Belépés
2020. július 04. szombat | 27. hét | 186. nap | 05:03 | Ulrik
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Török puccskísérlet - A fegyveres erők több mint kétszáz tagja ellen adtak ki elfogatóparancsot gülenizmus gyan
A beszámoló alapján 112 katonát a szárazföldi erőktől, 29-et a légierőtől, 50-et a haditengerészettől, 14-et a csendőrségtől, ötöt pedig a parti őrségtől keres a rendőrség. Az érintettek között van öt ezredes, hét alezredes, 14 őrnagy, 33 százados, 47 főhadnagy, két hadnagy és 102 altiszt. 115 gyanúsítottat már őrizetbe vett a rendőrség.

A török vezetés a húsz éve az Egyesült Államokban élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok nemzetközi hálózatát vádolja a 2016-os hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez. Ankara szerint a terrorszervezetnek nyilvánított mozgalom tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az államigazgatásba, így a fegyveres erőkbe is.

A főügyészség pénteki közleményében kiemelte: továbbra is a gülenista terrorszervezet jelenti a legnagyobb veszélyt az állam alkotmányos rendjének megbontására.

A feltételezett gülenisták elleni hatósági fellépés a puccskísérlet óta szakadatlan. 2016 júliusa óta a fegyveres erők több mint 8500 tagját menesztették tisztségéből, köztük 150 tábornokot. Összesen pedig már több mint félmillió embert, köztük rendőröket, bírákat, ügyészeket, tanárokat, orvosokat, üzletembereket, újságírókat állítottak elő azzal a gyanúval, hogy közük lehet Gülen mozgalmához és azon keresztül az összeesküvéshez.

A rendszeres tisztogatások nem közvetlenül csak az összeesküvőket sújtják, hanem a hálózat tagjait és Gülen támogatóit is, ami miatt számos nemzetközi bírálat érte a török vezetést.

A puccskísérlettel kapcsolatos perek folyamatban vannak.

2016. július 15. éjszakáján összeesküvők elfoglalták Ankarában a katonai főparancsnokság és az állami média, a TRT épületét, Isztambulban pedig lezárták az első Boszporusz-hidat. A puccsisták lánctalpasokkal törtek ki a laktanyákból, majd vadászrepülőik és helikoptereik légicsapásokat mértek a parlamentre és az országos rendőr-főkapitányság székházára. Recep Tayyip Erdogan török elnök az utcára szólította a civil lakosságot, amely végül megakadályozta az államcsínyt. Hivatalos összesítések szerint az incidensben 248 ember meghalt, 2193 megsebesült.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. április 26. péntek, 10:31
Címkék: Egyesült Államokban, Fethullah Gülen, Recep Tayyip Erdogan, fegyveres erők, beszámoló alapján, szárazföldi erőktől,
Kommentek
Török puccskísérlet - Elfogatóparancsot adtak ki újabb csaknem 200 katona ellen gülenizmus gyanújával
A nyomozás szerint a Gülen-mozgalom tagjai a légierő izmiri akadémiájának 2005-ös, 2011-es és 2012-es felvételi vizsgáin az "előnyös" csoportba sorolták az érintetteket, valamint többekkel nyilvános telefonon tartották a kapcsolatot.

A gyanúsítottak között két aktív szolgálatos főhadnagy és hat hadnagy is van.

A keddi razzia keretében a rendőrség 145 embert már elő is állított.

Ankara az 1999 óta az Egyesült Államokban élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok hálózatát vádolja a 2016-os elvetélt hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez. A hivatalos álláspont szerint a mozgalom tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami szférába, így a haderő soraiba is.

A lassan négy éve tartó tisztogatások nem közvetlenül csak a puccsistákat sújtották és sújtják, hanem a hálózat feltételezett tagjait és támogatóit is. A hatóságok az elmúlt években százezreket vettek őrizetbe, tízezreket zárattak börtönbe, ezreket
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 09:52
Török puccskísérlet - Ismét a biztonsági erők sok tagja ellen adtak ki elfogatóparancsot gülenizmus gyanújával
A balikesiri főügyészség 74, időközben menesztett rendőr után indíttatott keresést, a bursai nyomozás keretében 42 embert, beleértve hat aktív szolgálatos katonát, valamint hét korábbi kadétot keresnek, míg a gaziantepi eljárás 33 embert érint, köztük 24 jelenlegi rendőrt.

Ankara az 1999 óta az Egyesült Államokban élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok mozgalmát vádolja a négy évvel ezelőtti elvetélt hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez. A hivatalos álláspont szerint a hálózat tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami szférába, így a biztonsági erők soraiba is.

