Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 18:25 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Londoni rendőrség: terrorellenes művelet közben lőtték le a késes támadót
A támadás a Temzétől délre fekvő Streatham városrész főutcáján, a zsúfolt a Streatham High Roadon történt vasárnap délután.

Lucy D'Orsi, a Scotland Yard főparancsnok-helyettese, a londoni rendőrség fegyveres védelmi osztagának vezetője esti tájékoztatásában úgy fogalmazott: a támadóval szemben fellépő fegyveres rendőrök egy "pro-aktív terrorellenes művelet" részeseiként voltak azonnal a helyszínen, és lelőtték a férfi gyanúsítottat, aki meghalt.

Lucy D'Orsi elmondta: a támadó egy férfit és egy nőt sebesített meg. A férfit életveszélyes állapotban szállították kórházba, a nő sérülései nem életveszélyesek.

Az incidensnek van egy harmadik sérültje is, egy nő, aki a tájékoztatás szerint valószínűleg a rendőrségi fegyverhasználat után, üvegszilánktól sebesült meg könnyebben.

A rendőrségi vezető hozzátette: a rendőrök "egy szerkezetet" találtak a lelőtt támadó testére erősítve.

Nem hivatalos értesülések szerint a férfi az öngyilkos robbantásos merényletekben használt szerkezethez hasonló mellényt viselt.

A Scotland Yard főparancsnok-helyettesének esti tájékoztatása szerint azonban a helyszínre vonult szakértők gyorsan megállapították, hogy nem valódi pokolgépről volt szó.

Lucy D'Orsi közölte, hogy a Scotland Yard iszlamista kötődésű terrorcselekményként kezeli a támadást.

Nem árult el ugyanakkor részleteket a lelőtt támadó kilétéről, sem arról, hogy a terrorellenes műveletnek mi volt az előzménye. Nem erősítette meg azokat a nem hivatalos értesüléseket sem, amelyek szerint az elkövető az őt üldöző rendőrautók elől menekülhetett kocsijával, mielőtt elkövette a támadást.

Lucy D'Orsi közölte ugyanakkor, hogy a vizsgálatot a Scotland Yard terrorellenes parancsnoksága irányítja, és a londoni rendőrség teljes mértékben ellenőrzése alatt tartja a helyzetet.

Legutóbb november 29-én történt késeléses terrortámadás Londonban. Annak a merényletnek az elkövetője, Usman Khan a City pénzügyi központjában, a London híd közelében két embert megölt, hármat megsebesített, mielőtt a rendőrök agyonlőtték.

A brit kormány néhány nappal később közölte, hogy sürgősséggel felülvizsgálja a súlyos bűncselekményekért elítéltek próbaidős szabadlábra helyezésének szabályozását.

A bejelentés előzményeként kiderült, hogy Usman Khant terrorcselekmények előkészülete címén 2013-ban 16 évnyi börtönre ítélték, de már 2018 decemberében próbaidőre szabadlábra helyezték.

A tervezett szigorítások alapján a terrorcselekményekért és az egyéb, szélsőséges indíttatású bűncselekményekért megállapított börtönbüntetéseket az elítélteknek az utolsó napig le kell majd tölteniük, az enyhítés mérlegelésének lehetősége nélkül.

A brit hatóságok november elején mérsékelték a nagy-britanniai terrorkészültség szintjét: az ötfokozatú skálán az addig érvényben volt második legmagasabb, "súlyos" szintről a harmadik szintre, "jelentősre" módosították a terrortámadások veszélyére megállapított fokozatot.

A nagy-britanniai terrorkészültségi fokozat 2014 augusztusa óta nem volt ilyen alacsonyan.

A Scotland Yard terrorellenes ügyosztályának vezetője a készültségi fokozat mérséklésének novemberi bejelentéséhez fűzött nyilatkozatában részletek nélkül elmondta: a terrorelhárító szolgálat hozzávetőleg 800 vizsgálatot folytat, és 2017 óta 24 terrortámadási terv végrehajtását akadályozta meg.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. február 02. vasárnap, 21:42
Címkék: Streatham High Roadon, Lucy, Scotland Yard, Usman Khan, Usman Khant, késes támadót,
Kommentek
Orosz biztonsági illetékes: Moszkva nem játszott össze a tálibokkal
vezetett már be szankciókat Oroszország ellen hamis hírek alapján.

