Belépés
2020. április 06. hétfő | 15. hét | 97. nap | 04:43 | Vilmos, Bíborka
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A Mississippi torkolata mellett érte el az amerikai partokat a Nate hurrikán
A Nate Louisiana, Mississippi és Alabama államot fenyegeti özönvízszerű esőzésekkel és áradásokkal.

Partot érése után a Nate trópusi viharrá enyhült, de az országos hurrikán-előrejelző központ szerint helyi idő szerint vasárnap reggelre, amikor eléri Alabamát, ismét 1-es fokozatú hurrikánná erősödik.

A hurrikán az előrejelzésekre rácáfolva elkerülte New Orleanst. A Nate az idén a Harvey, az Irma és a Maria hurrikán után a negyedik, amely az Egyesült Államok déli szövetségi államaiban pusztít, de egyelőre ez a legkevésbé erős. A Harvey és az Irma Louisianát, Texast, Floridát és Puerto Ricót sújtotta, majd Puerto Ricóra lecsapott a 4-es erősségű Maria hurrikán is.

Az érintett szövetségi államokban a kormányzók mindazonáltal rendkívüli állapotot hirdettek, és egyes, elsősorban a part menti, alacsonyabban fekvő vidékeken a települések kiürítést rendelték el. Helyi idő szerint szombat délután lezárták a Mexikói-öbölben lévő olaj- és gázkitermelő platformokat, New Orleansban lezárták az áradástól védő mintegy kétszáz zsilipet, Alabamában a part menti településeken rendeltek el - nem kötelező érvényű - evakuálást, Floridában pedig mintegy 100 ezer embert érint a kötelező kiürítés.

Louisianában a Nemzeti Gárda 133 tagját mozgósította a kormányzó. A tengerszint alatt fekvő településekről buszokkal és katonai járművekkel vitték el a veszélybe került lakosokat. John Bel Edwards kormányzó telefonon egyeztetett Donald Trumppal, és az elnök a szövetségi kormányzat minden segítségét megígérte a bajba jutottaknak.

Alabamában és Florida nyugati vidékén a repülőtereket lezárták, így zárva van a floridai főváros, Pensacola nemzetközi légikikötője is.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2017. október 08. vasárnap, 07:06
Címkék: Nate Louisiana, Egyesült Államok, Irma Louisianát, Puerto Ricót, Puerto Ricóra, Nemzeti Gárda,
Kommentek
Amerikai előválasztás - Idahóban Biden, Észak-Dakotában Sanders győzött az előválasztáson
Biden idahói győzelmét elemzők azért ítélik jelentősnek, mert ott 2016-ban Bernie Sanders aratott győzelmet Hillary Clinton felett, aki később a párt elnökjelöltje lett. Ez a tagállam viszonylag kevés, 20 delegátust küld a Demokrata Párt nyáron, Wisconsinban tartandó elnökjelölt-állító konvenciójára.

Joe Biden kedd este Mississippiben, Missouriban és a sok - 125 - delegátust adó Michigan államban győzedelmeskedett. Ezzel jelentősen megnőtt az esélye arra, hogy ő legyen pártja elnökjelöltje. David Axelrod, Barack Obama egykori főtanácsadója a CNN hírtelevízióban egyenesen azt mondta, hogy matematikailag már egyértelműen Biden az elnökjelölt.

"Ma éjjel egy dolog világossá vált: kampányunkkal elnyerjük az elnökjelöltséget és vereséget mérünk Donald Trumpra" - írta Biden a Twitteren szerdára virradó éjjel.

Noha Bernie Sanders 53,3 százalékos szavazataránnyal győzött Észak-Dakotában, ahol nem előválasztást, hanem jelölőgyűléseket tartottak, és akár még esélyes lehet a washingtoni győzelemre
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 18:32
Amerikai előválasztás - Biden nyert Michiganben, jelentősen növelve előnyét demokrata párti riválisával szemben
Barack Obama egykori alelnöke előzőleg megnyerte az előválasztást Mississippi és Missouri államban is.

Biden óriási fölénnyel győzött három tagállamban, ahol már lezárult a keddi szavazás: Michiganben 53 százalékkal, míg Mississippiben a voksok 81, Missouriban pedig az 59 százalékát szerezte meg a szavazatszámlálások közel végleges eredménye szerint.

Bár Észak-Dakotában, Idahóban és Washington államban elvileg még nyerhet párton belüli riválisa, Bernie Sanders vermonti szenátor, de ezek az államok kevés delegátust küldenek a demokraták júliusi elnökjelölt-állító konvenciójára, ezért Sanders reménye televíziós kommentátorok szerint már elveszett az elnökjelöltség elnyerésére. David Axelrod, Barack Obama egykori főtanácsadója a CNN hírtelevízióban egyenesen úgy fogalmazott: matematikailag már Biden az elnökjelölt.

