Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 10:50 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Krónika 6. rész (azonnali kérdések)
DK: a bilincs és a gázspray nem az iskolába valóBősz Anett (DK) a kormányt bírálta az iskolarendszer egyenlőtlenségei miatt, és úgy vélte: az iskolaőrség nem lesz megoldás a problémákra.

A gondokat nem lehet bilinccsel, gumibottal és gázspray-vel megoldani, ezek az eszközök nem az iskolákba, hanem börtönbe valók - jelentette ki.

Orbán Viktor, miniszterelnök arra hívta fel a figyelmet: Magyarországon ma a világ legmodernebb gyárai működnek és ezeket olyan munkások működtetik, illetve olyan mérnökök és vállalatigazgatók vezetik, akik a magyar iskolarendszerből kerültek ki. Ezért több megbecsülést kért az oktatási rendszerrel kritikusaktól is, ha a diákokról és a pedagógusokról van szó.

Hozzátette: ettől függetlenül az még jogos kérdés, hogy a legrosszabb anyagi helyzetből érkező diákokat, akik gyakran cigány diákok, miért nem sikerül integrálni az oktatás normális rendjébe.

"Küszködünk ezzel a problémával, de ha nincsen egy világos, egyértelmű, fegyelmezett, jó vezetett, keménykezű iskolaigazgató által irányított pedagóguskar és iskola, akkor ezekben az iskolákban nem lehet rendet tartani" - hangsúlyozta.

A kormányfő értékelése szerint "az állapotok elvadultak", így számos helyen szükséges iskolaőrséget bevezetni, és ha kell, "akkor bizony fizikai erőt alkalmazva is, a magukról megfeledkezett diákokkal szemben" meg kell védeni a többi diákot és a pedagógusokat is.

Bősz Anett reagálásában felvetette: a szülők aggódnak, hogy az iskolaőrség nem lép-e majd fel az autista gyerekekkel szemben is, ha esetleg rohamuk van.

A kormányfő viszonválaszában leszögezte, a felzárkózás cigány és nem cigány, de nehéz helyzetből induló gyermekek számára két lehetőségből áll: először tanulni, és utána dolgozni kell. Ugyanakkor kijelentette: az lehetetlen dolog, hogy egy szülő - mindegy, hogy cigány vagy nem cigány - bemenjen az iskolába és megfenyegesse a tanárt.

"Akkor ott iskolarendőr lesz, és rendet fogunk tartani, mert a tanulás, meg a munka is a rendezettségnél kezdődik" - fogalmazott.LMP: miért nem érdemlik meg a szociális dolgozók a bérkiegészítést?Ungár Péter (LMP) arra kérdezett rá: a szociális dolgozók miért nem érdemlik meg az egyszeri, bruttó 500 ezer forintos bérkiegészítést? Emlékeztetett: az egészségügyi dolgozók ezt azzal az indokkal kapják, hogy a járványhelyzetben veszélynek voltak kitéve és sokat túlóráztak.

Ez a szociális dolgozókra is igaz - hangsúlyozta -, és mindez 45 milliárd forintjába kerülne az államnak.

"Hiába olvassa fel Rétvári államtitkár úr panelgyűjteményét a bérnövekményről a szociális szektorban"- fordult az egészségügyért felelős miniszterhez -, egy idősotthonban a szociális dolgozó 182 ezer forintot visz haza.

Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere válaszában felsorolta, milyen béremelésben részesültek a szociális dolgozók: 2014. január 1-jétől a szociális ágazatai pótlék, 2015 júliusától a kiegészítő pótlék, 2016 decemberétől a szociális ágazati összevont pótlék, 2018 januárjától pedig az egészségügyi kiegészítő pótlék, míg 2020-ban a garantált bérminimum korrekció és a szociális ágazati összevont pótlékok emelték az ágazatban dolgozók jövedelmét.