"Tömegtájékoztatási eszközeik most Afganisztánt vették célkeresztjükbe, amellyel kapcsolatban országaink között mindeddig rendszeres volt a párbeszéd, és ez a jelek szerint nem felelt meg egyes politikai köröknek" - hangoztatta a tisztségviselő, aki 1999 és 2008 között a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) igazgatója volt.

Mint mondta, az orosz és az amerikai szakszolgálatok a kérdések széles körében működnek együtt, és a terrorellenes küzdelemben konkrét eredményeket tudnak felmutatni. Hangsúlyozta, hogy alaptalanok azok az állítások, amelyek szerint Oroszország titokban lepaktált az iszlamista tálibokkal, méghozzá amerikai katonák meggyilkolására.

"Épp ellenkezőleg, Oroszország sohasem működött együtt a tálibokkal" - mondta az orosz biztonsági tanács titkára, rámutatva, hogy a szélsőséges fegyveres mozgalmat az orosz legfelsőbb bíróság 2003-ban terrorszervezetnek minősítette.

Kifejezte reményét, hogy az amerikai
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 14:41
Kútavatással emlékeztek Zrínyi Miklósra Őrtiloson
Németh Szilárd, a Honvédelmi Minisztérium (HM) parlamenti államtitkára a HM és a Zrínyi-hagyományok ápolásában érintett települések, múzeumok által szervezett eseményen újságíróknak azt mondta: Zrínyi Miklós igazi példakép a magyar katonáknak, nevéhez különleges műveletek, különleges erők fűződnek, amelyek ma modern formában egyre inkább felértékelődnek a terrorellenes küzdelemben.

"Nem véletlen, hogy Zrínyiről oktatási intézményeket, programokat neveztek el, Magyarország legnagyobb haderőfejlesztési programja, a Zrínyi 2026 is az ő nevét viseli" - mutatott rá.

Vándor László, a Zala Megyei Múzeumok Igazgatóságának volt igazgatója arról szólt, hogy Zrínyi-újvár a hadtudóshoz köthető egyetlen magyarországi épített emlék, amely a magyar királyság és a török birodalom határán fontos szerepet játszott nemcsak a magyar, hanem Európa történelmében is.

Zrínyi Miklós 1661-ben kezdte el építtetni az őrtilosi hídfőerődöt a birtokait támadó kanizsai törökök féken tartására, Kanizsa
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 14:02
Pompeo sürgeti Washington szövetségeseit, hogy továbbra is finanszírozzák az Iszlám Állam elleni harcot
és a jövőben is folytatódni fog, nem pihenhetünk a babérjainkon. Gyökeresen kell kiirtanunk az Iszlám Állam hálózatát és terroristasejtjeit, és közben segítenünk kell a terroristák alól felszabadított iraki és szíriai térségek stabilizálását is" - hangoztatta Pompeo.

Kifejtette, hogy a koronavírus-járvány minden ország költségvetésére valóban óriási terheket ró, de Washington mégis arra ösztökéli a nemzetközi koalícióban részt vevőket, hogy 2020-ban szánjanak összesen 700 millió dollárt a terrorellenes harcra.

Az amerikai külügyminisztérium adatai szerint a terrorellenes koalíciótól eddig csak ígéretek hangzottak el, azok is csupán összesen 200 millió dolláros hozzájárulásról. Ezek az ígéretek tíz államtól érkeztek, s a 200 millió dollárból 50 milliós felajánlást az amerikai kormányzat tett.

