Belépés
2020. április 01. szerda | 14. hét | 92. nap | 19:20 | Hugó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Járai temeti az országot
2007. december 27., csütörtök 11:04 InfoRádió

A jegybank előző elnöke szerint a kormány idén ugyan csökkentette a költségvetési hiányt, de ennek az volt az ára, hogy jelentősen lassult a gazdasági növekedés és csökkent az ország versenyképessége. Járai Zsigmond az InfoRádiónak azt mondta: 2008-ban 2-3 százalékos GDP-bővülés várható, így a Magyarországgal együtt csatlakozott uniós tagállamokhoz képest is egyre inkább lemaradunk. A volt pénzügyminiszter jövőre 5 százalék körüli pénzromlást jósol.

Nehéz megmondani, hogy a jövő év rosszabb lesz-e a gazdaságban, mint az idei volt - mondta az InfoRádiónak Járai Zsigmond.

A Magyar Nemzeti Bank korábbi elnöke közölte: 2007 nehéz év volt a konvergenciaprogram miatt, amit az adóemeléssel ronottak el.

A kormány eldöntötte, hogy az egyébként szükséges költségvetési konszolidációt nem a kiadások csökkentésével, hanem adóemeléssel próbálja meg elérni, ezzel pedig rossz vágányra került az egész gazdaság - fejtette ki.

A konszolidáció jórészt sikerült, amit tervezett a kormány a költségvetési hiány csökkentésében azt elérte, de ennek az lett az ára, hogy a gazdasági növekedés lelassult és a versenyképesség csökkent - hangsúlyozta az Orbán-kormány pénzügyminisztere.

Járai Zsigmond szerint jövőre 2-3 százalékos GDP-növekedés érhető el.

Ha nem lesz ekkor keresletvisszafogás, akkor az gyorsíthatja a növekedést, és most jó a külgazdasági környezet, bár várhatóan az Európai Unió növekedése is csökkeni fog - tette hozzá.

Hosszabb távon is ilyen mértékű növekedésre lehet számítani, ám ez nem felzárkózást, hanem fokozatos lecsúszást jelent - emelte ki a jegybank korábbi elnöke.

Járai Zsigmond közölte: Romániával és Bulgáriával sem vagyunk egy kategóriában, mert ennek a két országnak a gazdasága gyorsabban növekszik, bár lejjebbről indultak.

Elképzelhető, hogy az euró bevezetésében is előttünk lesz ez a két ország - tette hozzá.

A volt pénzügyminiszter úgy vélekedett, az infláció 5 százalék közelében maradhat jövőre.
Hanganyag: Németh Zoltán

Kapcsolódó cikkek:
* MNB: jövőre 2,4 százalékos növekedés
furaila, 2007. december 28. péntek, 00:53
Címkék: Járai Zsigmond, InfoRádiónak Járai Zsigmond, Magyar Nemzeti Bank, Európai Unió, Németh Zoltán, jegybank előző,
Kommentek
BÉT - Növekvő forgalomban mérséklődött a BUX a héten
BUX-kosárból.

Közölték, hogy rekorderedményről számolt be a 4iG Nyrt., féléves árbevétele 14,5 milliárd forintot tett ki, 134 százalékkal többet, mint egy éve. Adózott eredménye 579 millió forint volt,szemben a tavalyi 246 millió forintos veszteséggel.

Arról is beszámoltak, hogy új tagokkal bővülhet az Opus igazgatósága, miután az október 4-én tartandó rendkívüli közgyűlésén az Opus részvényesei szavazhatnak arról, hogy a vállalat igazgatósága Balog Ádámmal, az MKB vezérigazgatójával, és Járai Zsigmond volt jegybankelnökkel bővüljön.

Felidézték, hogy kedden tette közzé a Központi Statisztikai Hivatal a friss, augusztusi inflációs számokat, amelyek értelmében éves bázison 3,1 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak, míg a maginflációs mutató 3,7 százalékos volt. A közzétett adatok alacsonyabbak voltak az előzetes várt értékeknél.

A héten a vezető részvények közül a legnagyobb 2,36 százalékos erősödést a Magyar Telekom érte el, részvényeinek ára így pénteken záráskor 433 forintra
velemenyezd, 2019. szeptember 15. vasárnap, 11:22
Az évszázad rablása - A nagy devizahitel átverés
deviza nélküli deviza elszámolású hitelezést.

Ők ketten az értelmi szerzők, akik ezért a “disznóságért" személyesen felelősek, több mint egymillió embert fosztottak meg ezzel a módszerrel mindenüktől.

2004 után minden ügyfél úgy lett valuta adós hogy valutát nem vett fel!

Tehát 2004-től kezdődött az a minden idők legnagyobb pénzügyi,, szélhámossága".

Ebben a gyalázatban hét fő játszott vezér szerepet - Oszkó Péter, Felcsúti Péter, Járai Zsigmond, Király Júlia, Simor András, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon.