Ezzel azonban nincs vége a béremeléseknek - hangsúlyozta -, a kormány foglalkozik a témával. Nem egyszeri bérkiegészítést kíván nyújtani, hanem fizetésemelést, ami beépül a jövedelembe.

Hozzátette: a kabinet 2020-ban 36 milliárd forintot fordított a béremelésre az év elejéig visszamenő 14 százalékos növeléssel, így 2010-hez képest 115 százalékkal nőtt a szociális átlagbér.Párbeszéd: hány lélegeztetőgépet vásárolt a kormány?Tordai Bence (Párbeszéd) azt kérdezte az egészségügyiért felelős minisztertől: hány lélegeztetőgépet vásárolt a kormány a járvány alatt? Mennyi van most az országban? Melyik, mire alkalmas, és hány gépnek van az unió által elismert tanúsítványa? Hányat kellett használhatatlanság miatt visszaküldeni? Mennyibe kerültek összesen, hány szerződés született lélegeztetőgép-vásárlásra és ebből mennyi nyilvános? - sorolta kérdéseit.

Kásler Miklós azt felelte: az operatív törzsben az ő feladata az egészségügy előkészítése volt a járványra. A gépek beszerzését a külügyi tárca, valamint az Innovációs és Technológiai Minisztérium végezte.

Ők eddig is válaszoltak a kérdésekre és a továbbiakra is ők fognak - hangsúlyozta.

Megjegyezte: a kormány a vírushelyzetben a létező legrosszabb variációra készült, és kétségkívül túlbiztosították az ellátást, de a járványveszély még nem múlt el.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. június 29. hétfő, 16:22
Címkék: Bősz Anett, Orbán Viktor, Ungár Péter, Kásler Miklós, Tordai Bence, Technológiai Minisztérium,
Kommentek
Költségvetés - A DK nem támogatja a jövő évi költségvetés elfogadását
Varju László azt mondta, az elmúlt hetekben bemutatták, hogy hogyan képzelik el az ország jövőjét. Saját javaslataikat sorolva kiemelte a pedagógusok és a szociális területen dolgozók béremeléséről, valamint a méltányossági nyugdíj növeléséről szóló módosító indítványaikat.

A képviselő kitért az alapvető víz-, gáz- és áramhasználat ingyenessé tételére, kérte, hogy az állami és az egyházi iskolák között ne tegyenek különbséget, valamint megemlítette a családi pótlék növelésének szükségességét.

Bősz Anett, a Magyar Liberális Párt elnöke azt mondta, hogy a büdzsében évek óta nem jelenik meg az egyenlő bánásmód és az egyenlő méltóság elve melletti kiállás.

A DK frakciójának tagja rámutatott, hogy leginkább a közszféra tagjait sújtja a dolgozói szegénység problémája. Kiemelte, hogy a pályaelhagyás miatt 26 ezer ember hiányzik a betegágyak mellől.

A kormány a szociális problémák orvoslásában számít az önkormányzatokra, de ez források nélkül nem fog menni - szögezte le.
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 13:31
Krónika 7. rész (költségvetés)
választás legyen.

Értékelése szerint a balliberális kormányok faluromboló tevékenységet folytattak, ami többek között az intézményhálózat leépítésével járt.

A kormánypárti politikus kitért az alacsonyabb rendű utak felújítására is, jelezve, 100 milliárd forint értékben 800 kilométer út újulhat meg 2019-20-ban.

Hozzátette: a 2021-es költségvetésben 90 milliárd állhat rendelkezésre a falusi útalapra és kisebb fejlesztésekre.DK: korai a jövő évi büdzsét tárgyalniBősz Anett (DK) azt mondta, hogy a járvány okozta társadalmi és gazdasági hatások elején járnak. Nem tudni, visszatér-e a járvány, szükség lesz-e ismét karanténra, ami lelassítja újból a gazdaságot. Az volna fontos, hogy az idei költségvetés felelős átalakítása megtörténjen, és nem biztos, hogy bátorságnak lehet nevezni, hogy már most tárgyalják a 2021-es büdzsét - mondta.

