Belépés
2018. december 17. hétfő | 51. hét | 351. nap | 15:51 | Lázár, Olimpia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Papp Gyula: Gyülekeztek a hívek
Papp Gyula
Gyülekeztek a hívek

és (persze) az ilyenek is, mint én,
a szeretet ünnepén.

Lelkünk szeretetre hangol,
vártam
az Úr majd hozzánk hajol.

Merengtem
valami leltár készítésén,
mit nem tettem az idén?

Ehelyett felrémlett,
mennyit temettem,
kiket elragadott a halál.
Feleségem, nagybátyám
és keresztanyám.

A templomban ültem.
Vártam,
hogy kezdődjék
az Istentisztelet.

Egyre inkább átjárt a hideg.
Gondoltam, kitárom a lelkem.
Magához ölel majd az Isten,
mint vizet a szivacs,
felszívok valami ihletet,
és majd engem is átitat,
ahogy áthömpölyög
fölöttem az áhítat.

Ehelyett sugallat gyanánt,
valami teljesen mást...
hogy rosszul van elrendezve a világ.
Elmondom azt is, hogy azért,
mert rendező elve
a valamit valamiért.

Azt hiszem perverz gondolat,
pont Igét hirdetett a pap.

Tanácstalanná váltam,
és vártam
a karácsonyi hideg éjszakát
és a Megváltó szavát.

Forrása: Link
Link
sanci81, 2018. június 13. szerda, 17:27
Címkék: Papp Gyula, szeretet ünnepén, templomban ültem, valamit valamiért, karácsonyi hideg, istentisztelet,
Kommentek
Közvetítésdömping az M4 Sporton a 2019-es hazai világbajnokságokról
értékekkel, ezeket megpróbáljuk majd megmutatni" - ígérte.

Szót ejtette arról is, hogy jelenleg kétmilliárdos beruházás zajlik a Maty-éren, ennek egyik eredményeként pedig a közvetítést át tudják majd vinni a túloldalra, így megmutathatják majd a versenyekre kilátogató, reményeik szerint sok ezer nézőt.

A szurkolói támogatás fontosságát az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Kovács Katalint idézve érzékeltette: "amikor az utolsó 200 méteren beérek a csőbe, engem már bevisz a közönség".

Bretz Gyula, a Magyar Öttusa Szövetség vezetője felidézte, hogy 1969 óta az évtizedek utolsó előtti évében Budapesten rendezték a sportág világbajnokságait, ettől 2008-ban tértek el, amikor a nemzetközi szövetség kérte, hogy a pekingi olimpia előtt megbízható helyszínen legyen a vb.

Elmondta, hogy 2019 szeptemberében az öttusával párhuzamosan lézerlövészetes-futásban is lesz vb Budapesten. Míg előbbin mintegy 200 versenyző részvétele várható, addig az utóbbin, a laser-run világbajnokságon ezer induló is
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 13:52
Dinamit-koncert jövő májusban az eredeti felállásban
A Dinamit 1979-ben alakult supergroupként: Vikidál Gyula a P. Mobilból, Németh Alajos basszusgitáros a Miniből, Szűcs Antal Gábor, Papp Gyula és Németh Gábor a Skorpióból érkezett. A hard rock zenét játszó csapat három évig működött (Lugosi László gitáros is csatlakozott), majd 1982-ben feloszlott. Később, 2009-től, más, változó felállásban újra működött.

Bár tehetséges zenészek alkották, megítélésére rányomta a bélyeget, hogy sokan "állami rockzenekarnak" titulálták. Népszerűségüket ugyanakkor több százezres lemezeladások igazolták. A Dinamit a klasszikus felállásban két albumot készített (Dinamit - 1980, A híd - 1981), olyan slágerek fűződtek a nevéhez, mint a Dinamit a vérem vagy a Tinédzser-dal. Vendégszerepeltek Lengyelországban, az NDK-ban, Romániában és a Szovjetunióban is.

A 2009-ben újjáalakult felállás (az alapítók közül Szűcs Antal Gáborral, Papp Gyulával és Németh Gáborral) 2010-ben új albumot adott ki, és azóta is folyamatosan koncerteztek; s legutóbbi időben Rudán Joe énekessel.
velemenyezd, 2018. december 04. kedd, 12:01
Hajdúszoboszló, a Park Inn by Radisson Zalakaros és a sóstófürdői Aquarius Élmény- és Parkfürdő lett az év legj
Az elismerések végső sorrendje több mint 190 ezer szavazat, 900 ezer vendégértékelés és a szakmai zsűri véleménye alapján állt össze - közölték a szervezők az MTI-vel csütörtökön.

