Belépés
2020. július 02. csütörtök | 27. hét | 184. nap | 20:56 | Ottó
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A főváros éke az enyészettől megmentett Várkert Bazár
Budapesti leltár 1. Ezer nap elég volt arra, ami évtizedekig lehetetlennek tűnt, ami harminc éven át pusztult, három év alatt újjáépült - mondta Orbán Viktor az épület 2014-es átadásakor.
Nem nehéz feladat cáfolni a fővárosi ellenzék elnagyolt kijelentéseit a Tarlós István által ,,tönkretett és lerombolt" Budapestről. Ezzel szemben már jóval nagyobb munka felsorolni minden beruházást és fejlesztést, amely 2010 óta a fővárosban zajlott. Sorozatunkban a teljesség igénye nélkül mutatjuk be, milyen volt Budapest akkor, és milyen most, azaz milyenné vált Magyarország fővárosa az elmúlt kilenc év során.
..........


Természetesen a fővárosi ellenzék nem győzte támadni a beruházást, többek között azzal, hogy mivel több ütemben adták át az épületet, ,,közpénzből kampányoltak". Az avatáskor Szabó Rebeka, az akkor még Párbeszéd Magyarországért elnökségi tagja vitriolos nyilatkozatot adott a Nol.hu-nak, és tiltakozott az ellen, hogy a kabinet és a főváros vezetése ,,uniós milliárdokból kampányol". Nem sokkal később az ellenzék és médiája árgus szemekkel figyelte az épület használatba vételét, és igyekezett minden vakolatdarab lehullásáról, illetve minden térkő elmozdulásáról hangos vádaskodások közepette beszámolni. A végeredmény ennek ellenére sem változott: az épület méltó állapotában újra Budapest egyik éke, és a nap minden szakában gyönyörködnek benne a járókelők és turisták egyaránt.
..Forrás: Magyar hírlap
maroka, 2019. augusztus 08. csütörtök, 14:52
Címkék: Várkert Bazár, Orbán Viktor, Tarlós István, Szabó Rebeka, Párbeszéd Magyarországért, enyészettől megmentett,
Kommentek
Öten jutottak a Magyarország cukormentes tortája verseny döntőjébe
értékek mellett. A cukrász szakma egyik csúcsa, hogy Magyarország születésnapjára tortát készíthetünk" - mondta Nándori László, a zsűri elnöke, korábbi háromszoros győztes a szerdai eredményhirdetésen a fővárosi Zila Kávéház és Étteremben.

Selmeczi László, a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületének ügyvezetője arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány lecsengésével a hazai cukrász szakma is nagyon nehéz időszakon van túl. "Minden jel szerint idén is lesz Magyar Ízek Utcája augusztus 20-án a Várkert Bazárban, ahol a Magyarország tortája, valamint a Magyarország cukormentes tortája verseny győztese bemutatkozik".

A nyertes tortákat várhatóan augusztus elején jelentik be, a legjobb alkotásokat Magyarország több száz cukrászdájában meg lehet majd kóstolni. Idén kilencedik alkalommal hirdetett közös versenyt az Ipartestület, valamint az Egy Csepp Figyelem Alapítvány. A cukrászok a Magyar Dietetikusok Országos Szövetsége által jóváhagyott alapanyaglistát használják fel a cukormentes torták
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 14:52
Indul a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár online
készült alternatív irodalmi Trianon-antológia.

A legfrissebb hazai könyvmegjelenések bemutatói mellett idén is jelentkezik a Margó Extra beszélgetéssorozat, amelyben művészeket, közéleti személyiségeket kérdeznek meg az olvasáshoz fűződő viszonyukról. Délutánonként Orvos-Tóth Noémi, Eke Angéla, Török-Illyés Orsolya és Mácsai Pál mesél arról, milyen hatással van életére, munkájára az irodalom. A Margó Extra speciális különkiadásában a Grecsó fivérekkel lesz beszélgetés, akiknek ősszel mutatkozik be a Várkert Bazárban Többet magunkról című közös produkciójuk.

