Belépés
2019. október 20. vasárnap | 42. hét | 293. nap | 13:48 | Vendel
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Lavrov: Moszkva nem engedi meg Kijevnek a "normandiai négyek" eddigi megállapodásai felülvizsgálatát
"Az az érzésünk, hogy az ukrán fél azért követeli a normandiai csúcs megrendezését, hogy felülvizsgálják Oroszország, Ukrajna, Németország és Franciaország vezetőinek korábbi megállapodásait. Ez csapást jelentene a +normandiai négyek+ reputációjára, és mi mindent minden megteszünk azért, hogy ezt ne engedjük megtörténni" - fogalmazott az orosz tárcavezető.

Elutasította azt az ukrán vádat, amely szerint Moszkva késlelteti a csúcs megrendezését. Úgy vélekedett, hogy a Steinmeier-formula aláírásával a Donyec-medencei csapatszétválasztással kapcsolatban hangoztatott feltételekkel Kijev voltaképpen azt szeretné elérni, hogy a kiéleződött helyzetben a csúcsot pusztán a csúcs megtartásának kedvéért hívják össze.

"Új feltételnek" és "ultimátumnak" nevezte az az ukrán fél által megfogalmazott igényt, hogy hétnapos fegyvernyugváshoz előzze meg a csapatszétválasztást Petrivszke (Petrovszkoje) és Zolote (Zolotoje) körzetében. Mint mondta, amikor a "normandiai négyek" 2016-ban megállapodtak arról, hogy a Donyec-medencében három ponton kell csapatszétválasztást végrehajtani, egyedül Luhanszka (Luganszkaja) esetében állapodtak meg hétnapos előzetes fegyvernyugvásról, a másik két település esetében nem.

A csapatszétválasztást akkor a miniszter szerint Petrivszke és Zolote körzetében gyorsan és zökkenőmentesen végrehajtották, ám a fegyvernyugvást megsértették, és a szemben álló felek visszatértek a területre.

Lavrov azzal vádolta meg az előző ukrán elnök, Petro Porosenko kormányzatát, hogy időhúzásra használta fel ezt a fegyvernyugvási feltételt. Hangot adott véleményének, hogy most ugyanennek az igénynek a megfogalmazása azt jelenti, hogy "valaki nem tudja, vagy nem akarja végrehajtani a felek megállapodását".

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök csütörtökön Kijevben újságíróknak kijelentette, hogy a "normandiai négyek csúcsát lehetetlen megtartani a csapatszétválasztás végrehajtása nélkül". Az erre irányuló kísérlet azonban csütörtökön második alkalommal is összeomlott.

Andrej Rudenko orosz külügyminiszter-helyettes a TASZSZ orosz hírügynökségnek az ukrán elnök nyilatkozatára Genfben reagálva azt mondta, "nem reális" Zelenszkijnek az az elképzelése, hogy a "normandiai négyek" csúcstalálkozóját felhasználja az Oroszország által Ukrajnától 2014-ben elcsatolt Krím kérdésének megvitatására. A diplomata megismételte a Vlagyimir Putyin elnök által is többször hangoztatott tézist, miszerint Moszkva semmilyen fórumon nem fog tárgyalni a félszigetről, mert annak hovatartozása kérdését "örökökre lezárta".

Lavrov egyébként a türkmén fővárosban a szíriai kurd milíciák ellen indított török offenzívával kapcsolatban azt hangoztatta, hogy Törökországnak a határai mentén kialakult helyzettel kapcsolatos "jogos aggályait" az Ankara és Damaszkusz között 1998-ban megkötött, most is hatályos adanai egyezmény alapján kell megoldani. Sajnálkozását fejezte amiatt, hogy a közös határ mentén folytatott terrorelhárítási együttműködésről szóló szerződés megvalósítását "megnehezítették az amerikaiak és az általuk vezetett koalíció lépései az Eufrátesz keleti partján".

Elmondta, hogy Oroszország elő kívánja segíteni a Szíria és Törökország közötti párbeszédet, továbbá a Damaszkusz, valamint a szélsőségességet és a terrorizmust elvető kurd szervezetek közötti kapcsolatok normalizálását. Közölte, hogy egyebek között katonai vonalon is rendszeres a Moszkva és Ankara közötti kapcsolattartás.

Szavai szerint Oroszország a helyzet mielőbbi lenyugvásában érdekelt, mindenekelőtt a Szíria szuverenitásának és területi épségének elve alapján. "Rendkívül veszélyesnek" nevezte azt az amerikai "kísérletet", hogy szembefordítsák a kurdokat az arab törzsekkel.

Lavrov beszámolója szerint egyébként a FÁK-országok külügyminiszterei dokumentumokat fogadtak el a katonai és az informatikai biztonság terén való együttműködésről és nyilatkozatot a világűrbeli fegyverkezési verseny megakadályozásáról.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 10. csütörtök, 16:32
Címkék: Petro Porosenko, Volodimir Zelenszkij, Andrej Rudenko, Vlagyimir Putyin, normandiai csúcs, +normandiai négyek+,
Kommentek
Illegális bevándorlás - A francia miniszterelnök kormánya bevándorláspolitikáját bírálta
Emlékeztetett arra, hogy Franciaország azon ritka európai országok közé tartozik, ahol tavaly nőtt a menedékkérők száma, s elérte a 123 ezret, amelynek hátterében az áll, hogy sokan érkeztek olyan biztonságosnak számító országokból, mint Albánia és Grúzia.