A vendégértékelésből a hotelek népszerűségének és minőségének erőteljesen javuló tendenciája látszik. Ez azért is jelentős, mert a szállásadók a turizmust sújtó jelentős munkaerőhiány ellenére tudtak a szolgáltatásaik minőségén javítani - mondta Keresztes Nóra, a Szallas.hu marketing menedzsere a közleményben. Az Év Turisztikai Attrakciója címet idén a sóstófürdői Aquarius Élmény- és Parkfürdő vihette haza, mely a Széchenyi Terv turizmusfejlesztési programja keretében épült meg 1,7 hektáron.

Az Év Turisztikai Települése díjat a vendégszavazatok alapján idén, az Év Szállása verseny történetében immár negyedszer, Hajdúszoboszló kapta. Hajdúszoboszló kiváló példája annak, hogy az évről évre megvalósuló jelentős turisztikai fejlesztésekkel hogyan lehet folyamatosan fenntartani, és fokozni az érdeklődést a vendégek
velemenyezd, 2018. november 29. csütörtök, 23:25
Bartók-átdolgozások Papp Gyulával és világsztárokkal
Leslie Mandoki kért fel a munkára, miután hallotta a Mini Acoustic World 2016-os Bartók On Rock című lemezén szereplő, azon vonósnégyesre hangszerelt átdolgozásokat. A készülő dupla album első, csaknem negyven perc hosszú CD-jén lesz rajta az Első román tánc, a Rondók és az Allegro Barbaro is - mondta Papp Gyula az M1 aktuális csatorna csütörtök délelőtti műsorában.

Mint elhangzott, az albumon játszik mások mellett a gitáros Al Di Meola, a háromszoros Grammy-díjas Hammond-billentyűs, Cory Henry, Ian Anderson fuvolás, a Jethro Tull frontembere, Randy Brecker trombitás, az énekesek között Bobby Kimball (ex-Toto) és Chris Thompson (Manfred Mann's Earth Band).

"Mandoki ötlete az volt, hogy ne csak a nehéz zongoradarabokat popularizáljuk Bartóktól, így bekerült az anyagba a Gyermekeknek kötetből nyolc-tíz, ismert darabja, köztük a Kis kece lányom" - fejtette ki Papp Gyula.

A Leslie Mandoki németországi stúdiójában rögzített anyagon mindenkinek lehetősége volt improvizálni, Al Di Meola például
velemenyezd, 2018. november 08. csütörtök, 11:11
Pesterzsébeten nov. 11.-éig tartottak a harcok
(46);
32. Győrffy Ferenc (17);
33. Hajdu Ferenc (72);
34. Hatwagner Pál (18);
35. Hekl János (42);
36. Heszele László (28);
37. Horacsek Arthur (23);
38. Hunyadi János (18);
39. Jakus Béla (31);
40. Jandrovcics János;
41. Janovszky György;
42. Ifj. Kara Ferenc (23);
43. Kecskés Sándor (23);
44. Kender Antal (19);
45. Kindernay Géza (13);
46. Kiss András (60);
47. Kiegel László (20);
48. Klementisz György (26);
49. Kondri Gyula (25);
50. Kotta János (15);
51. Kovács Józsefné (34);
52. Krébesz József (17);
53. Kreisz István (28);
54. Kulcsár Ferenc (27);
55. Kupai László;
56. Láng János (54);
57. Lehoczky Árpád (29);
58. Lipták Mihály (19);
59. Lopejszky Károly (46);
60. Magyar Zoltán (15);
61. Mayer György (15;
62. Mandik László (20);
63. Mayer Kálmán (25);
64. Medve Imre (32);
65. Mészáros János (48);
66. Mészáros József (29);
67.
furaila, 2018. november 05. hétfő, 00:16
Szép napot mindenkinek!
között van a Manu facturing Market Insider szaklap 2015-ös listája szerint. Kevesen hitték volna annak idején, hogy a cég ilyen magasságokba jut el.

A vállalat jogelődje az 1938-ban alapult Vadásztöltény, Csappantyú, Gyutacs és Fémárugyár Rt., amely 1991-ben egy nyilvános versenytárgyaláson került a jelenlegi részvényesek és a Magyar Hitel Bank Rt. közös tulajdonába. Öt évvel később a magánrészvényesek 100 százalékos részesedést szereztek a cégben. A Videoton név felvételének ötlete Érczfalvy Gyula nevéhez fűződik, aki a vállalat reklám- és propagandaosztályának vezetője volt. Videoton név alatt eredetileg a szórakoztatóelektronikai, informatikai és haditermékek gyártása zajlott. A felvetés 1967 nyarán, az egyik vezérigazgatói értekezleten hangzott el. A szóbeszéd szerint Papp István vezérigazgató a javaslat hallatán hümmögött egyet, és néhány nap múlva áldását adta a névváltoztatásra, melyre még egy évet kellett várni.