A nyugellátás, az oktatás és az egészségügy területéről azt mondta: örvendetes, hogy az idei évhez képest nőnének a források, de
velemenyezd, 2020. június 11. csütörtök, 17:32
Krónika 8. rész (azonnali kérdések, napirend után)
szakképzésben dolgozók tanárok bérét, ami éves szinten 30 milliárd forintot jelent. Hangsúlyozta: teljesítményalapú, versenyképes bérezés jön létre, amelyben mindenki csak jobban járhat, fizetéscsökkentésről nem lehet szó.

Kunhalmi Ágnes kiemelte: jó szakképzés kell, ennek alapja pedig a közismereti tanárok elismerése.

Schanda Tamás megismételte: olyan nem fordulhat elő, hogy valakinek kevesebb lesz a bére és nem több.DK: a kormány forrásokat von el az önkormányzatoktólBősz Anett (DK) azt mondta: az ellenzéki vezetésű települések jól helytálltak a járvány elleni védekezésben annak ellenére, hogy a kormány forrásokat vont el az önkormányzatoktól, minden héten bejelentettek valamilyen ehhez kapcsolódó intézkedést. Bírálta a különleges gazdasági övezetektől szóló törvényjavaslatot, mert szerinte az szembemegy az európai közigazgatási elvekkel. A kormány egy évtizede von el módszeresen jogokat különböző társadalmi csoportoktól, ezért kérdés, hogy jövő héten vajon ebben a
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 16:52
Beterjeszti a költségvetési bizottság az NMHH zárszámadását
Karas Monika, az NMHH elnöke azt hangsúlyozta: dologi működési költségeik nagyságrendileg változatlanok, a beruházások a hatékony munkavégzést szolgálják.

Kiemelte: az NMHH komoly tapasztalatokkal rendelkezik az általa felügyelt piacokon, amelyeket hatékonyan használ fel ezen területek hatékony közérdekű fejlődése érdekében.

Bősz Anettnek (DK) a közmédia kiegyensúlyozottságával kapcsolatos felvetésére az NMHH elnöke úgy reagált, "a szakmai beszámolónkat nem a költségvetési bizottság előtt terjesztjük elő és védjük meg", hozzátéve, a médiatanács "a számára biztosított jogi hatáskörben tökéletesen működik" e területen.

A törvénytervezet tartalmazza az NMHH és a médiatanács, valamint a médiatanács kezelésében lévő előirányzatok zárszámadását, másrészt a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) és - egyszeri alkalommal - a Televíziós Film Mecenatúra zárszámadását is.

Az Országgyűlés 34,6 milliárd forinttal hagyta jóvá a hatóság 2019. évi költségvetési kiadási és bevételi
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 11:07
Krónika 13. rész (örökbefogadás, Erzsébet-táborok)
továbbra is kötelezővé tennék.

Képviselői hozzászólások

Bencsik János (független) üdvözölte az adminisztrációs terhek, valamint az örökbefogadhatóság idejének csökkentését. Fontos, hogy az örökbefogadó szülők tudják kezelni a problémákat és meg tudják válaszolni a felmerülő kérdéseket, ezekben pedig nagy segítséget tudnak nyújtani a felkészítő tanfolyamok - mutatott rá. Sokkal több értelme lenne, ha az állam részben, vagy teljes egészében átvállalná a tanfolyamok költségeit - tette hozzá.

Bősz Anett (DK) arról beszélt, hogy a javaslatnak több, régen várt pontja is van, de ő is kifogásolta, hogy választhatóvá akarják tenni a felkészítő tanfolyamokon való részvételt.

