Belépés
2019. április 22. hétfő | 17. hét | 112. nap | 10:51 | Csilla, Noémi
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
5 étel, amit SOHA ne rakj be a fagyasztóba
1. Tej, tejföl és joghurt
A kemény sajtokat lehet a fagyasztóban tárolni, és érdemes is, ha nem használjuk fel őket azonnal. Szakemberek szerint a friss tej is lefagyasztható, viszont a felolvasztás után már nem lesz olyan az íze és az állaga, mint azelőtt. Tejfölt és joghurtot sem érdemes fagyasztani, mert a felolvasztás után kiválhat a víz belőlük. Egy megoldás van, ha minél előbb felhasználod őket valamilyen ételben

2. Nyers burgonya
A nyers krumpli nem fagyasztható jól magas keményítőtartalma miatt. Helyette tárold száraz helyen. A sült burgonyát ugyanakkor lefagyaszthatod, majd újra fogyaszthatod, az állaga viszont már nem lesz ugyanolyan, mint az első sütésnél.

sütésnél.

3. Tojás

Jogosan merül fel a kérdés: Ki az, aki a tojást a fagyasztóba rakja? Sajnos vannak ilyen emberek, pedig a tojást még túlzottan hideg hűtőben sem szabad tárolni, mert ott is betörhet a héja.

4. Saláta
Ha szottyos salátát szeretnél enni, akkor tedd nyugodtan a fagyasztóba! Merthogy a salátaféléknek sem tesz jót a nagyon hideg, elvesztik a ropogósságukat. Jobb őket minél előbb felhasználni

5. Nyers húsok és halak, felolvasztás után
Nem győzzük szajkózni, hogy ha egy húst már felolvasztottunk, akkor már nem szabad visszafagyasztani. Amellett, hogy a felolvasztás és újabb hűtés a baktériumok elszaporodásához vezethet, a hús ízét is befolyásolja. Ugyanez a szabály igaz a felolvasztott zöldségekre is

+1. Szénsavas italok
Valószínűleg ti is jártatok már úgy, hogy gyorsan le akartátok hűteni a sört vagy a pezsgőt, ezért a fagyóba raktátok, de elfeledkeztetek róla, és a folyadék szétrobbantotta az üveget. Nem titok, hogy a folyadékok térfogata megnövekszik a fagyás után, éppen ezért nem szabad őket a jégre tenni üvegben. Nemcsak a buborékos italoknál lehet ez probléma. Az alaplevet sem jó ötlet üvegbe önteni, helyette inkább tegyük műanyag ételtárolóba, amit soha ne töltsünk tele.

Link
Forrás: nosalty
eva6, 2019. február 10. vasárnap, 11:11
Címkék: kemény sajtokat, fagyasztóban tárolni, felolvasztás után, nyers krumpli, sült burgonyát, állaga viszont,
Kommentek
Csokikocka
Bámulatos finomság, ha egyszer elkészíted, biztosan a család kedvence lesz, megéri kipróbálni!

piskóta:,6 db tojás,6 ek cukor,1 csomag vaníliás cukor
6 ek liszt,1 csomag sütőpor,1 csipet só,

a krémhez
2 csomag vaníliás v csokis pudingpor,6 dl tej
8 ek porcukor,25 dkg vaj

csokikrém
20 dkg ét tortabevonó,10 dkg porcukor,10 dkg ráma maragrin
2 ek olaj,2 ek kakaópor

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral és óvatosan hozzáadagoljuk a felvert tojássárgájához.

A tojások fehérjét a sóval kemény habbá verjük. Végül hozzáadjuk a tésztához, és óvatosan összekeverjük. A masszát kivajazott és lisztezett tortaformába öntjük. Előmelegített sütőben kb 15 perc alatt készre sütjük. A tortát egy ideig a sütőben hagyjuk hűlni, a torta készítéshez megvárjuk, míg teljesen kihűl. Ez sárga piskóta de ha
suzymama, 2019. január 29. kedd, 17:02
Áfonya fagyi
Amire szükséged lesz:

- 3 csésze áfonya (fagyasztott is jó)
- 4 dl natúr joghurt
- 3 evőkanál citromlé
- 1 csésze cukor
- 1 dl tej
- csipet só
- pici fahéj

Így csináld:
1. Tedd egy lábosba az áfonyát, a citromlevet, a cukrot,
a sót és a fahéjat és melegítsd közepes lángon folyamatos
kevergetés mellett, amíg a cukor feloldódik.
2. Egy krumplinyomóval törd át a keveréket, vagy turmixold
picit össze, majd vedd le a tűzről és hagyd állni 10 percig.
3. Keverd hozzá a joghurtot és a tejet és alaposan dolgozd el.
4. Tedd a fagyasztóba és 20-30 percenként keverd át!

