Belépés
2018. december 14. péntek | 50. hét | 348. nap | 13:59 | Szilárda
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
GYÜMÖLCSÖS PITE - tanácsokkal
A gyümölcsből készült sütemények készítése nagyon egyszerű, ezért a tésztából érdemes nagyobb adagot gyúrni és adagokra elosztva mélyhűtőben tárolni.
Nem csak a nyers tésztát, hanem a kész, megsült gyümölcsös pitét, tortát vagy süteményt is eltehetjük a mélyhűtőbe.
ALAPRECEPT:

20 dkg liszt, 8 - 10 dkg vaj vagy margarin, csipetnyi só, 4 evőkanál víz. Összegyúrjuk, és hűvös helyen legalább fél órát pihentetjük.

GYÜMÖLCSBŐL körülbelül 70 dkg-ot előkészítünk. Ez lehet ribizli, cseresznye, meggy, málna, egres, szeder, rebarbara, sárgabarack, őszibarack, szilva, szőlő, alma.
A vékonyan kinyújtott tésztát megszórjuk 2 evőkanál dióval vagy zsemlemorzsával, a tetejét telerakjuk gyümölccsel, de tehetjük például az almát pikkelyszerűen, sűrűn.
A tetejére tehetünk öntetet: 1 tojás, 1 pohár kefir vagy 2 dl tej, 2 kávéskanál liszt és cukor ízlés szerint.
Közepes tűznél körülbelül 30 percig sütjük.


lizawolf, 2018. július 12. csütörtök, 11:23
Címkék: gyümölcsből készült, tésztából érdemes, nyers tésztát, vékonyan kinyújtott, tetejét telerakjuk, almát pikkelyszerűen,
Kommentek
Magyar Idők - Az agrártárca szerint az idén elkezdődhet a Kárpát-medencét lefedő falugazdászprogram
A hálózat működtetésére évi 420 millió forintot meghaladó összeg áll rendelkezésre. Ebből több mint száz külhoni szakember láthatja el fontos információkkal és a gazdálkodáshoz szükséges tanácsokkal a határon túl élő termelőket. Mint Nagy István agrárminiszter a lapnak elmondta: a tárca ma már mintegy ötven agrárszervezettel működik együtt, rajtuk keresztül 500 ezer magyar gazdálkodó családot érnek el.

"A határon túli gazdaszervezetek elnökei évek óta jelzik, hogy az ottani magyar agrárvállalkozókhoz egyáltalán nem vagy nem kellő mértékben jut el a gazdálkodásukat elősegítő támogatási vagy szakmai jellegű tájékoztatás" - fogalmazott a tárcavezető. Ez egyrészt az államnyelv, illetve a modern információs technológiák nem megfelelő szintű ismeretéből, másrészt abból fakad, hogy nincs megfelelő érdekképviselete a magyar gazdák többségét jellemző kis- és középgazdálkodói rétegnek, illetve nem létezik kiépített, a gazdák szakmai orientációját szolgáló intézményrendszer az érintett országokban.

A
velemenyezd, 2018. november 08. csütörtök, 09:22
2018. október 11., csütörtöki Napiszöveg
,,Mindegyikőtök úgy szeresse a feleségét,
mint önmagát, a feleség. . . mélységesen tisztelje a férjét"
(Efézus 5:33NW).

Amikor a jóképű vőlegény megpillantja
elbűvölő menyasszonyát az esküvő napján,
mindketten leírhatatlanul boldogok.
Jehova, a házasság létrehozója azt
szeretné, hogy a férj és a feleség
boldog kapcsolatban éljen, ezért a
Szavában bölcs tanácsokkal látja
el azokat, akik a házasság mellett
döntenek (Példabeszédek 18:22NW Aki jó feleséget talál,
valami jót talál,és elnyeri Jehova jóindulatát).
Arról viszont nyíltan ír a Biblia,
hogy amikor két tökéletlen ember
összeköti az életét,,,nyomorúságuk lesz
a testükben" (1Korintusz 7:28NW De még ha házasságot kötsz is, nem követsz el bűnt.
És ha egy szűz házasságot köt, nem követ el bűnt. Akik azonban így tesznek,
azoknak nyomorúságuk lesz a testükben. Én csak próbállak kímélni benneteket.).
Hogyan lehet
charlotteani, 2018. október 13. szombat, 01:11
H.Kohut Katalin: Idegen
biztosítani és fenntartani, érezze a nőknek születésüknél fogva adott gondoskodást, mellyel a férfi kötelessége megnő a család iránt érzett felelősségével. A szív-szerelmes férfi ugyanúgy szeret, mint a nő, tisztelve, törődve, mert ösztönösen működik a szeretett személyek szükségleteiről való gondoskodás azért, hogy később a család minden tagja egyformán fejlődjön minden területen, hogy a családi biztonság védettsége elkísérje a nőt és a férfit is munkavégzésében, támogatva egymást szelíden és jó tanácsokkal. Ezért az okos nő munka után meghallgatja a férjét, megbeszélve közösen a nap közben adódó problémákat.
A nő állandó segítő érdeklődése a férfi munkája iránt úgy történik, hogy a férfi észre sem veszi, hogy egy asszony lelke adja a munkaerejét, könnyedségét.

