Belépés
2020. július 07. kedd | 28. hét | 189. nap | 18:10 | Apollónia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kapcsolat
Kapcsolat

Kapcsolat, sokféle.
Nekem a legszentebb,
a legvilágosabb és
legelrejtettebb:
A Teveled való,
a nem evilági,
de mindenben
nagyon-nagyon valósági.
Mindenütt, mindenkor
olyan, mint az álom.
Ha nem érezném és
nem kellene látnom,
hogy karolsz fel
mikor félek,
megremegek:
nem is hinném, hogy
van ilyen nagy-nagy szeretet.
- Nem is hinném, hogy
van ilyen kapcsolat:
Önmagából mindent odaadó
szeretet.
- Álmot és mindent
megtartó:
a hűséget is.

Páskulyné Kovács Erzsébet
kalmanpiroska, 2020. június 26. péntek, 20:27
Címkék: Páskulyné Kovács Erzsébet, legelrejtettebb, legvilágosabb, legszentebb, megremegek, önmagából,
Kommentek
Takarékszövetkezetek - Elutasította a részvényesek panaszát a takarékszövetkezeti integráció ügyében a strasbou
Az ügye előzménye, hogy a Mohácsi Takarékbank Zrt. és a Kinizsi Bank Zrt. részvényesei az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordultak 2014-ben, hogy a testület állapítsa meg: az előző nyáron elfogadott szövetkezeti hitelintézetek integrációjáról szóló törvény sértette a tulajdonhoz való jogukat, ezzel kárt okozott a szövetkezetek gazdáinak.

A strasbourgi emberi jogi bíróság az ítéletében azt állapította meg, hogy az integráció nem ütközik az Emberi Jogok Európai Egyezményébe. A bírák véleménye szerint semmi nem utal arra, hogy a felpereseknek, mint a hitelintézetek részvényeseinek jogait célozta, hátrányosan érintette, vagy korlátozta volna a 2013-ban bevezetett szabályozás.

A takarékszövetkezeti integráció elsősorban a hitelintézetek vezető testületeinek jogköreit érintette, és ezzel szemben maguk a hitelintézetek élhettek volna jogorvoslattal, a részvényesek azonban nem. Kimondták továbbá, hogy nem álltak fenn olyan kivételes körülmények sem, mint például magas fokú állami részvétel az
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 17:42
BÉT - Esett a vezető részvények többsége
A részvénypiac forgalma 8,7 milliárd forint volt, a vezető részvények többsége gyengült az előző napi záráshoz képest.

Kocsis Márió, a Concorde Értékpapír Zrt. elemzője az MTI-nek elmondta, hogy az európai piacokon a hétfői felpattanást követően profitrealizálás rajzolódik ki. Az elemző szerint a növekedéssel kapcsolatos aggodalmak dominálják a hangulatot, miután az Európai Bizottság csökkentette az idei, illetve jövő évi növekedési várakozást. Így lassabb talpraállási folyamat rajzolódik ki a kontinensen, ami óvatosságra késztette az európai szereplőket - mutatott rá.

Hozzátette, ugyanez tükröződik a hazai parketten is, ahol a nagypapírok közül egyedül a stagnáló Magyar Telekom mondható némileg ellenállónak, a többi vezető részvény árfolyama esett.

Az amerikai piacon az elemző szerint vegyes a kép, szintén általános gyengeség látható, ugyanakkor a nagy technológiai papírok erejének köszönhetően a Nasdaq index felülteljesítő.

Az Európai Bizottság kedden közzétett nyári időközi
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 17:42
Koronavírus - A legtöbb európai kisebbség nem kap megfelelő anyanyelvi tájékoztatást a járványról
A felmérést Vincze Loránt, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) európai parlamenti képviselője, az Európai Nemzetiségek Föderatív Uniójának (FUEN) elnöke kezdeményezte. A felmérésben azt vizsgálták, hogy a járvánnyal kapcsolatos általános intézkedésekről, a járványügyi tudnivalókról volt-e kisebbségi nyelveken tájékoztatás, működik-e segélyvonal kisebbségi nyelven, illetve milyen mértékben megoldott a távoktatás anyanyelven.

