Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 05:02 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fonó Selection: minifesztivál koncertekkel, konferenciával, táncházzal
A sorozat február 21-én csütörtökön este a Góbé és a PásztorHóra táncházával indul. Másnap napközben zenei menedzsereknek, szervezőknek, zenekarok képviselőinek szóló konferenciát szerveznek, amit este a Meybahar görög-örmény estje zár. A szombati zárónapon öt formáció ad koncertet: a Branka trió, a Cimbalom Brothers, Ferenczi György és Csoóri Sándor "Sündi" duója, Lakatos Mónika és Rostás Mihály Mazsi, valamint Török Tilla és Szlama Laci - közölték a szervezők az MTI-vel.

A Fonó Selection kiemelkedő eseménye a február 22-én 10 órakor kezdődő szakmai konferencia, amelyen a piac mai kihívásait járják körül a meghívott szakemberek kerekasztal-beszélgetések formájában. A program után gyors egyéni konzultációkra is lesz lehetőség.

A délelőtti témák között szerepel a programszervezés/programstruktúra, itt Vásárhelyi Péter, a Babel Sound alapító-művészeti vezetője, Farkas Béla, a Kiscsillag és a Jóanépi menedzsere, valamint Kaszap Attila, a Kobuci művészeti vezetője a meghívott vendég. Ezt követően a kulturális terület kommunikációs kihívásai kerülnek terítékre Adonyi Adriennel (Hagyományok Háza), Fehér Viktorral (Kerekes Band), Küttel Dáviddal (Kultúrpart), Retkes Attilával (Gramofon) és Zsoldos Dáviddal (Papageno). A nemzetközi menedzsment panelre a szervezők meghívták Winkler Szilviát, Lajkó Félix nemzetközi menedzserét, Rostás Mihályt, a Romengo együttes vezetőjét, Rosonczy-Kovács Mihályt, a Hungarian Folkembassy alapítóját, a Fonó nemzetközi projektjeinek vezetőjét, Hamar Dánielt, a Muzsikás együttes tagját, valamint László Sándort, a Parno Graszt menedzserét is.

A délutáni kerekasztal-beszélgetésen a stratégia és a márkaépítés a kiemelt téma. A panelt Horváth László, a Fonó igazgatója vezeti, jelen lesz Bajnai Zsolt, az NKA Hangfoglaló Program Kollégiumának vezetője, Lieber Endre, az NKA Halmos Béla Program Kollégiumának vezetője és Weyer Balázs, a Music Hungary Szövetség elnöke.

A Fonó Selection koncertjeire jegyek a https://fono.jegy.hu/ oldalon válthatók. A konferencia látogatása ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 10:22
Címkék: Fonó Selection, Cimbalom Brothers, Ferenczi György, Csoóri Sándor, Lakatos Mónika, Rostás Mihály Mazsi,
Kommentek
Gyógyszerészi kamara: fontos a gyógyszerhasználati együttműködés erősítése
nemcsak azon múlik, hogy szakmailag megtesznek-e mindent a cél érdekében, hanem azon is, hogy a társadalom és a betegek részéről erre a többletszolgáltatásra valódi igény jelentkezik-e.

Hangsúlyozta: a tapasztalat az, hogy hiába van jó orvosi diagnózis, hiába vannak jó gyógyszerek, ha azokat a betegek nem úgy használják, ahogyan kell. "Ha nem tudnak a gyógyszerekről mindent, amit kell, akkor a gyógyszerek használata nagyon alacsony hatékonyságú" - fogalmazott Hankó Zoltán.

A szakmai konferenciával egybekötött patikanapról az MGYK elnöke elmondta: az évente ismétlődő nyílt napon az ország több gyógyszertárában is bepillantást lehetett nyerni a gyógyszerészek munkájába; életmód-tanácsadással, felvilágosító bemutatókkal is várták a látogatókat, Kecskeméten például ingyenes szűrővizsgálatokat is végeztek.