Mike Pompeo emlékeztetett arra is, hogy Washington tavaly 100 millió dollárt ajánlott fel Iraknak a helyzet stabilizálására. Ezt a telekonferencián részt vevő új iraki kormányfő, Musztafa al-Kádimi
velemenyezd, 2020. június 04. csütörtök, 20:53
Trump határozott fellépésre ösztökéli a kormányzókat az erőszak ellen
Sürgette a tagállamok vezetőit, hogy erélyesen járjanak el, az erőszakos embereket pedig tartóztattassák le. Hangsúlyozta, hogy jogi eszközökkel, peres úton kell fellépni az erőszakoskodók ellen.

A telekonferencián részt vett William Barr igazságügyi miniszter és Mark Milleytábornok, a vezérkari főnökök egyesített bizottságának vezetője. Barr kifejtette, hogy az erőszakos cselekményeket "szélsőséges agitátorok" követik el és a helyi rendfenntartó erők fellépését szorgalmazta. Mint mondta: terrorellenes egységeket fognak alkalmazni a felbujtók beazonosítására és megfékezésére.

Donald Trump az elmúlt napokban többször is elítélte a rendőri erőszakot, amelynek következtében május 25-én este Minneapolisban meghalt a 46 éves George Floyd afroamerikai férfi. Az elnök felhívta Floyd családját is, hogy együttérzését fejezze ki, majd külön felkérte az igazságügyi minisztériumot és a Szövetségi Nyomozó Irodát (FBI) a történtek átfogó kivizsgálására.

Felkérte a tagállamok vezetőit és rendfenntartó
velemenyezd, 2020. június 01. hétfő, 21:37
William Barr: a pensacolai katonai támaszponton lövöldöző szaúdi férfi az al-Kaidával tartott kapcsolatot
részletes vizsgálat most zárult le, és Barr miniszter hangsúlyozta: bizonyítékok, köztük az elkövető két mobiltelefonján fellelhető adatok állnak rendelkezésre arról, hogy a 21 éves elkövető az al-Kaida terrorszervezettel állt kapcsolatban. A miniszter kitért arra is, hogy éppen az Alsamráni mobiltelefonján talált információknak köszönhetően hajtott végre az Egyesült Államok katonai műveleteket a terrorszervezet ellen Jemenben.

William Barr elzárkózott attól, hogy újságírói kérdésekre kifejtse a terrorellenes műveleteket.

Az igazságügyi miniszter megjegyezte, hogy Alsamráni a lövöldözés közben megpróbálta tönkretenni a mobiltelefonjait, de már nem volt rá ideje. Az FBI-nak komoly nehézségei voltak a mobiltelefonok feltörésével, mivel Apple-okostelefonok voltak, és a gyártó nem volt hajlandó együttműködni a hatóságokkal. A szövetségi nyomozók végül az Apple segítsége nélkül jutottak hozzá a telefonok adataihoz.

A sajtótájékoztatón Christopher Wray, az FBI igazgatója elmondta, hogy a
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 19:02
KKM: távozik posztjáról a washingtoni magyar nagykövet
Az államtitkár kifejtette: az elmúlt években jelentősen erősödtek a magyar-amerikai kapcsolatok, és ebben fontos szerepe volt Szabó Lászlónak, Magyarország washingtoni nagykövetének.

Közölte: a gazdasági és védelmi együttműködés a két ország között korábban is kiváló volt, az elmúlt években pedig tovább erősödött. Ezt jól mutatja, hogy jelenleg mintegy 1500 amerikai vállalat 100 ezer magyarnak ad munkát, és az Egyesült Államok a legnagyobb Európán kívüli befektető Magyarországon - mutatott rá.

Menczer Tamás kitért rá: a védelmi együttműködést illetően Magyarország megbízható NATO-szövetséges, "nemcsak szavakkal, hanem tettekkel is támogatjuk Amerika terrorellenes küzdelmét".

Hangsúlyozta: az elmúlt időszakban a politikai kapcsolatok is sokat javultak, és ismét a kölcsönös tiszteletre építve folytathatják az együttműködést.

