Belépés
2020. február 25. kedd | 9. hét | 56. nap | 00:16 | Géza
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
ITM: tizenkét ágazat üzemei mutatkoznak be a Modern gyárak éjszakáján
Beszámolt róla, hogy országszerte 73 helyszínen rendezik meg a programot, amelyről a moderngyarak.hu honlapon lehet tájékozódni.

A laikus érdeklődők mellett a felsőoktatásban és a szakképzésben részt vevő diákok is jelentkeztek, így a rendezvénynek munkaerőpiaci hatása is van - jelentette ki.

Többnyire gyárak szerepelnek a meglátogatható helyszínek között, de van egy technológiai központ is; körülbelül 7000 érdeklődőt vártak, és a meghirdetett helyek nagy része már betelt - mondta. Idén meg fog duplázódni a látogatók száma a rendezvényen, fűzte hozzá.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. november 15. péntek, 10:13
Címkék: laikus érdeklődők, szakképzésben részt, rendezvénynek munkaerőpiaci, meglátogatható helyszínek, technológiai központ, meghirdetett helyek,
Kommentek
Kedden lesz 12 éves a közmédia Család-barát magazinja
A keddi ünnepi műsor vendége lesz többek között Király Viktor és felesége, akik a közelmúltban házasodtak össze; Kiss Kamilka és Lőrincz Ádám, akik előadják a Család-barát dalát. Látható lesz az adásban a 4 for Dance formáció és Faragó Topi. Nem marad ki Bangó Margit sem, aki a Család-barát legelső vendége volt 12 évvel ezelőtt, az állandó szakértők pedig új oldalukról mutatkoznak be - olvasható a közleményben.

A Család-barát ajándékoz is: a Bethesda Gyermekkórházat Rátonyi Kriszta látogatja meg, aki a műsorkészítők nevében készségfejlesztő játékokkal, kifestőkkel és mesekönyvekkel lepi meg az ott lábadozó gyerekeket. Fehérvári Gábor Alfréd, Freddie egyik legújabb dalát adja elő akusztikus gitáron az adásban és a műsor örökbe fogad egy kengurut is a Fővárosi Állat- és Növénykertből. A műsorvezetők segítségével a kulisszák mögé is bepillanthatnak a nézők, akiket sok más meglepetéssel is várnak a képernyő elé és a Család-barát Facebook oldalán.

A közlemény felhívja a figyelmet arra, hogy a
velemenyezd, 2020. február 03. hétfő, 13:32
Az orotsavról
hatásait.

Ezért nevezik az orotsavat úgynevezett biofaktornak, amely kiegyenlíti a szervezet hiányállapotát és - nagyobb dózisokban - orvosságként fejti ki hatását. Mivel segíti a magnézium felszívódását, bejutását a sejtekbe, kedvezően befolyásolja a vérzsírok összetételét, fokozza az erek rugalmasságát.

2. Szívgyengeségben segített
Tudományosan azonban még nem bizonyították kielégítően az orotsav előnyeit. Pozitív hatásai túlnyomórészt a patkányokon végzett kísérleteknél mutatkoznak, emberek esetében ezzel szemben csak néhány klinikai vizsgálat történt. Patkányoknál ugyan csökkentette a koleszterinszintet, növelte azonban a zsírmáj kockázatát.

Kutatók vizsgáltak 80, szívgyengeségben szenvedő pácienst, és a tanulmány bizonyította, hogy az érintettek állapota az orotsav kiegészítő szedése révén lényegesen javult - mind a túlélési arányt, mind a panaszok súlyosságát illetően. Az anyag terápiaszerű alkalmazása azonban további klinikai kutatásokat
pacsakute, 2020. január 30. csütörtök, 21:10
Februárban újra nemzetközi fesztivált rendez az SZFE
Idén hat országból - Ausztriából, Litvániából, Svájcból, Németországból, Franciaországból és Csehországból - érkeznek vendégek a fesztiválra, és az SZFE mellett a Kaposvári Egyetem hallgatói is bemutatkoznak színházi előadásaikkal - hangzott el az esemény csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján.

Upor László rektori feladatokkal megbízott rektorhelyettes elmondta: az egyetem mindennapi munkáját és filozófiáját sűríti magába a négynapos fesztivál, amely évről évre fejlődik. A fesztivál filozófiáját összefoglalva a szabadság, az együttműködés, a sokszínűség, az önkormányzatiság és a nemzetköziség szavakat emelte ki.

