Belépés
2019. június 16. vasárnap | 24. hét | 167. nap | 05:42 | Jusztin
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Török puccskísérlet - A fegyveres erők több mint kétszáz tagja ellen adtak ki elfogatóparancsot gülenizmus gyan
A beszámoló alapján 112 katonát a szárazföldi erőktől, 29-et a légierőtől, 50-et a haditengerészettől, 14-et a csendőrségtől, ötöt pedig a parti őrségtől keres a rendőrség. Az érintettek között van öt ezredes, hét alezredes, 14 őrnagy, 33 százados, 47 főhadnagy, két hadnagy és 102 altiszt. 115 gyanúsítottat már őrizetbe vett a rendőrség.

A török vezetés a húsz éve az Egyesült Államokban élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi hálózatát vádolja a 2016-os hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez. Ankara szerint a terrorszervezetnek nyilvánított mozgalom tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az államigazgatásba, így a fegyveres erőkbe is.

A főügyészség pénteki közleményében kiemelte: továbbra is a gülenista terrorszervezet jelenti a legnagyobb veszélyt az állam alkotmányos rendjének megbontására.

A feltételezett gülenisták elleni hatósági fellépés a puccskísérlet óta szakadatlan. 2016 júliusa óta a fegyveres erők több mint 8500 tagját menesztették tisztségéből, köztük 150 tábornokot. Összesen pedig már több mint félmillió embert, köztük rendőröket, bírákat, ügyészeket, tanárokat, orvosokat, üzletembereket, újságírókat állítottak elő azzal a gyanúval, hogy közük lehet Gülen mozgalmához és azon keresztül az összeesküvéshez.

A rendszeres tisztogatások nem közvetlenül csak az összeesküvőket sújtják, hanem a hálózat tagjait és Gülen támogatóit is, ami miatt számos nemzetközi bírálat érte a török vezetést.

A puccskísérlettel kapcsolatos perek folyamatban vannak.

2016. július 15. éjszakáján összeesküvők elfoglalták Ankarában a katonai főparancsnokság és az állami média, a TRT épületét, Isztambulban pedig lezárták az első Boszporusz-hidat. A puccsisták lánctalpasokkal törtek ki a laktanyákból, majd vadászrepülőik és helikoptereik légicsapásokat mértek a parlamentre és az országos rendőr-főkapitányság székházára. Recep Tayyip Erdogan török elnök az utcára szólította a civil lakosságot, amely végül megakadályozta az államcsínyt. Hivatalos összesítések szerint az incidensben 248 ember meghalt, 2193 megsebesült.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. április 26. péntek, 10:31
Címkék: Egyesült Államokban, Fethullah Gülen, Recep Tayyip Erdogan, fegyveres erők, beszámoló alapján, szárazföldi erőktől,
Kommentek
Európai elfogatóparancsot adtak ki a lengyel igazságügyi miniszter meggyilkolása megrendelésével gyanúsított fé
A közlemény szerint a nemzetközi körözést már május 22-én kezdeményezték. A gyanúsított az igazságügyi miniszter, valamint néhány más, a dizájnerdrog-kereskedelmet akadályozó személy életére tört - számolt be a szóvivő. Az ügyről nem közölt további részleteket, hivatkozva a folyamatban lévő nyomozásra.

A Rzeczpospolita című, a kormánytól távolságot tartó lap szerdai kiadásának címoldalán közölt cikk szerint a körözött 28 éves dizájnerdrog-kereskedő, Jan S., 100 ezer zlotyt (7,6 millió forint) ígért Ziobro meggyilkolásáért.

A lap értesülései szerinta Jan S. által vezetett, a lengyel nyomozók által 2018 júniusában felszámolt bűnözőcsoport egyik elfogott tagja vallomást tett arról, hogy Jan S. őt bízta meg a gyilkosság elkövetésével.

Amikor a bűnbanda tagjait Lengyelországban letartóztatták, Jan S. Hollandiában járt. Ott dizájnerdrog-kereskedés miatt 2018-ban őrizetbe vették, de később szabadon engedték, és nyoma veszett - írta a Rzeczpospolita.