A miniszterelnök hat pontban foglalta össze a megfontolandó változtatásokat azért, hogy "Franciaország ne legyen se vonzóbb, se kevésbé vonzó, mint a szomszédos országok". Ezek közül a külföldieknek járó egészségügyi szolgáltatásokat felülvizsgálatát emelte ki, amelyek mögött visszaéléseket gyanít a kormány.

"Szembe kell nézni a dolgokkal, tabuk nélkül, anélkül, hogy bármit is megtagadnánk az elveinkből" - fogalmazott Edouard Philippe.

A miniszterelnök "álmegoldásnak nevezte" a jobboldali ellenzék egy része által sürgetett "zéró bevándorlás" meghirdetését, mert szerinte olyan soha nem létezett a múltban Franciaországban, és nehéz lenne elképzelni a mai "nyitott és internetes világban".

A francia statisztikai hivatal adatai szerint az
velemenyezd, 2019. október 07. hétfő, 22:02
A munkaerő-kölcsönzés szabályainak felülvizsgálatát sürgeti a Jobbik
A Fidesz-kormány százezrével telepíti be azokat az idegen munkavállalókat Magyarországra, akikkel le szeretné cserélni a kényszerből külföldre távozott magyar munkavállalókat - jelentette ki szerdai budapesti sajtótájékoztatóján Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke.

Hangsúlyozta: jelentős szerepet vállal ebben a folyamatban a több száz milliárd forintos forgalmú munkaerő-kölcsönző ágazat. Nem egyszer a külföldről hozott dolgozó fizetésének 1,6-1,8-szorosát zsebeli be, holott ezt a pénzt akár béremelésre és a hazai munkavállalók itthon tartására is fordíthatnák a cégek - mondta.

Az ellenzéki politikus kiemelte: azt is szeretnék megszüntetni, hogy egyes iparágakban a multicégek "bemondása" alapján állapítanak meg munkaerőhiányt és teszik lehetővé külföldi dolgozók behozatalát.

Ugyanakkor azt javasolják, hogy a szakképzés átalakításával és a munkaerő itthon tartásának motiválásával - például a lakhatás támogatásával - kezeljék a helyzetet.

Kérdésre válaszolva arról is beszélt Z. Kárpát
velemenyezd, 2019. október 02. szerda, 12:31
Orosz doppingbotrány - Komolynak nevezte a tokiói eltiltás lehetőségét Pozdnyakov
laboratórium év elején átadott elektronikus adatainak vizsgálata során fedezett fel és három hetet adott Moszkvának arra, hogy a felvetett kérdésekre választ adjon. Amennyiben a megfelelőségi eljárás során kiderül, hogy manipuláció történt az adatokkal, újabb szankciók bevezetésére kerülhet sor Oroszországgal szemben.

"Abból ítélve, hogy a megfelelési bizottság jelentésének alapján a WADA már kezdeményezte a RUSADA (az orosz doppingellenes ügynökség) státusának gyorsított eljárásban való felülvizsgálatát, nagyon komoly a helyzet. Egy háromhetes rövid időszak alatt az adatbázis átadásáért felelős szervezeteinknek vagy bizonyítottan meg kell cáfolniuk az orosz fél manipulációival kapcsolatban megfogalmazott gyanúkat, vagy kimerítő intézkedéseket kell tenniük azon személyek azonosítása érdekében, akiknek közük van ehhez a történethez" - fogalmazott a sportvezető.

Pozdnyakov rámutatott, hogy ellenkező esetben a RUSADA státusára és az egész orosz sportra kiterjedő következmények mellett veszélybe kerül
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 18:32
Román kormányválság - Kilenc ALDE-s államtitkárt menesztett Dancila a kormányból
A rendelet szerint a kilenc államtitkár többsége maga kérte felmentését, miután az ALDE megtiltotta tagjainak, hogy a kormányban további szerepet vállaljanak, ellenkező esetben kilátásba helyezték a pártból való kizárásukat. A Calin Popescu Tariceanu vezette ALDE augusztus végén jelentette be, hogy kilép a kormányból, miután a Tariceanu által megfogalmazott több követelést, egyebek mellett a kormány átalakítását és a kormányprogram felülvizsgálatát nem volt hajlandó végrehajtani a kormányfő.