Az Európai Parlament kisebbségi frakcióközi csoportjának és a FUEN tagszervezeteinek hozzájárulásával véglegesített jelentésben több ajánlást fogalmaztak meg. A koronavírus megfékezésével kapcsolatos intézkedésekről csak a kisebbségek 34,9 százaléka kap teljes körű tájékoztatást kisebbségi nyelven, 20,9 százalék csak részlegeset, míg 44,2 százalék esetében egyáltalán nincs kisebbségi tájékoztatás.

A legtöbb esetben az állami és regionális hatóságok biztosítják ezt, de a kisebbségi szervezetek és kisebbségi nyelvű média szerepe is kiemelkedő, például a romániai
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 17:22
Fidesz-KDNP: a baloldal nemet mondott az adócsökkentésre
további terheket raktak a vállalkozásokra" - mondta.

Nacsa Lőrinc kérdésre meglepően enyhének és felháborítónak nevezte a gyermekpornográf felvételek birtoklása miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélt Kaleta Gábor volt perui nagykövet ügyében hozott bírósági döntést. Aláhúzta, ahogy eddig, úgy a jövőben is minden, a bűncselekményektől való elriasztást szolgáló szigorítást támogatnak.

További kérdésekre szintén felháborítónak nevezte a XI. kerület DK-s polgármesterének Adolf Hitlerrel kapcsolatos kijelentését, aminek következményeiről szerinte a párt elnökének, Gyurcsány Ferencnek kell döntenie. Ez egy következmények nélküli párt - mondta Nacsa Lőrinc, majd hozzátette, amennyiben a Fidesz-KDNP politikusa tett volna hasonló kijelentést, akkor nemzetközi támadássorozat indult volna, most azonban a teljes baloldal mélyen hallgat.

Megerősítette, teszetoszaságot, szerencsétlenkedést látnak a Lánchíd felújítása körül, ezért, amennyiben a munkálatok nem kezdődnek meg rövid időn belül, akkor arra
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 17:02
Mai harmónia kártyám
szimbólum, egyesíti a szellemet és az anyagot, a tüzet és a vizet, a férfit és a nőt. Magában hordoz minden lehetőséget. Az egyetlen szárból kihajtó két virág a tökéletes házasságot jelképezi. Gyümölcse, levelei, virágai kör alakúak, a lét örök körforgását jelentik.

Szepes Mária halálának napján a virágot az ő emlékére ajánlottuk fel. Ha szeretted őt, gyújts gyertyát emlékére.

Szerelmi üzenete: A pár már nem két fél, hanem Egy-séget alkot, ez a harmonikus házasság, a beteljesült kapcsolat. Párkeresőknek üzeni, hogy a megalkuvás helyett a tökéletesség ami elég jó számodra!

Ezt mondja neked:

Üzeni, hogy az élet minden területén meg kell találnod a jin és jang egységét, továbbá, hogy minden körülmények között meg kell őrizned erkölcsi tisztaságodat, ahogy a lótusz a szennyes vízben is fehéren él.
Idézd fel azt az élethelyzetet, mikor ezt sikerült megvalósítanod, és azt is mikor ez nem igazán sikerült. Vond le tanulságot.
Üzeni, hogy a szellemi virágzás nem
eva6, 2020. július 07. kedd, 16:10
Tőzsde - Gyenge kezdés az amerikai tőzsdéken
Washington kínai közösségi média alkalmazások, közöttük a TikTok videó alkalmazás betiltását tervezi.

A vírusfertőzések számának növekedése miatt az Egyesült Államokban ismét felmerült a gazdasági lassulás veszélye, ami az ebből következő keresletcsökkenés miatt az olaj árát is lejjebb vitte. Gyengültek ugyanígy az olajipari részvények is már a nyitás előtt a tőzsdén kívüli forgalomban: az Occidental Petroleum Corp és a Concho Resources részvénye például két százalékkal. Hasonlóképpen az utazással kapcsolatos ágazatokban is gyengültek a részvényárfolyamok, a United Airlines Holdings Inc és az American Airlines Group Inc légitársaságoké 2,6 és 2,3 százalékkal.