Mint rámutatott, a négy nap alapja az együttműködés, a nemzetközi és a magyarországi egyetemek közötti együttműködés. Ebből adódóan a fesztivál egyre sokszínűbb, a színházi produkciók mellett filmfesztivál, kiállítás, workshopok is szerepelnek a programban és egyre több országból érkeznek résztvevők.

Az önkormányzatiság azt jelenti, hogy több olyan programot terveznek, amelyeket
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 17:22
Holokauszt Világfórum - Erőteljes fellépést követeltek az antiszemitizmus ellen a felszólaló államférfiak
A háromórás rendezvényen több tucat ország állam- és kormányfői álltak ki a rasszizmus és az antiszemitizmus ellen az auschwitzi haláltábor felszabadulásának 75. évfordulója alkalmából rendezett "Emlékezés a holokausztra, harc az antiszemitizmussal szemben" címú fórumon.

"Emlékezni, és nem felejteni" - hangsúlyozta a találkozót megnyitó beszédében Reuven Rivlin izraeli elnök, felidézve a gyermekkorában látott túlélőket, akik Izraelbe érkeztek a háború borzalmai után, és rosszindulatú betegségnek nevezve az antiszemitizmust.

Többször is hangsúlyosan megköszönte a több tucat ország legmagasabb szintű képviselőinek a szolidaritást, hogy Jeruzsálembe utaztak az évfordulós megemlékezésre.

"Izrael nem áldozat, megvédi magát" - jelentette ki. Külön köszönetet mondott a különböző országokban található zsidó közösségek védelméért, és felhívta az állam és kormányfőket, hogy együtt küzdjenek tovább a gyűlölet és a rasszizmus ellen.

Beszéde végén kiemelte Izrael két legfontosabb értékét, hogy
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 16:53
Színpadi bemutató előtt Bereményi Géza Eldorádója
"Ez nem a forgatókönyv színpadi változata, hanem egészen más. Sűrűbbek a helyzetek és sűrűbbek a jellemek is, mivel élőben, a nyilvánosság előtt mutatkoznak meg" - mondta Bereményi Géza, aki csütörtökön az M1 aktuális csatorna és a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának közös vendége volt.

Az 1988-ban bemutatott Eldorádó című filmnek, amelynek Bereményi Géza nemcsak írója, hanem rendezője is volt, 2011-től már létezett egy színpadi változata Az arany ára címmel. Mint a szerző kifejtette, úgy érezte, van a műben egy jobb változat. Hozzátette: a mostani arányosabb, színházibb és jobb szerepeket kínál.

"A főszereplő persze most is Monori, de unokája betegsége, illetve megmentése csak egy kis mozzanat a dramaturgiában. A fontos most a háború utáni időszakban a kereskedelem helyzete, illetve a kereskedő sorsvonala" - jegyezte meg.

A filmben nem, a darabban már nevén nevezik a Teleki teret. Bereményi Géza kitért arra, hogy nem annyira a piac történetéről van szó, a Teleki tér a
velemenyezd, 2020. január 23. csütörtök, 10:00
Továbbterjedt a tüdőgyulladást okozó új koronavírus Kínában
bár a vírus terjedésének pontos útvonalát egyelőre nem sikerült tisztázni, fennáll a veszélye a mutációnak, ami a járvány terjedésének gyorsulásához vezethet. Az igazgatóhelyettes mindazonáltal aláhúzta: biztosak abban, hogy le tudják küzdeni a járványt.

Kao Fu, a kínai járványügyi központ vezetője kérdésre válaszolva elmondta: nem tudnak szuperfertőző - vagyis a vírust egyszerre több embernek tovább adni képes - betegről. A vezető azt is közölte: a fiatalok és különösképpen a gyermekek nem mutatkoznak érzékenynek a vírusra.

