Belépés
2020. július 10. péntek | 28. hét | 192. nap | 08:51 | Amália
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Almás (meggyes) krémes
Hozzávalók: 50 dkg liszt, 15 dkg vaj, 1 evőkanál zsír, 15 dkg porcukor, 1 sütőpor, 2 tojás, 3 evőkanál tejföl, 1 csomag vaníliás cukor. A krémhez: 2 csomag vaníliás pudingpor, 3 evőkanál cukor, fél liter tej, 20 dkg margarin, 15 dkg porcukor. Az almás töltelékhez: 1,2 kg reszelt alma, 10 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 evőkanál őrölt fahéj. A sütemény tetejére porcukor.
A lisztet tálba borítjuk, beletesszük a vajat, a sütőport, a tojásokat, a zsírt, a porcukrot, és ezt tejföllel összegyúrjuk. Amikor összeállt a tészta, félretesszük pihenni, közben elkészítjük a krémeket.
A megtisztított, lereszelt almát vajon annyi cukorral megpároljuk, hogy a savanykás íze megmaradjon. Fahéjjal ízesítjük, majd hűlni hagyjuk.
A pudingport kevés tejjel és három evőkanál cukorral simára keverjük. A többi tejet felforraljuk, és a pudinggal sűrűre főzzük. Hideg helyre tesszük.
A megpihent tésztát három részre osztjuk, ezeket egyenként tepsi nagyságú lappá kisodorjuk, és sodrófa segítségével, sütőpapírral kibélelt tepsibe helyezzük. Előmelegített sütőben világosra sütjük.
A vaníliakrémhez szükséges vajat és porcukrot habosra keverjük, majd a kihűlt pudinghoz adjuk.
Az egyik lapot egy tálcára helyezzük, elegyengetjük rajta az almás tölteléket, majd ráhelyezzük a második lapot. Erre a vajas vaníliakrém kerül, amit a harmadik lappal befedünk.
A krémest legalább 7-8 órán át hideg helyen pihentetjük, porcukorral megszórjuk, és szeletekre vágva kínáljuk.
sv: alma helyett meggyel
Link
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:35
Címkék: almás töltelékhez, sütemény tetejére, lisztet tálba, pudingport kevés, többi tejet, pudinggal sűrűre,
Kommentek
Pálinkával készült ételek, sütemények receptjei
keverve egymás után beledolgozzuk a porcukrot, a lisztet, a kakaót és a csokoládét. A masszát a formába öntjük, és a sütőben kb. 60 percig sütjük. Kivesszük a formából és hagyjuk kihűlni. A meggyet megtisztítjuk, megmossuk, kimagozzuk, alaposan lecsepegtetjük, és 12 szép szemet félreteszünk a díszítéshez. A maradékot összekeverjük a meggylekvárral. A tortát vízszintesen kettévágjuk, a vágott felületen mindkét lapot megcsepegtetjük a maradék pálinkával. Az alsó lapot egy tálra fektetjük, szétosztjuk rajta a meggyes masszát. A tejszínt a habfixálóval és a cukorral kemény habbá verjük, a felét a meggyre simítjuk. Ráborítjuk a felső tortalapot, kicsit megnyomkodjuk. A maradék tejszínnel körös-körül bevonjuk a tortát (az oldalát is). Kevés tejszínből habrózsákat is nyomhatunk a torta szélére. A tortát a félretett meggyszemekkel és csokoládéreszelékkel díszítjük. Betesszük kb. 2 órára a mélyhűtőbe, hogy éppen elkezdjen fagyni.



Habos gyümölcs fagylalt

500 g tejszínhab
250 g
bkisseva, 2017. május 11. csütörtök, 08:45
Rizspelyhes meggyes és almás torta
összeálljon, majd egy közepes tortaforma aljába nyomkodjuk. A meggyet összekeverjük a vízzel, a cukrokkal, szegfűszeggel, és 5 percig főzzük. Utána belekeverjük a búzadarát, és addig főzzük állandó keverés mellett, amíg meglátjuk a lábas alját. Ekkor ráöntjük a rizskeverékre*. Egy éjszakát hagyjuk állni. Másnap kivesszük a formából, tejszínnel bevonjuk, meggyszemekkel díszítjük, és egy kevés olajjal kevert olvasztott csokival meglocsolgatjuk.