A szerelem a férfinál lassabban alakul ki, de ha megszeret igazán egy nőt, támaszává válik. Ez vonatkozik a becsületre, erkölcsiségre, teste-lelke védelmére is. Ez kölcsönös, a nő aggódása és féltése meghatja a férfit, ezért hálából
kohlinka, 2018. szeptember 26. szerda, 09:06
A pozsgafa (majomfa) (Crassula argentea)
"Minden évben virágzik. A virágzás titka, hogy egész nyáron kint van a napon,
egészen a fagyokig, aztán fűtetlen helyiségben van." Gerzsei Andrea

"A pozsgafa, ahogy a neve is utal rá örökzöld pozsgás növény, Dél-Afrikában és Madagaszkáron őshonos, ahol akár a három méter magasságot is elérheti.

A sok vizet tárolni képes húsos, fényes levelei sűrűn állnak a vaskos száron.

A levelek színe az élénktől a sötétzöldig terjed, gyakran vöröses szegéllyel. Felszínükön apró lyukacskák, különleges pórusok találhatók, melyeken a növény az anyagcserét végzi, ezen keresztül képes vizet felvenni, és leadni is."

Pozsgafa gondozása
dandej, 2018. szeptember 25. kedd, 17:57
Szent Pio atya jubileuma
Mennyei Atyához. Legyen Ő az a horgony számotokra, amely a megpróbáltatások idején, szorosan összeköt Vele benneteket." (Pió Atya) Pió Atya imája Jézus Szent Szívéhez. (lásd a végén)

4. Nap 09.18.
Pió Atya, te nagyon szeretted az őrangyalodat, aki neked, mint vezetőd, védelmeződ, és mint hírnököd szolgált. Az angyalok vitték el lelkedhez gyermekeid imáit is. Könyörögj érettünk az Úrnál, hogy mi is megtanulhassuk, hogyan kell őrangyalainkat követnünk, akik egész életünk során jó tanácsokkal látnak el bennünket, hogy elkerülhessük a gonosz útjait.
,,Hívd őrangyalodat, aki megvilágítja elmédet, és vezetni fog téged. Az Úr melléd rendelte őt. Ezért követned kell tanácsait." (Pió Atya) Pió Atya imája Jézus Szent Szívéhez. (lásd a végén)
Videó

5. Nap 09.19
Pió Atya, te mély áhítattal voltál a tisztítótűzben szenvedő lelkek iránt, akikért, mint engesztelő lélek felajánlottad magad. Kérd meg az Atyát, hogy öntse
maroka, 2018. szeptember 18. kedd, 16:57
Tallóztam
Az idős emberek általában olyan tanácsokkal látnak el, bennünket amelyek megszívlelendőek, főleg azok számára fontosak ezek a tanácsok, akik szeretnének sokáig élni. A most következő sorokban minden gondolat egy tapasztalat, érdemes átgondolni és kipróbálni mindet.

1. Tanulj meg örülni az égboltnak, a virágoknak, a madaraknak, az állatoknak. Figyelemmel tekints a természetre és fedezd fel azt a tudást, amit nem tanulhatsz meg könyvekből.

2. Legyen időd arra, hogy mezítláb sétálj a földön, ajánld fel a testedet a földnek, addig amíg nem hív magához.

3. Tölts minél több időt vízben, mert a víz csökkenti a fáradságot és tisztítja az agyat.

4. Igyál vizet akkor is, ha nem vagy szomjas. A víz a legjobb gyógyszer. Bármerre vitt az élet, mindig egy forrást kerestem.