A Kínai Tudományos Akadémia, a hadsereg, valamint a sanghaji Pasteur Intézet szakértőinek közös kutatása arra világított rá, hogy az atípusos tüdőgyulladáshoz (Sars) hasonlóan denevérek lehetnek az új koronavírus (2019-nCov) természetes gazdaszervezetei. Az azonban egyelőre nem tisztázott, hogy mi volt a közvetítő a denevérek és az emberek között - derül ki a kutatók által kedden kiadott sajtóközleményből. A kutatási eredmények szerint az új koronavírus gyengébb ugyan a 17
velemenyezd, 2020. január 22. szerda, 07:06
A magyar kultúra napja - Változatos programok Csongrád megyében
Szombaton Szeged kulturális intézményei mutatkoznak be a Szent-Györgyi Albert Agórában. Ugyanitt szerdán díszünnepségen adják át az önkormányzat elismeréseit: a Szeged kultúrájáért díjakat és a Kölcsey-érmeket.

A Bálint Sándor Művelődési Házban a Hammido Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek vizsgamunkáit mutatják be keddtől, a Kőrössy József Közgazdasági Szakgimnáziumban amatőr alkotók műveiből nyílik kiállítás szerdán, a Somogyi-könyvtár tárlatán pedig a szegediek máriaradnai búcsújárását és a hozzá kapcsolódó szokásokat ismerhetik meg a látogatók. A Fekete Házban szerdán előbb a Móra Ferenc Múzeum évkönyvét, majd Vágvölgyi B. András 1989 című kötetét mutatják be.

Hódmezővásárhelyen Hommage á Tornyai János címmel nyílik kiállítás a 2019 októberében megrendezett XX. Vásárhelyi Festőszimpózium résztvevőinek a festőművész előtt tisztelgő alkotásaiból.

Hagyomány, hogy a magyar kultúra napjához kapcsolódva adják át a hódmezővásárhelyi önkormányzat által 2008-ban alapított Bessenyei Ferenc
velemenyezd, 2020. január 17. péntek, 07:11
A magyar kultúra napja - Már a hétvégén elkezdődnek a programok Békés megyében
magyar textilművészet radikális forradalmára: Balázs Irén címmel időszaki tárlat, este pedig a város ünnepi gálaestjét rendezik meg a Csabagyöngye Kulturális Központban, ahol Szarvas Péter polgármester átadja a Békéscsaba kultúrájáért kitüntetéseket, valamint fellép a Sárik Péter Trió Bartók Béla műveinek jazzes feldolgozásával.

Csütörtökön a múzeumban régészeti előadás; a Csabagyöngye Kulturális Központban pedig az 50 éves Ifiház alkalmából közösségi gála lesz. Szombaton helyi amatőr költők mutatkoznak be a Lencsési Könyvtárban, hétfőn pedig a Radnóti és Kosztolányi vonzásában című elődással zárul az ünnepi hét Békéscsabán.

Gyulán a magyar kultúra napját megelőzően, de ahhoz kapcsolódóan január 17-én tart nyílt napot a Székely Aladár Fotóklub.Január 22-én Évfordulók viharában címmel ad koncertet a Budapesti Filharmónia Társaság Zenekara a Vigadóban, amelyet ingyen lehet megtekinteni.

Orosházán január 22-én a Pannon Várszínház előadásában Dés László, Geszti Péter és Grecsó Krisztián A Pál
velemenyezd, 2020. január 16. csütörtök, 13:01
Képek, videók
mutatkozik a lila akác is
wob
2017. április 22. szombat, 16:15
Érdeklödők bőven
wob
2016. szeptember 28. szerda, 12:08
érdeklődők
balazsmargit
2012. július 30. hétfő, 23:27
Érdeklödök mint mindig.,
wob
2011. június 26. vasárnap, 18:32
Érdeklődők
inoke
2010. szeptember 28. kedd, 12:25
Jönnek az érdeklődők!
inoke
2009. október 09. péntek, 21:51
Érdeklődők 2
inoke
2009. augusztus 10. hétfő, 21:46
Érdeklődők
majorkaj
2008. augusztus 21. csütörtök, 20:11
Érdeklődők
totyimotyi
2007. november 19. hétfő, 16:20
érdeklődők
solanum
2006. július 16. vasárnap, 21:46
Resztelt máj rizzsel
irmus
2017. március 08. szerda, 18:42
Tasakos rizs Resztelt máj
irmus
2017. március 08. szerda, 18:42
Resztelt máj
irmus
2017. március 08. szerda, 18:41
resztelt.jpg
veronika74
2013. július 03. szerda, 19:07
a középső részt kihagyom
katusom
2007. december 09. vasárnap, 01:42
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.