Belépés
2019. szeptember 17. kedd | 38. hét | 260. nap | 08:53 | Zsófia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Boszorkánypogácsa boszorkányosan finom módra :)
Hozzávalók:

10 dkg dió,
1 citrom
25 dkg lágy vaj v. margarin
15 dkg porcukor
45 dkg liszt
4 tojássárgája
1 tojásfehérje
10 dkg baracklekvár


Elkészítés:

A diót durvára összevágni, a citromot alaposan megmosni, lereszelni a héját, levét kinyomni, átszűrni. A sütőt 180-200 fokra bekapcsolni. A vajat habosra keverni a porcukorral, majd bele a citromhéj és lé, egyenként hozzáadni a sárgáját, majd több részletben beledolgozni a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt; jól formázhatónak kell lenni a tésztának).

Diónyi adagokat kiszaggatunk, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét). Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel a közepébe lyukat fúrunk. Max. 15- 20 percig sütjük, szép világos színűre. Kivesszük a sütőből, majd azon melegében a kis kráterekbe savanykás lekvárt teszünk. Fémdobozban tárolhatjuk, de mindegyik emeletre tegyünk sütőpapírt, hogy a golyók ne ragadjanak össze. Ha kicsivel több citromot teszünk bele, kellemesen pikáns, kissé savanykás ízű sütit kapunk.
Forrás: facebook.com
http://humormagazin.com


suzymama, 2019. április 23. kedd, 17:44
Címkék: diót durvára, citromot alaposan, sütőt 180-200, vajat habosra, kicsivel több, kissé felvert,
Kommentek
..recept..
Huszárcsók

Hozzávalók:10 dkg dió
1 citrom
25 dkg lágy vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
45 dkg liszt
4 tojássárgája
1 tojásfehérje
10 dkg baracklekvár

Elkészítés:
A diót durvára összevágjuk, a citromot alaposan megmossuk, a héját lereszeljük, a levét kinyomjuk, átszűrjük.

A sütőt 180-200 fokra bekapcsoljuk. A vajat habosra keverjük a porcukorral, majd hozzáadjuk a citrom héját és levét, egyenként hozzáadjuk a sárgáját, majd több részletben beledolgozzuk a lisztet (lehet, hogy egy kicsivel több kell hozzá, mint ez előírt; jól formázhatónak kell lenni a tésztának).

Diónyi adagokat szaggatunk ki belőle, kézzel golyóvá formáljuk, majd a kissé felvert fehérjébe, majd dióba forgatjuk (elég csak a tetejét).
Tepsibe rakjuk (nem túl közel egymáshoz), és ujjheggyel lyukat fúrunk a közepébe. Az előmelegített sütőbe tesszük és kb. 15- 20 percig sütjük, szép világos színűre.

Kivesszük a sütőből, majd azon melegében a kis
bozsanyinemanyi, 2016. június 03. péntek, 23:48
x
zsírral, 35 dkg liszttel, 1 egész tojással, 1/4 kg lágy passzírozott krumpli-péppel, 1 egész Váncza-sütőporral, késhegynyi borssal, sóval és szükség szerint kevés tejföllel összegyúrunk. Hatszor nyújtjuk és hajtogatjuk. Legvégül ujjnyi vastagra nyújtjuk, pogácsavágóval kiszúrjuk és tetejét tojással megkenve, gyengén borssal megszórjuk. Szép barnára sütjük.
------------------------------------------------------------------ ----------------------------------------------------------------
Boszorkánypogácsa
********************
Hozzávalók: 10 dkg dió, 1 citrom, 25 dkg margarin, 15 dkg porcukor, 5 tojás sárgája, 45 dkg finomliszt, 1 tojás fehérje, 10 dkg baracklekvár.
Elkészítése: A diót durvára vágjuk, a citromot lereszeljük, levét kinyomjuk, a tepsit meglisztezzük. A margarint habosra keverjük a porcukorral, a citrom levével és héjával, majd egyenként hozzáadjuk 4 tojás sárgáját, beledolgozzuk a lisztet és 1 csipet sót, hogy jól formázható tészta legyen. Diónyi golyókat formálunk
nagyuska, 2014. június 13. péntek, 17:21
x
formázzuk, simítjuk a tetejét, majd 10dkg olvasztott étcsokival bevonjuk. 2-3 órát hűlni hagyjuk, vizes késsel szeleteljük. Nagyon finom!!!
Vigyázat, gyorsan fogy!
#8
2008. július 18. 20:29
Válaszolj!





Bagó Ibolya ...Körlevelet ne...

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#7
2008. június 30. 12:29
Válaszolj!





Harasztovics Ágnes [Ágica]

Boszorkánypogácsa:
http://www.tutireceptek.hu/boszorkanypogacsa
#6
2008. június 30. 06:36
Válaszolj!





Bagó Ibolya ...Körlevelet ne...

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#5
2008. június 28. 18:25
Válaszolj!





Bagó Ibolya ...Körlevelet ne...