Rizspelyhes almás torta

Hozzávalók:
-rizses karamellás réteg:
15 dkg kristálycukor
2.5 dl tej
1 ek zselatin+víz
15 dkg rizspehely
-almás réteg:
70 dkg reszelt alma
2 ek cukor
2 cs vaníliás pudingpor
2.5 dl víz
-díszítés:
3 dl tejszín
karamellás
bkisseva, 2017. február 09. csütörtök, 12:15
Almás csoda és Gyümölcsös, habos, téli szelet
sütőben süssük.
Mikor a hab már kemény, ki is vehetjük.
Langyosra hűtjük és szeletelhetjük.

Forrás:

Az előző süti 6 tojás sárgájának felhasználásához itt mindjárt 4-et fel is használhatunk.



Gyümölcsös habos téli szelet - A meggyes süti

Hozzávalók:
1 tojás
4 tojássárgája
11 evőkanál cukor
11 evőkanál liszt
fél tasak sütőpor
7 evőkanál olaj
1 dl tej
1 evőkanál Nutella
16 fél barack (befőtt)
15 dkg magozott meggy

A habhoz:
4 tojásfehérje
6 evőkanál cukor
vaníliaaroma

Elkészítése:

A tojások sárgáját, az egy tojást és a cukrot kikeverjük. Amikor krémes állagúvá válik, a tejet és az olajat is belekeverjük. A
cipello, 2016. január 02. szombat, 15:47
házi rétes
feltekerem, a tetejét tojássárgájával megkenem és szilikon lappal bélelt tepsire teszem. Előmelegített sütőben 200 fokon, 15-20 perc alatt pirosra sütöm. Mikor megsült felszeletelem, a tetejét porcukorral meghintem. A töltelékeknél arra kell figyelni, hogy ha lédúsabb a töltelék, tegyünk egy kevés búzadarát vagy finom morzsát a tésztára, vagy magába a töltelékbe, hogy ne áztassa el a tésztánkat.



2.Meggyes töltelék
50 dkg magozott meggy, vagy két normál üveg meggy befőtt
15 dkg barna nádcukor
1 teáskanál őrölt fahéj
1 csipet őrölt szegfűszeg
1-2 evőkanál búzadara vagy morzsa

Elkészítése:
A meggy levét gyengéden kinyomkodom, de arra vigyázok, hogy ne fosszam meg teljesen tőle. A cukorhoz hozzáadom a búzadarát, vagy morzsát, a fahéjat és a szegfűszeget, majd az egészet elkeverem a meggyel. Ha sok levet ereszt még a meggy, akkor azt az edény alján hagyom. Az a jó
faciendum, 2014. szeptember 15. hétfő, 22:35
Országtorta 2013
Milotai mézes diótorta - ez 2013-ban az ország tortája. Magyarországon 2007 óta minden évben elkészítik az ország tortáját. A Magyar Kormány felkérésére idén is a Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete készítette el a receptet, ezúttal is az államalapítás ünnepének alkalmából. Az első torta már Miskolcon el is készült, a szerencsések már meg is kóstolták - a résztvevő cukrászdák pedig 17-től árusítják is.

Édes, könnyű, krémes - ez jellemzi leginkább idén az ország tortáját. A milotai mézes diótorta a cukrász véleménye szerint nehezebben elkészíthető, mint az eddigi országtorták, ám megéri, hiszen nagyon jól sikerült.
Szűcs Valéria cukrász elkészítette Miskolc első országtortáját csütörtökön. Mint mondta, bonyolultabb az eddigieknél, mert van benne egy roppanós pralinékrém, de nagyon finom, diós édességet kaphatnak a vevők.

