Belépés
2018. december 16. vasárnap | 50. hét | 350. nap | 05:14 | Etelka, Aletta
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Rjabkov: az atomfegyver-korlátozási rendszer kritikus elemeit veszélyezteti az orosz-amerikai feszültség
Rjabkov a Financial Timesnak adott, a londoni üzleti napilap online kiadásán szerdán megjelent interjúban kijelentette: az amerikai politikai mechanizmus "teljes működésképtelensége" miatt szerződések járhatnak le, és a fegyverzetkorlátozási infrastruktúra több eleme is elveszhet. "Az egész építmény ingatag" - fogalmazott az orosz politikus.

A brit lap felidézi, hogy a NATO és az Egyesült Államok az európai közepes és rövid hatótávolságú nukleáris erőkről (INF) 1987-ben kötött egyezmény megsértésével vádolja Oroszországot, Moszkva szerint ugyanakkor az európai telepítésű amerikai szárazföldi rakétavédelmi rendszerekkel Oroszország is célba vehető.

Rjabkov szerint a júliusban Helsinkiben tartott orosz-amerikai csúcsértekezlet után igen hamar "elpárologtak" az arra utaló jelek is, hogy nyitást lehet elérni az Egyesült Államokkal fenntartott viszonyban.

"Még a folyamatos párbeszéd legkezdetibb, kifejletlen kilátásait is azonnal megtorpedózták azok, akik semmiféle jövőbeni amerikai-orosz kapcsolatrendszerben nem hisznek" - fogalmazott az orosz külügyminiszter-helyettes.

Szergej Rjabkov szerint a mára kialakult helyzet "sokkal-sokkal rosszabb a legforróbb, vagy inkább a leghidegebb múltbeli epizódoknál is".

Hozzátette: a kétoldalú kapcsolatok megromlása veszélyezteti az előrelépést a nukleáris fegyverzetkorlátozási szerződések megerősítésében, mivel az amerikai kormány nem hajlandó érdemi tárgyalásokra.

Rjabkov szerint ebben a helyzetben "nem mondható ki könnyű szívvel", hogy a hadászati támadófegyverek csökkentéséről szóló Új START-szerződés "ragyogó jövő előtt áll", mivel Oroszország semmiféle jelét nem látja, hogy az Egyesült Államok tárgyalásokat akarna kezdeni az egyezmény Moszkva által javasolt meghosszabbításáról.

Az orosz külügyminiszter-helyettes elutasította azt a felvetést, hogy Oroszország nyugati megítélésének ártott a Szkripal-ügy.

Szergej Szkripal egykori orosz-brit kettős ügynök és lánya, Julija Szkripal márciusban szenvedett súlyos mérgezést a délnyugat-angliai Salisbury városában, Novicsok típusú katonai idegméreg-hatóanyagtól. A brit kormány Moszkvát tartja felelősnek az incidensért, az orosz kormány azonban folyamatosan tagadja, hogy közte lenne az ügyhöz.

Rjabkov a Financial Timesnak kijelentette: Oroszország nem hiszi, hogy a szélesebb értelemben vettn Nyugat a barátja lenne. "A Nyugatot mi inkább olyan ellenfélnek tartjuk, amely Oroszország pozíciójának és normális fejlődési kilátásainak aláásásán dolgozik, miért kellene tehát olyan sokat törődnünk azzal, hogy milyen a megítélésünk ellenfeleink körében?" - fogalmazott az orosz külügyminiszter-helyettes.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. október 10. szerda, 13:31
Címkék: Financial Timesnak, Egyesült Államok, Egyesült Államokkal, Szergej Rjabkov, Szergej Szkripal, Julija Szkripal,
Kommentek
Rövidpályás úszó-vb - Amerikai világcsúcs a 4x50 méteres férfi gyorsváltók versenyében
A Caeleb Dressel, Ryan Held, Jack Conger, Michael Chadwick összetételű négyes 1:21.80 perces idővel diadalmaskodott, s közel egy másodperccel javította meg az oroszok 2014-ben elért1:22.60-as rekordját.

Ez volt a hetedik világcsúcs a kínai városban.
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 12:22
Visszatérnek Oroszországba a Venezuelába vezényelt hadászati bombázók
ország pilótái a légi feladatok elvégzéséhez szükséges együttműködést gyakorolták.

Az orosz védelmi minisztérium hangsúlyozta: a gyakorlatot a légtérhasználatra vonatkozó nemzetközi szabályok szigorú betartása mellett hajtották végre.

A minisztérium hétfőn jelentette be, hogy a két Tu-160-as bombázó a Caracas melletti Maiquetía repterére érkezett tízezer kilométer megtétele után, egy An-124 Ruszlan teherszállító, valamint egy katonai Il-62-es utasszállító repülőgéppel együtt.

