Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 11:37 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Betyárszelet
Hozzávalók: 40 dkg cukor, 25 dkg durvára vágott dió, 6 tojás sárgája, 20 dkg vaj, 3 db ostyalap.
A tojások sárgáját egyenként a puha vajhoz adagoljuk, és jó alaposan kikeverjük.
Egy lábasba beleöntjük a cukrot, majd kevergetve karamellé olvasztjuk. Amikor egy kicsit barnás színe lesz, hozzáadjuk a durvára darált diót, és azzal is összesütjük. Ezután kerül bele a tojásos vaj. Addig kevergetjük, amíg a leve elpárolog, és jó sűrű masszát kapunk.
Ezt kb. húsz percig hűlni hagyjuk, hogy kenhető állagot kapjunk.
Az egyik ostyalapot hosszában ketté vágjuk. Másfelet tálcára helyezünk, és elegyengetjük rajta a pörkölt cukros tölteléket. A tetejére is ostyalapot teszünk, majd egy deszkával lenyomjuk, nehogy száradás közben felperdüljön az ostya. Egy éjszakán át így pihentetjük, utána könnyen szeletelhető.
Hetekig elálló, finom sütemény.
Készíthetjük napraforgó maggal is, ebből 30 dkg szükséges hozzá.
Link
bkisseva, 2018. augusztus 09. csütörtök, 11:59
Címkék: tojások sárgáját, puha vajhoz, lábasba beleöntjük, kicsit barnás, durvára darált, leve elpárolog,
Kommentek
Fantasztikus FLORIDA torta
búzafinomliszt
1/2 csomag sütőpor
Krém:
350 ml tej
100 g kristálycukor
1 csomag vaníliacukor
50 g vaníliapuding
200 g vaj
Továbbá szükségünk lesz:
400 ml habtejszín
ízlés szerint cukor
2 db mandarinkonzerv


Elkészítés menete


A tészta alapját egy klasszikus piskótatészta képezi. A tojások fehérjéjét habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot, és addig dolgozzuk, míg fényes kemény habot nem kapunk. Ezután hozzáadjuk a tojások sárgáját és egy süteménylapáttal elkeverjük. Beleöntjük a vizet, a sütőporral elkevert lisztet, végül az egészet egységes tésztává keverjük. A tésztát egy kör alakú tortaformába öntjük, amit előtte sütőpapírral kibéleltünk.
A tésztát 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Miután a korpusz elkészült és kihűlt, kettévágjuk (én két tortát készítettem).
A tejből, cukorból, vaníliacukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. A kihűlt pudinghoz hozzákeverjük a vajat és addig
vorosrozsa66, 2018. december 03. hétfő, 20:18
Hólabda
tojás
25 dkg porcukor
(Anyukám receptjében 40 dkg porcukor szerepel, úgyhogy ez ízlésfüggő)
9 kanál forró víz
25 dkg finomliszt
1 csomag sütőpor (12 g)
2 púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor

A krémhez:
4 dl tej
2 púpos evőkanál liszt
20 dkg puha vaj
20 dkg porcukor
1 csomag vaníliás cukor
1 evőkanál rum vagy rumaroma

+ a hempergetéshez: 10-12 dkg kókuszreszelék

Elkészítés:
1. A tojásokat szétválasztom. A sárgáját a porcukorral habosra keverem, majd a forró vízzel jól kikeverem, hozzáadom a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet, végül a tojások keményre vert habját is hozzákeverem óvatosan.
A massza felét enyhén kivajazott/lisztezett 40x25 cm-es tepsibe egyengetem, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 8 perc alatt megsütöm. (A sütési idő sütőfüggő, végezzünk tűpróbát! Belemártunk a tésztába egy hústűt vagy tiszta fogpiszkálót és ha már nem ragad rá a tészta, akkor megsült.) A megsült tésztát kiborítom
suzymama, 2018. november 28. szerda, 21:57
Mákosguba-torta fehércsokoládé-krémes diógrillázzsal
5 adag

kiflis rész
10 db kifli
1 l tej
10 dkg vaj
12 dkg mák
10 dkg nádcukor
1 csomag vaníliás cukor
3 db tojás
2 marék dió (apróbbra törve)
fehércsokoládé-krémes diógrillázs
1 tasak fehér csokoládés pudingpor
3.5 dl tej
4 ek cukor
5 dkg fehér csokoládé
15 dkg margarin
15 dkg dió (apróra tördelve)
3 ek cukor

elkészítés

kiflis rész
1, A liter tejet a vajjal odatesszük főlni. A tojások sárgáját kikeverjük a cukrokkal, és mikor már majd nem forr a tej, beleöntjük. A mákot is hozzászórjuk, és a két marék apró diót is. Elkeverjük.

