartozása kérdését "örökökre lezárta".

Lavrov egyébként a türkmén fővárosban a szíriai kurd milíciák ellen indított török offenzívával kapcsolatban azt hangoztatta, hogy Törökországnak a határai mentén kialakult helyzettel kapcsolatos "jogos aggályait" az Ankara és Damaszkusz között 1998-ban megkötött, most is hatályos adanai egyezmény alapján kell megoldani. Sajnálkozását fejezte amiatt, hogy a közös határ mentén folytatott terrorelhárítási együttműködésről szóló szerződés megvalósítását "megnehezítették az amerikaiak és az általuk vezetett koalíció lépései az Eufrátesz keleti partján".

Elmondta, hogy Oroszország elő kívánja segíteni a Szíria és Törökország közötti párbeszédet, továbbá a Damaszkusz, valamint a szélsőségességet és a terrorizmust elvető kurd szervezetek közötti kapcsolatok normalizálását. Közölte, hogy egyebek között katonai vonalon is rendszeres a Moszkva és Ankara közötti kapcsolattartás.

Szavai szerint Oroszország a helyzet mielőbbi lenyugvásában érdekelt, mindenekelőtt a Szíria szuverenitásának és területi épségének elve alapján. "Rendkívül veszélyesnek" nevezte azt az amerikai "kísérletet", hogy szembefordítsák a kurdokat az arab törzsekkel.

Lavrov beszámolója szerint egyébként a FÁK-országok külügyminiszterei dokumentumokat fogadtak el a katonai és az informatikai biztonság terén való együttműködésről és nyilatkozatot a világűrbeli fegyverkezési verseny megakadályozásáról.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 16:32
Címkék: Petro Porosenko, Volodimir Zelenszkij, Andrej Rudenko, Vlagyimir Putyin, normandiai csúcs, +normandiai négyek+,
Kommentek
Az örökösöké marad a székelyföldi, árkosi Szentkereszty-kastély
A csütörtökön kimondott, visszavonhatatlan ítélet kivonatát a legfelsőbb bíróság honlapján tették közzé. A bíróság elfogadta az örökösök fellebbezését a tavaly novemberben kimondott ítélet ellen, mely elrendelte az egykori visszaszolgáltatás felülvizsgálatát. Elutasította, hogy a Román Kulturális Minisztérium belépjen az örökösök elleni perbe, és több mint 30 ezer lejes (2,1 millió forint) perköltség kifizetésére kötelezte a restitúció felülvizsgálását kérő Árkosi Kulturális Központot.

Kincses Előd, a Jankovich-Bésán család ügyvédje a Háromszék napilapnak adott nyilatkozatában kijelentette: a nacionál-kommunista visszarendeződés ez esetben csődöt mondott.

A kastély visszaszolgáltatását rögzítő megfellebbezhetetlen ítéletet 2012 novemberében mondta ki a romániai legfelsőbb bíróság, de a Dél-Afrikában, Spanyolországban és Portugáliában élő örökösök csak újabb pereskedések után, 2015-ben vehették birtokba és telekkönyveztethették nevükre a kastélyt és melléképületeit.

Az épületet korábban
velemenyezd, 2020. június 26. péntek, 14:31
A Pentagon listát hozott nyilvánosságra a kínai hadsereggel kapcsolatban álló kínai cégekről
vagy közvetlenül a kínai hadsereg tulajdonában vannak vagy kapcsolatban állnak a kínai haderővel, a Kínai Népi Felszabadító Hadsereggel.

A Fehér Ház nem kommentálta a nyilvánosságra hozott listát, és az amerikai közszolgálati rádió megkeresésére Kína washingtoni nagykövetsége sem reagált.

Az NPR elemzője emlékeztetett rá, hogy egy 1999-ben elfogadott amerikai szövetségi törvény a Pentagon feladatául szabja az Egyesült Államokban tevékenykedő kínai cégek, köztük a katonai vállalatok felülvizsgálatát időről-időre és listázását, ami nem von maga után büntető intézkedést, és a szövetségi kongresszusnak sem kell cselekednie. A törvény azonban lehetővé teszi a mindenkori amerikai elnököknek szankciók bevezetését, köztük akár a listán szereplő vállalatok teljes vagyonának zárolását is.