A 125 delegátust adó Michiganben elért győzelem kulcsfontosságú a demokrata elnökjelöltségért folyó versenyben. Elemzők szerint Biden előnye nagyon jelentős: a volt alelnök eddig
velemenyezd, 2020. március 11. szerda, 07:05
Amerikai előválasztás - Hat szövetségi államban tart az előválasztás, Biden győzelmére számítanak
amikor tizennégy államban, illetve egy tengerentúli területen voksoltak - vette át a vezetést a Demokrata Párt elnökjelöltségére pályázó politikusok között, és eddig 664 delegátust nyert meg. Fő vetélytársa, a 78 esztendős Bernie Sanders vermonti szenátor az eddigi előválasztások és jelölőgyűlések után 573 delegátus támogatását tudhatja magáénak. A demokrata elnökjelöltséghez 1991 delegátus támogatása szükséges.

A keddi előválasztásokon, Észak-Dakotában, Idahóban, Michiganben, Missouriban, Mississippiben és az északnyugati Washington államban összesen 352 delegátus sorsáról döntenek. A szuperkedd óta, miután a milliárdos Michael Bloomberg és Elizabeth Warren massachusettsi szenátor visszalépett a kampányból, a versengés két politikusra, Bidenre és Sandersre szűkült. Tulsi Gabbard hawaii képviselőnő ugyan még változatlanul kampányol, de esélytelen.

Avoksolások legnagyobb tétje Michigan, ahol 125 delegátusról döntenek. 2016-ban Bernie Sanders győzött Hillary Clintonnal szemben, és a felmérések a
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 18:42
Amerikai előválasztás - Hat tagállamban szavaznak kedden az amerikaiak
Idahóban, Michiganben, Mississippiben, Missouriban és az északnyugati Washington államban a demokraták és a republikánusok egyaránt voksolnak, Észak-Dakotában azonban csak a demokraták tartanak előválasztást.

Az elemzők és a politikusok a demokraták választásaira figyelnek, hiszen a Republikánus Pártban Donald Trumpnak gyakorlatilag nincs vetélytársa. Bár William Weld volt massachusettsi kormányzó még nem szállt ki a republikánusok elnökjelöltségéért folytatott kampányból, küzdelme esélytelen.

A Demokrata Pártban Bernie Sanders vermonti szenátornak és Joe Bidennek, az Obama-kormányzat egykori alelnökének párharca várható. Jóllehet Tulsi Gabbard hawaii képviselőnő még nem szállt ki az elnökjelöltségéért folyó harcból, elemzők szerint az ő esélye is a nullával egyenlő.

A szuperkeddi előválasztásokon elért sorozatos győzelmei után Joe Biden népszerűsége és támogatottsága nagyon megerősödött. A napokban őt biztosította támogatásáról két volt vetélytársa is: Kamala Harris kaliforniai szenátor
velemenyezd, 2020. március 10. kedd, 07:04
Amerikai előválasztás - Sanders: Buttigieg és Klobuchar "az elit nyomására" lépett vissza
a gazdagok megadóztatását és az időskorúak alanyi jogon járó egészségügyi ellátását ígéri.

Hillary Clinton volt külügyminiszter, aki a 2016-os elnökválasztáson a demokraták elnökjelöltje volt, vasárnap a CNN hírtelevízióban azt fejtegette, hogy Sanders "nem a legerősebb" elnökjelölt lenne. Clinton ugyanakkor tartózkodott attól, hogy Joe Biden elnökjelöltségét biztosítsa támogatásáról.

Március 10-én, kedden újabb hat tagállamban lesz előválasztás: Észak-Dakotában, Idahóban, Michiganben, Mississippiben, Missouriban és az északnyugati Washington államban. Elemzők szerint az elnökjelöltségre aspirálók számára különösen fontos a győzelem Michiganben.

A 78 éves és az ősszel szívinfarktuson, majd műtéten átesett Sanders szenátor a CNN hírtelevíziónak - szintén vasárnap - nyilatkozva hangsúlyozta: nem tervezi kampányrendezvényei korlátozását az új típusú koronavírus terjedése miatt. "Olyan keményen kampányolunk továbbra is, amennyire csak tőlünk telik" - fogalmazott. Emlékeztetett arra, hogy szombat
velemenyezd, 2020. március 08. vasárnap, 21:33
Amerikai előválasztás - Joe Bidennek "jó előérzetei" vannak az őszi elnökválasztás előtt
A volt alelnök "biztosnak" nevezte a jelenlegi helyzetét, amikor Bernie Sanders vermonti szenátor személyében már csupán egyetlen vetélytársa maradt a Demokrata Párt elnökjelöltségéért folyó küzdelemben. Ugyanakkor leszögezte: az előválasztások folyamata még nem zárult le, jövő kedden újabb, akár sorsdöntő kimenetelű előválasztás lesz.

