Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 01:53 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Állatkínzás miatt indult nyomozás az Állatkertben agyonütött teknős ügyében
Azt írták: a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint egy 20-25 év körüli nő szerda délután a XIV. kerületben, a Fővárosi Állat- és Növénykert kifutójában rádobott egy nagyméretű kockakövet egy görög teknősre. Az állatot súlyos sérülései miatt el kellett altatni.

A görög teknős (Testudo hermanni) Dél-Európában őshonos mediterrán szárazföldi teknősfaj, szerepel a veszélyeztetett állat- és növényfajok nemzetközi kereskedelmét szabályozó washingtoni egyezmény listáján. Az ilyen állatfajok egyedeinek elpusztításával vagy károsításával természetkárosítás bűntette valósulhat meg, amely három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 14. péntek, 07:26
Címkék: Fővárosi Állat-, jelenleg rendelkezésre, nagyméretű kockakövet, görög teknősre, állatot súlyos, görög teknős,
Kommentek
Csupaszpofájú tamarin született a Szegedi Vadasparkban
A Szegedi Vadaspark 2012-ben kapcsolódott be az Európai Állatkertek és Akváriumok Szövetségének (EAZA) fajmegmentési programjába (EEP). A csupaszpofájú tamarin a vadaspark egyik legnagyobb kuriózuma, a világ állatkertjeiben kevesebb mint kétszáz egyedet gondoznak a nemzetközi adatbázis szerint, a faj Magyarországon csak Szegeden látható.

A Tisza-parti állatkertben két éve nevelt nőstény és a tavaly érkezett hím kölyke szeptember 6-án jött világra, azóta is szépen növekszik. A kölyök - más karmosmajmokhoz hasonlóan - ideje nagy részét apjába kapaszkodva tölti. Ennek egyik oka, hogy a szülőkhöz viszonyítva nagy méretűek a kölykök, ezért nem tudja az anya ellátni őket egyedül. Nemcsak az apa, hanem az idősebb testvérek is besegítenek, beletanulva az utódnevelésbe.

A többi karmosmajomhoz hasonlóan a 430-480 grammos tömegű, 20-28 centiméter testhosszú csupaszpofájú tamarin is főleg az esőerdők lombkoronájában él kisebb csapatokban, amelyeket egy domináns nőstény vezet. A csapat többi tagja
velemenyezd, 2019. október 04. péntek, 09:31
Lezárult a budapesti és a kassai állatkert közös természetvédelmi programja
A közös program eredménye egyebek mellett a Sünispotály elnevezésű új bemutató mentőközpont Budapesten, a mentőmunkához kapcsolódó létesítmények és tanösvény Kassán, gyógyászati és diagnosztikai eszközök beszerzése, nemzetközi konferencia, workshopok, webináriumok és más tapasztalatcserét szolgáló rendezvények az állatmentés témakörében - közölte a fővárosi intézmény csütörtökön az MTI-vel.

Az Európai Unió Regionális Fejlesztési Alapjának finanszírozásával, az Interreg V-A Szlovákia - Magyarország Együttműködési Program részeként megvalósult projekt célja a két intézmény természetvédelmi, ezen belül az őshonos állatvilág segítségre szoruló egyedeivel kapcsolatos mentő tevékenységének, és a hozzá kapcsolódó ismeretterjesztő munkának a fejlesztése volt.

A projekt teljes költségvetése 1 millió 215 ezer euró, amelyből 1 millió 33 ezer euró az elnyert támogatás. A Fővárosi Állat- és Növénykertre eső rész 674 ezer euró, amelyből összesen 641 ezer euró a támogatás, 33 ezer 700 euró pedig a Fővárosi
velemenyezd, 2019. október 03. csütörtök, 15:39
A halott orvos nem hazudik...
mentem, amelyet elvégezve tudományos fokozatot kaptam, és állattenyésztési, gabonatermesztési és földtani szakember lettem.
Ezután két évre elutaztam Afrikába. Ott teljesült a gyermekkori álmom, együtt dolgozhattam Maur Parkinsonnal. Sokan emlékeznek rá a könyvei miatt, nagy ember.
Két év múlva táviratot kaptam. A St. Louis-i állatkert állást ajánlott nekem. A Nemzeti Egészségügyi Intézet 78 millió dolláros támogatást nyújtott az állatkertnek, és szükségük volt egy állatorvosra, aki az állatkertben kimúlt állatokat boncolta volna.
Én beleegyeztem, odamentem dolgozni, de természetesen nem csak ebben az állatkertben kellett boncolnom az állatokat, hanem a brookwaldsi, chicagói, New York-i, Los Angeles-i és más állatkertekben is. A környezetszennyezésre szuperérzékeny egyedeket kellett megfigyelnem, mert a 60-as években még senki sem volt tisztában az ökológiai problémákkal és katasztrófákkal. Szóval, a halál okainak feltárásához 17500 boncolást végeztem el, és a következő eredményre jutottam:
lilagondolatok, 2019. október 03. csütörtök, 13:41
Állatok világnapja - Péntektől vasárnapig tart az Állatszeretet Fesztivál a fővárosi állatkertben
nyugdíjasoknak és a 65 éven felülieknek.