{{{Törölt hozzászólás!}}}
#4
2008. június 22. 20:00
Válaszolj!
nagyuska, 2014. május 07. szerda, 13:55
Boszorkány pogácsa Katicától
Boszorkány pogácsa Katicától
Írta: nagyi

Itt az ADVENT és hoztam Nektek egy kis rágcsálni valót. Nagymamám receptjei között találtam és ma elkészítettem. Nagyon finom sokáig eltartható sütemény. Remélem egy csésze forrócsokival vagy teával tálalva ízlik majd Mindenkinek.

Boszorkánypogácsa

Hozzávalók : 25 dkg margarin, 25 dkg cukor, 1/2 citrom leve,
1 egész citrom reszelt héja,4 tojás, 1 csomag
vaníliás cukor, 10-15 dkg durvára vágott dióbél,
liszt amennyit felvesz, bármilyen lekvár.

Elkészítése: a margarint, a cukrot, a tojások sárgáját, a vaníliás
cukrot, a citrom héját és levét alaposan felhabosítjuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy az összedolgozás során ne ragadjon a kezünkhöz.
Diónyi golyócskákat formálunk a tésztából /nekem 64
db lett/. A tojásfehérjét egy villával jól elkeverjük, de nem habosítjuk fel, és a golyókat beleforgatjuk, majd a durvára vágott dióbélbe. Kikent sütő lemezre 2 cm távolságra rakjuk a
horvathnemagdi, 2013. november 16. szombat, 20:15
Boszorkánypogácsa
Boszorkánypogácsa
Hozzávalók :* 25 dkg margarin,* 25 dkg cukor,* 1/2 citrom leve,
* 1 egész citrom reszelt héja,* 4 tojás,* 1 csomag
vaníliás cukor,* 10-15 dkg durvára vágott dióbél,
* liszt amennyit felvesz,* bármilyen lekvár.Elkészítése: a margarint, a cukrot, a tojások sárgáját, a vaníliás
cukrot, a citrom héját és levét alaposan felhabosítjuk, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy az összedolgozás során ne ragadjon a kezünkhöz.
Diónyi golyócskákat formálunk a tésztából /nekem 64
db lett/. A tojásfehérjét egy villával jól elkeverjük, de nem habosítjuk fel, és a golyókat beleforgatjuk, majd a durvára vágott dióbélbe. Kikent sütő lemezre kb.2 cm távolságra rakjuk a golyókat és közepükbe mutató ujjunkkal egy kis krátert nyomunk. Előmelegített sütőben 20-25 perc alatt szép világosra sütjük. Még forrón a kis kráterekbe lekvárt halmozunk.
Én most áfonya lekvárral készítettem, de bármilyen lekvárral nagyon finom.
Nagyon sokáig eltartható sütemény.

Jó étvágyat
aranyag, 2013. november 16. szombat, 18:25
Mi a kulonbseg a boszorkanypogacsa es a huszarcsok kozott?
A ===== vonal alatt
elfejtettem odaírni, hogy ''huszár-csók'',
Jellegzetessége, hogy az idegen nyelvű receptek is előszeretettel írják a ''magyar - huszár csók'' nevet.

Egyébként itt is leírom:
Huncut vagy, cathy, mert négy süti küllemre ugyanaz, csak a tészta összetétele, a rászórt porcukor mennyisége, illetve a rátett lekvár színe módosul egy kicsit :))

1. Boszorkánypogácsa
2. Huszárcsók
3. Katonagomb
4. Angyalszem
:) :):) :):) :)
Én meg itt töröm magam, s mekkorát nevetsz, ahogy ízzadom a recepteket :)
invisibilia, 2011. december 16. péntek, 23:32
Mi a kulonbseg a katongomb es az angyalszem kozott?
Huncut vagy, cathy, mert négy süti küllemre ugyanaz, csak a tészta összetétele, a rászórt porcukor mennyisége, illetve a rátett lekvár színe módosul egy kicsit :)

1. Boszorkánypogácsa
2. Huszárcsók
3. Katonagomb
4. Angyalszem
:) :):) :):) :)
invisibilia, 2011. december 16. péntek, 22:30
Képek, videók
boszorkanypogacsa.jpg
bubszi
2011. március 16. szerda, 06:38
Boszorkányos este.jpg
chillik
2018. június 02. szombat, 03:51
Buzsáki boszorkányos hímz
tunkiss
2017. október 08. vasárnap, 20:15
boszorkányos elválasztó.g
jpiros
2012. november 03. szombat, 15:10
Boszorkányos kastély.gif
csalogany13
2010. április 07. szerda, 19:48
boszorkányos
1maszatka
2009. október 11. vasárnap, 22:30
Boszorkányos üveg
jankaca
2008. március 13. csütörtök, 09:57
hetvegen-mar-durva-kan iku
lilagondolatok
2015. július 19. vasárnap, 12:34
Durva de igaz....jpg
pacsakute
2014. június 23. hétfő, 16:30
durva bőr.jpg
liza1
2013. október 05. szombat, 08:21
durva ébresztés.jpg
vojtiera
2012. július 14. szombat, 13:58
Nagyon durva.jpg
farkas1945
2011. február 09. szerda, 14:16
durva.jpg
safesz
2010. május 01. szombat, 14:00
Ez azéé durva:))
zsocc24
2010. január 25. hétfő, 18:16
nagyon durva
vicky0709
2009. augusztus 16. vasárnap, 00:19
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.