Mindezt olyan profin csinálták hogy egyik neve sem merült fel az adósok tudatába mint tetessek.

Ez a deviza nélküli deviza elszámolású hitel egyáltalán nem hitel, hanem egy olyan befektetés a hitelfelvevő részéről, aminek az a lényege, hogy az összes, kivétel nélkül az összes profit a hitelt nyújtó banké.

Az összes kockázat pedig a hitelfelvevőé.

Ez a pénzügyi tranzakció, valójában nem is
menusgabor, 2019. január 27. vasárnap, 21:45
Mikor lesz hunniában is ilyen bátor igazságszolgáltatás?
egyszerű okáért, mert a hitel, egy fix összegben felvett kölcsön, amit fix összegben kell visszafizetni. A hitelszerződésben kijelölt és annak alapján mindkét fél számára kiszámítható kamattal együtt!

Továbbá! A bankok szerepe a kapitalizmusban a hitelezés vállalkozások részére ami által az adott ország gazdasága is fejlődik! És nem a lehúzás, amire te hivatkozol!

Az akkori Magyar "bankkódex" kiötlői: Oszkó Péter és Felcsúti Péter! Ebben a gyalázatban még négy fő vett részt:Járai Zsigmond, Király Júlia, Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon!

Tudod, nem minden ember van képbe a kölcsönökben, de attól még lehet szüksége rá! Ami nem azt jelenti, hogy az általuk megszavazott miniszterelnök, nemhogy megvédi, de még rosszabbá teszi a helyzetüket! Most Orbánt szidják, mennyi ember kerül utcára miattuk, holott pont ezért a gyalázatért lettek az lakásárverezések!

Ha meg nem volt a bankok által átváltás frankról forintra, az egész egyszerűen bűncselekmény! Akkor hivatkozhatott
sztotyi, 2018. augusztus 27. hétfő, 10:49
Jobbik: érzéketlenségéről tett tanúbizonyságot a kormányoldal
Kifogásolta, hogy a kormány még egy államtitkárral sem képviseltette magát az ellenőrzésére hivatott parlament ülésén.

Noha Orbán Viktor, 2010-es nyilatkozatai alapján, jól látta a devizahitel-problémát és a megoldás lehetőségét, az elmúlt nyolc esztendő kormányzati lépései csak arra voltak alkalmasak, hogy a nem érintett társadalmi csoportokkal elhitesse: megoldották a problémát - mondta.

Közölte: a devizahitelek zömét valóban a baloldali kormányok alatt vették fel, de az idő jelentős részében a Fidesz által jelölt Járai Zsigmond vezette a nemzeti bankot, aki a svájci jegybankelnök 2004-es figyelmeztetése ellenére sem akadályozta a konstrukció terjedését.
velemenyezd, 2018. augusztus 18. szombat, 11:32
Budapesten tartotta felügyelőbizottsági ülését a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége
A közlemény szerint az ülésen elfogadták a szövetség múlt évről szóló pénzügyi és szakmai beszámolóit, valamint megvitatták a jövőre vonatkozó középtávú célokat és terveket. A szövetség elnöksége a tájékoztatóban azt is kiemelte, hogy az elmúlt évben megvalósult kulturális, szociális, vallási és sportprogramokon keresztül csaknem hétezer, csángómagyar falvakban élő embert értek el. Ez - mint írták - a 2016-os évhez képest 50 százalékos bővülést jelent.

Potápi Árpád János örömét fejezte ki, hogy a Moldvai Csángómagyarok Szövetsége - amelynek elsőszámú célja a moldvai csángómagyar közösség képviselete és érdekeinek védelme, az identitástudat és az összetartozás erősítése - évről évre jelentősebb sikereket ér el. Az államtitkár biztosította az elnökség tagjait, hogy az anyaországtól a jövőben is minden lehetséges támogatást megkapnak.

A nemzetpolitikai államtitkáron kívül az ülésen részt vett Grezsa István kormánybiztos, a felügyelőbizottság tagjai közül pedig Szili Katalin miniszterelnöki
velemenyezd, 2018. május 28. hétfő, 19:32
Járai Zsigmond: reális az évi 4 százalék körüli gazdasági növekedés
Járai Zsigmond leszögezte: a magyar gazdaság jó irányba halad, hosszú távon fenntarthatónak tűnik az élénkülés, az alacsony költségvetési hiány és az államadósság csökkentése.

A volt pénzügyminiszter bízik abban, hogy a világgazdaságban nem lesz komolyabb válság, és "ez a pozitív folyamat hosszú távon fennmarad".

A volt jegybankelnök úgy fogalmazott, a 2013 utáni monetáris politikáról csak jót tud mondani.