Mike Pompeo amerikai külügyminiszter keményen bírálta az orosz repülőgépek Venezuelába vezénylését, mondván, Moszkva és Caracas csak pazarolja ezzel az állami forrásokat. A Kreml "nem helyénvalónak" minősítette az amerikai diplomácia vezetőjének kijelentéseit, hozzátéve, hogy "az Egyesült Államok védelmi költségvetéséből jól lehetne lakatni Afrikát".

A Tu-160-asok 5500 kilométeres hatótávolságú, nukleáris vagy hagyományos robbanótölteteket hordozó manőverező repülőgépek indítására alkalmasak. Ilyen típusú bombázókról
velemenyezd, 2018. december 14. péntek, 08:41
Aláírta a vádalkut az Egyesült Államok elleni összeesküvéssel vádolt orosz Marija Butyina
A 30 éves Butyina egy washingtoni szövetségi bíróságon bűnösnek mondta magát az összeesküvésben és abban, hogy nem bejegyzett ügynökként, azaz törvényellenesen tevékenykedett az Egyesült Államokban.

Marija Butyinát azzal vádolják, hogy egy amerikai férfival együttműködve, de orosz állami tisztségviselő irányításával beférkőzött az amerikai republikánus politikusok köreibe, azzal a céllal, hogy előmozdítsa az orosz érdekeket.

Az amerikai sajtó Butyina amerikai barátjaként a dél-dakotai republikánus politikust, Paul Ericksont nevezte meg, vele az orosz nőnek évekig tartó szerelmi viszonya volt. Erickson ellen már folyik a nyomozás. Az orosz tisztségviselő valószínűsíthetően Alexander Torsin bankár, az orosz központi bank kormányzóhelyettese, akit Vlagyimir Putyin orosz elnök barátjaként tartanak számon. A Butyina által aláírt vádalku szövege szerint Butyina Torsin irányításával próbált meg "nem hivatalos kapcsolatokat létesíteni a hatalommal és az Egyesült Államok politikájára befolyással
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 18:33
John Bolton: az Egyesült Államok szembeszáll Peking és Moszkva afrikai befolyásával
Bolton szerint mind Kína, mind Oroszország gyors ütemben, korrupt üzleti gyakorlattal terjeszti ki gazdasági és politikai befolyását Afrikában.

Beszédében Bolton hangsúlyozta, hogy az amerikai kormány elsődleges feladatának tekinti gazdasági kapcsolatai szélesítését az afrikai kontinensen, részben azért, hogy lehetőségeket teremtsen az amerikai üzleti élet szereplői számára és védelmezze az afrikai országok függetlenségét, részben pedig azért, hogy megvédje az Egyesült Államok nemzetbiztonsági érdekeit.

"Kína és Oroszország gyors ütemben terjeszti ki pénzügyi és politikai befolyását szerte Afrikában" - állapította meg a nemzetbiztonsági tanácsadó. Szerinte a két ország "agresszív beruházási politikát" folytat és máris előnyben van az Egyesült Államokkal szemben.

"Kína kenőpénzzel, átláthatatlan megállapodásokkal és az adósságállományok stratégiai kezelésével afrikai országokat tart fogva és mozgat Peking kívánságai szerint" -fogalmazott Bolton.

Hasonlóképpen éles szavakkal bírálta
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 18:02
Moszkva az ukrajnai ortodox egyház "szakadárjainak" bátorításával vádolja Washingtont
Zaharova az ukrajnai vallási ügyekbe való beavatkozással vádolta meg Samuel Brownbacket, az Egyesült Államok nemzetközi vallásszabadságért felelős utazó nagykövetét. Mint mondta, a diplomata "a hívők milliói számára idegen autokefália (egyházi önállóság) beplántálásával" bátorítja Porosenkónak és a konstantinápolyi patriarkátusnak az ukrajnai ortodox egyház megbontását célzó lépéseit.

Az orosz szóvivő szerint Brownback és az amerikai diplomácia "Oroszország és Ukrajna népének lelki megosztására" törekszik, arra hogy immár vallási alapon is egymás ellen fordítsa az oroszokat és az ukránokat. Úgy vélekedett, hogy azokat, akik ennek ellenállnak, vagy az az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZBU) fogja kihallgatni és leültetni, vagy amerikai szankciók fogják sújtani".

A nyilatkozat előzménye, hogy Mike Pompeo amerikai külügyminiszter mások mellett Oroszországot is a vallásszabadságot megsértő országok közé sorolta be, egy 1998-ban elfogadott amerikai törvény alapján. Brownback a döntést kommentálva nem
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 13:43
Aláírták a szerződést a Szlovákia által rendelt amerikai vadászgépekről
Szlovákia a 14 repülőgépért, illetve a velük együtt járó fegyverzetért és kiképzésért több mint 1,6 milliárd eurót fizet majd, ami a legmagasabb összeg, amelyet Szlovákia eddigi történetében a légierő modernizálására fordítottak. A beszerzést idén júliusban hagyta jóvá a szlovák kormány.

