Belépés
2020. május 30. szombat | 22. hét | 151. nap | 04:20 | Janka, Zsanett
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
FINA masters-világbajnokság Vízilabda
A vlv.hu a Digi Sporttól úgy értesült, hogy a sportcsatorna a Millenniumi válogatott néven induló férfi vízilabdacsapatunk összes mérkőzését közvetíti a hazai masters vizes vb-n.
Az egykori sikerkapitány, jelenleg szövetségi elnök Kemény Dénes és az ötkarikás aranyérmes kapus, Kósz Zoltán irányította válogatott a budapesti tornán a plusz 40-es korosztály B-csoportjába került egy olasz és egy török csapat társaságában. Az érdeklődés óriási, a jegyek rekordidő alatt, pár perccel a regisztráció megnyitása után elkeltek.
,,Az elit-világbajnokság előtt is azt mondtam, hogy nem írnánk alá az ezüstöt, még ha az egy nagyon jó eredménynek is számít. A Millennium pedig tradícióból nem fogadja el a második helyet. Kimondhatjuk, hogy toronymagas esélyesei vagyunk a világbajnokságnak, és meg is fogjuk nyerni" - mondta Märcz Tamás, aki ezúttal játékosként mutathatja meg, mit tud.
31 ARANY
Benedek Tibor, Biros Péter, Fodor Rajmund, Gergely István, Kásás Tamás, Kiss Gergely, Märcz Tamás, Molnár Tamás, Steinmetz Barnabás, Szécsi Zoltán, Székely Bulcsú, Varga Tamás, Varga Zsolt és Vári Attila alkotja a Millennium keretét, a tizennégy játékos összesen 31-szeres olimpiai bajnoknak mondhatja magát. A kispadról természetesen a háromszoros olimpiai bajnok kapitány, Kemény Dénes irányít majd, segítője pedig a 2000-ben győztes Kósz Zoltán lesz.

A Törökök kedves megemlékezése
...........................


Mileneumi csapat kerete
...........


- Masters-vb: gála előadással kezdett a Kemény-csapat.
Kiütéses győzelemmel kezdett a 17. FINA masters-világbajnokság 40+-os korosztályának B-csoportjában szereplő Millennium csapat. Az olimpiai bajnokok egész sorát felvonultató magyar együttes 22-5 legyőzte a török Galatasarayt.
Millennium-Galatasaray 22-5 (6-0, 4-1, 7-1, 5-3)
G: Kiss G. 4, Kásás 3, Märcz, Varga Zs., Benedek, Biros, Varga T. 2-2, Székely, Vári, Fodor, Steinmetz B., Molnár, ill. Karaca 2, Kabaca, Persely, Silay
Szécsi Zoltán - becenevén szecska kapus
.............


Marcz tamás
..........


Videó a mérkőzésről Link


Millenium HUN - Pallanuoto Milano
Videó a teljes mérkőzésről Link
Masters-vb: Kásásék az olaszok ellen is parádéztak. A Pallanuoto Milanót is nagy különbséggel múlta felül a 17. FINA masters-világbajnokság 40+-os korosztályának B-csoportjában szereplő Millennium csapat. Kemény Dénes fiai szebbnél szebb gólokat szerezve szolgálták ki a közönséget, és győzték le 24-5-re az olasz együttest.
Millennium (magyar)-Pallanuoto Milano (olasz) 24-5 (5-1, 7-1, 6-0, 6-3)
Gólszerző: Varga Zs. (3), Benedek (3), Fodor (3), Varga T. (3), Biros (3), Molnár (2), Székely (2), Märcz, Kásás, Vári, Kiss G., Steinmetz B., ill. Sussarello (2), Musetti, Petrini, Calamoneri

"B" csoport eredménye:
..............


