Belépés
2018. november 20. kedd | 47. hét | 324. nap | 18:48 | Jolán
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
1. rész: Provokáció és ürügy
AMIKOR FONTOSSÁ VÁL, hogy az AUSZTRIÁVAL HATÁROS MAGYARORSZÁGON ÁLLOMÁSOZÓ SZOVJET HADERŐT MEG KELL SOKSZOROZNI. Ehhez szükség volt egy komoly PROVOKÁCIÓRA, amely ÜRÜGYÜL szolgálhatott a fenti terv végrehajtására. Ugyanis, a történelemben legtöbb forradalom és háború kirobbantásához - a mindenkori (háttér) hatalom megteremtette az ÜRÜGYET, amit PROVOKÁCIÓVAL, a népharag provokálásával lehet kikényszeríteni. (Lásd Gyurcsánynak a 2006-os őszödi beszédét!)
*
Bizonyságul szolgáljon itt egy 1955-ös történet, amikor is az akkor még egymással szövetséges Vörös Hadsereg és a NATO csapatai 1955. október 25-én megkezdték a kivonulást Ausztriából. Cserébe, Ausztriának teljesítenie kellett a szovjet ,,molotovi alku" rá eső részét. Ezért másnap, 26-án a bécsi parlament kihirdette, majd alkotmányba iktatta a semlegességről szóló nyilatkozatot.
A szovjet- ,,molotovi alku" lényege:
- A szövetséges erők (Vörös Hadsereg és a NATO) kivonása után az Osztrák Köztársaság - Svájc mintájára - semleges államként folytassa életét. Szemben, az 1955 májusában a NATO-hoz csatlakozó NSZK-val. Az Osztrák Köztársaság ezzel együtt fogadalmat tett a jövőbeli náci vagy fasiszta mozgalmak elfojtására és ezen ideológiák betiltására is.
http://www.rubicon.hu/magyar/oldalak/1955_oktober_26_
ausztria_belep_a_semleges_allamok_soraba/
*
Ekkor vált fontossá a Szovjetunió számára, hogy az Ausztriával határos Magyarországon állomásozó szovjet haderőt meg kell sokszorozni. Ezért, kidolgoztak egy olyan stratégiát, amelynek lényege a PROVOKÁCIÓ-val teremtett ÜRÜGY volt.
*
Figyelmébe ajánlom minden olvasónak - elgondolkodtatásul - az alábbi linken látható hallható, 1956 KATONAI TÖRTÉNETE c. videót.
https://www.youtube.com/watch?v=aVfUixwHYtM
*
Az akkori miniszterelnök, HEGEDÜS ANDRÁS ""A forradalom kirobbanásakor átadta a kormányfői posztot Nagy Imrének, utólag antedatálva aláírta a szovjet csapatok beavatkozását kérő dokumentumot, átvállalva ezzel Gerőtől az emiatti felelősséget. Néhány napig összekötő a PB és a katonai bizottság között, majd a Szovjetunióba távozhatott (1956. okt. 28.).""
http://nevpont.hu/view/9854
*
HEGEDÜS ANDRÁS " 1956. október 24-én, a nép és kormányának követelésére kénytelen volt átadni a hatalmat Nagy Imrének. "Október 28-án ő írta alá antedatálva a szovjet hadsereg segítségül hívásáról szóló kérelmet. Október 28-án elvesztette KV és PB tagságát, majd október 29-én a Szovjetunióba menekítették"
https://hu.wikipedia.org/wiki/Heged%C3%BCs_Andr%C3%A1s_(politikus)
*
BIZONY ÁM! NEM KÁDÁR HÍVTA BE A SZOVJETEK újabb csapatait 1956-ban, hanem HEGEDÜS ANDRÁS, az AKKORI MINISZTERELNÖK!
A folytatásban arról lesz szó, hogy miért is nem tudhattunk és nem tudhatunk erről még 62 elteltével sem semmit.
*
(Folyt. köv.)
*
Bóna Mária Ilona
furaila, 2018. március 25. vasárnap, 23:36
Címkék: Lásd Gyurcsánynak, Vörös Hadsereg, Osztrák Köztársaság, Nagy Imrének, Bóna Mária Ilona, komoly PROVOKÁCIÓRA,
Kommentek
Az idén lesz az '56-os forradalom 60. évfordulója
Kossuth téri tüntetésekre...

https://www.youtube.com/watch?v=DqaaLNw2e2Q

Részlet a beszédből, amit nem véletlenül szivárogtattak ki.:
Gyurcsány Ferenc:
""Végighazudtuk az utolsó másfél-két évet." "Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük."""
(részletek az eredeti szövegből )
*
Egy-emberként esett neki az ország Gyurcsánynak. pedig nem volt igazmondóbb akkor nála! Pont ez volt a cél! Az őszödi beszéd is PROVOKÁCIÓ volt, amely ÜRÜGYÜL szolgált volna egy olyan polgárháborús helyzet kirobbantásáa, mint amilyent Ukrajnában sikerült kirobbantani. Mert azt, ami most Ukrajnában zajlik, valójában ide szánták Magyarországra!
*
Erre én is csak 2008-ban jöttem rá...
*
Visszagondolva a történelmi TÉNYEK-re, melyek között így utólag meglátván az összefüggéseket - azt kell mondanom, hogy már akkor,
furaila, 2016. január 08. péntek, 13:08
Gondolatok egy újévre szánt fohászhoz...
Kossuth téri tüntetésekre...