A fesztivál apropója, hogy az állatbarátok világszerte október 4-én, az állatok védőszentjeként tisztelt Assisi Szent Ferenc napján tartják az állatok világnapját. A világnapról az állatkert csaknem három évtizede rendre megemlékezik, de 2009 óta az eredetileg egynapos eseményt több napon át tartó programsorozattá bővítették ki, ez kapta az Állatszeretet Fesztivál nevet.

A fesztivál egy másik hagyományt is felelevenít: a két világháború közötti időszakban az állatkertben minden évben megtartották az "állat- és növényszeretet napját". Az elsőt 1922-ben, az utolsót pedig a második világháború előestéjén rendezték meg.

Az Állatszeretet Fesztivál három napján programok sokasága várja a látogatókat.

Az egyik központi téma az állatmentés, az a mentőmunka, amelyet a Fővárosi Állat- és Növénykert partnereivel közösen folytat és amelynek keretében Magyarországon őshonos, vadon élő, védett állatfajok emberi segítségre szoruló egyedeinek mentésével
velemenyezd, 2019. október 01. kedd, 17:52
A Budapesti állatkertben
Úgy mint a vidámparkba úgy az állatkertbe is több alkalommal mentünk. Az állatkertben rengeteg különleges állat él. Budapest pesti oldalán , a városligetben található a park. Aki szereti az állatokat annak biztos tetszik ez a hely. Az állatkertben vannak fedett helységek is. Itt vannak például bogarak , pókok , sötétet kedvelő állatok , majmok stb.
Szintén egy benti , fedett területen láttunk denevéreket is. Teljes sötétség volt ott , és ilyen zöld színű világítást csináltak nekik. Érdekes volt. Esős idő esetén a benti helységeknél is sok a látnivaló.
Az egyik évben egy oroszlán megakarta támadni a hugom. Mivel az oroszlán ráugrott az üvegre , amivel el volt kerítve. Érdekes látni ezeket az állatokat élőben , mivel ők messze élnek tőlünk. A Föld több távoli részéről vannak itt állatok.
Északi sark , Afrika , Ausztrália , Ázsia stb..
A fókák területén átfestették a köveket , hogy azt higgyék hogy hó.
Különböző halakat is találhatunk az állatkertben.
Ami még érdekes volt , az a
nobi94, 2019. szeptember 21. szombat, 20:22
Nyitrai: ugyanolyan részesei legyenek a társadalomnak a fogyatékkal élők, mint ép társaik
"közösségi témának tudjuk tekinteni a fogyatékosságügyet". Akkor, ha az állam, az önkormányzatok, a civil szervezetek, az egyházak, a családok, a szomszéd, az osztálytársak is kiveszik benne a részüket - tette hozzá.

Szeneczey Balázs városfejlesztésért felelős főpolgármester-helyettes szerint ez a nap az örömről szól, és az állatkert fejlesztésével azon dolgoznak, hogy évről évre egyre nagyobb élményt nyújthassanak a látogatóknak. Elmondta, másfél éven belül kész lesz az egész biodóm is az állatkertben.

A Fővárosi Állat- és Növénykertben 1992 óta minden évben megtartják a rendezvényt - emelte ki Hanga Zoltán, az intézmény szóvivője, aki a múlt év végén megnyitott cápasulit ajánlotta a résztvevők figyelmébe.