Az olajár csökkent, az amerikai piacok nyitásakor a WTI ára 0,98 százalékkal állt alacsonyabban hordónként 40,23 dolláron, a Brent ára pedig 0,77 százalékkal 42,77 dollárra csökkent. A WTI ára a hónap eleje óta 1,5 százalékkal, a Brent ára 2,7 százalékkal emelkedett.

Az eurót 0,04 százalékkal jegyzik gyengébben 1,1303 dolláron, az arany
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 15:42
Soltész: négyszázmillió forintos pályázat nemzetiségi beruházásokra
fenntartott köznevelési intézmények esetében, és szolgálja az úgynevezett etnobiznisz visszaszorítását. Az államtitkár sajnálatosnak nevezte, hogy a sarkalatos törvény módosítását a "Gyurcsány-párt", a Demokratikus Koalíció (DK) képviselői nem támogatták, holott az előterjesztést négyötödös többséggel szavazták meg a parlamentben.

Soltész Miklós a horvátországi választások eredményét értékelve azt mondta, annak köszönhetően folytatódhat a két ország sikeres, kölcsönösen pozitív hozadékokkal járó kapcsolata, mert meglátása szerint a déli szomszédunknál munkába álló kabinet - hasonlóan a magyarhoz - nemzetben, kereszténységben gondolkodik, és fontosnak tartja a területén élő nemzetiségeket.

Kiemelte: a kormány következetes nemzetiségi politikájának köszönhetően Horvátország mellett Szerbiával, Szlovákiával is sokat javult a kapcsolat az elmúlt években. Az államtitkár egyúttal reményét fejezte ki, hogy Románia és Ukrajna kapcsán is ilyen eredményekről lehet beszélni a későbbiekben.

Hoppál Péter
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 15:41
Barczi Róbert: új futballkultúrát akarunk teremteni
tökéletesen működik. A sportigazgató szerint három területen kell fejlődni, a kiválasztásban, a képzésben, illetve a felnőtt csapatokba való beépítésben. Kiemelte, az MLSZ-nek határozott elképzelései vannak arról, miképpen segítse majd ezeken a területeken a klubokat, mivel az igazi munkát az egyesületek végzik el.

"Egy új futballkultúrát akarunk megteremteni, a labdarúgás a társadalom tükörképe" - hangsúlyozta Barczi Róbert.

Az MLSZ sportigazgatója konkrétumokkal is szolgált: a kiválasztással kapcsolatban hangsúlyozta a Bozsik-program eredményességét abban a tekintetben, hogy nagy létszámú tornákat bonyolítottak le, ugyanakkor emlékeztetett rá, hogy a nagyobb klubok ezeken az eseményeken kevésbé képviseltették magukat, így a felfelé irányuló áramlás nem történt meg. Éppen ezért a tervek szerint a nagyobb egyesületek szervezik majd a tornákat, vagyis meglesz a kapcsolat, szem előtt lesznek a kisebb klubok játékosai.

A képzésről szólva Barczi Róbert kifejtette, a céljuk, hogy az eddiginél
velemenyezd, 2020. július 07. kedd, 15:31
Képek, videók
A mai kapcsolatok attól ü
sanci81
2018. július 18. szerda, 18:23
a kapcsolatok.jpg
sz719eszter
2018. június 30. szombat, 16:52
Ideális kapcsolat Beszélg
rushlilly
2018. június 12. kedd, 14:20
Ideális kapcsolat
rushlilly
2018. április 13. péntek, 18:22
zenevel_kapcsolatos_ke pek
menusgabor
2018. január 28. vasárnap, 21:14
kapcsolat.jpg
sz719eszter
2017. november 29. szerda, 10:19
Kajával kapcsolatos magya
anci-ani
2017. július 31. hétfő, 21:24
Kovács Erzsébet Csöpi Hor
jucinenadov
2017. január 02. hétfő, 13:03
KOvácsné Bodrts Erzsébet.
kismotor
2009. március 07. szombat, 22:08
A legszentebb csók 01.jpg
chillik
2016. június 12. vasárnap, 19:08
A legszentebb csók 02.jpg
chillik
2016. június 12. vasárnap, 19:07
Kint megremeg a nyárfaág.
emilia3
2013. július 15. hétfő, 22:59
Hogy könnyed megremeg.JPG
charlotteani
2007. december 13. csütörtök, 10:29
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.