5. Minden nap legyen az asztalodon zöldség, mert a zöldség a napon ér be. Elsősorban a cékla, ennél jobb zöldség nem létezik, aztán a bab, a gyümölcslé, erdei gyümölcs, répa, paradicsom, paprika,
horvathnemagdi, 2018. szeptember 16. vasárnap, 07:28
Az Andok kaktuszai lesznek láthatók az őszi kaktuszkiállításon
A szervezők közleménye szerint az Andok hegycsúcsai és völgyei adnak otthont többek közt az egzotikus külsejű oszlopkaktuszoknak, amelyek a bennszülöttek számára élelmet, vizet és építőanyagot is szolgáltatnak, de itt élnek a kaktuszvilág ékszereinek számító piros, sárga vagy lila virágokat hozó törpekaktuszok, vagy a gömbkaktuszokhoz tartozó Parodia nemzetség is, amelyek egyedei közül számos bemutatkozik az őszi kiállításon.

Az oszlopkaktuszok legtöbbje fehér hajhoz hasonlító "ruhát" visel, ez védi a növényt a károsító magashegyi napfénytől és az éjszaka hidegétől egyaránt. Ezeket a kaktuszokat népiesen őszapó kaktuszoknak is hívják, többek közt ez a különleges fajta is látható lesz a Füvészkertben a Rebutiák, Parodiák, Oroya fajták mellett. A fán lakó epifiton növényeket a bromélia-félék képviselik.

Mindezek mellett a bemutatón most is helyet kapnak a magyarországi kaktuszgyűjtők kincsei, valamint több száz kaktusz és pozsgás ritkaság is Közép-Amerika és Afrika egzotikus tájairól.

A
velemenyezd, 2018. augusztus 31. péntek, 13:23
A pattanások kezeléséről...
kell helyesen megszabadulni egy pattanástól: csak így nem teszel majd kárt a bőrödben.Csak ilyenkor szabad kinyomni a pattanást. Dr Pimple Popper egyedi és a többség szerint undorító videóival vált híressé, melyeken hatalmas, gyulladt vagy betokosodott pattanásokat, mitesszereket nyom ki, és cisztákat távolít el. A folyamatot pedig közelről, percről percre dokumentálja. Bár tény, hogy kevés ember gyomra bírja ezeket a felvételeket, az biztos, hogy a bőrgyógyász érti a dolgát, és sokakat lát el jó tanácsokkal. Többek közt részletesen elmondta azt is, hogyan kell kinyomni egy pattanást.

Először is, meg kell találni a megfelelő időpontot. A puklik kialakulásának is megvannak a maga stádiumai. Kezdetben kellemetlen érzés lehet, majd növekedni kezd, aztán megjelenik a fehér vagy sárgás pötty a közepén - és csak ekkor szabad kinyomni. Ha korábban kezded, csak felesleges fájdalmat okozol magadnak, és fokozhatod az irritáció, a gyulladás, valamint a hegesedés veszélyét. Sőt, még akár jóval nagyobbra is
pacsakute, 2018. augusztus 08. szerda, 17:53
Képek, videók
Mosási jó tanácsok!
irmus
2015. november 22. vasárnap, 15:38
jó tanácsokat adok.png
bbbarbara
2015. november 03. kedd, 20:59
Tanácsok egy fától
irmus
2015. szeptember 22. kedd, 07:01
angyali tanácsok
lenke1964
2014. december 27. szombat, 16:11
Tanácsok egy fától.jpg
pacsakute
2014. november 16. vasárnap, 21:58
Tanácsok kánikulában.jpg
margoboszi
2013. szeptember 10. kedd, 12:38
kanikula_tanacsok_0726 -6.
baratha
2013. július 28. vasárnap, 14:24
Bölcs tanácsok.png
pacsakute
2013. február 07. csütörtök, 19:56
tanacsok kanikulara.jpg
katicacska
2012. augusztus 06. hétfő, 22:07
Egészséges tanácsok.jpg
janoilona
2011. április 17. vasárnap, 10:44
Tanácsok nőknek.jpg
szalai0913
2011. március 17. csütörtök, 18:43
Mi lesz a gyümölcsből....
pacsakute
2013. március 09. szombat, 08:34
gyümölcsből madarak
agica2004
2009. december 16. szerda, 14:50
gyümölcsből.gif
agica2004
2009. december 16. szerda, 14:49
London gyümölcsből.jpg
agica2004
2009. december 04. péntek, 12:23
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.