Jó étvágyat kívánok hozzá!
klarika47, 2018. december 25. kedd, 18:53
Édes túrókrém
evk. porcukor (vagy kristálycukor)
3 cs. vaníliáscukor

Na ez az a tipikus bolti, éttermi íz-mestermű, a valódi túrókrém. Igazán krémesen szeretjük, ezért miután elnyomkodtuk a túrót és belekevertük az alapokat, 2-3 percig robotgéppel dolgozzuk el az alapanyagokat.
Ez a gyerekek kedvence, és ha meg is maradna belőle másnap mint alaprecept bevariálható gyümölcsökkel, magokkal. Fontos, hogy jó krémes legyen. Ha igazán így szereted, tehetsz bele fél dl habtejszínt, a sűrűjéből.
Fagyasztóba téve túrófagyiként is ismeretes.


No. 3.
Mandulás-mézes krém

Hozzávalók:

1/2 kg túró
1 nagy pohár joghurt
Kevés citrom leve
ennek negyedének reszelt héjja
csipet só
3 evk. porcukor (vagy kristálycukor)
2 cs. vaníliáscukor
1-2 evk. méz
2 kisebb banán
2 evk. mandula - szeletelt vagy vágott

Az elkészült és kikevert
klarika47, 2018. december 23. vasárnap, 17:00
Jó tudni a cipőváltásról
A japán híresen házipapucsos nép. Amint belépsz egy házba, azonnal le kell venned a cipődet, és átbújni egy vendégpapucsba, sőt, sok helyen külön papucs van még a fürdőhöz is. A kutatók szerint a japánok tudhatnak valamit.

Egy 2008-as, az Arizonai Egyetem által készített tanulmány igazolja, hogy, ha cipőt viselsz otthon, nemcsak a takarítást nehezíted meg, de akaratodon kívül olyan betegségeket is behordhatsz a lakásba, melyeket biztosan nem szeretnél elkapni.

Mi van a cipődön?

Egy cipőre akár 421 ezer baktérium is tapadhat, állítják a kutatók, akik a tanulmányukban részletesen vizsgálták, milyen kórokozók szökhetnek át a küszöbön a talpredők rejtekében. A leggyakoribb a Klebsiella és a Serratia ficaria mellett, amit a cipőkön találtak, az E.coli volt, mely hasmenést és hányást okoz.

Azt is megállapították, hogy a napközben a cipőre tapadt föld és növényi anyag segíti a mikroszkopikus organizmusok burjánzását, megfelelő környezetet teremt számukra, hogy
pacsakute, 2018. december 01. szombat, 16:18
Pulykamelltekercs gesztenyés töltelékkel és áfonyamártással
púpozott ek étkezési keményítő pici vízzel simára keverve

Elkészítése:

A gesztenyemasszát krumplinyomón nyomjuk át, majd adjuk hozzá a mascarponét és keverjük simára. Ezután keverjük hozzá a vörös áfonyát is. (figyeljünk rá, hogy a massza ne legyen túl lágy, ezért a mascarponét aprónként keverjük hozzá)

Vágjunk le 6 nagyobb darab fóliát, majd osszuk el rajta a masszát. A fólia segítségével tekerjük fel úgy, hogy egy hosszabb, de formás hengert kapjunk. Ezután tegyük be a fagyasztóba, hogy megdermedjen mielőtt a húsba töltenénk. (Én már előtte való nap elkészítettem, és a fagyasztóban hagytam felhasználásig. Így könnyen tudtam vele dolgozni a hús töltésénél.)