A lassan négy éve tartó megtorlás nem közvetlenül csak a puccsistákat sújtotta és sújtja, hanem a gülenista mozgalom feltételezett tagjait és támogatóit is. A hatóságok az elmúlt években százezreket vettek őrizetbe, tízezreket zárattak börtönbe, ezreket ítéltek szabadságvesztésre, köztük katonákat, rendőröket, bírákat, ügyészeket, orvosokat,
velemenyezd, 2020. június 08. hétfő, 12:01
Török puccskísérlet - Több hónap elteltével ismét sok katona ellen adtak ki elfogatóparancsot gülenizmus gyanúj
Ankara az 1999 óta az Egyesült Államokban élő, török származású Fethullah Gülen muzulmán hitszónok mozgalmát vádolja az elvetélt hatalomátvételi kísérletért. A hitszónok tagadja, hogy bármi köze volt a történtekhez. A hivatalos álláspont szerint a hálózat tagjai céltudatosan, hosszú évek alatt szivárogtak be az állami szférába, így a haderőbe is.

A keddi razzia Törökország 81 tartományából 35-re terjed ki, 72 embert már őrizetbe is vettek a biztonsági erők. Az érintetteket telefonos kommunikáció elemzése alapján azonosították.

A tisztogatások lassan négy éve tartanak, de hasonló léptékűre február közepe óta nem volt példa a haderő berkein belül. A megtorlás nem közvetlenül csak a puccsistákat sújtotta és sújtja, hanem a gülenista mozgalom feltételezett tagjait és támogatóit is. A hatóságok az elmúlt években százezreket vettek őrizetbe, tízezreket zárattak börtönbe, ezreket ítéltek szabadságvesztésre, köztük katonákat, rendőröket, bírákat, ügyészeket, orvosokat, tanárokat, üzletembereket és
velemenyezd, 2020. június 02. kedd, 15:40
Elfogták a seregélyesi kastély megrongálóit
A közlemény szerint a székesfehérvári rendőrkapitányság nyomozói két férfit lopás bűntett, további egy férfit és négy nőt orgazdaság vétség gyanúja miatt hallgattak ki gyanúsítottként, valamint két férfi ellen elfogatóparancsot adtak ki.

Emlékeztettek arra, hogy az ügyben április 27-én, feljelentés alapján rendeltek el nyomozást jelentős értékre elkövetett lopás gyanúja miatt. A nyomozók a helyszíni szemle, a környék kamerafelvételei, tanúkihallgatások alapján kiderítették azt is, hogy a megszerzett vörösréz elemek értékesítésében kik és milyen módon működtek közre, és az üzletet hol bonyolították le.

Összehangolt akció keretében a székesfehérvári, a dunaújvárosi és a sárbogárdi rendőrkapitányság nyomozói a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozóival, valamint a Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Alegység munkatársaival együtt 16 helyszínen három férfit és négy nőt fogtak el. A gyanúsítottak otthonaiban mobiltelefonokat, informatikai eszközöket és a bűncselekmények elkövetéséhez
velemenyezd, 2020. május 20. szerda, 14:37
Elfogtak egy csaknem tizenöt éve bujkáló csalót a Heves megyei rendőrök
Soltész Bálint tájékoztatása szerint egy a kapitányságuk bűnügyi igazgatóságán felmerült információ alapján bukkantak az 50 éves férfi nyomára, akit a Tolna megyei városban egy benzinkúton vettek őrizetbe a Heves megyei rendőrök.

B. Sándor az igazoltatásakor más nevére kiállított személyi igazolványt használt, amelyről kiderült, hogy azt szintén körözik. A nyomozók megállapították, hogy a férfi ellen a debreceni és a szekszárdi törvényszék több csalás bűncselekmény miatt nemzetközi és európai elfogatóparancsot adott ki, mert nem kezdte meg a rá kiszabott büntetések letöltését.

A szóvivő kiemelte: a férfi csaknem tizenöt éve bujkált a hatóságok elől, az általa elkövetett bűncselekmények egy része 2021 januárjában elévült volna. Miután előállították a Heves Megyei Rendőr-főkapitányságra, a csalót börtönbe vitték, ahol megkezdte korábban kiszabott büntetéseinek letöltését.
velemenyezd, 2020. május 18. hétfő, 19:22
Fővárosi Törvényszék: meghosszabbították a szerbiai magyar bérgyilkos letartóztatását
A csantavéri születésű szerb-magyar kettős állampolgár D. Csabát az elmúlt év márciusában egy prágai szállodában fogták el a cseh hatóságok nemzetközi elfogatóparancs alapján, majd július 19-én átadták a magyar rendőröknek.