2, A karikára vágott kiflikre öntjük a mákos-tejes egyveleget. Megvárjuk, míg jól beszívja. A tojások fehérjét habbá verjük, és lazán a kiflikkel egybekeverjük.

3, Egy 26 cm-es tortaformát margarinozzunk ki, és szórjuk meg egy kis zsemlemorzsával. Öntsük bele a mákos kifliket, egy kicsit nyomkodjuk meg.

4, 180 fokra előmelegített sütőben
suzymama, 2018. november 26. hétfő, 15:20
Hólabda
Hólabda


Hozzávalók:
A tésztához:
40 dkg porcukor
8 evőkanál forró víz
8 tojás
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
A krémhez:
1/2 l tej
5 evőkanál liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
kókuszreszelék


Elkészítés: A porcukrot kikavarjuk a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatom a tojásfehérjékből vert habot. Zsírozott tepsibe simítjuk, és mint a piskótát, tűpróbáig sütjük.
Krém: A tej ből és lisztből pépet főzünk, kihűtjük, majd hozzáadjuk a porcukorral habosra kavart vajat. A tésztát két lapba vágjuk, majd egy fánkszúróval korongokat szúrunk belőle. Kettőt-kettőt a
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:41
hajtogatott pogácsa
Hozzávalók:
70 dkg liszt
1 kis pohár tejföl
2 tojássárgája
1 kocka élesztő
25 dkg vaj
12 dkg zsír
2 kk. só
1,5 dl tej

Az élesztőt 1,5 dl tejben felfuttatjuk egy kis cukorral, majd a liszthez öntjük. Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a zsírt, a feldarabolt hideg vajat, a 2 kávéskanál sót, majd alaposan összegyúrjuk. Nem baj, ha maradnak benne vajdarabok, mert attól lesz jó leveles a tészta. Ha keménynek érezzük a tésztát, akkor még rakhatunk hozzá egy kis tejet. Ezután az egészet egy éjszakát hideg helyen pihentetjük. Másnap reggel lisztezett deszkára borítjuk, és jól kinyújtjuk. Kézzel megkenjük zsírral, majd a tészta két szélét felülről és alulról középre hajtjuk, majd oldalról is felhajtjuk középre a tészta két szélét. Ezután újra kinyújtjuk, majd újra hajtogatjuk. Végül kb. két cm vastagra kinyújtjuk, és a tetejét egy éles késsel bevagdossuk. Közepes méretű
faciendum, 2018. november 08. csütörtök, 18:41
Vanilia krèmmel töltött mákos sűtemèny.
Hozzávalok egy laphoz(kettőre lesz szűksèg):
4 tojás fehérje,
1 kanál hideg viz,
5 kanál cukor,
6 kanál mák fele darált mák ,
3 kanál liszt.

Hablap:
4 tojásfehérje,
5 kanál cukor,
5 kanál liszt,
3,1/2 kanál olaj.

A vanilia krémhez:
10 tojás sárgája,
9 kanál cukor,
2 csomag vanilia puding,
1 vanilia rud kikapart belseje,
700 ml tej,
300g vaj 80 %.

Diszitéshez:
60-70 g fehér csokoládé forgács.

