Belépés
2020. július 11. szombat | 28. hét | 193. nap | 06:11 | Nóra, Lili
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Gyilkosság
"A gyilkosságokban folyton valamiféle logikát keresünk, azt gondolván, így talán sarokba szoríthatjuk őket. Rám nem illik az áldozatok leírása, nem abban a városban élek, sosem járok arra, nem ismerem ezeket az embereket. De mi történik akkor, ha sem az áldozatot, sem a helyet, sem az embereket nem tudjuk körülírni? Ez esetben mivel nyugtatjuk meg magunkat?...
A helyzet az, hogy egyik kedvenc időtöltésünk, hogy minél messzebbre űzzük a halált. Legyen szó testmozgásról, a koleszterinszintünk ellenőrzéséről vagy mammográfiáról, igyekszünk körülbástyázni magunkat saját halandóságunkkal szemben. Tudnunk kell, milyen típusú emberek voltak az áldozatok, hogy megmagyarázhassuk magunknak, miért nem illik ránk a leírás. Ám ha egy orvlövész nem a tömegbe lő, hanem egyetlen kiszemelt célpontját teríti le egy pontosan célzott lövéssel, az rémületesen emlékeztet magára a halálra. A halálra, amely legjobb szándékunk ellenére is javarészt kiszámíthatatlan. És biztos, hogy egyszer bennünket is utolér."

- Ann Patchett
kalmanpiroska, 2017. július 07. péntek, 21:37
Címkék: gyilkosságokban folyton, áldozatok leírása, városban élek, pontosan célzott, rémületesen emlékeztet, kiszámíthatatlan,
Kommentek
Gyilkosságok megszervezésének gyanújával őrizetbe vették a habarovszki kormányzót
Furgalt reggel az otthonánál fogták el kommandósok, amikor a munkahelyére készült indulni. Az akcióról készült videofelvételeket bemutatták a televízióban.

Szvetlana Petrenko, a kiemelt bűnügyekben eljáró Nyomozó Bizottság (SZK) szóvivője közölte: a politikust azzal gyanúsították meg, hogy 2004-2005-ben több üzletember meggyilkolását szervezte meg. Az üggyel kapcsolatban korábban már négy embert letartóztattak. A szóvivő elmondta, hogy a Furgal elleni gyanú egyebek között bérgyilkosságra, banditizmusra zsarolásra és gyilkossági kísérletre is kiterjed.

A politikust kormányzónak a nacionalista-jobboldali Liberális Demokrata Párt színeiben, 2018-ban a szavazatok csaknem 70 százalékával választották meg, a kormánypárt, az Egységes Oroszország jelöltjével szemben.
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 07:31
Háborús bűnök gyanúja miatt hallgatják meg a koszovói elnököt
Hashim Thaci a Facebookon azt írta, ő és a szintén meghallgatásra hívott társai "méltósággal és becsületesen néznek szembe a nemzetközi joggal", és arra szólította fel a koszovóiakat, legyenek egységesek, hogy szembeszállhassanak a kihívásokkal, amelyek az országra várnak.

A hágai különleges ügyészség az 1998-1999-es szerb-koszovói konfliktus idején elkövetett háborús bűnök, továbbá emberiesség elleni bűncselekmények gyanújával június 24-én emelt vádat Hashim Thaci koszovói elnök és a Koszovói Felszabadítási Hadsereg (UCK) több egykori másik tagja, köztük Kadri Veseli, a koszovói parlament korábbi elnöke ellen.

Az ügyészség az Európa Tanács 2011-es jelentése alapján a konfliktus idején elkövetett háborús és az emberiesség elleni bűncselekmények, illetve szervkereskedelem miatt indított vizsgálatot az UCK tagjai ellen.

Hashim Thaci és Kadri Veseli is tagadta bűnösségét, a koszovói elnök azt is bejelentette, ha a hágai különleges ügyészség megerősíti az ellen felhozott vádakat, azonnal
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 21:43
Elítélték Richard von Weizsäcker néhai német államfő fiának gyilkosát
vette, hogy rögeszmés személyiségzavarban szenved.

Fritz von Weizsäcker a berlini Schlosspark Klinik kórház belgyógyász-gasztroenterológus főorvosa volt. Az 59 éves orvost tavaly novemberben érte a halál egy nyilvános ismeretterjesztő előadása közben, kórházának egyik rendezvénytermében. Támadója a pulpitushoz lépett, és több késszúrással megölte. Az 57 éves férfi a bíróságon kijelentette, hogy nem bánta meg tettét, amelyet nem valamilyen betegség, hanem politikai meggyőződés indíttatott.

