Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 05:46 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Tovább forog a Hosszú Katinkáról szóló dokumentumfilm
"A Katinka címmel készülő portréfilm alkotóinak döntése szinkronban áll az eredeti szándékukkal, miszerint a stáb szárazon és vízen, a felkészülés hullámhegyein és hullámvölgyein át követi a magyar úszófenomén felkészülését a tokiói olimpiai játékokra" - olvasható a közleményben.

A készülő dokumentumfilm megörökíti a jelenlegi veszélyhelyzetet is, amikor a háromszoros olimpiai, huszonhatszoros világ- és harmincnégyszeres Európa-bajnok magyar úszó folytatja az edzéseket, és a három aranyat hozó riói olimpia után Tokióban újra versenybe száll a győzelemért.

Az összegzés felidézi, hogy a februárban elkezdődött forgatás eddig is extra körülmények között zajlott: a versenyekre való utazások, a víz alatti felvételek különleges eszközök, technikák alkalmazását kívánták meg. "A járvány okozta veszélyhelyzetben a film alkotóinak is fokozottan be kell tartaniuk az egészségügyi óvintézkedéseket. A stábtagok nem mehetnek két méternél közelebb Katinkához, rengeteg időt és energiát vesz igénybe az emberek és a forgatási eszközök fertőtlenítése, a maszkok, kesztyűk és védőruhák alkalmazása" - közölték.

A közlemény idézi Lajos Tamás producert, aki elmondta: "eddig is az volt az a zászlónkra írva, hogy az olimpia mindenekelőtt, tehát a filmkészítés semmilyen körülmények között nem zavarhatja Katinkát a versenyekre való felkészülésben, ez a jelenlegi veszélyhelyzetben még fokozottabban érvényesül. A forgatások jó hangulatban zajlanak, a stáb és Katinka kapcsolata bizalommal teli". Mint mondta, a sportoló személyisége megkönnyíti a munkát. A film műfaja hivatalos életrajzi dokumentumfilm, az alkotók minden tartalmi kérdésben együtt döntenek Katinkával.

A járvány okozta vészhelyzetben a film eredeti forgatási terve megváltozott: most valóban az élet írja a forgatókönyvet percről percre, amelyet csak minimális mértékben lehet előre tervezni. Ez az alkotói szempontból is különleges időszak a stábtól is folyamatos alkalmazkodást, rugalmasságot kíván - olvasható a közleményben.

Pálinkás Norbert rendező kiemelte: "minden dokumentumfilm rendező vágya, hogy valami olyan extrém esemény történjen a forgatás alatt, amit a kamera megörökít az utókor számára, amire még álmában sem gondol senki - ez most nekünk sajnos maximálisan összejött. Lelkileg, fizikailag és szellemileg is óriási kihívás ebben a vészterhes időben leforgatni ezt a filmet, de állunk elébe". Hozzátette: Katinka példája napról napra előttük van: mindent belead, semmi és senki nem tántoríthatja el a céljától, alázatos, szorgalmas, kitartó és soha nem adja fel. "Őt kell követnünk - minden értelemben" - idézi a közlemény a rendezőt.

A portréfilm az olimpiára való felkészülés és a tokiói verseny dokumentálása mellett a harminc éves Hosszú Katinka életútját is bemutatja. A film megpróbál választ adni arra a mindenkit foglalkoztató kérdésre: vajon hogyan jutott fel ez a bajai lány a sportvilág legmagasabb csúcsára? Köbli Norbert forgatókönyvíró, kreatív producer úgy fogalmazott, hogy "Hosszú Katinka egy magyar szuperhős, mi pedig az első magyar szuperhősfilmet készítjük egy lányról, aki köztünk él, olyan, mint mi, de a benne lakó erő emberfeletti. Filmesként erre keressük a választ: mi Katinka szuperereje? Mi az a tehetség, mi az a tulajdonság, amitől szárazon és vízen fejhosszal kitűnik a mezőnyből?"