Tavaly, a Kínával folytatott kereskedelmi vita közepette amerikai republikánus és demokrata párti törvényhozók egy csoportja sürgette a Pentagont, hogy állítsa össze, illetve hozza nyilvánosságra a friss listát. A
velemenyezd, 2020. június 25. csütörtök, 07:05
Újraindul a vizsgálat a francia költségvetési miniszter ellen nemi erőszak miatt
lezárták, miután a panaszos akkor nem jelent meg a nyomozók idézésére.

A 2009-es eset miatti feljelentés az után érkezett, hogy Gérald Darmanint kinevezték miniszternek. A 37 éves politikus 2017 júniusban rágalmazás miatt feljelentette a panaszost, aki azt állította, hogy a korábban a jobbközép Köztársaságiak elődpártjában, az UMP-ben politizáló férfi megerőszakolta, amikor jogi segítségért fordult hozzá.

A semmítőszék 2019 novemberben elrendelte az ügy vádemelés nélküli lezárásának felülvizsgálatát.

A panaszos, a jelenleg 48 éves Sophie Patterson Spatz 2009-ben azért fordult a jobbközép párt jogi osztályának munkatársaként tevékenykedő fiatal politikushoz, hogy járjon közbe egy, ellene 2004-ben hozott ítélet semmissé nyilvánításában. A nőt azért ítélték el, mert megzsarolta és telefonon zaklatta a volt barátját. A nő azt állítja, hogy Darmanin szexuális szolgáltatásokért cserébe segítséget ígért neki.

"Reméljük, hogy mostantól valódi igazságügyi eljárás indul, amely komolyan
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 20:13
Festékkel öntötték le II. Lipót lovasszobrát Brüsszelben
A napilap beszámolója szerint a feliratok legtöbbje az egykori uralkodó magánterületének számító kongói gyarmaton elkövetett kegyetlenségekre emlékeztetnek, illetve bocsánatkérést követelnek a kizsákmányolt ország lakosságától. Mások a május végén, az Egyesült Államokban rendőri intézkedés közben elhunyt afroamerikai férfire emlékeztetnek, valamint a rasszizmus felszámolására szólítanak fel.

Belgiumban több szervezet, valamint parlamenti pártok nemrégiben az ország történelem felülvizsgálatát kezdeményezték. Többek a gyarmati múltra emlékeztető utcanevek megváltoztatását, a köztéri alkotások eltávolítását szorgalmazzák. A kezdeményezők érthetetlennek tartják, hogy "II. Lipótot továbbra is tisztelet övezi mindazok után, amit a kongói nép ellen elkövetett".

Vannak azonban olyan szervezetek is, köztük egy kongóiakból álló, amelyek szerint nyílt vitára, a múlttal való szembenézésre van szükség. Véleményük szerint mindenkinek ismernie kell Belgium történelmét, csak ezáltal lehet tiszta képet
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 12:51
Fidesz: Karácsony lenullázta négy, nem baloldali vezetésű kerület útfelújítási keretét
három kerületet összekötő kerékpárút kialakítása marad el - mondta.

Így nem lehet vezetni a nemzet fővárosát - jelentette ki -, ezért azt kérik Karácsony Gergelytől, hogy egy kerületet se rekesszen ki a fejlesztésekből.

Kovács Péter arról számolt be, hogy a XVI. kerületben két, a szükséges engedélyekkel már rendelkező beruházás marad el. Hangsúlyozta: reméli, hogy a főpolgármester "észhez tér", és visszatér a szakmai alapú munkához.

A Fővárosi Közgyűlésben kérni fogja a döntés felülvizsgálatát - közölte.

Horváth Tamás arról számolt be, hogy Rákosmentén lámpás csomópontok, valamint a kamionforgalmat a sűrűn lakott területről elterelő összekötőút megvalósítása marad el.

A döntés annál inkább fájdalmas, mert az önkormányzat már elköltött 150 millió forintot a beruházás tervezésére - fűzte hozzá.