A nagy tenyérnyi hússzeletre tegyünk fóliát, majd óvatosan klopfoljuk ki mindkét oldalát. Ezután az egyik felét sózzuk, majd fordítsuk át a hússzeletet és a másik felét sózzuk, borsozzuk, és ízlés szerint szórjuk meg a fűszerekkel (minden hússzelettel így járjunk el).

A hússzelet befűszerezett felére
suzymama, 2018. november 28. szerda, 21:26
Jó tudni a mélyfagyasztásról
A fagyasztóban meddig áll el a hús vagy a gyümölcs?

Ha az ételek szavatossági idejét nézzük, kétféle ember létezik: az egyik a minőség megőrzését jelölő dátum lejárta után mindent a kukába dob, a másik lazán kezeli a lejárati dátumokat, és napokkal vagy hetekkel azok után szaglás, látvány vagy íz alapján dönti el, elfogyasztja-e az adott ételt vagy sem.

A hűtőben tárolt ételeknél egyértelműbb, mit meddig ajánlott felhasználni és megenni, a fagyasztóban tároltaknál nem minden esetben. A saját magunk által bezacskózott gyümölcsöket, zöldségeket és húsokat érdemes felcímkézni és dátummal ellátni, mert nem mindegy, hány hónapon belül vesszük ki és esszük meg őket.

A húsfélék hosszú ideig fagyaszthatók, de típustól függően van, amelyiket egy évig is eláll, másokat 1-2 hónapon belül javasolt felhasználni. A vadhúsok és az egész baromfi 8-12 hónapig tárolható a mélyhűtőben, darabolva 9 hónapnál tovább ne tartsuk őket a fagyasztóban, a baromfi aprólékot és a darált húst pedig csak 3-4
pacsakute, 2018. október 20. szombat, 22:04
Havasi gyopár - sütemény
porcukor
25 dkg vaj
2 csomag vaníliás cukor
A lapok lekenéséhez:
1/2 üveg házi baracklekvár
25 dkg vágott dió
A tetejére:
2 db tojásfehérje
20 dkg porcukor
10 dkg étcsokoládé
5 dkg fehér csokoládé



Elkészítés: A barna tészta hozzávalóit összegyúrjuk, fóliába csomagoljuk, fagyasztóba tesszük felhasználásig.

A fehér tésztát is összegyúrjuk, 3 cipóra osztjuk. Mindegyik fehér tésztát tepsi méretűre nyújtjuk. A tepsi hátoldalát vajjal lekenjük, a tésztát ráterítjük, lekvárral lekenjük, darabos dióval megszórjuk, a barna tészta 1/3 részét ráreszeljük, és 180 fokra melegített sütőben megsütjük. A másik 2 cipónál is így járunk el.

A krémhez a tejjel összekeverjük a pudingporokat és a cukrokat, majd felfőzzük és kihűtjük. A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt
vorosrozsa66, 2018. szeptember 30. vasárnap, 17:04
Képek, videók
Fagyasztóba kerül.jpg
miday
2009. október 04. vasárnap, 18:46
húsvéti étel szentelés042
maroka
2019. április 21. vasárnap, 19:00
etel-hutoben.jpg
lilagondolatok
2019. március 28. csütörtök, 09:56
Folsav tartalmú ételek.jp
pacsakute
2019. március 14. csütörtök, 11:19
Ital és étel automata
eva6
2019. február 17. vasárnap, 14:34
Rákpusztító ételek.jpg
pacsakute
2019. január 10. csütörtök, 11:53
Rákpusztító ételek . jpg.
pacsakute
2019. január 02. szerda, 19:18
Gyulladáscsökkentő ételek
pacsakute
2018. december 10. hétfő, 08:28
Lúgosító és savasító étel
pacsakute
2018. november 21. szerda, 19:40
Ételek melyek tisztitják
irmus
2018. augusztus 16. csütörtök, 06:00
Krakkó-Sajtok
irmus
2015. október 13. kedd, 07:13
SAJTOK-03.png
1951anna
2014. augusztus 13. szerda, 04:44
SAJTOK-02.png
1951anna
2014. augusztus 13. szerda, 04:43
SAJTOK-01.png
1951anna
2014. augusztus 13. szerda, 04:42
SAJTOK.png
1951anna
2014. augusztus 13. szerda, 04:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.