Belépés
2018. november 19. hétfő | 47. hét | 323. nap | 06:38 | Erzsébet
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Férfi kézilabda Eb - Fekete Dávid és Országh Ádám maradt ki a magyar keretből
Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány a végső határidőt kihasználva csak péntek este jelölte ki a rajton pályára lépő 16 játékost, és végül a Dabas jobbszélsőjét, Országh Ádámot, valamint a Budakalász balszélsőjét, Fekete Dávidot nem nevezte a kiutazó 18 kézilabdázó közül a szűk keretbe.

Utóbbi posztra Juhász Ádámot, a Tatabánya fiatal irányítóját jelölte a szakvezető, ahogyan elődje, a spanyol Javier Sabaté is tette a tavaly januári franciaországi világbajnokságon. A két átlövőposzton egyaránt három, beállóban pedig négy játékos vethető be.

A svéd edzőnek a csoportkörben, a középdöntőben és az elődöntők, helyosztók alkalmával is két-két alkalommal lesz lehetősége játékost cserélni a keretben.

A magyar válogatott szombaton 20.30-tól az olimpiai címvédő Dánia ellen kezdi szereplését a kontinenstorna varasdi D csoportjában, majd hétfőn Spanyolországgal, szerdán pedig Csehországgal találkozik. A négyes első három helyezettje jut a középdöntőbe.

A magyar válogatott szűk kerete:

--------------------------------

kapusok:Borbély Ádám (Wisla Plock, lengyel), Mikler Roland (Telekom Veszprém)

jobbszélső:Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE)

jobbátlövők:Ancsin Gábor (Telekom Veszprém), Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Bartók Donát (TBV Lemgo, német)

irányítók:Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), Lékai Máté (Telekom Veszprém)

beállók:Bánhidi Bence (MOL-Pick Szeged), Schuch Timuzsin (Telekom Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Grundfos Tatabánya), Vilovski Uros (Székelyudvarhelyi KC, romániai)

balátlövők:Bodó Richárd (MOL-Pick Szeged), Jamali Iman (Telekom Veszprém), Ligetvári Patrik (Telekom Veszprém)

balszélső:Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya)

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. január 12. péntek, 21:47
Címkék: Fekete Dávid, Országh Ádám, Ljubomir Vranjes, Országh Ádámot, Fekete Dávidot, Juhász Ádámot,
Kommentek
Középkori mulatság lesz a Fonóban
A programban fellép a Sub Rosa zenekar, a Sárkánykönny zenekar, a Hollóének Hungarica Régizene Együttes, a Szelindek, az Anno Musica és a Bordó Sárkány Régizene Rend. Délután nyílik Both Theodóra festőművész kiállítása, majd Fekete Dávid bábművész előadása szórakoztatja a gyerekeket.

A résztvevő zenekar muzsikájával újjáélednek a középkori mulatságok, amelyet lovagi párviadalok, középkori divatbemutató, keleti hastánc, gólyalábas felvonulása és kézműves vásár is színesít.
velemenyezd, 2018. november 01. csütörtök, 16:51
Áder János jelenlétében tartották meg New Yorkban a Magyar Állami Operaház Bánk bán-előadását
díszelőadás előtt a színpadon mondott beszédében kiemelte, hogy az 1956-os forradalom és szabadságharc emlékezete éppúgy a magyar nemzeti tudat része, mint Erkel operája. A magyar történelem mindenkori sorskérdései, a függetlenség iránti vágy, a hazaszeretet, az elnyomó külföldi hatalmak elleni küzdelem éppúgy meghatározta az 1956-os forradalom napjait, mint a Bánk bán 13. századi történetét és az Opera keletkezésének 19. századi körülményeit - hangsúlyozta Bogyay Katalin.

A díszelőadáson ott volt Fekete Péter kulturális államtitkár, Schőberl Márton kulturális diplomáciáért felelős helyettes államtitkár, Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója és Káel Csaba rendező.