Bese Ferenc szintén úgy vélekedett, hogy szakmaiatlan döntést hozott a főpolgármester, ami visszaveti Soroksár fejlődését, ezért személyes egyeztetést kezdeményezett Karácsony
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 13:12
A Pedagógusok Szakszervezete nem támogatja az iskolaőrség létrehozását
Az érdekvédelmi szervezet által kedden az MTI-hez eljuttatott közleményben kiemelték: az erőszaknak, így az iskolai agressziónak minden formáját elutasítja a PSZ, és egyetért azzal, hogy a pedagógusok csak nyugodt légkörben tudnak nevelni és oktatni, ez szolgálja a diákok érdekeit is. Az iskolai agresszió megfékezésére a megelőzést, az ezt segítő szakemberek alkalmazását tartják azonban a leghatékonyabbnak, ezért elutasítják az iskolaőrség létrehozására tett törvényjavaslatot.

Kifejtették: nem állapítható meg a parlament elé benyújtott módosításból, ki és miként dönti majd el, egy iskolában szükséges-e az iskolaőrség alkalmazása, a nevelési-oktatási intézmények részéről ki és milyen jogkörben lesz jogosult az együttműködési megállapodás aláírására, annak lesz-e minimális vagy maximális időtartama.

Célszerű lenne már most tisztázni az iskolával kötendő együttműködési megállapodás fontosabb tartalmi részleteit, hiszen így egyáltalán nem is sejthető, várhatóan milyen lesz a kapcsolattartás az
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 11:41
Magyar Nemzet - Alkotmánybíróság dönt az UTE címerügyében
A lap ismerteti: az 1885-ben létrehozott és több szakosztályt működtető újpesti egyesület kft.-ként működő futballcsapatának címerét a 2014-ben belépő új többségi tulajdonos az ügyvezető döntése nyomán 2017-ben megváltoztatta. Az arculati elemekről azonban a taggyűlés hivatott dönteni, csak százszázalékos szavazataránnyal, a kisebbségi tulajdonos UTE-val egyetértésben - a külföldi befektető ezzel a feltétellel vásárolhatta be magát 97 százalék erejéig a férfi felnőtt futballcsapatba.

Az ügyvezető intézkedését követően az új címer díszítette már a focisták mezeit is.

Az azóta lezajlott különféle perek végeredményben az UTE vereségével zárultak, hiszen a Fővárosi Ítélőtáblával szemben a Kúria végül úgy döntött, hogy a személyiségi jog alapján nem lehet jóvátenni a címer megváltoztatását mint szerződésszegő magatartást.

A Kúria döntése után az UTE panaszt tett az Alkotmánybíróságon (AB), azt kérve, hogy végezzék el az ügy alkotmányos felülvizsgálatát, és az alaptörvény több pontjának
velemenyezd, 2020. május 21. csütörtök, 08:31
Koronavírus - Az állami karantén házi karanténra váltását tervezi a szlovák kormány
karanténidőszaknak az állami intézményekben történő eltöltésére. Az úgynevezett "intelligens karantén" bevezetését azzal indokolták, hogy az tehermentesítheti az állami karanténintézményeket, és komfortosabbá teheti az érintettek számára a karanténidőszakot.

A pozsonyi kormány csütörtöki ülése után Marek Krajcí egészségügyi miniszter a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek nyilatkozva megfontolandónak nevezte az új koronavírus terjedésével összefüggésben márciusban bevezetett rendkívüli helyzet felülvizsgálatát, amivel - mint mondta - a központi válságstáb is foglalkozni fog.

Bár a pozsonyi kormány - a járvány szlovákiai terjedésének csökkenő mutatóira hivatkozva - már hetekkel ezelőtt elkezdte a korlátozások feloldását, eddig nem hozott nyilvánosságra új információkat a határok újranyitásával kapcsolatos esetleges tervekről. Ezzel összefüggésben Igor Matovic kormányfő csütörtökön a szlovák hírügynökségnek azt mondta: ambíciójuk a határok mihamarabbi megnyitása, de annak "összhangban kell
velemenyezd, 2020. május 14. csütörtök, 17:23
Képek, videók
Felülvizsgálata soha nem
furaila
2019. március 20. szerda, 16:29
megállapodás.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 15:54
megállapodás.jpg
tinka1951
2013. március 06. szerda, 08:39
petró anita....jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:21
petró anita.jpg
zsokica45
2017. november 17. péntek, 10:04
petrő anita.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:06
petró anitat.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:06
petró anitas.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:05
petró anitaf.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:05
petró anitad.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:05
petró anita2.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:05
petró anita...jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:04
petro anita...jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.