A komplex gyógyszertári adherencia-fejlesztő program előkészítésében az MGYK mellett a Magyar Gyógyszertudományi Társaság, a Semmelweis Egyetem Gyógyszertudományi Kara, a Magyar Tüdőgyógyász
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 16:08
Prohászka Ottokár - Megvolt benne Krisztus bátorsága
Prohászka Ottokárra emlékeztek halálának évfordulóján Budapesten
2019. április 9., kedd | 11:26
Prohászka Ottokár püspök emlékére április 6-án ünnepséget rendeztek a budapesti Központi Papnevelő Intézet dísztermében, valamint az Egyetemi templomban. Tudományos konferenciával, illetve püspöki szentmisével emlékeztek meg Prohászka Ottokárról halálának 92. évfordulója alkalmából.
A szentmise után az ünneplő közösség a főpásztor vezetésével a szeminárium udvarára vonult, ahol az egykori papnevelő tanár, Magyarország apostola és tanítója szobránál elhelyezték az emlékezés virágait. A papnövendékekkel és a hívekkel együtt imádkoztak Prohászka Ottokár boldoggá avatásáért, a püspök közbenjárásáért, a magyar egyházért, papi hivatásokért.
.............

Bővebben
maroka, 2019. április 09. kedd, 12:25
Huszadik alkalommal rendeznek Internet Fiestát a könyvtárakban
A programok célja a digitális írástudás terjesztése és az internet felhasználási lehetőségeinek minél szélesebb körű bemutatása - olvasható a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár keddi közleményében.

Összegzésük szerint az eseményre idén az Informatikai és Könyvtári Szövetség felhívására közel 200 könyvtár csatlakozott több mint 300 programmal. A programokról korosztályok, helyszínek és témák szerint részletesen a http://fiesta.kjmk.hu oldalon lehet tájékozódni.

Az Internet Fiesta programjait a szervezők a Közösségi kommunikáció, az Eszköz-ember kommunikáció, a Dolgok Internete, a Tudásmegosztó kommunikáció és a Könyvtárak felfedezése okoseszközökkel című témakörök szerint csoportosították.

Az esemény honlapján szereplő programok szerint az előadásokon egyebek mellett szó lesz a biztonságos internethasználatról, a közösségi oldalak veszélyeiről, a virtuális gyűjteményekről, a netikettről, az Insta-világról és az elektronikus ügyintézéssel kapcsolatos weboldalakról is. Emellett országszerte
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 15:18
Latorcai: erős családok nélkül nincs sikeres Magyarország
a határon túlról - fűzte hozzá.

Azt is mondta, hogy a magyar fiatalok általában kettőnél több gyermeket szeretnének, ezért a jövőben a vágyott gyerekek megszületésének támogatására kívánnak összpontosítani még hatékonyabb intézkedésekkel.

Pataki János, a Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének elnöke örömét fejezte ki, hogy a kormány határozottan a családok mellett áll, és a magyar fiatalok is családban képzelik el a jövőt.

A családi nap a felsőházi teremben demográfiai konferenciával folytatódott. Kántor Zoltán, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója a rendezvényről azt mondta, hogy a nemzetépítést és közösségépítést szolgálja. Közölte, arról szeretnének átfogó képet adni, hogy mi a helyzet a határon túl, és mit lehetne még tenni annak érdekében, hogy boldog családok éljenek a Kárpát-medencében.

Farkas Péter szociológus, a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) kutatási vezetője az intézet által készített kutatás eredményeit mutatta be, amelyben a
velemenyezd, 2019. február 16. szombat, 13:21
Czaputowicz: az EU és az Egyesült Államok hasonló módon látják a közel-keleti problémákat
Czaputowicz szerint a hasonló látásmód "Irán negatív szerepére" is vonatkozik.

A politikus megjegyezte, a lehetséges megoldásokat már másként látja az Európai Unió(EU) és az Egyesült Államok. Czaputowicz utalt a Teheránnal kötött - Washington által felmondott, az EU által viszont betartott - atomalkura, valamint az Irán elleni amerikai szankciók megkerülését célzó mechanizmus (SPV) megítélésére. Ez utóbbi alkalmazását Németország, Franciaország és Nagy-Britannia tervezi.

Az SPV az EU szempontjából pozitív szerepet tölt be, ez a szerep viszont "inkább jelképes" - tette hozzá Czaputowicz.

A lengyel álláspont szerint a közel-keleti problémakör annyira bonyolult, hogy az EU önmagában nem tudja ezt hatékonyan kezelni, ehhez szükség van a demokratikus országok globális koalíciójára - mondta a lengyel külügyminiszter.