Hosszú Katinka elmondta: örül neki, hogy folytatják a forgatást és ezt a kritikus helyzetet is megörökítik. "Igazából engem legerősebben soha nem az érmek motiváltak, sokkal inkább az ösztönöz, hogy másoknak segítsek azzal, hogy a saját példámon keresztül megmutatom, hogy kemény munkával igenis el lehet jutni a csúcsra. Ez a dokumentumfilm erre szuper eszköz és nagy megtiszteltetés számomra".

Mint mondta, megrendítette az olimpia elhalasztásának híre, de pár nap alatt alkalmazkodott az új helyzethez, már az új edzésterve is összeállt. "A járvány miatt most különösen vigyázok másokra és persze magamra, kizárólag edzeni járok el otthonról, de a versenyek nagyon hiányoznak. Humorral és kreativitással próbálom pótolni, új kihívásokon töröm a fejem, most például bokszolni szeretnék. Bízom benne, hogy a filmen visszanézve ez a veszélyhelyzet, minden fájdalmával és megpróbáltatásával együtt egy furcsa útelágazásnak tűnik majd, amiből mindannyian sokat tanulunk" - fogalmazott Hosszú Katinka.

A portréfilm elkészítését a Nemzeti Filmintézet támogatja. A Katinka című hivatalos életrajzi dokumentumfilm producere Lajos Tamás, forgatókönyvírója és kreatív producere Köbli Norbert, rendezője Pálinkás Norbert, vezető operatőre Nagy András. A Szupermodern Stúdió gyártásában készülő portréfilm a tervek szerint, a tokiói olimpia után kerül majd a magyar mozikba.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2020. április 01. szerda, 09:31
Címkék: Hosszú Katinkáról, Lajos Tamás, Pálinkás Norbert, Hosszú Katinka, Köbli Norbert, Nemzeti Filmintézet,
Kommentek
Úszó Eb - Sós Csaba szerint mindenki kihozta magából a maximumot
engedte úszni a 32 éves klasszist a csütörtöki zárónap délelőttjén a 4x100 méteres vegyesváltóban.

"Maga kérte, hogy úszhasson, a világ egyik legtapasztaltabb versenyzőjéről beszélünk, nem akartam vele vitatkozni, de ha reggel pihent volna, akkor a döntőben meglett volna az a frissesség, ami talán hiányzott" - mondta a 14-szeres Európa-bajnokról, aki a legjobb idővel várta a 100 méter pillangó döntőjét, de végül nyolcadik lett.

A 200 méter vegyesen sorozatban ötödik aranyát begyűjtő Hosszú Katinkáról elmondta, nagyon örül annak, hogy a háromszoros olimpiai bajnok túl van az elmúlt félévben történteken, hiszen magánéleti és szakmai válságot is meg kellett élnie.

"Remélem, ez a győzelem megadja neki azt a lökést, ami elviszi Tokióig" - mondta Sós Csaba.

A 200 méter pillangón győztes Kapás Boglárka sikeréről azt mondta, egyedülálló alkalom volt, hiszen 16 évvel ezelőtt már ennél jobb idővel is nyertek. Ugyanakkor nem akarja kisebbíteni Kapás érdemeit, viszont ha világbajnokságon és olimpián
velemenyezd, 2018. augusztus 10. péntek, 10:24
Hargitay András könyvet írt viharos szövetségi kapitányi időszakáról
hogy leírja, valójában mi állt, mi állhatott az események hátterében.

Az olimpiai bronzérmes, világ- és Európa-bajnok sportember elmondta, a kötet "családi vállalkozásban készült", megírásához nem kért újságírói segítséget. Cenzora és legfőbb kritikusa a felesége volt, s azért esett a választásuk a Feszített - Víz - Tükör címre, mert, ahogy fogalmazott: "a könyv tükröt mutat mindannyiunknak, nekem, s az egész magyar társadalomnak és az úszósportnak is".

Hargitay természetesen ír Hosszú Katinkáról és edző-férjéhez, Shane Tusuphoz fűződő, feszültségekkel teli viszonyáról is. A könyvbemutatón kifejtette: sajnálja, hogy kérése ellenére a riói versenyek befejezése után nem tudtak leülni egymással egy tisztázó beszélgetésre, de hangsúlyozta, sportvezetőként sosem egyéni sérelmeit, hanem azt tartotta az elsődlegesnek, hogy Magyarországnak minél több Európa- és olimpiai bajnoki címe legyen.