A Fővárosi Törvényszék azt közölte, hogy a Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal, vagyis 2020. július 20-ig meghosszabbította a gyanúsított letartóztatását.

A megalapozott gyanú szerint a férfi 2018 szeptemberében egy budapesti bevásárlóközpont mögötti területen fejbe lőtt egy magyar vállalkozót, akit kokainvásárlás ürügyén csalt a helyszínre. Az áldozat holttestét egy közeli patakba húzta, majd a sértett személyes irataival, mobiltelefonjával és táskájával távozott a helyszínről.

A férfi megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 2018. július végén Amszterdamban egy kávézóban előre kitervelten fejbe lőtt egy horvát állampolgárt, aki meghalt - ismertették.

Felidézték, hogy az ügyészség szökés, elrejtőzés, bűnismétlés és a bizonyítási eljárás
velemenyezd, 2020. április 16. csütörtök, 15:53
Egy török ügyész fellebbezett a Gezi parki tüntetések perében született felmentő ítéletek ellen
Sahiner a február 18-i bírósági határozat megsemmissítését kérte, valamint arra hivatkozva, hogy "fennáll a szökés lehetősége", Kavala újbóli letartóztatását, jogi eljárás megindítását és vétkességének kimondását indítványozta.

Mindazonáltal Kavala egy másik ügy miatt jelenleg is börtönben van. A február 18-i ítélet ellenére az isztambuli főügyészség még aznap este elfogatóparancsot adott ki ellene, akkor a 2016. július 15-i törökországi katonai puccskísérlettel kapcsolatban. Rendőrök vették őrizetbe, mihelyt kilépett a börtön kapuján, és az isztambuli kapitányságra szállították. Másnap késő este egy bíróság elrendelte újbóli letartóztatását, megint csak az Isztambul külterületén található Silivriben.

A törvényszék akkor "az alkotmányos rend megdöntésére tett kísérlet" gyanújával indokolta lépését.

Kavalát a Gezi parki tüntetések szervezésével összefüggésben 2017. november 1-jén tartóztatták le. Őt és nyolc társát egyebek mellett a török kormány hatalmának megdöntésére tett kísérlettel
velemenyezd, 2020. április 09. csütörtök, 14:02
Letöltötte börtönbüntetését Dragan Vasiljkovic, az egykori szerb félkatonai alakulatok egyik parancsnoka
A horvátországi háború idején elkövetett háborús bűncselekményekért jogerősen 13 és fél évre ítélt Vasiljkovicot szombaton reggel horvát rendőrök kísérték el a horvát-szerb határra. A volt parancsnok 20 évig nem léphet be az Európai Gazdasági Térségbe.

Dragan Vasiljkovic - aki Dragan kapitány néven vált hírhedtté a délszláv háborúk idején - a szerb félkatonai alakulatok parancsnokaként az 1991-95-ös horvátországi háború elején horvát katonák, rendőrök és polgári személyek, valamint külföldi újságírók kiűzésére, megkínzására és megölésére adott parancsokat a közép-horvátországi Glinában és Kninben.

A 65 éves, belgrádi születésű Vasiljkovic ausztrál állampolgársággal is rendelkezik, korábban Ausztráliában élt, és ott a Daniel Snedden nevet használta. Az ausztrál rendőrség Zágráb követelésére 2006-ban vette őrizetbe. 2009 és 2010 között egyszer szabadlábra helyezték, majd az ausztrál legfelsőbb bíróság újra elfogatóparancsot adott ki ellene. Az ausztrál kormány 2012-ben döntött arról, hogy
velemenyezd, 2020. március 28. szombat, 14:52
Képek, videók
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
mfb-8501990-erdogan-lu dwi
tinka1951
2008. február 13. szerda, 00:15
René és Erdogan
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:17
Erdogan és Christian akci
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:15
Erdogan
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:12
René Steinke és Erdogan A
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:10
Erdogan Atalay
alida_aka_azare
2006. június 16. péntek, 12:06
fegyveres szolgálat
agica2004
2011. április 14. csütörtök, 14:18
fegyveres szolgálat.jpg
agica2004
2011. április 14. csütörtök, 14:18
fegyveres tűzoltók
mecsery
2010. február 20. szombat, 15:43
igazi fegyveres.jpg
_marcsi_
2007. augusztus 20. hétfő, 04:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.