További mérkőzések:
......
maroka, 2017. augusztus 09. szerda, 22:15
Címkék: Digi Sporttól, Kemény Dénes, Kósz Zoltán, Märcz Tamás, Benedek Tibor, Biros Péter,
Kommentek
Bartis Attila lesz a 45. Térey-ösztöndíjas
tartozó alkotóknak névsorát, akiket ösztöndíjra javasol. Az Ösztöndíjbizottság Demeter Szilárd főigazgató javaslatára úgy döntött, hogy a Bartók Imre által üresen maradt díjat Bartis Attila írónak ítéli. Az író a felkérést köszönettel elfogadta - áll a közleményben.

Az ösztöndíjra jelöltek listája a következőképpen alakul: Bartis Attila, Berta Zsolt, Czilli Aranka, Csehy Zoltán, Csender Levente, Farkas Wellmann Endre, Fekete Vince, Garaczi László, Győrffy Ákos, Hász Róbert, Háy János, Hodossy Gyula, Kemény István, Keresztesi József, Király Zoltán, Kollár Árpád, Kürti László, Lackfi János, Lanczkor Gábor, Láng Zsolt, László Noémi, Lázár Balázs, Lőrincz P. Gabriella, Lövétei Lázár László, Majoros Sándor, Márton László, Molnár Vilmos, Nagy Koppány Zsolt, Orbán János Dénes, Orcsik Roland, Rózsássy Barbara, Sajó László, Sántha Attila, Solymosi Bálint, Szálinger Balázs, Száraz Miklós György, Szilasi László, Szőcs Petra, Terék Anna, Varga Melinda, Végh Attila, Vörös István, Zalán Tibor, Zoltán Gábor, Zsille
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 16:32
Kiválasztották a Térey-ösztöndíjasokat
meg szerződést.

A Térey-ösztöndíj havi összege a Digitális Irodalmi Akadémia tagjainak juttatott mindenkori felhasználási díj 90 százaléka, amely 2020-ban havi bruttó 320 ezer forint. A negyvenöt alkotóval a PIM szerződést köt, az ösztöndíjas státusz ennek aláírásával jön létre.

A Térey-ösztöndíjra javasolt 45 alkotó: Bartók Imre, Berta Zsolt, Czilli Aranka, Csehy Zoltán, Csender Levente, Farkas Wellmann Endre, Fekete Vince, Garaczi László, Győrffy Ákos, Hász Róbert, Háy János, Hodossy Gyula, Kemény István, Keresztesi József, Király Zoltán, Kollár Árpád, Kürti László, Lackfi János, Lanczkor Gábor, Láng Zsolt, László Noémi, Lázár Balázs, Lőrincz P. Gabriella, Lövétei Lázár László, Majoros Sándor, Márton László, Molnár Vilmos, Nagy Koppány Zsolt, Orbán János Dénes, Orcsik Roland, Rózsássy Barbara, Sajó László, Sántha Attila, Solymosi Bálint, Szálinger Balázs, Száraz Miklós György, Szilasi László, Szőcs Petra, Terék Anna, Varga Melinda, Végh Attila, Vörös István, Zalán Tibor, Zoltán Gábor, Zsille
velemenyezd, 2020. január 21. kedd, 12:01
Cirkuszfesztivál - Fekete Péter: ismét Budapestre figyelt a cirkuszi világ
között a Fővárosi Nagycirkuszban. A magyar cirkuszművészet csupa pozitív visszajelzést kapott tőlük - jegyezte meg.

"Magyarország a megújuló cirkuszművészet motorja lett" - idézte Fekete Péter az idei fesztivál zsűrijében dolgozó Pavel Kotovot, a világhírű Cirque de Soleil társulat casting directorát.

Fekete Péter emlékeztetett arra, hogy ezúttal két aranyérmet osztott ki a nemzetközi zsűri, az egyiket annak a kínai csapatnak, amelyik megmutatta, miért érdemes akár tíz- tizenkét éves kortól keményen dolgozni: a világ élvonalába kerülhetnek azok, akik az ő módszereikkel, az ő iskolájukban sajátítják el az artistaművészetet.