Elkészités: a tojásokat felverjűk az egy kanál vizzek ,egy csipet soval ès a cukorral kemény habbá majd hozzáadjuk elöbb a lisztet majd a kétféle mákot.
Sűtöpapirral bélelt tepsiben (25/37cm) simitjuk ès elömelegitett sűtöben 180 ° kb 10-12 perc alatt készre sűtjük.
Ezt a műveletet a második mákoslappal is elvégezzűk.
A hablaphoz a tojások fehérjét felverjűk a cukorral hozzáadjuk az olajat ès ovatosan ősszekavarjuk majd a lisztet is hozzászitálkuk.
Ugyanolyan
suzymama, 2018. november 05. hétfő, 17:06
Meggyes-mákos kocka - KARÁCSONYRA
leve
2 evőkanál meggypálinka
250 g lágy vaj

Meggyes réteghez:
50 dkg meggy
4 evőkanál cukor
2 teáskanál citromlé
4 lap zselatin

Csoki réteghez:
15 dkg vaj
3 evőkanál cukor
2 evőkanál holland kakaópor
4 evőkanál víz
1 evőkanál meggypálinka

Elkészítés:
A piskótához verjük fel a tojásfehérjéket. Amikor már majdnem teljesen felverődött, akkor adagoljuk hozzá kanalanként az átszitált porcukrot. A végén a tojások sárgáját óvatosan keverjük hozzá.
A darált mákot és diót a kókuszreszelékkel öntsük össze, majd forgassuk bele a felvert tojáshabhoz.
Két sütőpapírral bélelt tepsire simítsuk, majd előmelegített 170°C-os sütőbe süssük kb. 20 percig.
A krémhez 4 dl tejet forraljunk fel a cukorral. A maradék tejjel keverjük ki a tojások sárgáját, adjuk hozzá a vaníliás pudingport, a lisztet és a meggypálinkát, majd öntsük a felforrt tejhez. Ekkor vegyük le teljesen a hőmérsékletet és szép lassan sűrítsük be. Fedjük le
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:19
Meggyes,vaníliás krémes
RECEPT:

Egy közepes tepsit,kibéleltem sütőpapírral, megkentem nagyon vékonyan olajjal(így biztos,hogy szépen leválik majd a piskótáról),majd meghintettem 70 dg kimagozott,levétől lecsepegtetett meggyel.6 tojásnak a fehérjét kemény habbá vertem leheletnyi sóval,13 dg cukorral,majd bele forgattam finom mozdulatokkal a tojások sárgáját,2 evőkanál olajat,és 13 dg lisztet,amiben előzőleg elvegyítettem fél tasak sütőport és egy evőkanál kakaóport.Ezt a piskóta masszát ráöntöttem a meggyszemekre és megsütöttem.

Miután kissé hűlt a tészta,tálcára borítottam,lehúztam róla a sütőpapírt,így a meggyes rész került felülre.Lekentem vékonyan 3 evőkanál meggylekvárral(akar el is maradhat) és hagytam teljesen kihűlni.Közben elkészítettem a krémet:2 tasak vanília pudingot simára kevertem 6 dl tejjel,15 dg cukorral és állandó keverés mellett,sűrűre
vorosrozsa66, 2018. november 03. szombat, 15:15
Képek, videók
fogyokuras_viz_hozzava lok
sarkadykati
2014. július 19. szombat, 06:47
tűsarkú és hozzávalók.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:04
trendy-hozzávalók-.jpg
agica2004
2014. június 12. csütörtök, 14:02
tűsarkú és a hozzávalók.j
agica2004
2014. április 25. péntek, 18:33
mentalikőr hozzávalók
mariatovis
2011. október 16. vasárnap, 18:58
Hozzavalók.gif
margoboszi
2010. június 14. hétfő, 14:39
Kaká sárgája.jpg
agica2004
2010. július 07. szerda, 13:36
Vajh mi lesz a sorsom2.jp
kohlinka
2015. június 26. péntek, 23:57
párolt vajhal
soosistvan
2012. február 04. szombat, 20:10
vajhal,lazac,sült tök,bur
soosistvan
2011. november 20. vasárnap, 22:21
vajhal-steak.jpg
sarkadykati
2011. augusztus 26. péntek, 19:16
Kóborolok, vajh meddig...
caris11935
2010. május 15. szombat, 10:44
vajh ki lehet??
kisvirag42
2008. február 18. hétfő, 20:03
vajh ki..?
feketebari13
2006. szeptember 24. vasárnap, 00:36
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.