Március 10-én a demokraták újabb hat tagállamban tartanak előválasztást: Észak-Dakotában, Idahóban, Michiganben, Mississippiben, Missouriban és az északnyugati Washington államban. Ezek közül a legfontosabb talán a 352 delegátust adó Michigan állam lesz, ahol a 2016-os választáson Sanders legyőzte a később a demokraták elnökjelöltjévé választott Hillary Clintont.

A pénteken közzétett felmérések szinte mindegyike szerint Michiganben kis aránnyal ugyan, de Bernie Sanders támogatottsága a nagyobb. A közvélemény-kutatásokból azonban az is kiderült, hogy a déli államokban, ahol viszonylag nagy a fekete lakosság lélekszáma, a vermonti szenátornak nincs esélye a volt
velemenyezd, 2020. március 07. szombat, 07:04
Szövetségi bűncselekmény lesz a lincselés az Egyesült Államokban, történelmi döntésnek tartják
A szavazásról hírt adó amerikai közszolgálati rádió (NPR) történelminek minősítette a döntést, hangsúlyozva, hogy 120 évig kellett várni e törvényre. Az amerikai történelemben ez az első ilyen törvény.

Az Emmett Till Lincselésellenes Törvény néven elfogadott jogszabályt elsöprő többséggel szavazták meg: 410 képviselő voksolt igennel, és három republikánus, valamint egy független képviselő szavazott ellene. Emmett Till 14 éves afroamerikai kisfiú volt, akit 1955-ben Mississippi államban meglincseltek, azzal vádolva őt, hogy megsértett egy fehér asszonyt.

A lincselésellenes törvényt szorgalmazók az amerikai közszolgálati rádiónak elmondták: az elmúlt évszázadban több mint 200 alkalommal próbálkoztak e törvényjavaslattal, és a szerdán elfogadott változaton is csaknem két év óta dolgoztak.

"A lincselés amerikai terrorizmus, és el kell utasítani" - nyilatkozott az NPR-nak Bobby Rush, Illinois állam demokrata párti képviselője, aki 2018 júniusában a törvényjavaslat egyik előterjesztője volt.
velemenyezd, 2020. február 27. csütörtök, 09:10
Újraválasztották a demokrata párti kormányzót Louisiana államban
államban, és még szombaton is többször arra buzdította a Twitteren a louisianaiakat, hogy voksoljanak a republikánus jelöltre.

Az eredményt széles körben úgy tekintik, mint újabb lakmuszpapírt, amelyet megmutatja a jövő évi elnökválasztásra készülő Trump támogatottságának mértékét.

A közelmúltbeli kormányzóválasztások vegyes eredményeket hoztak. Két héttel ezelőtt a szintén konzervatív Kentucky államban a demokrata párti kihívó, Andy Beshear legyőzte Matt Bevin republikánus kormányzót. Mississippi államban viszont a republikánusok könnyedén megtartották az ellenőrzést, Tate Reeves 52,1 százalékkal nyert a demokrata párti Jim Hood 46,6 százalékával szemben, részben Trump támogatásának köszönhetően.

Edwards a mélyen konzervatív déli államokban az egyetlen demokrata párti kormányzó. A kampányban az állam erősödő gazdaságának eredményeit hangsúlyozta. A választási eredmények kihirdetése után tartott győzelmi beszédében kijelentette: telefonon beszélt vetélytársával, és egyetértettek abban, hogy
velemenyezd, 2019. november 17. vasárnap, 19:32
Képek, videók
Mississippi tall pines co
kathyvp
2018. augusztus 16. csütörtök, 17:45
forgalom a Mississippin
mecsery
2013. január 12. szombat, 23:05
Mississippi
mecsery
2013. január 12. szombat, 23:04
A Mississippi és az Ohio
vargaspace
2012. november 23. péntek, 23:44
H.Sauerw.: Mississippi
zajudit
2012. március 05. hétfő, 17:52
Lángoló Mississippi v2.hu
finike
2007. június 17. vasárnap, 09:31
Mississippi
suprathermica
2007. június 15. péntek, 12:12
Lángoló Mississippi.hu.jp
rambobby
2007. május 01. kedd, 10:35
Kalandozás A Mississippin
rambobby
2007. április 25. szerda, 19:59
Mississippi-gőzhajó.jp g
gyongyvirag7
2007. április 03. kedd, 21:08
Tolgyfa sor - Louisiana
borigit
2014. december 04. csütörtök, 14:25
Louisiana-Lullaby.jpg
katicacska
2011. augusztus 20. szombat, 15:29
USbb19Louisianaprt.jpg
sztana45
2010. május 08. szombat, 08:13
iris_louisiana_cherry_ cup
dandej
2009. november 14. szombat, 12:32
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.