Belépés
2020. február 27. csütörtök | 9. hét | 58. nap | 14:06 | Ákos, Bátor
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Michael August Blume apostoli nuncius a Brenner-iskolába
Második napját tölti egyházmegyékben Michael August Blume SVD, apostoli nuncius. Reggel ellátogatott a szombathelyi Brenner-iskolába, ahol szentmisét mutatott be a kápolnában. Ezt követően Szentgotthárdon Boldog Brenner János életével, vértanúságával ismerkedett meg: meglátogatta a Rábakethelyi templomot, imádkozott a zsidai emlékkápolnában és az emlék keresztnél. Délután Körmenden Boldog Batthyány-Strattmann László, a szegények orvosa munkásságával, helybeli emlékeivel ismerkedett és ellátogatott a közeli óvodába is.
Mindenkit várunk szeretettel este 19 órára a szombathelyi Premontrei Gimnázium dísztermébe, ahol nuncius atya tart előadást az afrikai kereszténység helyzetéről.
Michael August Blume apostoli nuncius
....................................


És Dr. Székely János püspök
..............................Michael August Blume apostoli nuncius tartott előadást Szombathelyen az afrikai kereszténység helyzetéről, saját missziós munkájáról, tapasztalatairól.
Előadása meghallgatható Link
maroka, 2019. október 09. szerda, 23:18
Címkék: Michael August Blume, Michael August Blume SVD, Szentgotthárdon Boldog Brenner János, Délután Körmenden Boldog Batthyány-Strattmann László, Premontrei Gimnázium, Székely János,
Kommentek
Elhunyt Seregély István érsekre emlékezés - Eger
8.
.................
Erdő Péter bíboros, prímás, érsek beszédét teljes terjedelmében közöljük.

................

...............
*
- Ferenc pápa üzenetét Michael August Blume apostoli nuncius tolmácsolta angol nyelven, majd magyar nyelven Depaula Flavio, az Apostoli Nunciatúra titkára olvasta fel. A Szentatya levelét Pietro Parolin bíboros államtitkár írta alá.
Excellenciás és Főtisztelendő Dr. Ternyák Csaba Egri érsek részére
A Szentatyát szomorúsággal töltötte el Dr. Seregély István nyugalmazott érsek halálhíre, és szívbéli együttérzését fejezi ki Neked és a Főegyházmegye egész papságának, a szerzeteseknek és a
maroka, 2020. január 04. szombat, 16:30
Michael August Blume újévkor - Terézvárosi plébánia
Mindannyian missziós tanítványok vagyunk..
..............
anuár 1-én, Szűz Mária, Isten anyja főünnepén, a budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus évének első napján mutatott be szentmisét Michael August Blume érsek, apostoli nuncius a budapesti Avilai Nagy Szent Teréz-plébániatemplomban. Az eucharisztikus kongresszus missziós keresztje karácsonykor érkezett a templomba, ahol január 2-ig láthatják a hívek.
Az ünnepi szentmisén koncelebráltak a plébániatemplom lelkipásztorai: Horváth Zoltán kanonok, plébános és Csepregi Róbert káplán.
,,Amint az evangéliumban hallottuk, a pásztorok az angyalok felhívására felkeresték a szent családot. Mindegyikük csodálkozott azon az üzeneten, amit hallottak, hiszen a sötét éjszaka egyszerre a fény és az öröm ünnepévé változott. A pásztorok pedig Istent dicsőítve tértek vissza a nyájukhoz" - kezdte szentbeszédét Michael August Blume apostoli nuncius.
maroka, 2020. január 03. péntek, 10:44
Idén is csordultig megtelt fiatalokkal a Szent István.......
Idén is csordultig megtelt fiatalokkal a Szent István-bazilika.
Szűz Mária szeplőtelen fogantatásának ünnepén, december 9-én Marton Zsolt váci megyéspüspök főcelebrálásával a Szent István-bazilikában szentmisét mutattak be a Regnum Marianum családi főünnepén. A szertartáson Michael August Blume SVD nuncius, Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti megyéspüspök és Balás Béla nyugalmazott kaposvári püspök mellett részt vettek a regnumi atyák és más segítő paptestvérek.
Bővebben
maroka, 2019. december 10. kedd, 18:25
A kassai vértanúkra emlékeztek Budapesten
mindennapokban is hűségesek voltak Istenhez, aki a megpróbáltatásban is erőt adott nekik.
Látszólag vesztettek - A kassai vértanúkra emlékeztek Budapesten
Magyar kurír 2019. november 13.,
Ünnepi szentmisén emlékezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia és az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye november 13-án, a Magyar Szentek templomában a 400 évvel ezelőtt vértanúságot szenvedett kassai vértanúkra. A fő celebráns Erdő Péter bíboros, prímás volt, koncelebrált Veres András, az MKPK elnöke, Michael August Blume pápai nuncius, a püspöki konferencia tagjai és a főegyházmegye papjai.
.........................
A magyar jezsuita rendtartomány védőszentjei, akik a 17. századi véres vallásháborúkban életükkel fizettek, amiért kitartottak katolikus hitük mellett: Pongrácz István és Grodeczki Menyhért jezsuita atyák, valamint Kőrösi Márk esztergomi kanonok voltak. Az akkor három részre szakadt Magyarország
maroka, 2019. november 15. péntek, 08:17
Idén először magyar stand is lesz a Diplomata Vásáron
Az idei vásár teljes bevételét az Ébredések Alapítvány, a Symphonia Alapítvány, az Oltalom Karitatív Egyesület és a Női Liga jótékonysági szervezetek támogatására fordítják - közölték az esemény szervezői hétfőn az MTI-vel.