Járai Zsigmond szerint a világban végbement változásokhoz 2013 előtt a jegybank nem, vagy csak nagyon lassan alkalmazkodott, "az alkalmazkodás 2013-tól szerencsére felgyorsult, sőt, az MNB jelenlegi vezetése sok tekintetben meg is előzte a korát".

Járai Zsigmond külön kiemelte, hogy a Növekedési Hitelprogram bevezetését helyes lépésnek tartja.

Nem lett volna ekkora válság Magyarországon 2008-ban, ha az akkori MNB sokkal aktívabban lép fel mind a monetáris politikában, mind a magyar gazdaság növekedésének támogatásában - húzta alá a volt MNB-elnök.

A magyar gazdaság
velemenyezd, 2018. május 16. szerda, 07:21
Miért próbálja a baloldali szavazótábor a Gyurcsány-Bajnai éra alatt keletkezett problémákat a Fideszre kenni?
megerősítette , egyenesen szentesítette a deviza nélküli deviza elszámolású hitelezést.
Ők ketten az értelmi szerzők akik ezért a "disznóságért" személyesen felelősek, több mint egymillió embert fosztottak meg ezzel a módszerrel mindenüktől. .
2004 után minden ügyfél úgy lett valuta adós hogy valutát nem vett fel
Tehát 2004-től kezdődött az a minden idők legnagyobb pénzügyi,, szélhámossága".
Ebben a gyalázatban nyolc fő játszott vezér szerepet: :Oszkó Pétert és Felcsúti Pétert. Járai Zsigmondot, Király Júliát, Simor Andrást, Gyurcsány Ferencet, Bajnai Gordon. Farkas Ádám,SZPÁF elnöke.
Mindezt olyan profin csinálták hogy egyik neve sem merült fel az adósok tudatába mint tetessek.
Ez a deviza nélküli deviza elszámolású hitel egyáltalán nem hitel, hanem egy olyan befektetés a hitelfelvevő részéről, aminek az a lényege, hogy az összes, kivétel nélkül az összes profit a hitelt nyújtó banké.
Az összes kockázat pedig a hitelfelvevőé.
2006-tól kezdve kétségbeesetten küzdött,
sztotyi, 2018. március 08. csütörtök, 13:09
Lengyel László: Utolsó kör
indultak neki 1988-89-ben, hogy kirabolják, vagy hagyják kirabolni az országot, hogy Nyugatról Keletre, Európából Ázsiába fordítsák, hogy mozgalmuk szabad és egyenrangú közösségét a vezér és szolgái udvarává változtassák. Kísérteties, ahogy megtalálták Rákosi Mátyásukat, s váltak Farkas Mihályává, Gerő Ernőjévé, Révai Józsefévé. Felszámolták saját mozgalmukat, eszméiket, végül maradék magukat.

De ugyanígy hiányzik ma már a felvételekről a 98-as kormány, Chikán Attila, Hámori József, Járai Zsigmond, Jeszenszky Géza, Martonyi János, Mellár Tamás, Prőhle Gergely, Stumpf István és általában az az értelmiségi és szakértői kör, akiket polgári Magyarországként emlegettek. Nincs már Tölgyessy Péter vagy Sólyom László, hogy a jogállam szabályaira figyelmeztessenek. Az Orbán-rendszer nemcsak a szociálliberális, hanem a konzervatív elitet is öreg, idejétmúlt, használhatatlan és fölösleges elitnek tekinti, akiknek tudására, tapasztalatára egyáltalán nem tart igényt. Amit a szociálliberálisok büntetésből, a
kirscha, 2018. március 04. vasárnap, 18:29
Képek, videók
Móricz Zsigmond körtér an
eva6
2019. február 18. hétfő, 15:30
zsigmond névv.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:45
zsigmond névg.jpg
zsokica45
2018. május 24. csütörtök, 12:45
Báró Kemény Zsigmondhoz 0
chillik
2018. január 30. kedd, 06:20
Móricz Zsigmond idézet: A
cuppika59
2018. január 23. kedd, 15:43
móricz zsigmond.png
chillik
2017. november 12. vasárnap, 15:17
Móricz Zsigmond
egrilany51
2017. június 29. csütörtök, 19:52
Magyar Nemzeti Cirkusz.jp
agica2004
2014. március 05. szerda, 16:13
magyar nemzeti lobogo-3.g
menusgabor
2013. augusztus 13. kedd, 22:56
Magyar Nemzeti Gárda.jpg
agica2004
2011. március 23. szerda, 16:09
Magyar nemzeti gárda
laccc10
2010. november 05. péntek, 12:13
Magyar nemzeti zászló
sarkadykati
2009. február 15. vasárnap, 02:55
35_magyar_nemzeti_szov ets
mezixy
2009. február 09. hétfő, 17:33
Magyar Nemzeti Múzeum
barkaszjudit
2009. január 27. kedd, 09:04
Magyar Nemzeti Galéria
bajzateva
2008. október 14. kedd, 19:49
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.