A bemutató előtti napon, hétfőn kezdődött meg New Yorkban a magyar kultúrát népszerűsítő kéthetes rendezvénysorozat. Ennek keretében hétfőn a Britain's Got Talent című vetélkedő döntőbe került csapata, a Fricska mutatott be néptáncprodukciót New York egyik hídja mellett, majd a hídra operát és balettot megelevenítő animációt
velemenyezd, 2018. október 31. szerda, 07:20
Vécsi Viktor vezeti a kenusok központosított válogatott keretét
helyet, 12-en, akik kvótaszerző helyen értek be a világbajnokságon és Csipes Tamara, aki idén még nem indult olimpiai számban a vb-n, de a szülés után nagyon gyorsan felzárkózott a legjobbakhoz" - árulta el Schmidt Gábor. Hozzátette: a B-keretbe azok a versenyzők kerülnek, akik még esélyesek lehetnek arra, hogy a tokiói olimpiára kvótát szerezzenek. A kenus szakágat illetően csak B-keretről beszélhetnek, ahová kilenc versenyző - Bodonyi András, Kiss Tamás, Mike Róbert, Korisánszky Dávid, Hajdu Jonatán, Fekete Ádám, Kiss Balázs, Viola Viktor és Dóri Bence - került be.

"Ők már novemberben közösen, egy szövetségi vezetőedző irányításával kezdik meg a felkészülést, a csapat célja pedig csak a kvótaszerzés lehet mindkét kenus olimpiai számban. A csapat irányítására Vajda Attila korábbi, Bodonyi András jelenlegi edzőjét, Vécsi Viktort kértük fel" - közölte az elnök. Kiemelte: a kenusok Vécsi edzésprogramja szerint készülnek majd, és szinte folyamatosan edzőtáborban lesznek: télen Tatán és Mátraházán,
velemenyezd, 2018. október 26. péntek, 12:01
Bódás János
mondanál.


ÁDVENT

Te szörnyű, vajúdó idő,
ne szülj, ne szülj több rémet,
most már örömmel, békességgel
legyen megáldva méhed.

Szülj halva minden szenvedélyt,
vad átkot, véres harcot,
fojtsd meg a bűnt, mi valaha
öledben megfogamzott.

Elég volt már a gyötrelem,
elég volt már a vérből,
napfényre vágyunk a szorongás
fekete erdejéből.

Szüless meg bennünk, tisztaság,
szüless meg bennünk, béke,
s tedd kezedet a vad világ
lázas ütőerére.

Szüless meg bennünk szeretet
te legszebb lelki virtus,
teremts bennünk új életet,
szüless meg bennünk, Krisztus!


BENNÜNK SZÜLESS MEG, JÉZUS!

Úr Jézus:
menusgabor, 2018. október 10. szerda, 21:30
Siklós József
legyen.


Bűnös nő

Míg hull a könny,
a drága illat itt mindent eláraszt,
és hangtalanul is mindörökre
Isten lehajló irgalmára válasz.


CSENDES PERCEK

Az első szó reggel Tiéd legyen,
mielőtt bárki szólna.
Előkerül az öreg Biblia,
mennyei világodnak rádiója.

Kanyarodnak fekete sorok
s felragyog bennük fénylő üzenet.
Uram, hozzám szólsz s szívem közepébe
mint röntgensugár, hatol be szemed.

Hogy általában mindent tud az Isten:
gyermek-hittankönyvbe benne van.
Térdem remeg, beleborzong a lelkem:
"Ennyire mindent? Ilyen pontosan?"

Elvesztem hát! Ez elviselhetetlen,
vesébe látó isteni tekintet...
"De minden bűntől - hirdeti a Könyv
menusgabor, 2018. október 09. kedd, 19:45
Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete az MNG-ben
Igazi mérföldkő ez a tárlat, hiszen az MNG már régóta szeretett volna kiállítást rendezni Bacon és Freud életművéből. Idén a londoni Tate Britain mutatott be a Londoni Iskola történetét áttekintő tárlatot, ennek az anyagnak a Budapestre adaptált változata látható keddtől a Nemzeti Galériában - mondta el a Bacon, Freud és a Londoni Iskola festészete című kiállítás hétfői sajtóbemutatóján Baán László főigazgató.

Alex Farquharson, a Tate Britain igazgatója hozzátette: a tárlat két központi alakja Lucian Freud és Francis Bacon. Mellettük a 20. századi londoni művészeti szcéna olyan jelentős alkotói is fontos munkákkal szerepelnek a 89 festményt felvonultató kiállításban, mint Auerbach, Kossoff, Bomberg, Spencer, Coldstream, R. B. Kitaj, Rego és Uglow.

