Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 09:26 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül
Fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül





A fahéjas-tejszínes almatorta sütés nélkül kiváló édesség az őszi napokra. Az alma és fahéj verhetetlen párost alakít, amit a tejszínes krém még jobbá tesz. A torta alapját piskóta és almás-pudingos krém képezi, de ha nincs elég időnk az előkészületekre, alma helyett almapürét is használhatunk. Az előkészítése tényleg nagyon egyszerű, az egyetlen hibája az, hogy elég sok időt kell a hűtőben pihennie, és ezt sajnos nem mindig egyszerű kivárni

Hozzávalók

500 g hámozott alma
300 ml almalé
1 csomag vanília ízű pudingpor
citromlé
ízlés szerint kristálycukor
1 csomag piskóta
200 g tejföl
10 g zselatinpor
1 csomag vaníliacukor
1 csomag fahéjas cukor
ízlés szerint kristálycukor
400 ml tej
250 ml habtejszín
tejszínhab díszítéshez

Elkészítés menete

Az almát apróra vágjuk, a citromlével és az almalé 2/3 részével és ízlés szerinti kristálycukorral feltesszük főni. Puhára főzzük, eldolgozzuk, majd hozzáadjuk a maradék almalében elkevert pudingport. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik.
A 23 cm átmérőjű tortaformát olajjal kikenjük. Az aljára egy réteg piskótát teszünk, ráöntjük az almás alapot, erre ismét egy réteg piskóta kerül. Hűtőszekrénybe tesszük egészen addig, amíg a pudingos-almás krém meg nem köt.
A zselatint pár evőkanál tejbe szórjuk, elkeverjük és megvárjuk, míg megszívja magát. Elkezdjük melegíteni és addig keverjük, amíg a zselatin fel nem oldódik. A tejfölt a vanília- és fahéjas cukorral, ízlés szerinti cukorral és a maradék tejjel elkeverjük. Pár kanálnyi tejes keveréket hozzáadunk a zselatinhoz (ami meleg, de nem forr!), alaposan elkeverjük, majd hozzáöntjük a maradék tejes keveréket is. Beledolgozzuk a habbá vert habtejszínt.
A tejszínes-tejfölös krémet belekanalazzuk a sütőformába, elegyengetjük, majd legalább egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
A tetejét tejszínhabbal díszítjük, fahéjjal megszórjuk.
vorosrozsa66, 2018. december 03. hétfő, 20:25
Címkék: fahéjas-tejszínes almatorta, őszi napokra, tejszínes krém, torta alapját, előkészítése tényleg, egyetlen hibája,
Kommentek
Karácsony a nagyvilágban
válasz esetén szétosztja ajándékait. Régi hagyomány szerint 24-én délben Turkuban, Finnország korábbi fővárosában kihirdetik a ,,karácsonyi béke" időszakát (joulurauha), amely húsz napig tart. A karácsonyi vacsora jellegzetes étele a hering ,,üvegfúvó módra" elkészítve, amit általában rozskenyérben sült sonka követ, sült krumpli kásával, és a vacsorát mézes, gyömbéres sütemények fogyasztásával fejezik be. Máshol a karácsonyi menü lazac, sajtleves, sült rénszarvas, majd desszertnek tejszínes szilvakrémet fogyasztanak. Finnországban az asztalt éjszakára nem szedik le, hogy a karácsonyi manóknak is jusson valami csemege.

Írország

Az írek karácsonya ötvözi az ír katolikus szokásokat, a kelta pogány, valamint az anglikán protestáns hagyományokat. Az írek lakásaikat az ünnep közeledtével gondosan feldíszítik. Az ablakba örökzöldekkel ékesített gyertyákat állítanak, általában hármat. A gyertyák a szent családnak mutatják az utat az éjszakában, a hármas szám pedig a
lovaszmarika, 2016. december 22. csütörtök, 15:12
Nagy karácsonyi recept gyűjtemény
sütemény
Kiadós mézes puszedli
Kókuszos habcsók
Kókuszos sütemény
Krémszaloncukor
Likőrös cukorkák
Linzercsillag
Marcipán félholdak
Marcipános fenyőfa
Mézes csillagok
Mézes lapok 1.
Mézes lapok 2.
Mézes-bábos Karácsonyra
Mikulástorta
Mogyorós gyertyácskák
Mogyorós habkarikák
Narancsos karikák
Nugátcsillag
Pozsonyi tészta (alaprecept)
Pörkölt cukor
Puncsgolyók
Sült tökös rétes
Szaloncukor
Tejszínes karácsonyi csokoládétorta
Tejszínes karamella
Tökös rétes
Töltött koszorú
Ünnepi gyümölcssaláta
Zöld fenyő