1956-ban, amikor ismét fegyvert kellett fogni a
kirscha, 2018. október 23. kedd, 09:28
Hé, Magyar Joe: Hobo új anyaga rockkoncerten és színházban is
Hobo új albuma a Vadászathoz vagy a Circus Hungaricushoz hasonlóan összefüggő mű, amely Magyar József villamosvezető szomorú történetét mondja el 29 dalban, 120 percben - közölték a szervezők az MTI-vel.

A zenéket Igali Csanád (billentyűs hangszerek), Kiss Zoltán (gitár) és Pengő Csaba (basszusgitár) írta, ők játszottak Hobo legutóbbi lemezén, a Lassú vonaton is, amelyen az énekes Bob Dylan dalait adta elő magyar szövegeivel. Szintén szerepelt a Dylan Zenekarban Gál István dobos, mellettük Besenyei Csaba szájharmonikázik az új anyagon. A Hé, Magyar Joe című lemez a GrundRecords gondozásában még az idén megjelenik, a dalokat élőben először október 14-én hallhatja a közönség a Barba Negra Music Clubban.

"Az alapötletet a Jimi Hendrix által híressé tett, majd a Hobo Blues Bandben magyar nyelven is előadott Hey Joe adta. Ha nekem lehet amerikai nevem, a Hobo, akkor Joe miért ne lehetne magyar? A többi magától jött. Születés, gyermekkor, első szerelem, házasság, megcsalatás, gyilkosság, börtönévek,
velemenyezd, 2018. október 09. kedd, 10:21
Letették Budapest első Makovecz-templomának alapkövét
Egyházkerület elnöke is levélben kívánt sok erőt a templomépítés nagy feladatához.

Az ünnepségen Illés Dávid esperes hirdetett igét.

A Pesterzsébet Szabó-telepi Református Egyházközség Budapest egyik legkisebb református gyülekezete. Az egyházközség 70 éve egy családi házból átalakított, korábban orvosi rendelőként használt épületben tartja rendezvényeit, a ház azonban műszaki és statikai állapota miatt hosszú távon alkalmatlan a gyülekezeti események helyszínének.

A gyülekezet Földesi Gyula korábbi alpolgármester, a Fidesz választókerületi elnöke javaslatára kereste meg Makovecz Imrét, aki egyik utolsó munkájaként készítette el az új templom vázlatrajzát, a részletes tervek kidolgozásával pedig Dósa-Papp Tamás építészt bízta meg.

A templomhoz 65 millió forint gyűlt össze a közadakozás során, a XX. kerületi önkormányzat 4,5 millió forinttal támogatta az építkezést, a kormány pedig 640 millió forint támogatást adott, de támogatta az új templomot a Fővárosi Önkormányzat is. Az ünnepségen
velemenyezd, 2018. szeptember 23. vasárnap, 17:42
Képek, videók
Horn Gyula az 1989-es MSZ
furaila
2018. október 21. vasárnap, 12:52
0 Névnapomra Kenéz Gyula
lovaszmarika
2018. szeptember 24. hétfő, 09:38
0 névnap - Gyula ee29.jpg
lovaszmarika
2018. szeptember 24. hétfő, 09:33
Repülés-Vári Gyula-Jak-52
agica2004
2018. szeptember 05. szerda, 19:52
juhasz_gyula_matyas_ki ral
menusgabor
2018. augusztus 11. szombat, 22:29
gyula nap.jpg
zsokica45
2018. július 14. szombat, 18:22
Szeszák Gyula főügyész...
simocsi
2018. június 22. péntek, 06:53
Illyés Gyula.jpg
liliana01
2018. június 17. vasárnap, 14:40
Török Gyula emlékkönyvébe
chillik
2018. június 05. kedd, 04:03
Gyula 2.jpg
europa2011
2018. május 30. szerda, 08:00
Gyula (Var-furdö)2.jpg
europa2011
2018. május 30. szerda, 07:58
Gyula (Var-furdö)1.bmp
europa2011
2018. május 30. szerda, 07:58
Hit Gyülekezete parkja
dandej
2018. november 23. péntek, 21:58
Sasok gyülekezője.jpg
pacsakute
2017. április 19. szerda, 09:01
Gólyák gyülekezése.jpg
margoboszi
2016. október 10. hétfő, 20:16
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.