A másik aranyérmes egy magyar páros: ifj. Richter József és Merrylu Richter lett, akik tavaly a Monte-Carlói Nemzetközi Cirkuszfesztiválon is Arany Bohóc-díjat nyertek - közölte Fekete Péter.

Kovács Gábor Dénes, a Nemzeti Cirkuszművészeti Központ képzési igazgatója az államtitkár által a napokban bejelentett kínai ösztöndíjról szólva elmondta: szeptember 1-től egy
velemenyezd, 2020. január 14. kedd, 15:40
A magyar férfi vízilabda-válogatott győzelemmel kezdte a cuneói tornát
A magyarok szombaton 19 órától a görögökkel, vasárnap 12 órától pedig a házigazda, világbajnok olaszokkal játszanak.

A magyar válogatott az Európa-bajnokság csoportkörében a spanyolokkal, a törökökkel és a máltaiakkal találkozik a Duna Arénában.

Eredmény:Magyarország-Egyesült Államok 15-10 (1-3, 5-1, 4-5, 5-1)--------------------------------------------------------a magyar csapat gólszerzői: Varga Dé., Manhercz 4-4, Zalánki 3, Sedlmayer 2, Mezei, Erdélyi 1-1

A vlv.hu szakportál helyszíni tudósítása szerint Märcz Tamás szövetségi kapitány a 15 fős keretből a torna nyitómérkőzésére Hosnyánszky Norbertnek és Vámos Mártonnak adott pihenőt, míg a kapuban Nagy Viktornak szavazott bizalmat.

Az amerikaiak kezdték jobban a találkozót, gyorsan kétgólos előnyre tettek szert, de a magyarok Sedlmayer Tamás révén felzárkóztak. Ezt követően a csapatkapitány Varga Dénes és Zalánki Gergő vették hátukra a csapatot, a következő öt magyar találatot felváltva ők szerezték, így a nagyszünetben 7-5-re
velemenyezd, 2020. január 03. péntek, 20:32
Vízilabda Eb - Szűkítette keretét Märcz Tamás
Märcz Tamás szövetségi kapitány csaknem két hete 17 fős kerettel kezdte meg a munkát, és a válogatott a karácsonyt követően az elmúlt négy napban is keményen tréningezett - a szövetség honlapjának beszámolója szerint. A szakvezető hétfőn este szűkítette keretét.

"Azt kértem tőlük, hogy továbbra is legyenek készenléti állapotban, hogy bármikor számíthassunk rájuk. Kardos Gergő klubcsapatával, az Egerrel egy nemzetközi tornán szerepel majd, ezt megbeszéltem edzőjével, Dabrowski Norbival, míg Német Toni olyan egyéni programot kapott, amely segít abban, hogy nem várt esetben azonnal bevethető legyen" - mondta.

A szövetségi kapitány szerint ott tart a válogatott, ahol ebben az időszakban tartania kell, "a csúcsformától messze, de az arra kijelölt úton szépen haladva". Ezt segítette elő a viszonylag alacsony, 17-es létszám is.

"A kétkapus edzések egy-egy cserével mindig rendkívül intenzívek voltak. A negyedek között az intenzitás megtartása miatt hosszú szüneteket tartottunk, ezek alatt
velemenyezd, 2019. december 31. kedd, 17:01
Európa-liga - Lovrencsics még nem számolgat a továbbjutást illetően
éves védő kifejtette, az a legfontosabb, hogy tapasztalatot szerezzenek európai porondon, mert ezekből a mérkőzésekből lehet tanulni, amit a jövőben tud majd kamatoztatni a csapat, hogy lehetőleg minden évben főtáblán szerepelhessen. Hozzátette, a magyar bajnoki meccseken nem lehet felkészülni a nemzetközi találkozókra, mert a legtöbb rivális csak a védekezésre összpontosít, évi kilenc-tíz összecsapás pedig kevés itthon arra, hogy megfelelő tapasztalatokat gyűjtsenek az európai megméretésre.