A gyilkosságot azzal indokolta, hogy az áldozat elhunyt apját, Richard von Weizsäckert a Boehringer nevű vegyipari társaságnál a hatvanas években betöltött vezető tisztsége révén felelősség terheli azért, hogy a cég alapanyagot szállított az Agent Orange elnevezésű gyomirtó szerhez, amelyet az amerikai hadsereg több millió ember halálát okozó fegyverként használt a vietnami háborúban.

Richard von Weizsäcker 2015-ben, 94 éves korában hunyt el. A Kereszténydemokrata Unió (CDU) politikusa a Német Szövetségi
velemenyezd, 2020. július 08. szerda, 17:33
Konténerekbe rejtett kínzókamrákra és börtöncellákra bukkant a holland rendőrség
A sajtó beszámolói szerint a nyomozók azt követően bukkantak a konténerbörtönre, hogy mintegy két héttel ezelőtt a holland és a francia szolgálatoknak sikerült feltörniük az egyebek mellett merényletek megtervezésére, pénzmosásra és kábítószer értékesítésére használt, EncroChat nevű, titkosított telefonhálózatot.

A feltárt üzenetek alapján több mint száz embert állítottak elő Hollandiában, köztük hatot túszejtés és emberrablás gyanújával tartóztattak le. A gyanúsítottak emberek elrablásáról és foglyok kínzásáról beszélgettek. Az ő vallomásuk alapján találták meg a konténereket.

Andy Kraag, a holland rendőrség illetékes osztályvezetője arról tájékoztatott, hogy a raktárban elhelyezett konténereket még nem használták. A konténerek közül hatot börtöncellának alakítottak ki: hangszigetelték őket, a plafonhoz és a padlóhoz bilincseket erősítettek. Oldalukat olyan anyaggal vonták be, amely láthatatlanná tette volna a bent tartózkodókat a hőkamerák számára. A hetedik konténert a gyanúsítottak
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 18:52
Az egyesült államokbeli Georgia kormányzója rendkívüli állapotot hirdetett az elharapódzott erőszak miatt
A republikánus Brian Kemp azután hirdetett rendkívüli állapotot, hogy az ünnepi hétvégén - amikor az amerikaiak a függetlenség napját ünnepelték - elharapódzott az erőszak Atlanta városában. A lövöldözéseknek 31 sebesült és öt halálos áldozatuk volt, közöttük egy 8 éves kislány is.

Kemp elrendelte a Nemzeti Gárda mozgósítását. Mintegy ezer gárdistát hívtak be, feladatuk elsősorban a szövetségi és a helyi kormányzati épületek védelme. Kedd reggeltől a Nemzeti Gárda védi a helyi törvényhozás épületét, a kormányzói palotát és a rendőrség központját. Ezen kívül a kormányzó utasítást adott a szabadságon lévő rendőrök mozgósítására is, és így megnövelték a járőrök létszámát. Az országutakat, utcákat, lakóközösségeket fokozatosan ellenőrzik, minden nagyvárosban, de elsősorban Atlantában.

"A békés tüntetéseket veszélyes, kártékony bűnözők kerítették hatalmukba. Ártatlan georgiaiakat vesznek célba, lőnek agyon, hagynak meghalni az utcán" - szögezte le közleményében a kormányzó. Majd hangsúlyozta, hogy
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 18:42
A tisztességes emberek
bűnösök vagyunk. Minden bujálkodás, tolvajlás és hazudozás egy mindnyájunkban benne lévő gonosz kór tünete. És amíg a Biblia meg nem mutatja, még csak fel sem ismerjük ezt a bennünk rejlő gonoszt. Az a mi bűnünk, hogy nem szeretjük Istent mindenek felett, és nem szeretjük felebarátunkat, mint magunkat. A bűn a cél eltévesztése. Hogy nem vagyunk azok, akiknek lennünk kellene, Isten terve és elhívása szerint.
Minden ember (nos, majdnem mindegyik) bűnként ismer el bizonyos tetteket, mint például a gyilkosság, a részegeskedés és bármi más erkölcstelennek ítélt magatartás. A keresztyénség azt magyarázza, hogy nem az ilyen bűnös tettek elkövetése tesz minket bűnössé, hanem mivel bűnösök vagyunk, ezért cselekszünk ilyen dolgokat.
Az evangélium fényében minden hagyományos különbségtétel, amellyel különbséget teszünk a jó és a rossz emberek között, eltűnik. ,,Nincs mentséged, te ítélkező ember... amikor más felett ítélkezel..."
Isten mindannyiunkról kimondja, hogy bűnösök vagyunk, hogy
kalmanpiroska, 2020. július 06. hétfő, 21:30
Önálló szankciókat vezetett be a brit kormány orosz, szaúdi és mianmari állampolgárokkal szemben emberi jogi vi
embert fogtak perbe: magát Magnyitszkijt, őt is halála után - fogalmazott a brit külügyminiszter.