https://www.youtube.com/watch?v=DqaaLNw2e2Q

Részlet a beszédből, amit nem véletlenül szivárogtattak ki.:
Gyurcsány Ferenc:
""Végighazudtuk az utolsó másfél-két évet." "Amit az azt megelőző hónapokban titokban meg lehetett csinálni úgy, hogy nehogy a választási kampány utolsó heteiben előkerüljenek olyan papírok, hogy mire készülünk, azt megtettük."""
(részletek az eredeti szövegből )
*
Egy-emberként esett neki az ország Gyurcsánynak. pedig nem volt igazmondóbb akkor nála! Pont ez volt a cél! Az őszödi beszéd is PROVOKÁCIÓ volt, amely ÜRÜGYÜL szolgált volna egy olyan polgárháborús helyzet kirobbantásáa, mint amilyent Ukrajnában sikerült kirobbantani. Mert azt, ami most Ukrajnában zajlik, valójában ide szánták Magyarországra! Erre én is csak 2008-ban jöttem rá.
*
Az a Haza és Haladás Alapítvánnyal közös Magyar Nők Világfórumának meghívójára gondolok, amelyiken Gergényi Péter is szerepelt az előadók között.
furaila, 2016. január 02. szombat, 13:04
Miért is esélytelen a baloldal a jobboldalal szembe?
Miért is esélytelen a baloldal a jobboldallal szembe?

Nem ismerik fel a baloldalon amit a FIDESZ már régen felismert és ügyesen alkalmaz.

A honi lakosság nagymértékben csalódott az EU - ban, és a demokráciában, ami elsősorban a baloldali politikusoknak azon belül, főleg Gyurcsánynak köszönhető.

A honi lakosság 1989 - ben nagy várakozással, reménnyel választotta az EU -t, a demokráciát.

25 év elteltével a várakozás, nem hozta azt az eredményt amire a lakosság számított, ebből kifolyólag ellenszenv lépet fel az EU tagságunkkal.

Ma illetve 25 éve a baloldal nem mer, mert nemet mondani semmiben az EU elvárásoknak, ebből kifolyólag a választók többsége úgy értelmezi a baloldal viselkedését, ha ismét hatalomra kerülnének elvesztené hazánk a függetlenségét, és az EU kiszolgálóivá, rabszolgáivá válnánk.

A lakosság, azt mondja a FIDESZ lehet, hogy rossz, de azért szembe száll azzal az EU - val amiben mélységesen csalódott.

Amennyiben a
ezerjo, 2015. július 26. vasárnap, 18:29
Gyurcsány Orbánnal ellentétben nem kormányon lett vagyonos ember?
szinten az országgyűlési képviselők klubjának otthont adó helyiséget is megszerezte az Altus 11 millió forintért. Az ügylet sokat támadott mozzanata, hogy az adásvétel után egy évvel, 1995-től a MEH tulajdonában lévő Hivatalos Közlönykiadó Kft., majd 2000-től a belőle kivált - de szintén MEH-tulajdonú - Human Jövő 2000 Kht. bérelte a helyiséget az Altustól, évi 1,1 millió forintért. A szerződés az idén áprilisban lejárt, és a két fél nem hosszabbította meg.

A sportminiszterré avanzsált Gyurcsánynak a balatonöszödi üdülőben szerzett ingatlan miatt is magyarázkodnia kellett. Az üdülőről leválasztott telket és az azon elhelyezkedő, négy lakosztályt tartalmazó villaépületet a Központi Állami Üdülő és Oktatási Központ adta lízingbe az Aldo Ingatlanfejlesztő és Hasznosító Tanácsadó Kft.-nek. (Az Aldo a Szenzor egyik cégéből jött létre, majd megvette a Gyurcsány-tulajdonú Nomentana Kft., mely utóbb beolvadt az Altusba.) A tíz évre szóló szerződés évi 2,5 millió forint lízingdíjat határozott meg azzal,
csitti01, 2014. január 18. szombat, 13:58
Itt egy szalvéta,írjon hozzá még két nullát,polgármester ...
azokkal szemben kellene végigvinni, akiktől a megbízott vezetők hatalma származik - osztotta meg lapunkkal tapasztalatait. Ez az elgondolás érthetővé teszi, hogy a kormányzati tisztségéből fakadó protokolláris feladatok és hivatali kötelességek mellett Gyurcsány miért fordít akkora figyelmet a helyi pártszervezetekkel való kapcsolattartásra.