"Nagyon keményen megdolgoztunk ezért az öt pontért. Azt hiszem, a többi csapat kissé lenézett minket, kivéve a Ludogorecet. De az első meccsek tapasztalata után most érezhetően a CSZKA is óvatosabb volt, az első félidőben jóval kevesebbszer próbálkoztak letámadással, mert bebizonyítottuk kint, hogy ki tudjuk használni, ha kinyílnak" - értékelt Lovrencsics. Az MTI kérdésére úgy fogalmazott, egyértelműen a szakmai stábot dicséri, hogy a védekezés olyan szinten összeállt az elmúlt egy hónapban, hogy hét tétmeccsen
velemenyezd, 2019. november 08. péntek, 07:04
Újabb négy évre Molnár Zoltánt választotta elnökévé a Magyar Edzők Társasága
A három alelnök Kemény Dénes, Mészáros János és Mocsai Lajos lett.

A felügyelő bizottságnak új elnöke lesz Józsa Alíz személyében - közölte a szervezet.
velemenyezd, 2019. november 07. csütörtök, 17:12
Vízilabda Eb - Märcz Tamás: Hosnyánszky visszatérése plusz erőt adhat
számolhat.

Märcz Tamás elmondta, az előttük álló 48 órában négy edzésen vesz részt a keret, ezeken nem a fizikai állapotot szeretnék lemérni vagy fejleszteni, hanem a már korábban gyakorolt taktikai elemeket kívánják frissíteni. Kiemelte, fontos, hogy a játékoskapcsolatok a vízben és a parton is alakuljanak, utóbbi miatt is lakik szállodában most együtt a gárda.

A közelgő Eb-ről a szakember megjegyezte, van olyan potenciál a csapatban, hogy akár a végsőkig is eljusson, még akkor is, ha elképesztően kemény ellenfelekkel kell majd megküzdeni.

A nemzeti csapatba több mint két év után tért vissza az olimpiai bajnok Hosnyánszky Norbert, akitől a szövetségi kapitány azt várja, hogy a jelenlétével és a kisugárzásával plusz erőt ad. Hozzátette, rendkívül rutinos, több poszton is bevehető játékosról van szó, akinek a 2017-es budapesti vb után meghozott döntése következtében kaphatott lehetőséget több olyan pólós, akik azóta állandó csapattagnak számítanak.

Hosnyánszky Norbert elmondta, fiatal és
velemenyezd, 2019. október 11. péntek, 13:53
Képek, videók
SZKV-1976Postás sporttele
agica2004
2018. június 29. péntek, 20:53
Elismerő sporttárs
furaila
2016. június 23. csütörtök, 11:08
uj_motorok_sporttura_s v65
bartazsoltattila
2008. szeptember 27. szombat, 12:47
sporttura_nyito.jpg
kicsiszisz
2007. február 19. hétfő, 09:29
Kemény Dénes 60 éves.jpg
agica2004
2014. június 15. vasárnap, 14:41
zoltán atya0507_2.png
maroka
2020. május 07. csütörtök, 19:01
zoltán atya0507.png
maroka
2020. május 07. csütörtök, 18:55
orsos zoltán0424.png
maroka
2020. április 24. péntek, 09:48
meszlény zoltán ereklye03
maroka
2020. március 04. szerda, 10:54
17-szucs-zoltan-birosa gon
menusgabor
2020. január 16. csütörtök, 21:25
Gera Zoltán
dandej
2019. november 17. vasárnap, 22:08
Debreceni Zoltán.jpg
liliana01
2019. november 06. szerda, 19:08
Nadányi Zoltán - Szeptemb
lilagondolatok
2019. szeptember 01. vasárnap, 08:14
SZKT-Majó- Petri Zoltán.j
agica2004
2019. május 14. kedd, 19:59
SZKV-Nemes Zoltán.jpg
agica2004
2019. május 14. kedd, 18:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.