A szaúdi kormányilletékeseket Dzsamal Hasogdzsi szaúd-arábiai ellenzéki újságíró meggyilkolása miatt sújtotta szankciókkal a brit kormány.

Hasogdzsival, aki 2017 óta az Egyesült Államokban élt és a The Washington Post című amerikai újság munkatársa volt, 2018 októberében, Szaúd-Arábia isztambuli konzulátusán végeztek Mohamed bin Szalmán szaúdi trónörököshöz közel álló emberek.

A Hasogdzsi-gyilkosság után Mohamed bin Szalmán is deklarálta, hogy övé a végső felelősség, azt azonban tagadta, hogy ő rendelte volna el az újságíró brutális meggyilkolását.

Az üggyel összefüggésben London a szaúdi fegyveres erők számos magas rangú tisztje ellen rendelt el vagyonzárolást és beutazási tilalmat, de a szankciós listán szerepel Mohamed el-Otaibi is, aki a Hasogdzsi-gyilkosság idején Szaúd-Arábia isztambuli főkonzulja volt.

A brit kormány szankciókkal sújtotta a mianmari hadsereg vezérkari főnökét és
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 21:02
Nem tett vallomást a csecsen férfi meggyilkolása után őrizetbe vett két férfi Ausztriában
Egy orosz állampolgárságú férfi szombat este a nyílt utcán agyonlőtt egy másik, szintén Oroszországból származó, csecsen nemzetiségű férfit a Bécshez közeli Gerasdorfban. Az áldozatot több golyótalálat is érte. A gyilkosság után két férfit vettek őrizetbe, a feltételezett elkövetőt autós üldözés után Linzben fogták el. A másik, szintén csecsen férfi az áldozattal együtt érkezett a helyszínre, és a gyanú szerint nem zárható ki, hogy szerepe van a gyilkosságban. A két férfi a kihallgatások során "csöndes" volt, így az indíték egyelőre nem ismert. Az osztrák hatóságok nem zárják ki, hogy politikai gyilkosság történt.

Az áldozat, a 43 éves Mamichan U., alias Martin B. a hazájában rendőr volt, 2005-ben érkezett Ausztriába, és 2007-ben kapott menedékjogot. Büntetett előéletű volt: embercsempészetért és hamis tanúzásért is elítélték már; legutóbb 2019 szeptemberében szabadult, akkor feltételesen helyezték szabadlábra.

A férfi áprilistól az interneten 29 videót tett közzé, ezekben élesen bírálta az
velemenyezd, 2020. július 06. hétfő, 19:01
Képek, videók
a tökéletes gyilkosság
elisha24
2014. január 11. szombat, 14:12
gyilkosság a fehérházban
elisha24
2014. január 11. szombat, 14:09
VÖRÖS CSEPEL-i gyilkosság
furaila
2012. január 30. hétfő, 10:48
első gyilkosság.jpg
cziporra2
2011. december 21. szerda, 15:09
Gyilkosság tálalva800.jpg
hollygergo
2009. február 05. csütörtök, 11:16
Zárt körű gyilkosságok600
hollygergo
2009. január 31. szombat, 15:15
Gyilkosság a Metropolitan
hollygergo
2009. január 31. szombat, 15:14
Előjáték egy gyilkosságho
hollygergo
2009. január 31. szombat, 15:14
Gyilkosság pár pennyért60
hollygergo
2009. január 29. csütörtök, 20:46
Gyilkosság nyílt színen60
hollygergo
2009. január 29. csütörtök, 20:45
Sortűz áldozatok 1.
azenujsagom
2019. július 14. vasárnap, 07:40
véres csütörtök áldozatok
menusgabor
2018. október 27. szombat, 20:31
Líbia -áldozatok.jpg
agica2004
2011. február 23. szerda, 11:12
1956-os áldozatok és hősö
sugar09
2010. november 10. szerda, 00:56
az áldozatok száma
mecsery
2010. február 09. kedd, 22:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.