Elena Crippa, a kiállítás kurátora elmondta, hogy a Londoni Iskolához sorolt alkotókat összeköti ugyan a figurális festésmód, mégsem az ábrázolt téma pontos rögzítése, hanem a látvány mélyén rejlő valóság megragadása érdekelte őket.Modelljeik gyakran
velemenyezd, 2018. október 08. hétfő, 14:42
Kárpátaljai festők alkotásaiból nyílt kiállítás Győrben
Ágnes, Tóth Róbert, Ihor Lucenko, Biba Szergej, Kalitics Erika, Iváncsó András, Jurij Szelevickij, Villásek Tibor és Sándor Olexandr művei láthatók.

Grászli Bernadett, a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum igazgatója arról beszélt, hogy a kiállítás izgalmas válogatást mutat be, több technikával készült alkotás látható benne, amelyek megmutatják azoknak a művésztelepeknek a világát, amelyek Kárpátalján működtek és a mai napig tovább élnek. A tárlat fő gerincét a tájképek adják.

Fekete Dávid (Fidesz-KDNP) Győr alpolgármestere azt mondta, hogy "amíg magyarok élnek a Kárpát-medencében, addig hinnünk kell abban, hogy mi egy nemzet vagyunk". Erre bizonyíték a tárlat is, ami egyben része a város azon törekvésének, hogy megmutassa: a megyeszékhely, a régió, az ország és Európa kultúrája iránt mennyire elhivatottak az ott élők.

Mindez része annak, hogy Győr pályázott a 2023-as Európa Kulturális Fővárosa címre, amelyért a második fordulóban Veszprémmel és Debrecennel versenyez.

A
velemenyezd, 2018. szeptember 19. szerda, 18:13
Ősbemutatót is kínál a Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztivál
A fesztivált Vigh Andrea hárfaművész nyitja október 5-én a kastély dísztermében, a koncerten Razvaljajeva Anasztázia közreműködésével kéthárfás művek is elhangzanak, a Debussy-évforduló alkalmából pedig a Kis szvitet is műsorra tűzik - közölték a szervezők az MTI-vel.

Az első hétvégén a Camac hárfagyár hangszereit tekinthetik meg az érdeklődők a lovardában, és a hét további koncertjein is a Camac művészei lépnek fel: 6-án Ben Creighton Griffiths dzsessz hárfaestje, 7-én Isabelle Moretti francia-spanyol estje lesz hallható. Október 6-án és 7-én, valamint 13-án 11 és 14 órakor ingyenesen látogatható koncertek várják a közönséget: Vigh Andrea A hárfa sokszínűsége című, gyerekeknek szóló koncertjei mellett fiatal tehetségek és hárfaegyüttesek mutatkoznak be, valamint ekkor rendezik meg a Kezdő Hárfások Tücsökfesztiválja című programot is. Ezekre a koncertekre regisztrálni kell.

A koncertek sorát 12-én Szasa Boldacsev estje nyitja, amelyen többek között Bach, Beethoven, Chopin és Stravinsky művei
velemenyezd, 2018. szeptember 15. szombat, 09:41
Képek, videók
Fekete Dávid 25.jpg
farkas1945
2011. március 11. péntek, 13:45
-fekete-david-kepek-vi deo
lizbet01
2010. október 18. hétfő, 13:01
Fekete Dávid.jpg
1vargaildyko
2008. december 18. csütörtök, 12:00
Országház és a Vár
bodajne
2018. február 16. péntek, 06:36
országház 001.png
chillik
2017. november 13. hétfő, 12:58
Bp-Országház.jpg
agica2004
2017. május 14. vasárnap, 20:01
Országház
sanci81
2016. május 28. szombat, 14:31
orszaghaz.JPG
csobyzoli
2015. április 29. szerda, 13:19
Országház_n.jpg
lilagondolatok
2014. augusztus 20. szerda, 13:43
ORSZÁGHÁZ-02.jpg
1951anna
2014. április 10. csütörtök, 03:13
ORSZÁGHÁZ-01.jpg
1951anna
2014. április 10. csütörtök, 03:12
Bp Országház nappal.jpg
agica2004
2014. március 27. csütörtök, 16:42
Bp Országház kupola.jpg
agica2004
2014. március 27. csütörtök, 16:41
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.