A lap a bérgyilkos vallomásaira
velemenyezd, 2019. május 30. csütörtök, 21:03
A magyar hatóságok kezdeményezik a szerbiai magyar bérgyilkos kiadatását Csehországnál
A nap folyamán több szerbiai sajtóorgánum is beszámolt arról, hogy elfogták azt a csantavéri születésű D. Csabát, akit több bérgyilkossággal is gyanúsítanak; Hollandiában, Budapesten, legutóbb pedig Belgrádban gyilkolt. A szerb rendőrség közleménye szerint Szerbia kérni fogja a gyanúsított kiadatását.

A police.hu oldalon olvasható közlemény szerint a 38 éves férfit Magyarországon egy tavaly szeptemberi, a XV. kerületben elkövetett gyilkossággal gyanúsítják. Ellene európai és nemzetközi elfogatóparancsot bocsátottak ki a magyar igazságügyi szervek.

A tájékoztatás szerint a férfit a magyar rendőrség, az ügyészség, valamint az Europol és az Eurojust együttműködésének eredményeként a cseh rendőrség péntek éjszaka egy prágai szállodában fogta el. A magyar nyomozó hatóságok felvették a kapcsolatot a cseh társszervekkel, kezdeményezik a kiadatását - írják a közleményben.

(FOTÓ)
velemenyezd, 2019. március 02. szombat, 19:13
Őrizetbe vették Prágában a szerbiai magyar bérgyilkost
A férfi, akit több bérgyilkossággal is gyanúsítanak, legutóbb a Belgrád melletti Banovo Brdóban lőtte le január 5-én Nebojsa Markovicot fényes nappal.

A szerb rendőrség közleménye szerint Szerbia kérni fogja a gyanúsított kiadatását.

A letartóztatott Dér Csabát több állam is körözi, európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. Feltételezések szerint több egyelőre megoldatlan gyilkosság is fűződik a nevéhez. Hollandiában, Budapesten, legutóbb pedig Belgrádban gyilkolt - írta a magyarszo.rs.

Szerbiai lapértesülések szerint Nebojsa Markovic meggyilkolásakor tévedés történhetett, az áldozat ugyanis Aleksandar Saracnak, a hírhedt Pink Panther bűnbanda tagjának a sógora volt. Ezért azt gyanítják, hogy valójában nem ő volt a kiszemelt célpont.

A 39 éves Dér 2018. június 30-án Amszterdamban egy vendéglő teraszán lőtte agyon a horvát származású, de holland állampolgársággal is rendelkező Ivan Serdusicot. Az áldozat kábítószerekkel kereskedett, de egy nagyobb értékű szállítmányt lefoglalt a
velemenyezd, 2019. március 02. szombat, 15:31
A rendőrség megszüntette a nyomozást Nikola Gruevszki Magyarországra érkezése ügyében
Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs szolgálata azt közölte: az ügyben a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda több feljelentés alapján 2018. december 18-án rendelt el nyomozást embercsempészés és más bűncselekmények gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen. Az eljárást a nyomozó hatóság bűncselekmény hiányában 2019. február 22-én megszüntette.

Szerdán több portál a rendőrségi határozatra hivatkozva azt írta: "a nyomozás során megállapítást nyert, hogy Nikola Gruevszki mind a magyar-szerb államhatáron történő belépéskor, mind pedig az azt megelőző határátlépések során érvényes, utazásra jogosító okmányokkal rendelkezett, továbbá a schengeni övezetbe történő beléptetése is a jogszabályi rendelkezéseknek megfelelően történt".

Nikola Gruevszkit - aki 2006 és 2016 között volt Macedónia miniszterelnöke - tavaly májusban ítélték el hivatali visszaélés miatt. November 12-én elfogatóparancsot adtak ki ellene, egy nappal később pedig ő maga tudatta egy közösségi oldalon, hogy Budapesten
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 19:31
Illegális bevándorlás - Elfogtak egy szomáliai feltételezett kalózt a német-osztrák határon
A 24 éves fiatalember menedékkérőként akart bejutni Németországba Ausztria felől, az osztrák hatóságok feltartóztatták és megállapították, hogy ujjnyomata megegyezik azokkal a nyomatokkal, amelyeket kalóztámadás után rögzítettek két német tengeri teherszállító hajón.