Idén több mint 50 ország nagykövetségei fognak össze, hogy bemutassák nemzetük különlegességeit, a kézműves termékektől és ajándéktárgyaktól az ételekig és italokig. A vásáron idén először magyar stand is lesz. A látogatók dél-afrikai friss virágokat és malajziai egzotikus gyümölcsöket is vásárolhatnak, amelyek kifejezetten erre az eseményre érkeznek a magyar fővárosba.

Ebben az évben a látogatókat 11 ország fellépői szórakoztatják többek között Albániából, Azerbajdzsánból, Ciprusról és Magyarországról. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is lesz gyermeksarok és tombola is.

A vásár fővédnöke, Herczegh Anita, Magyarország köztársasági elnökének felesége, díszvendég lesz Szijjártó-Nagy Szilvia, a külgazdasági és külügyminiszter felesége, valamint Michael August Blume
velemenyezd, 2019. november 11. hétfő, 14:01
Erdő Péter megáldotta az új katolikus kulturális központot
Erdő Péter megáldotta az új katolikus kulturális központot Budapesten
Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg november 7-én a budapesti Damjanich utca 50. szám alatt található, felújított egykori Regnum Marianum-székházat, amelyben a jövőben a Szent Máté Kulturális Központ működik majd. Az ünnepségen részt vett Michael August Blume SVD, Magyarország apostoli nunciusa is.
......................
,,Megrendülten hallgattuk a Szentírás szavait: »Újra felépíted az ősi romokat, és helyreállítod a régi nemzedékek építette alapfalakat.« Mi is ezt éljük át ennek a háznak az esetében" - hangsúlyozta Erdő Péter bíboros, prímás, Esztergom-budapesti érsek az épület megáldása előtt. - A rombolás után mindig hosszú és fáradságos munka valamit újra felépíteni. Most erre is sor került, ám ezek a falak csupán eszközök és jelképek. Arra szólítanak fel bennünket, hogy a lelkekben is folytassuk az
maroka, 2019. november 08. péntek, 08:20
Soltész Miklós: II. János Pál pápa sokat tett a szabadságért
Soltész Miklós felidézte: a rendszerváltás előtt csupán nyolc egyházi iskola működött Magyarországon, kevesebb mint másfél évtizeddel később azonban eljött egy olyan szabadság, amelyre számítani sem mertek.

Ebben az iskola névadójának, II. János Pál pápának is hatalmas szerepe volt - méltatta az államtitkár az első közép-európai katolikus egyházfőt. Soltész Miklós egyúttal figyelmeztetett: a szabadsággal a szabadosság veszélye is jár.

Az egyházi fenntartású iskolák ugyanakkor meg tudják adni azt az óriási lehetőséget, azt a lelkiséget, amely nagy "pluszt" jelent diákjaiknak - jegyezte meg.

Soltész Miklós emlékeztetett arra is, hogy a rendszerváltás óta mind az iskola, mind Magyarország sokat köszönhetett a Habsburg-családnak.

Habsburg-Lotharingiai Mihály, az iskola támogatója felidézte, hogy abban az időben, amikor a Krisztus Légió szerzetesrend átvette az iskola fenntartását a bencés rendtől, az intézmény komoly anyagi gondokkal küzdött.

Kevés volt a tanterem, hiányzott a
velemenyezd, 2019. október 22. kedd, 13:42
Könyv jelent meg Mindszenty bíborosnak a budapesti amerikai
Deák András Miklós - Somorjai Ádám OSB - Zinner Tibor Menedékben - Amerikai diplomaták Mindszenty bíborosról 1957-1970 című könyvét október 16-án. A kötet Mindszenty József bíborosnak a budapesti amerikai nagykövetségen töltött éveit dolgozza fel.
Október 16-án, szerdán konferenciát tartottak a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, ennek keretében ismertették a Menedékben - Amerikai diplomaták Mindszenty bíborosról 1957-1970 című könyvet. Az eseményen részt vett Michael August Blume apostoli nuncius is. A megjelenteket Kumin Ferenc helyettes államtitkár köszöntötte.
Mindszenty József bíboros, hercegprímás 1956. november 4-én, amikor a szovjet fegyveres erők felújították támadásukat a magyar nép ellen, menedéket kért a budapesti amerikai követségen. Az Egyesült Államok kormánya sürgős humanitárius alapon menedéket biztosított a bíborosnak, aki egészen 1971. szeptember 28-áig tartózkodott a Szabadság téri épületben.

Bővebben
maroka, 2019. október 17. csütörtök, 22:55
Képek, videók
Michael Cheval
durcimarcika
2020. február 12. szerda, 20:42
michael+McAuliffea.jpg
menusgabor
2019. május 09. csütörtök, 21:27
Michael J. Fox .
alvaro-hopihe
2018. április 09. hétfő, 08:52
Michael Jakson és Jannet.
agica2004
2018. március 01. csütörtök, 22:32
michael-jordan.jpg
menusgabor
2018. január 29. hétfő, 21:10
michaels1.png
sz719eszter
2018. január 10. szerda, 21:26
michael6.gif
sz719eszter
2017. december 03. vasárnap, 16:18
michael4.gif
sz719eszter
2017. december 03. vasárnap, 16:18
michael1.gif
sz719eszter
2017. december 03. vasárnap, 16:18
Michael.png
cady89
2017. október 28. szombat, 13:06
Az iskolában hatvanan vag
chillik
2018. április 14. szombat, 05:52
Opera az iskolában
sanci81
2017. július 08. szombat, 20:10
Iskolában régen és most
sanci81
2017. május 13. szombat, 11:10
Iskolában
sanci81
2016. október 22. szombat, 16:45
első-nap-az-iskolában- 199
feviroza
2015. február 15. vasárnap, 16:09
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.