A volt úszókapitány örül annak, ha a versenyző és edző-férje közti kapcsolat rendeződni fog, mert véleménye
velemenyezd, 2018. március 23. péntek, 13:43
Sós Csaba: Milák Kristóf idén akár világcsúcsot is úszhat
karriermeghatározó tétje van, hogy ki lesz az ötödik 100 méter férfi gyorson, hiszen akinek az sikerül, tartalék lehet a budapesti vb-n bronzérmes férfi 4x100-as gyorsváltóban.

"Márpedig ha valamelyik nagyágyút pihentetni fogom a délelőtti előfutam során, és őt állítom be, majd a váltó később esetleg aranyérmet nyer, akkor az ötödik helyezett is ugyanúgy Európa-bajnoknak mondhatja magát, mint a többiek" - magyarázta Sós Csaba.

A szövetségi kapitány beszélt a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinkáról is - akinek szerinte akár kifejezetten jót is tehet a kihagyás, hiszen hat év óta gyakorlatilag egy napot sem pihent -, illetve a versenyző és férje, Shane Tusup közötti kapcsolatról.

"Nincs végleges döntés arról, hogy a kettejük közti edző-versenyzői kapcsolat véglegesen megszakadt volna, szakemberként pedig óhajtom is, hogy ez rendeződjön" - fogalmazott Sós Csaba, aki úgy érzi, a korábbi eredmények bizonyították, hogy Hosszú és Tusup szakmailag jól együtt tudnak működni - függetlenül a
velemenyezd, 2018. március 22. csütörtök, 10:11
Szuper jó kép Katinkáról és Shaneről
.........
Katinka edző férje elérkezettnek látta az időt!. Hosszú Katinka edzője beszélt a dologról. Kiderült a hétvégén Hódmezővásárhelyen Katinka is részt vett egy nemzetközi versenyen. Ez egy gyermek és ifjúsági megmérettetés is volt, de Katinka is vízbe szállt. Olimpiai bajnoknőnk jókedvvel és fáradhatatlanul fotózkodott, beszélgetett a kicsikkel. Katinka és férje nagyon jól tudja ezzel mennyi erőt adnak a fiatal úszóknak a napi edzésekhez, ahhoz, hogy egyszer belőlük is akár olimpiai bajnok úszó váljon. Shane jelentkezik, hogy beszámoljon egy kisebb csodáról, amely Magyarországon történt az elmúlt hétvégén - sajnos szinte teljes titokban.
Félezer sportoló gyűlt össze Hódmezővásárhelyen, hogy részt vegyen egy nemzetközi úszóversenyen. Legnagyobb részük fiatal volt, akik alig hittek a szemüknek, mikor látták, hogy nem csupán
maroka, 2018. január 29. hétfő, 19:54
Hosszú Katinka a MOL Csapat tagja lett
az olyan közös értékek adják, mint a professzionalizmus és a kemény munkába vetett hit.Hernádi Zsolt, a MOL elnök-vezérigazgatója azt emelte ki, hogy a cég minden országban, ahol jelen van, kiemelt figyelmet fordít a helyi közösségek támogatására, sportszponzorációs programjainak középpontjában pedig az olyan kiemelkedő versenyzők állnak, akik példaképül szolgálhatnak. Az együttműködések minden esetben a közös értékeken és a hasonló világszemléleten alapulnak - tette hozzá.

Hosszú Katinkáról azt mondta, minden nap bizonyítja, hogy kitartással és kemény munkával a világ legjobbjává lehet válni. Megszemélyesít minden olyan értéket, amelyet a MOL is magáénak vall - jelentette ki.

"Örülök, hogy végre ennek a csapatnak a tagja vagyok" - mondta az ötszörös nagymedencés világbajnok. Hozzátette, hogy csapatával mindig alaposan megfontolják, mihez adják a nevüket, de a MOL esetében ez nem volt kérdés, mivel ideológiájuk hasonló: "a kemény munka mindig kifizetődik".