A szervezők kiállításokra, színházba is invitálnak. Rendhagyó tárlatvezetés keretében be lehet járni a Petőfi Irodalmi Múzeum Csáth Géza halálának századik évfordulója alkalmából rendezett emlékkiállítását vagy a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ Felesleges Pillangó című tárlatát. A Trianon emléknapra a Fortepan gyűjteményt állított össze korabeli fényképekből válogatva, estére a Katona József Színház színészei készülnek irodalmi műsorral.
velemenyezd, 2020. június 03. szerda, 09:23
Gryllus Dániel és Lackfi János ezúttal pünkösdre írt dalt
A húsvéti sorozat sikere arra ösztönözte az alkotókat és a szervezőket, hogy az ötven nappal utána következő ünnepre, a Szentlélek kiáradását ünneplő Pünkösdre is szülessen új ének. A szerzők hasonló szellemben, mai lelkülettel írták a kétezer éves történetet köszöntő dalt - közölte a Magyarországi Evangélikus Egyház hétfőn az MTI-vel.

Mint felidézték, a húsvéti ünnepkörben, virágvasárnaptól úsvét hétfőig minden nap megszólalt egy új, a naphoz kapcsolódó dal a Várkert Bazár oldalán. Ezek a dalok erre az alkalomra íródtak, Gryllus Dániel zeneszerző és Lackfi János költő alkotásai.

"A nézettség igazolta a vállalkozást, nagyon sok vers és zenebarát számára adott élményt a sorozat, amely nem szorítkozott arra, hogy a szentírás szövegét ültesse át dalokba, hanem az egész ciklusban végig mai állapotunkból, mai gondolatainkat beleszőve jelenítette meg a passió történetét" - áll a kommünikében.

Gryllus Dániel, a Kaláka együttessel idén másodszorra is Kossuth-díjjal elismert zenész a közelmúltban
velemenyezd, 2020. május 25. hétfő, 14:13
Két hónap után véget ér a Maradj Otthon! fesztivál
munkában dolgozó stábja - arra vállalkoztak, hogy a koncertek és egyéb társasági események nélkül maradt közönségnek ingyenes programokat kínáljanak, arra biztatva a rajongókat, hogy tartsák be a szabályokat és maradjanak otthon - olvasható a pénteki közleményben.

A virtuális koncertek mellett a #maradjotthonchallenge segítségével minden este egy-egy híresség látta vendégül a fesztivál követőit. A Maradj Otthon! oldalán számos videoklip és kisfilm is debütált. Az események között beszélgetésekkel és a Várkert Bazár irodalmi programjaival is találkozhattak a fesztivál követői. Hétvégenként a Generali Gyerek Sziget népszerű fellépői hoztak programokat a legkisebbeknek. Az online partykhoz kapcsolódó jótékonysági akció keretében pedig a közreműködők 5 millió forintot gyűjtöttek össze a zeneiparban tevékenykedő háttérmunkások megsegítésére.

"A Maradj Otthon! fesztivál stábja a járványhelyzet miatti korlátozások feloldása után úgy döntött, itt az idő, hogy elbúcsúzzon a közönségtől, és arra biztassa a
velemenyezd, 2020. május 22. péntek, 13:11
Játék és tánc 10 percben - Online családi sorozatot indít a Várkert Bazár
A sorozat a hagyományőrzés, népi babonák, játékok sorát mutatja be, gerincét pedig a tánctanulás jelenti, amelyhez a család minden tagja csatlakozhat - közölte az MTI-vel a Várkert Bazár. Mint a közlemény emlékeztet, a Nyitra vidéki falvak népszokása szerint május elsejével, a májusfa állítását követően mehettek a lányok bálba, táncmulatságra.

A Játék és tánc sorozat minden hétvégén más-más népcsoportok táncait mutatja be szombatonként egészen június végéig. A tánctanulás mellett a videók egy-egy népszokást, parasztregulát, gyermekdalt, ritmusjátékot is megismertetnek a nézőkkel, akik betekinthetnek a népviseletek mesés világába Fitos Dezső táncművész, koreográfus és művészeti vezető, valamint Kocsis Enikő táncművész, koreográfus és művészeti vezető közreműködésével.

Az első epizód szombat 16 órától Tavaszkezdő népszokások - Moldvai tánctanítással címmel jelentkezik, míg május 16-án a Szerelmi babonák - Felcsíki tánctanítással tematikát követhetik a nézők.

A további epizódok témái: Vásár
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 16:32
Idén online formában rendezik meg a Margó Irodalmi Fesztivált
Libri irodalmi díjasokkal és Bereményi Gézával is.

A fesztivál második napján, június 4-én Trianon 100. évfordulójára emlékeznek: beszélgetnek többek között Ablonczy Balázs történésszel, bemutatják az Osiris Kiadó exkluzív szöveggyűjteményét, valamint a Cserna-Szabó András szerkesztésében készült alternatív irodalmi Trianon-antológiát.