A milotai mézes diótorta
pacsakute, 2014. augusztus 17. vasárnap, 03:30
x
fel amit már megcsináltam,és
merem mindenkinek ajánlani,mert nagyon finomak,meg gyorsan meglehet
csinálni,és aránylag nem drága. Majd még teszek fel.
#137
2009. március 11. 07:53
Válaszolj!





- - [-]

Katica, kinyomtattam a süti receptjeidet, köszi.
#136
2009. március 10. 23:03
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

Bögrés meggyes.
3.bögre cukor
5.bögre liszt
4.tojás
1.bögre olaj
1.kefir
1.cs.sütőpor
1.cs vaniliás cukor
25.dkg.meggy
10.dkg durvára vágott dió
Kivajazott lisztezett tepsibe öntöm
#135
2009. március 10. 20:11
Válaszolj!





Horváth Ferencné [Katica]

Kekszes almás sütés nélkül
1 kg alma
8 dl + 8-10 evőkanál víz
20 dkg cukor
3 cs vanília ízű pudingpor
nagyuska, 2014. június 05. csütörtök, 13:15
x
134: Ez nagyon jónak tűnik. Kipróbálom a jövőhét végén, mert vendégeim lesznek. A szokásos zserbót és társait már eléggé unjuk.:) :D
#135
2010. augusztus 27. 09:56
Előzmény Sz M Margaréta 2010. augusztus 26. 22:42
Válaszolj!





Sz M Margaréta

133: Szia Marcsi!
Gondoltad már nem is jövök,de nyaralni voltunk és itt vagyok egy jó kis sütemény receptel!Nem is kell sütni!Nagyon fínom kipróbált finomság!
Meggyes---habos.
2 üveg magozott meggybefőtt + 4 dl víz ( vagy 1 kg meggy és 1 liter meggylé + víz keveréke), 10 evőkanál cukor.
Ezt összeforralni és belefőzni 16 evőkanál grízt. Tepsibe teríteni, 1 liter tejben 10 evőkanál cukorral megfőzni 3 csomag
vaníliás pudingot, majd elkeverni benne 25 dkg margarint, majd rákenni az tepsiben lévő meggyes rétegre.
Fél literes habtejszínt (HULALA) felverni és rá simítani a pudingos krémre.HŰTŐBE tesszük,hidegen szeleteljük!
nagyuska, 2014. május 28. szerda, 22:33
Képek, videók
meggyes_kremes.jpg
vorosrozsa66
2018. április 12. csütörtök, 18:27
meggyes krémes.jpg
yvett789
2015. február 01. vasárnap, 20:23
bogres-kremes-meggyes- mak
yvett789
2015. február 01. vasárnap, 20:13
bogres-kremes-meggyes- mak
feviroza
2014. május 15. csütörtök, 09:03
meggyes krémes piskóta!
ibolya58
2010. június 25. péntek, 17:28
@meggyes krémes.jpg
veronika74
2009. május 21. csütörtök, 16:44
Meggyes krémes torta.JPG
jegkasa
2007. december 30. vasárnap, 19:00
pulykamell-töltelékhez
iraziviki
2009. szeptember 29. kedd, 18:26
Sütemények
eva6
2019. március 13. szerda, 15:43
13596_krater-sutemeny_ n-2
vorosrozsa66
2018. szeptember 30. vasárnap, 17:33
0 egy kis sütemény pgsfgw
lovaszmarika
2018. augusztus 21. kedd, 14:16
Epres-pudingos sütemény
vorosrozsa66
2018. május 22. kedd, 15:54
Sütemény
sanci81
2018. április 08. vasárnap, 15:39
csikos-sutemeny-sylvie -ko
vorosrozsa66
2018. április 07. szombat, 01:02
krémes sütemény.jpg
katalinkohut
2017. december 26. kedd, 14:01
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.