Belépés
2019. szeptember 17. kedd | 38. hét | 260. nap | 08:51 | Zsófia
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Kókuszos krémes, kakaós sütemény



Tésztája:
4 tojás
4 ek cukor
3 ek finomliszt
1 csomag csokoládés pudingpor
1 ek kakaópor
0,5 dl étolaj
0,5 csomag sütőpor

Krémhez:
3 dl tej
1 csomag kókuszos pudingpor
4 ek cukor
2 ek kókuszreszelék
1 ek zselatin
0,5 dl víz
2,5 dl Meggle cukrászhab (habtejszín)
3 ek Extra Jam (meggylekvár) (lapok kenéséhez)
Tetejére:
2 ek kókuszreszelék

Krém készítés:
A tejet, a cukrot, a pudingport csomómentesre keverjük, majd sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni.

A zselatint langyos vízben megáztatjuk.

A tejszínt keményre verjük.

A kihűlt pudingos krémhez hozzákeverjük a kókuszreszeléket. Apránként adagoljuk
hozzá a tejszínt és a kihűlt zselatint. Habosra keverjük, és hűtőbe tesszük,
míg a kakaós lap elkészül.

Piskóta készítés:
A tojásokat a cukorral 10 perc alatt habosra keverjük.

A lisztet, a kakaóport, a pudingport és a sütőport összekeverjük.

A tojásokhoz adjuk az étolajat, és fokozatosan a száraz anyagok keverékét is keverjük hozzá.

Egy nagy gáztepsit kibélelünk sütőpapírral (kb 31*31 cm-es) és a masszát beleöntjük.

180 fokra előmelegített sütőben 10-12 perc alatt megsütjük. Vékony, puha, selymes lapot fogunk kapni.

Ezt az egy lapot 3 részre vágjuk (NEM VÍZSZINTESEN, hanem függőlegesen).

A lapokat lekenjük lekvárral, majd egymás után a krémmel betöltjük úgy, hogy a tetejére
is hagyunk belőle.

A kókuszos krémes, kakaós sütemény kalória és tápérték tartalma:
Kalória: 253 kcal
Fehérje: 5 g
Szénhidrát: 26 g
Zsír: 14 g
Az adatok 100 g mennyiségre vonatkoznak.
skorpiolilike, 2018. március 17. szombat, 09:34
Címkék: Extra Jam, pudingport csomómentesre, zselatint langyos, tejszínt keményre, kihűlt pudingos, kihűlt zselatint,
Kommentek
Boszorkánypogácsa recept
Hozzávalók:

Tésztához:

30 dkg liszt
1 kk sütőpor
10 dkg porcukor
1 csipet só
1 tasak vaníliás cukor
1 kezeletlen citrom reszelt héja
1 nagyobb tojás sárgája
20 dkg margarin
Továbbá:

1 nagyobb tojás fehérje
10 dkg darált dió
Pár ek Extra Jam (sárgabaracklekvár)

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit egy tálban összedolgozzuk.

A sütőt előmelegítjük és egy egész nagy tepsit kibélelünk sütőpapírral.

Egy kis tálba szórjuk a darált diót, egy másikban a tojás fehérjét egy kicsit felverjük.

A masszából kisebb diónyi golyókat (15g) sodrunk.

Először megforgatjuk a fehérjében, majd a dióban.

Az előkészített tepsibe sorakoztatjuk egy kevés helyet hagyva egymás között.

Végül egy fakanál nyelével apró lyukat nyomunk a golyók közepébe.

170 fokon hőlégkeveréssel 15 perc alatt megsütjük.

Hagyjuk teljesen kihűlni. Legutoljára pedig egy
suzymama, 2018. december 08. szombat, 12:07
Bájos Angelika szelet
szelet


Hozzávalók:
Kakaós lap:

7 tojás
14 dkg porcukor
10 dkg liszt
4 dkg kakaópor
1 ek olaj
2 ek víz
6 g sütőpor

Diós lap:

7 tojás
14 dkg porcukor
8 dkg liszt
8 dkg darált dió
6 g sütőpor

Krém:

25 dkg vaj
25 dkg margarin
30 dkg cukor
3 vaníliás pudingpor
9 dl tej
10 dkg darált dió
3 darab 3 az 1-ben kávé
4 dl Extra Jam (baracklekvár)
2 kk rumaroma vagy rum

Elkészítése:

A lapokhoz a tojásokat szétválasztjuk. A fehérjét csipet sóval keményre felverjük, a sárgákat pedig a cukorral, olajjal, vízzel kihabosítjuk. A habhoz adjuk a sárgát, a sütőporral elkevert lisztet és a kakaóport. Egy 30*40 cm-es tepsit sütőpapírral
vorosrozsa66, 2018. november 21. szerda, 18:54
sorrend kialakítása
Network
17.Hatoscsatorna
18.NationalGeograficChennel
19.National Geografic wild
20.Hír TV
21.Discovery Science
22.Discovery Chennel
23.Travel Channel
24.ParamountChannel
26.Viasat 3
27.Viasat 6
28.Viasat History
29.Viasat Explore
30.Viasat Nature
31.DoQ
32.tv2
33.Super TV2
34.CNN International
35.Prime
36.AXN
37.AXN White
38.AXN Black
39.COOL
40.Filmbox Prémium
41.Filmbox Plus
42.Filmbox Family
43.Filmbox Extra
44.film +
45.Film Cafe
46.Filmmánia
47.Film+2
48.Story4
49.STORY5
50.Galaxy
51.MTV
52.MTV HITS
53.Food Network
54.FiHuntingshing and
55.Mozi+
56.Sorozat+
.................57.VH 1 European
58.Euronews
59.Megamax
60.Comedy Central
61.Bónusz TV
62.Bónum Tv
63.AMC
64.Animal Planet
65.BBC Eart
66.ID Extra
67.Da Vinci Laerning
68.FIX
69.D1
nagyuska, 2018. június 30. szombat, 14:53
Dióhabos Lotti szelet
Dióhabos Lotti szelet


Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:
Tészta:

35 dkg liszt
15 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
fél cs sütőpor
4 tojássárgája
1 evőkanál kakaópor
tetszés szerinti Extra Jam (lekvár) (nálam áfonya)

Hab:

4 tojásfehérje habbá verve
15 dkg porcukor
15 dkg dió darálva

Elkészítése:

A tésztához a kakaópor kivételével összegyúrjuk a hozzávalókat. Ha szükséges pici tejet tehetünk hozzá.

Ha kész a tésztánk elfelezzük és az egyik részébe belegyúrjuk a kakaóport.

A tepsit kibéleljük sütőpapírral. Kinyújtjuk a barna tésztát és a tepsibe tesszük, megkenjük lekvárral, majd a kinyújtott világos tésztát rátesszük.

A fehérjéket habbá verjük, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot és a diót. A
vorosrozsa66, 2018. március 18. vasárnap, 16:54
Rákóczi-túrós recept
Hozzávalók:
A tésztához:

25 dkg liszt
1/2 cs sütőpor
1 késhegynyi szódabikarbóna
12 dkg vaj
12 dkg cukor
1 db tojássárgája
1 dl tejföl
fél citrom reszelt héja és leve

A félig sült tészta tejére:

2-3 ek Extra Jam (baracklekvár)

A töltelékhez:

3 db tojássárgája
50 dkg túró
15 dkg cukor
1/2 citrom reszelt héja és leve(aki nem szereti a citromosat,helyette tegyen vaníliaaromából pár cseppet vagy vaníliás cukrot)
tehetünk a töltelékbe még mazsolát is,én most mellőztem

A tetejére:

4 tojásfehérje
15 dkg porcukor
1 csipet só
1-2 csepp citromlé
2-3 ek Extra Jam (baracklekvár

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk,1 cm vastagra kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe világosra sütjük,kb 15 perc alatt,míg a tészta teteje megszilárdul.

Kivesszük a sütőből,vékonyan megkenjük baracklekvárral,elsimítjuk rajta a túrós
suzymama, 2018. február 24. szombat, 13:55
Vajdasági Jaffa szelet
Hozzávalók:

Tésztához:

4 tojás
24 ek cukor (kb. 48 dkg)
24 ek liszt (kb. 48 dkg)
24 ek tej
1 sütőpor
6 ek étolaj

Krémhez:

3 ek Extra Jam (baracklekvár)
20 dkg cukor
2,5 dl víz
1 narancs

Tetejére:

15 dkg csokoládémáz

Elkészítése:

1 egész narancsot tegyünk be a fagyasztóba.

A tojást habosítsuk ki a cukorral, adjuk hozzá az olajat, a sütőporral elkevert lisztet és a tejet. A tésztát sütőpapírral bélelt nagy méretű tepsibe öntjük, és 180 fokos sütőben tűpróbáig sütjük.

A kész piskótát hagyjuk teljesen kihűlni, majd vágjuk 2 lapra.
Krém készítése:

A lekvárt a cukorral és a vízzel elkeverjük, és lassú tűzön összeforraljuk. Ha kihűlt, az egyik lap tésztát morzsoljuk bele, majd reszeljük hozzá a fagyasztóból elővett narancsot. Az így kapott krémet kenjük rá a maradék piskótalapra.

Vízgőz
bkisseva, 2018. február 12. hétfő, 13:16
Képek, videók
extra nagy bőr öv (2).jpg
dnemethk
2017. január 02. hétfő, 21:04
extra nagy bőr öv (3).jpg
dnemethk
2017. január 02. hétfő, 21:03
extra nagy bőr öv (1).jpg
dnemethk
2017. január 02. hétfő, 21:03
extra nagy bőr öv (4).jpg
dnemethk
2017. január 02. hétfő, 21:03
Extra terepjáró
sanci81
2015. augusztus 18. kedd, 12:47
kockás ruci extra elaszt.
dnemethk
2015. június 19. péntek, 18:17
kockás ruci extra elaszt
dnemethk
2015. június 19. péntek, 18:16
túrós-pudingporos-süti .jp
bubszi
2010. november 11. csütörtök, 04:26
Pudingporos süti / Manka
kilofalok
2010. május 09. vasárnap, 09:53
Pudingporos kalács.jpg
miday
2007. március 07. szerda, 22:49
Zselatinos süti
irmus
2018. augusztus 04. szombat, 10:50
_zselatin_.jpg
lenke1964
2015. október 11. vasárnap, 19:43
zselatinos.jpg
jucianyu
2011. február 22. kedd, 19:34
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.