Az államtitkár kiemelte: Szabó László munkájával a KKM teljes mértékben elégedett, mivel azonban a nagykövet elfogadott egy felkérést a gazdasági szférából,
velemenyezd, 2020. április 08. szerda, 17:23
Az amerikai kormány terroristának minősített egy ultranacionalista orosz csoportot
szervezet - az amerikai külügyminisztérium szerint - paramilitáris jellegű kiképzéseket tartott Szentpétervárott neonáciknak és fehér felsőbbrendűséget hirdető csoportoknak, amelyek pokolgépes robbantásokat követtek el.

"Ez az első alkalom, hogy az Egyesült Államok valaha is terroristának minősített fehér felsőbbrendűséget hirdetőket, ami érzékelteti, hogy ez a kormányzat milyen komolyan veszi az ilyen jellegű fenyegetéseket" - mondta újságíróknak Nathan Sales, az amerikai külügyminisztérium terrorellenes harccal foglalkozó vezető tisztségviselője. Hozzáfűzte, hogy a Trump-adminisztráció számára "elsődleges fontosságú" a hasonló fenyegetések elleni küzdelem.

Az Orosz Birodalmi Mozgalomról viszonylag kevés hír jelent meg eddig. A külügyminisztérium háttértájékoztatója szerint a csoport azt jelölte meg céljaként, hogy "helyreállítsa az orosz autokratikus monarchiát", és véget vessen "a liberalizmus és a demokrácia rothadásának".

Amerikai sajtóértesülések szerint a mozgalom Vlagyimir Putyin orosz
velemenyezd, 2020. április 06. hétfő, 23:23
A párizsi terrorellenes ügyészség vizsgálatot indított a dél-franciaországi késelés miatt
A vádhatóság közleménye szerint az első vizsgálatok azt mutatták, hogy a helyszínen őrizetbe vett feltételezett elkövető, Abdallah A.-O, egy 1987-ben született szudáni menekült, gyilkos ámokfutást hajtott végre "a közrend szándékos súlyos megzavarása vagy pedig terrorizmus céljával".

A gyanúsított 2017. június 29-én kapott menekültstátuszt, júliusban pedig tíz évre szóló tartózkodási engedélyt Franciaországban. Korábban nem volt dolga a rendőrséggel, és nem szerepelt a titkosszolgálatok nyilvántartásában sem.

Az ügyészség jelezte, hogy az elkövető lakhelyén végzett házkutatás során olyan "vallási jellegű, kéziratos dokumentumokat találtak, amelyekben az elkövető arra panaszkodik, hogy hitetlenek országában kénytelen élni". Feltételezhető, hogy a kéziratot a szudáni gyanúsított írta.

Christophe Castaner belügyminiszter délután a helyszínre látogatott, ahol feltételezhető terrortámadásról beszélt.

Emmanuel Macron államfő a Twitteren gyalázatosnak minősített a támadást, és jelezte,
velemenyezd, 2020. április 04. szombat, 22:52
Képek, videók
Geryy Weber streatch bléz
farkas1945
2013. június 19. szerda, 13:28
Lucy Maud Montgomery - Az
sanci81
2018. március 01. csütörtök, 17:59
Lucy Lee imád szopni
gormex
2017. július 28. péntek, 15:58
Lucy Lee keményre szopja
gormex
2017. július 04. kedd, 00:37
Lucy lee Vibrizik:)
gormex
2017. július 03. hétfő, 22:57
lucy2386.jpg
charlotteani
2016. szeptember 02. péntek, 01:18
Lucy és Larry fészke 201
margoboszi
2015. február 04. szerda, 14:17
Bald Eagle Wisconsin Lucy
margoboszi
2014. december 02. kedd, 17:31
Lucy és Larry 2014-11-20
margoboszi
2014. december 02. kedd, 17:18
Lucy és Larra fészke hava
margoboszi
2014. december 02. kedd, 17:17
WVisconsin Lucy és Larry
margoboszi
2014. december 02. kedd, 17:14
Fantomas A Scotland Yard
finike
2007. szeptember 28. péntek, 16:22
Fantomas A Scotland Yard
rambobby
2007. március 03. szombat, 04:50
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.