Gyene Piroska, az Értelmi Fogyatékossággal Élők és Segítőik Országos Érdekvédelmi Szövetségének (ÉFOÉSZ) elnöke szervezetük önálló életvitelcentrumaira hívta fel a figyelmet, melyek - egy 850 millió forintos pályázatból - országosan húsz helyen segítik az értelmi fogyatékkal élők önálló
velemenyezd, 2019. szeptember 16. hétfő, 13:32
Ma este lesz az Állatkertek éjszakája
kőhal, aligátor, tatu és muréna, szombaton délelőtt kajmán, rája, majom és keselyűteknős, vasárnap délelőtt pedig rája, majom és piranha etetését nézhetik meg a látogatók.

A debreceni Nagyerdei Kultúrparkban is megismerheti a közönség a kert titokzatos éjszakai életét. A látogatók szakvezetéseken leshetnek a kulisszák mögé, ehető növényeket és rovarokat kóstolhatnak, és az idén is átadnak egy új állatbemutatót. Egész este közlekedik a kisvasút, és üzemel a Vidámpark.

A győri Xantus János Állatkertben 22 óráig várják a vendégeket. A közönség megfigyelheti a tigrisek, a medvék és a vadkutyák etetését, emellett "nem szeretem" állatokkal, kígyókkal, csótányokkal is találkozhat.

A Kecskeméti Vadaskertet fáklyákkal világítják meg ezen az estén, és családias hangulatú programokkal készülnek. A gondozók többek között tigrisek, majmok, lámák, oroszlánok etetését mutatják be, hüllőshow-val készülnek, emellett a Csörömpölők Együttes is koncertet ad.

A Miskolci Állatkert és Kultúrpark 23 óráig várja
velemenyezd, 2019. augusztus 30. péntek, 07:05
Állatkertek éjszakája - Pécsen két estén át is várják a látogatókat
Mint azt Siptár Dávid, a Pécsi Állatkert igazgatója elmondta, a baranyai megyeszékhely intézménye a tavalyi alkalomhoz hasonlóan idén is két estén át várja változatos és izgalmas esti programokkal az érdeklődőket augusztus utolsó két napján.

Emlékeztetett arra, hogy a pécsi intézmény a Dél-Dunántúl egyetlen állatkertjeként a kezdetektől megrendezi a programot, ezúttal már nyolcadik alkalommal várják a látogatókat a baranyai megyeszékhelyen.

Mint mondta, az augusztus 30-án és 31-én zajló programsor minden eddiginél színesebbnek ígérkezik, hiszen összesen mintegy húsz különböző elemet tartalmaz. A megszokott, óránként többször megtartott látványetetéseken túl fényfestéssel, fókatréningekkel, koncertekkel, madarász bemutatóval, tűzzsonglőr-produkcióval is kedveskednek a látogatóknak.

Decsi István (Fidesz-KDNP), Pécs alpolgármestere arról szólt, hogy a Pécsi Állatkert jó példája annak, miként tudnak együttműködni az önkormányzati tulajdonú cégek a baranyai megyeszékhelyen. Mint mondta, a víz
velemenyezd, 2019. augusztus 26. hétfő, 12:11
Képek, videók
Séta az állatkertben
sanci81
2017. augusztus 24. csütörtök, 11:38
PÁR AZ ÁLLATKERTBEN.jpg
gosztmagdi
2017. augusztus 16. szerda, 11:17
Állatkertben.jpg
chillik
2017. április 19. szerda, 17:17
Állatkertben
sanci81
2015. április 12. vasárnap, 09:39
Veszprémi Állatkertben ki
cipello
2013. december 21. szombat, 18:32
Budapesti állatkertben
erzsikepuskas
2013. október 23. szerda, 07:57
Állatkertben.jpg
pacsakute
2013. október 22. kedd, 17:25
páva az Állatkertben.jpg
erzsikepuskas
2013. augusztus 26. hétfő, 07:29
páva az állatkertben.jpg
erzsikepuskas
2013. augusztus 19. hétfő, 04:55
állatkínzás
andy91
2006. július 23. vasárnap, 22:14
fővárosi állat- és növény
astropapa58
2010. augusztus 09. hétfő, 11:54
jelenlegi állapotom.jpg
sz719eszter
2018. szeptember 11. kedd, 00:43
jelenlegi.jpg
sz719eszter
2018. augusztus 05. vasárnap, 01:19
Jelenleg így érzem magam
1951anna
2013. március 22. péntek, 05:27
jelenleg
hancsa66
2013. január 22. kedd, 22:22
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.