Pompeo a konferencia fő céljának a közel-keleti békefolyamat támogatását nevezte. Újságírói kérdésre válaszolva a feladatok közül az Iránnal szembeniszankciók szigorítását, a
velemenyezd, 2019. február 14. csütörtök, 18:22
Budapest Európa Sportfővárosa - Konferencia és tanácsadás a szabadidősportot kedvelőknek a TF-en
bemutatását is magába foglaló rendezvényről Mocsai Lajos, az intézmény rektora az MTI-nek azt mondta: a konferencia legfontosabb pontja az egyetem számára az lesz, hogy a Fővárosi Közgyűléssel 1915-ben megkötött szerződésüket ünnepélyes keretek között megerősítik.

"A sport, a testkultúra, a testnevelés és az egészséges életmódra nevelés számára ez az év olyan időszak lesz, amit fel szeretnénk használni a programjaink megismertetésére" - jelentette ki a rektor.

Mocsai Lajos a jövő szombati konferenciával kapcsolatban úgy fogalmazott, a minőségi, mozgással tarkított életről szóló előadásokkal - melyeket az egyetem tanárai fognak tartani - párhuzamosan az ott elhangzottakat azonnal a gyakorlatba is átültetik, hiszen az intézmény integrált laboratóriumi rendszerével egészségügyi tájékoztató méréseket is végeznek majd a tárt kapus program keretében.

A TE vezetője kifejtette, a konferencia csak az első állomása az egész éves programsorozatnak: márciusban az "aranykorúak" számára tartanak
velemenyezd, 2019. február 13. szerda, 08:20
Hadijátékkal, konferenciával emlékeznek a száz éve zajlott városvédő harcra Balassagyarmaton
A programokról Csach Gábor alpolgármester (Fidesz-KDNP) az MTI-nek szerdán elmondta, hogy szombaton tudományos konferencia lesz a városházán Hogyan veszett el? - Hatalomváltás, fegyveres küzdelmek, emberi sorsok a Felvidéken 1918-1919-ben címmel szlovák és magyar történészek részvételével.

A "csehkiverés" volt városparancsnokának emléket állítva felavatják Baráti Huszár Aladár emléktábláját a Civitas Fortissima Múzeumnál, este pedig zenei gála lesz a Vármegyeháza dísztermében. A Balassagyarmathoz kötődő előadóművészek koncertjén fellép mások mellett Banda Ádám hegedűművész, Eszményi Viktória énekesnő és Magyar Valentin zongoravirtuóz is.

Délelőtt a Nyírjesi tóban a bátrak úszását szervezik meg az emlékév tiszteletére, majd a IX. Legbátrabb város emléktúra indul Magyarnándorba, ahol megkoszorúzzák a hősi halált halt katonák emléktábláját.

Ünnepi felekezeti istentiszteletet tartanak az elesett hősök emlékére vasárnap, majd honvédelmi emlékünnepség keretében Németh Szilárd, a Honvédelmi
velemenyezd, 2019. január 23. szerda, 13:11
Képek, videók
Selection Sylvie Erwan tu
mbartis
2018. január 10. szerda, 19:56
calque-Alpha_selection s_a
kerzsi58
2017. május 05. péntek, 16:12
calque-Alpha-selection s_I
kerzsi58
2016. szeptember 05. hétfő, 15:49
selection.jpg
kerzsi58
2016. szeptember 05. hétfő, 15:25
selection 3.jpg
kerzsi58
2016. szeptember 05. hétfő, 15:23
selection 2.jpg
kerzsi58
2016. szeptember 05. hétfő, 15:23
lila selectionos.jpg
kerzsi58
2016. szeptember 05. hétfő, 15:09
selections_alpha_queen ly2
kerzsi58
2016. szeptember 04. vasárnap, 20:09
selections_alpha_queen ly.
kerzsi58
2016. szeptember 04. vasárnap, 20:09
selectionos szeretettel.j
kerzsi58
2016. szeptember 02. péntek, 21:31
Selections Select Load Al
wegnerzs
2016. április 20. szerda, 17:58
Bethlen -Hága konferencia
agica2004
2017. június 12. hétfő, 20:01
Konferencia meghívó
azenujsagom
2017. március 27. hétfő, 04:50
Klebelsberg-konferenci a
furaila
2015. augusztus 22. szombat, 08:12
Nemzet és... konferencia
furaila
2015. június 21. vasárnap, 00:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.