A nyomatok alapján európai elfogatóparancsot adott ki ellene a németországi Osnabrück ügyészsége. Ezért a február 12-én Salzburgban őrizetbe vett szomáliai állampolgárt a napokban át is adták a német hatóságoknak.

Az ügyészség szerint a gyanúsított 2010 decemberében - 16 éves korában - részt vett az Ems River nevű teherszállító hajó elleni kalóztámadásban. A nyolcfős legénységet csaknem három hónap után, hárommillió dollár (840 millió forint) váltságdíj ellenében engedték szabadon. Részt vett egy másik akcióban, a Susan K nevű hajó elleni támadásban is 2011 áprilisában. A kalózok ezzel a műveletükkel további 3,5 millió dollár váltságdíjhoz jutottak.

A fiatalembert a többi között bűnszervezetben elkövetett emberrablással és
velemenyezd, 2019. február 27. szerda, 15:32
Szíriában végeztek a 2015-ös párizsi merényletek egyik fő francia szervezőjével
Jean-Michel a légicsapásokban súlyosan megsebesült. A nemzetközi koalíció a terrorszervezet utolsó csoportjait számolja fel Szíria keleti részén.

A 41 éves Fabien Claint azonosították a francia nyomozók azon a hangfelvételen, amelyen az Iszlám Állam a párizsi merényletek másnapján elkövetőként jelentkezett. A 38 éves Jean-Michel a felvételen vallási dalokat énekelt.

A francia vizsgálóbírók - miután minden bizonyítékot beszerezték a fivérek érintettségéről - 2018 júniusban adtak ki elfogatóparancsot ellenük.

Fabien Clain és testvérei a dél-franciaországi Toulouse-ban, katolikus családban nőttek fel. A 2000-es évek elején tértek át az iszlám hitre, majd radikalizálódtak és kapcsolatba kerültek a helyi iszlamista körökkel, amelyeket egy szíriai származású francia állampolgár, Olivier Corel vezetett, akire szellemi vezetőjükként tekintettek.

Fabien Clain, dzsihadista nevén Omar, az egyik szervezője volt annak a hálózatnak, amely Irakba küldött iszlamista harcosokat. A férfit ezért 2009
velemenyezd, 2019. február 21. csütörtök, 19:21
Egy sztálinista lengyel vérbíró kiadatásának elutasítása miatt bekérették Varsóban a svéd nagykövetet
"Felháborodásunkat jeleztem a nagykövet úrnak" - számolt be sajtóértekezletén Szymon Szynkowski vel Sek lengyel külügyminiszter-helyettes arról a megbeszélésről, amelyet a svéd nagykövettel Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő személyes megbízásából folytatott.Reményét fejezte ki, hogy Svédország mégis kiadja Michniket.

A lengyel diplomata a bírót "az egyik legjellegzetesebb személynek" jellemezte azok közül, akika "bűnöző kommunista rezsimet" szolgálták.

Lengyelország tavaly ősszel adott ki elfogatóparancsot a 89 éves Michnik ellen, Svédország ezt február elején utasította el azzal érvelve, hogy a gyanúsított svéd állampolgár, és a neki tulajdonított tettek elavultak.

A lengyel külügyminiszter-helyettes aláhúzta, hogy Lengyelország Michniket "az emberiesség elleni bűncselekmények kategóriájába tartozó kommunista bűntettek" elkövetőjének tartja, ezek pedig a nemzetközi jog értelmében nem avulnak el. Svédország is köteles betartani ezt a jogot - hangsúlyozta Szynkowski vel Sek. Az emberi
velemenyezd, 2019. február 19. kedd, 17:01
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Erdogan 2015. aug. 14..jp
megyerimihaly
2015. november 23. hétfő, 19:40
mfb-8501990-erdogan-lu dwi
tinka1951
2008. február 13. szerda, 00:15
René és Erdogan
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:17
Erdogan és Christian akci
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:15
Erdogan
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:12
René Steinke és Erdogan A
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:10
Erdogan Atalay
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:06
fegyveres szolgálat
agica2004
2011. április 14. csütörtök, 14:18
fegyveres szolgálat.jpg
agica2004
2011. április 14. csütörtök, 14:18
fegyveres tűzoltók
mecsery
2010. február 20. szombat, 15:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.