Mogyorós habkarikák
5 tojás fehérjéből kemény habot verünk, majd 25 deka porcukorral, fél csomag vaníliás cukorral és 10 deka őrölt pörkölt mogyoróval összekeverjük. A habot nyomózsákba tesszük és csillagosan vágott
szájnyíláson keresztül viasszal kent sütőbádogra koszorúkat nyomunk belőle. A habkarikákat lassú,
egyenletes tűznél
bkisseva, 2015. október 22. csütörtök, 14:44
Ebéd a Les 3 Brasseurs-ben
Franciaország tengerentúli megyéjének lenni jó dolog, hiszen ugyanúgy mindent kapni Reunion szigeten is, mint az anyaországban. Ennek bizonyítéka a 3 sörföző étterem egyik gyöngyszeme, az elzászi specialitás, a flammenküche, magyarul langalló, ami egész nap kapható étkezési időtől függetlenül. A pizzától sokkal vékonyabb kenyértésztán a tejszínes,hagymás-baconos-sajtos specialitás nagyon finom volt a különleges fehér sörrel. Az adag nagysága ellenére utána még megbirkóztam egy gourmand kávéval is, ami a fotón láthatóan ínycsiklandozó finomságokkal volt teli. Ajánlom mindenkinek, ha lehetősége lesz, ki ne hagyja a "tűzön sütött" lepényt, amit tarte flambée-nek, flambírozott süteménynek is hívnak. Létezik édes változata is, fahéjas almadarabokkal, calvadossal meglocsolva. Finom lehet, legközelebb megkóstolom. A fotók visszaadják a szép helyszín és a kulináris élvezetek okozta
gallokovacs, 2015. április 30. csütörtök, 17:13
Tallóztam
héját lereszeljük, levét kifacsarjuk. A porcukrot a kókuszreszelékkel, a tojássárgájával, a liszttel, a vajjal, 3 k citrom lével és héjjal összedolgozzuk. Ezt a tésztát vastag csövű nyomózsákba töltjük és két sütőpapírral kibélelt tepsire 5-6 cm átmérőjű köröket nyomunk. Előmelegített sütőben (175 fokon) 18 percig sütjük.
A cukrot a maradék kókuszreszelékkel összekeverjük, a még forró karikákat megkenjük tojásfehérjével, megforgatjuk a kókuszreszelékben, kihűtjük. (Fémdobozba tesszük.)

Tejszínes karamella (omlós és nagyon finom!)

50 dkg kristálycukor, 4 dl tejszín, 2 dl tej, 1 vaníliarúd, alufólia, a kenéshez olaj.
A kristálycukrot a tejszínnel és a tejjel lábosba öntjük. A vaníliarudat hosszában felhasítjuk, belét kikaparjuk, majd mindkettőt a lábosba tesszük. Alacsony, legfeljebb közepes hőfokon, időnként megkeverve addig főzzük, amíg világosbarna színt nem kap és elég sűrű nem lesz (olyasmi, mint egy krém). Ekkor a vaníliarudat kivesszük. Az alufóliát többszörösen
horvathnemagdi, 2014. december 07. vasárnap, 10:57
Képek, videók
Oreós-tejszínes krémes.jp
vorosrozsa66
2018. október 22. hétfő, 15:52
eperkremes-tejszines-k ock
vorosrozsa66
2018. május 15. kedd, 11:09
kivis tejszines.jpg
zsokica45
2018. április 16. hétfő, 19:31
Tejszines-torta
irmus
2018. március 29. csütörtök, 11:55
Tejszines_mezes.jpg
vorosrozsa66
2018. március 27. kedd, 20:11
Tejszínes-sonkás rakott c
irmus
2018. március 18. vasárnap, 09:49
Öszies napokra
csalogany13
2016. november 11. péntek, 20:35
Anikótól az öszi napokra
csalogany13
2013. november 11. hétfő, 17:07
Ágitól az öszies napokra
csalogany13
2013. szeptember 16. hétfő, 15:26
Annától az öszi napokra
csalogany13
2012. október 06. szombat, 08:56
Cilától az öszi napokra
csalogany13
2012. szeptember 26. szerda, 09:35
Őszi napokra.jpg
zsokaoldala
2012. szeptember 17. hétfő, 18:06
Az őszi napokra Ildikótól
csalogany13
2011. szeptember 29. csütörtök, 08:50
Az öszi napokra Ildikótól
csalogany13
2011. szeptember 16. péntek, 09:09
Ilona is öszi napokra jel
csalogany13
2010. november 23. kedd, 12:04
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.