A Margón a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, a Fortepan, a Katona József Színház, a Ludwig Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a TRIP Karanténszínház és a Várkert Bazár is rendhagyó, online platformra tervezett előadással, beszélgetéssel vagy tárlatvezetéssel jelentkezik.

"Sokféle szempontot kellett mérlegelni, de az elmúlt évtizedek olvasással töltött idejéből egy dolgot megtanultunk: az irodalom minden szélsőséges élethelyzetben segít jobban megérteni magunkat és a társadalmunkat, és erre most nagy szükségünk van" - idézik a közleményben Valuska Lászlót, a fesztivál igazgatóját.

A Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásár 2011 óta várja a
velemenyezd, 2020. május 08. péntek, 13:42
A 70 éves Gryllus Dániel már a járvány utáni időszakra készül
tavalyi, 50. évfordulós jubileumi évében nagyon sokat dolgoztunk, koncerteztünk, stúdióztunk, ezért a január és a február a pihenésé volt. Március elején adtunk néhány koncertet, de a felsőbb hatalmak úgy döntöttek, legyen kicsit hosszabb ez a szabadság" - fogalmazott Gryllus Dániel az MTI-nek.

Mint megjegyezte, számára ez az időszak valóban a teljes karantént jelenti: több mint egy hónapja nem lépett ki a házuk kapuján, egész életében jelen lévő asztmája miatt még nagyobb kockázatnak van kitéve. A Várkert Bazárba április 26-ra tervezett 70. születésnapi koncertjét a járvány miatt ugyan le kellett fújni, a zenész a helyszín internetes oldalán húsvétkor egy héten át jelentkezett otthoni videókkal, amelyekben a Lackfi János szövegeire, imádságfüzérére írt dalait énekelte el saját citerakíséretével.

"Ez egy meglehetősen intenzív munkasorozat volt, gyakorlatilag egy nap alatt kellett zenét szerezni, az erre a dallamra írt teljesen új szövegeket megtanulni és rögtön előadni. Reményeim szerint
velemenyezd, 2020. április 21. kedd, 08:31
Folytatja tavaszi online programsorozatát a Várkert Bazár
A korlátozások ideje alatt az online programok a Facebook-on, Youtube-on és a Várkert Bazár honlapján érhetőek el.

A Képmás Magazin az elmúlt három évben rendszeresen jelentkezett Képmás-est című sorozatával a Várkert Bazárban. Az esteken szakemberek és művészek bevonásával igyekeztek körbejárni fontos témákat. A Képmás-esteken készült felvételekből tekinthető meg egy hat epizódból álló válogatás minden pénteken 19 órától a Várkert Bazár facebook oldalán. Az április 17-i első részében Oldás és kötés címmel beszél a családi kötelékek fontosságáról a Gryllus család (Gryllus Vilmos, Gryllus Dániel és felesége, Kőváry Katalin). A szervezők célja, hogy a jelenlegi "bezárt" helyzetre reflektálva rávilágítsanak a család és értékrend szerepére - olvasható a Várkert Bazár pénteki közleményében.

Az ajánló szerint a Várkert Matiné kínálatában a friss Fonogram-díjas Veronaki zenekar április 23-tól csütörtökönként 14 órától a Várkert Bazár oldalán adja elő Magyarország legismertebb gyermekkönyveiből
velemenyezd, 2020. április 17. péntek, 09:32
Képek, videók
Várkert Bazár
sanci81
2017. december 31. vasárnap, 14:31
Várkert bazár
csobyzoli
2014. október 03. péntek, 21:57
Várkert bazár ?
csobyzoli
2014. október 03. péntek, 21:55
Virág-enyészet.jpg
kohlinka
2014. december 09. kedd, 10:23
Enyeszet.jpg
gigi55
2013. február 07. csütörtök, 11:56
Enyészet.jpg
lacyapu
2009. december 26. szombat, 18:50
Decsei Ildikó Enyészet.j
mezixy
2008. szeptember 28. vasárnap, 18:59
Enyészet
dudu911
2006. szeptember 15. péntek, 01:03
édes enyészet
rigopeter
2006. július 20. csütörtök, 01:46
épület és pléh-lakatos
agica2004
2014. április 04. péntek, 16:39
Épületek és belseje.jpg
johannanna
2012. augusztus 07. kedd, 09:26
régi és modern épületek
mecsery
2010. május 12. szerda, 15:48
kis és nagy épületek
mecsery
2010. május 07. péntek, 15:43
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.