Hernádi Zsolt azt is
velemenyezd, 2017. július 03. hétfő, 16:02
Bienerth Gusztáv: új időszámítás kezdődik
Az új elnök, aki elmondása szerint hatalmas lendülettel vetette magát a munkába, csütörtökön tartott sajtótájékoztatóján osztotta meg tapasztalatait első munkanapjairól. Elsőként - mint közölte - elődjével, a 24 év után távozott Gyárfás Tamással találkozott, akivel az átadás-átvétel folyamatáról egyeztettek, továbbá arról tárgyaltak, milyen együttműködés szükséges köztük a jövőben, tekintettel arra, hogy Gyárfás a nemzetközi szövetség (FINA) alelnöke, illetve az európai szövetség (LEN) kincstárnoka. Hozzátette, megegyeztek abban, hogy hamarosan együtt utaznak Lausanne-ba, a FINA központjába, ahol Gyárfás Tamás személyesen mutatja őt be mint utódját.

Kérdésre reagálva Bienerth Gusztáv - akinek mandátuma öt évre szól - kijelentette, a 2024-es - remélhetőleg budapesti - olimpiáig tervezi betölteni a posztot, melyet azt követően egy, az úszóvilágból érkező, megfelelő tudással, nyelvismerettel rendelkező embernek adna át.

Bienerth Gusztáv elmondta, hétfő óta személyes találkozókon egyeztet a MÚSZ
velemenyezd, 2017. január 12. csütörtök, 11:41
Úszószövetségi vita - Szabó Tünde nem vállalná jelölését MÚSZ-elnöknek
közben, szerdán Gyárfás Tamás közölte, ha a Magyar Úszó Szövetség elnökségének jelölőbizottsága és a 118 tag is támogatná, akkor elgondolkodna azon, hogy maradjon a MÚSZ élén, egyszersmind azt is hangsúlyozta, hogy ezt a lehetőséget irreálisnak tartja. Aznap dőlt el, hogy január 8-án tartják a szervezet rendkívüli elnökválasztó közgyűlését, vagyis Gyárfás hivatalosan addig a napig tölti be az elnöki posztot.

A szerdai sajtótájékoztatón Gyárfás Tamás az ellentábora vezéralakjának számító Hosszú Katinkáról, illetve a hozzá fűződő viszonyáról szólva azt mondta, természetesen egy háromszoros olimpiai bajnokkal nem lehetnek azonos súlycsoportban, ugyanakkor a mai napig nem tudja, mit vétett Hosszú vagy a magyar úszósport ellen.

A MÚSZ-elnök a sajtóban lehetséges utódokról megjelent nevekre reagálva Bienerth Gusztávval kapcsolatban csak annyit mondott, az ő esetében elsietett és megalapozatlan döntés lenne véleményt alkotnia, Seszták Miklós minisztert, a 2017-es magyarországi vizes vb
velemenyezd, 2016. december 17. szombat, 14:34
Képek, videók
katinkarany2017_2.jpg
maroka
2017. július 24. hétfő, 19:21
katinkarany2017.jpg
maroka
2017. július 24. hétfő, 19:21
katinkarany2016.jpg
maroka
2016. augusztus 07. vasárnap, 11:59
katinkarany2015.jpg
maroka
2015. augusztus 03. hétfő, 22:21
katinkarajt.jpg
maroka
2010. augusztus 09. hétfő, 17:43
Eredeti tiramisu.jpg
vorosrozsa66
2018. április 07. szombat, 13:55
Eredeti Japán módszer
sanci81
2017. december 27. szerda, 14:04
Noé féle-eredeti.png
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 13:56
lecke-misstyca-eredeti .pn
rozsa67
2017. április 23. vasárnap, 11:41
eredeti thai masszázs 13.
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:42
eredeti thai masszázs Heg
smilethai
2017. március 12. vasárnap, 18:41
Noé féle-eredeti.png
klari67
2016. március 28. hétfő, 10:07
Szárazon és vízen
drozdikata
2012. február 26. vasárnap, 14:22
Hajó a szárazon.png
farkas1945
2010. november 26. péntek, 17:50
Szárazon
bakfity
2008. augusztus 31. vasárnap, 12:00
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.