"Itt egy szalvéta, írjon hozzá még két nullát, polgármester asszony! Így már tetszik az összeg? Ugye tegeződhetek mindenkivel!?"

Gyurcsánynak érezhetően fontos, hogy minél közvetlenebb hangot találjon hallgatóságával. Nagykáta vezetői sem számítottak arra a szelíd verbális offenzívára, amivel a városukba látogató sportminiszter nyitott a városházán. Gyurcsánynak kialakult módszere van a helyi közösségek megszólítására, legyen szó egy település vezetéséről, lakossági fórumról, pártgyűlésről vagy helyi újságírók egy csoportjáról. Igyekszik a szerepéből és pozíciójából fakadó formális kötöttségektől a lehető leginkább megszabadulni. Zakó le,
venci76, 2013. február 11. hétfő, 19:26
Kém Kovácsok
országban az sem fordulhatna elő, hogy kémkedéssel meggyanúsított (és az indokoltnál sokkal nagyobb felhajtással őrizetbe vett) egykori titkosszolgálati főnökök úgy sétálnak ki a bíróságról, mintha mondjuk tettleges becsületsértés okán kerültek volna oda. Ismétlem: ilyen nem fordulhatna elő. Vagy ha mégis, csak akkor, ha valakik felületesen, trehányul, ne adj' isten valamiféle koncepció mentén (hadd ne mondjam: elfogultan) teszik a dolgukat. Hogy aztán e botrányos történet valóban egyfajta ,,Gyurcsánynak címzett megfélemlítési akció"-e, ahogy azt az egész sztorit ,,kétesnek", ,,átlátszatlannak", illetve az európai uniós elnökség lezárulta utánra időzítettnek minősítő Der Standard osztrák liberális napilap feltételezi, nem nagyon tudom, ám hogy ebből a dologból presztízsveszteség nélkül semmiképpen sem lehet kijönni, abban abszolút biztos vagyok. Mindez persze, önmagában még nem lenne nagy tragédia, ha itt kizárólag a Fideszről, az MSZP-ről és/vagy az igazságszolgáltatásról
horvathnemagdi, 2011. július 18. hétfő, 06:46
Buták. Politikai elemzés-ma.
egzisztenciális para kényszerítette tétovaságra Gyurcsányt, oka részben a belső megosztottság, részben a nagyon erős külső nyomás volt.
politikai programnak nemcsak kevés, de kifejezetten káros is

Gyurcsány az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésével súlyos egzisztenciális válságba került. (Itt ne taglaljuk, hogy joggal vagy igazságtalanul, mindkettő mellett erős érvek vannak, szerintem egyébként joggal.) A mellette kiálló MSZP és SZDSZ úgyszintén. Innentől kezdve a két párt elitjének és Gyurcsánynak egyetlen feladatra maradhatott energiája: harcolni a túlélésért. Ez pedig politikai programnak nemcsak kevés, de kifejezetten káros is.
A rossz kormányzás fokmérője: Magyarország ciki lett

Nyilván lehet vitatkozgatni, hogy ez vagy az a kormányzati intézkedés milyen hatással volt Magyarországra. Ha egyszerűen akarunk a végére járni, hogy mi lett a Gyurcsány-kormányok országlásának eredménye, akkor külföldi véleményeket kell meghallgatnunk. Sajnos, ez rendkívül kínos tapasztalat. Ha
kdrstvn, 2009. március 30. hétfő, 15:42
Képek, videók
Gyurcsánynak nincs tükör.
agica2004
2014. január 09. csütörtök, 16:33
barbarossa-vörös hadsereg
agica2004
2017. július 24. hétfő, 20:26
vörös hadsereg katonái 19
agica2004
2015. június 22. hétfő, 16:37
vörös hadsereg ünnepe
lacipecsenye
2013. január 08. kedd, 13:07
A köztársasághoz 01.jpg
chillik
2018. április 20. péntek, 10:04
A köztársasághoz 02.jpg
chillik
2018. április 20. péntek, 10:03
M.Köztársaság.jpg
liza1
2016. augusztus 15. hétfő, 18:43
Magyar köztársaság.jpg
kicsoda57
2016. március 15. kedd, 15:29
M.O.Köztársasága.jpg
agica2004
2015. október 03. szombat, 20:27
uj-magyar-koztarsasago t.j
agica2004
2015. március 16. hétfő, 14:51
A Köztársasági elnöknél
oinomaosz
2014. szeptember 25. csütörtök, 12:51
Dominikai Köztársaság ;a
farkas1945
2013. november 28. csütörtök, 12:05
köztársasági elnökök.png
agica2004
2013. május 01. szerda, 19:34
magyarország köztársaság
lacipecsenye
2013. február 18. hétfő, 18:49
trieszt köztársaság tér
lacipecsenye
2012. december 31. hétfő, 13:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.