Jelenleg a Szociáldemokrata Párt (PSD) kormányoz egyedül, és a felek között vita alakult ki, hogy a kormány politikai összetétele megváltozott-e vagy sem az ALDE döntése után. Dancila ugyanis meggyőzte Teodor Melescanu volt ALDE-s külügyminisztert, hogy fogadja el a szenátus elnöki tisztségét, a felsőházi szociáldemokrata többség meg is választotta a posztra, amit addig Tariceanu töltött be. Ezt követően a héten a Tariceanu pártjából három másik törvényhozót is miniszteri posztra javasolt Dancila, akiknek a
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 16:41
Román kormányválság - Iohannis megtagadta a kormányfő miniszterjelöltjeinek kinevezését
mondta, hogy nem ért egyet politikájával.

Iohannis egyszerre bekövetkezett két eseményre reagált: Dancila hétfőn újabb miniszterjelöltek kinevezését kérte tőle, mivel - a korábbiak lemondatása vagy leváltása miatt - jelenleg több tárcát is ideiglenes miniszterek vezetnek, akiknek már lejárt a mandátumuk. Ugyancsak hétfőn a kormány vezető erejét képező PSD koalíciós partnere, a liberális ALDE bejelentette, hogy kilép a kormányból, miután Dancila nem volt hajlandó eleget tenni a kormányprogram felülvizsgálatát és a közigazgatás karcsúsítását sürgető követelésüknek.

Dancila egyebek mellett az igazságügyi és az oktatási tárca élén, és két kormányfő-helyettesi poszton akart minisztercserét, de Iohannis valamennyi jelöltjét elutasította. Az elnök arra hivatkozott, hogy Dancila javaslatai szerinte elfogadhatatlanok, másrészt megváltozott a kormány politikai összetétele is, és ehhez az alkotmány értelmében a parlament jóváhagyása is szükséges.

Ioahannis nem tette egyértelművé, hogy elutasítása
velemenyezd, 2019. augusztus 28. szerda, 19:31
Román kormányválság - Benyújtották lemondásukat a kisebbik kormánypárt miniszterei
Viorica Dancila szociáldemokrata miniszterelnök a keddi kormányülés elején azt mondta: tudomásul veszi az ALDE "meghátrálását", ugyanakkor köszönetet mondott Manescunak, amiért "megértette, hogy a kormányzati felelősség előbbre való minden politikai érdeknél".

Távozik posztjáról Gratiela Gavrilescu kormányfőhelyettes, környezetvédelmi miniszter, Anton Anton energiaügyi miniszter és Viorel Ilie parlamenti kapcsolatokért felelős miniszter. Ideiglenes helyettesítésüket Dancila három szociáldemokrata kormánytagra bízná. Ezeket a jelöléseket is várhatóan még kedden eljuttatják az elnöki hivatalba - közölte a kormányszóvivő.

A szociálliberális kormánykoalíció felbomlásától függetlenül Dancila a kormány másik négy posztján is személycserét kezdeményezett: hétfőn négy új miniszterjelölt kinevezését kérte az államfőtől. Az egyik kormányfőhelyettesi poszton, valamint a belügyi és oktatási tárca élén várható volt a váltás, mivel ezeket a tisztségeket ideiglenes miniszterek töltötték be, Dancila azonban a
velemenyezd, 2019. augusztus 27. kedd, 16:41
Orosz illetékes: a szibériai erdőtüzek a helyi hatóságok tétlensége miatt terjedtek el
és a katonai tárca által összevont csoport megerősítését is. Utasította a rendvédelmi szerveket, hogy november 1-jéig derítsék ki, vajon a szibériai és távol-keleti tűzvészt nem gyújtogatás okozta-e, amellyel az illegális fakitermelés nyomait igyekeztek eltűntetni.

A miniszterelnök szorgalmazta, hogy az érintett régiók vezetése a helyzet alakulásáról folyamatosan tájékoztassa a lakosságot, valamint a szakértőket és a környezetvédőket. Elrendelte annak a 2015-ben bevezetett szabálynak a felülvizsgálatát is, amely felhatalmazza az érintett helyi hatóságokat arra, hogy ha a lángok lakott területeket és gazdasági objektumokat nem fenyegetnek, és ha az ellenük folytatott küzdelem költségei meghaladnák az okozott kárt, eltekintsenek az oltástól.

Oroszországban mintegy 3 millió hektáron ég a növényzet, ami miatt hétfőn négy régióban rendkívüli állapot bevezetését rendelték el. A TASZSZ szerdai összesítése szerint jelenleg 147 erdőtűz ellen folyik a küzdelem, több mint 300 nehezen megközelíthető tűzfészket
velemenyezd, 2019. augusztus 01. csütörtök, 10:11
Képek, videók
Felülvizsgálata soha nem
furaila
2019. március 20. szerda, 16:29
megállapodás.jpg
agica2004
2014. január 11. szombat, 15:54
megállapodás.jpg
tinka1951
2013. március 06. szerda, 08:39
petró anita....jpg
zsokica45
2018. február 06. kedd, 17:21
petró anita.jpg
zsokica45
2017. november 17. péntek, 10:04
petrő anita.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:06
petró anitat.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:06
petró anitas.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:05
petró anitaf.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:05
petró anitad.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:05
petró anita2.jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:05
petró anita...jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:04
petro anita...jpg
zsokica45
2016. október 04. kedd, 18:03
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.