Szél Bernadett (független) támogathatónak tartotta a benyújtók által javasolt változtatások többségét, de komoly problémának nevezte, ha eltörlik a felkészítő tanfolyamot.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) felszólalásában arra kérte a kormányt, hogy ne csak javítani próbáljon a már meglévő örökbefogadási szabályokon, hanem
velemenyezd, 2020. május 19. kedd, 23:43
Krónikába 7. rész (ügyészségi beszámoló)
Hangsúlyozta, semmilyen szinten nem támogatja a jelentés elfogadását, mivel szerinte abból több botrányos ügyre sem lehet választ kapni.

Példaként említette, hogy az előterjesztésből nem derül ki, az ügyészség milyen intézkedéseket tett a kamupártok által felhalmozott tartozások visszaszerzésére, továbbá miért nem lépett fel a "tranzitzónás éheztetések" és "propaganda médiába" történő folyamatos ügyészségi szivárogtatás ellen.DK: 2018 a második legkorruptabb év volt Magyarországon

Bősz Anett (DK) felszólalásában aláhúzta, az ügyészség beszámolójából az olvasható ki, hogy 2018 a második legkorruptabb év volt Magyarországon, mivel ekkor regisztrálták a 2014 utáni legtöbb ilyen típusú bűncselekményt.

Az ellenzéki politikus szerint mindent elmond a nemzeti együttműködés rendszeréről, hogy mindkét "szégyenteljes" időpont a Fidesz kormányzásáhozköthető.

Bősz Anett különösen aljasnak nevezte az ügyészséget, amiért szerinte nem volt motivált abban, hogy megtalálja a felelőseit az
velemenyezd, 2020. május 06. szerda, 16:12
Krónika 10. rész (isztambuli egyezmény, napirend után)
lehetséges indokként azt említette, hogy kormányoldalon azt gondolják, "a nők ne lennének egyenrangúak a férfiakkal". Harmadik opcióként arról beszélt, hogy egy "álbalhéval" próbálják elterelni a figyelmet a koronavírus-járvány és az általa kiváltott gazdasági problémák gyenge kezeléséről.

Szél Bernadett (független) szerint "bántalmazott nőket és gyermekeket használnak fel a pitiáner politikai játékaikhoz" kormányoldalon, hiszen eddig is tudott volt, hogy nem akarják az egyezményt ratifikálni.

Bősz Anett (DK) azt mondta, hogy - szemben a nyilatkozatban foglaltakkal - a hazai intézményrendszer nem hatékony a családon belüli erőszak hatékony megállítására.

Hangsúlyozta, óriási károkat okoz a magyar társadalomnak, hogy a kormányoldal a megelőzés helyett a megtorlásra helyezi a hangsúlyt.

Varga-Damm Andrea (Jobbik) álszent, hazug politikai nyilatkozatnak nevezte a dokumentumot, mondván a Fidesz a KDNP-t "tolta maga előtt" e "teljes mértékben a kapcsolati erőszak áldozatait semmibe vevő"
velemenyezd, 2020. május 04. hétfő, 21:43
Képek, videók
anett.jpg
zsokica45
2018. június 16. szombat, 16:22
anett név...jpg
zsokica45
2018. február 26. hétfő, 10:19
bugyi anettkl.jpg
zsokica45
2017. november 09. csütörtök, 17:58
bugyi anettj.jpg
zsokica45
2017. november 09. csütörtök, 17:57
bugyi anettgg.jpg
zsokica45
2017. november 09. csütörtök, 17:57
bugyi anetta mamával.jpg
zsokica45
2017. november 09. csütörtök, 17:57
bugyi anett.jpg
zsokica45
2017. november 09. csütörtök, 17:56
Horváthné Anett
irmus
2017. május 04. csütörtök, 07:17
Anett.jpg
agica2004
2017. április 21. péntek, 20:15
anett név.jpg
zsokica45
2017. január 04. szerda, 20:07
anett névj.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 16:44
Hné Cs Anett
irmus
2016. augusztus 06. szombat, 07:24
orban_viktor_voroshads ere
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:56
orban-viktor-es-traian -ba
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:54
orban-viktor-tokes.jpg
agica2004
2018. április 04. szerda, 20:53
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.