Az amerikai vadászgépek a szlovák hadsereg jelenleg használatban lévő MiG-29-es típusú, orosz gépeit váltják majd fel. A 14 repülőgépből 12 egyszemélyes, kettő pedig kétszemélyes, ez utóbbiak kiképzési célokat szolgálnak majd. A vonatkozó dokumentumok szerint a gyártó 2022-ig négy gépet szállít le Szlovákiának, a fennmaradó tízet pedig 2023-ban.

"Szlovákia ezzel (a lépéssel) igazodik ahhoz a vállalásához, hogy növelni fogja védelmi kiadásait, annak érdekében, hogy elérje a vele szembeni - a GDP két százalékában megállapított - elvárásokat" - mondta a beszerzésről Peter Pellegrini, szlovák miniszterelnök, hozzátéve: a beszerzéssel egyértelmű üzenetet küldtek arról is, hogy Szlovákia a NATO-ban és az EU-ban akar
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 16:12
Donald Trump szerint az emberek "fellázadnának", ha őt alkotmányos eljárással eltávolítanák
Trump a Fehér Ház Ovális irodájában fogadta a londoni székhelyű hírügynökség munkatársait. A mintegy félórás interjú során a többi között a Hasogdzsi-ügyről, az amerikai-szaúdi viszonyról, a jemeni háborúról, és az alkotmányos eljárás keretében történő esetleges eltávolításáról beszélt.

"Nehéz eltávolítani valakit, aki semmi rosszat nem csinált, és aki országunk történetében a legvirágzóbb gazdaságot teremtette meg" - fogalmazott. Hangsúlyozta, hogy egyáltalán nem aggódik emiatt, annál is kevésbé, mert szerinte "az emberek fellázadnának, ha ez megtörténne".

Az elnök kötekedő megjegyzést tett azokra az ügyészekre, akik vizsgálják 2016-os elnökválasztási kampánya munkatársainak állítólagos orosz kapcsolatait. "Pitiáner dolgok ezek" - mondta az újságíróknak. Volt ügyvédjére, Michael Cohenra utalva - akire pénteken kért az ügyész több évig tartó börtönbüntetést - Trump megjegyezte: ha Cohen hallgatási pénz kifizetésével meg is sértett bármilyen törvényt, az az ő baja. "Michael Cohen ügyvéd,
velemenyezd, 2018. december 12. szerda, 07:06
Moszkva kész publikálni az amerikai demokraták szerverének feltöréséről Washingtonnal folytatott levelezést
Az orosz kiberbiztonsági központ helyettes vezetője elmondta, hogy az említett anyagok egyelőre titkosnak minősülnek, és a vonatkozó kormányközi megállapodás értelmében csakis a másik fél beleegyezésével publikálhatók.

2016 júliusában derült ki, hogy az amerikai Demokrata Párt országos és kongresszusi választási bizottságának szervereit hackertámadás érte. A számítógépekről ellopott levelezést a WikiLeaks kiszivárogtató portál 2016. július 22-én tette hozzáférhetővé.

A demokraták azonnal orosz számítógépes bűnözőket gyanúsítottak meg a betöréssel, de - az NKCKI igazgatóhelyettese szerint - az amerikai hatóságok hivatalosan csak 2016. október 31-én fordultak orosz partnereikhez az ügyben az ilyen jellegű konfliktusok megoldására fenntartott különcsatornán keresztül.

Muranov beszámolója szerint az orosz fél elemezte az amerikaiak által rendelkezésre bocsátott, többször kiegészített, a bűncselekményről műszaki információkat is tartalmazó kérést, és arra "kimerítő választ adott" még Donald
velemenyezd, 2018. december 11. kedd, 19:25
Képek, videók
Zheneveva orosz amerikai
charlotteani
2008. január 27. vasárnap, 21:55
A MUNKA veszélyezteti az
csalogany13
2009. július 29. szerda, 11:20
The_financial_crisis_W all
orsi1
2013. január 15. kedd, 05:30
egyesult_allamok_san_f ran
borigit
2016. június 21. kedd, 11:40
Egyesült Államok - Oklaho
margoboszi
2014. május 01. csütörtök, 19:52
Egyesült Államok - Oklaho
cipello
2014. április 13. vasárnap, 10:47
Amerikai Egyesült Államok
mohini
2011. május 08. vasárnap, 07:46
Florida, Egyesült Államok
evamama0108
2010. november 10. szerda, 13:22
Szergej Vasziljevics Lukj
sanci81
2018. április 12. csütörtök, 18:32
SZERGEJ A BOSZORKA.gif
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:41
Szergej A BOSZORKA.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:40
SZERGEJ A BOSZor-KA.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 18:34
SZERGEJ NEM SIRATLAK-.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:58
SZERGEJ NEM SIRATLAK.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:55
SZERGEJ NEM SIR.jpg
feviroza
2014. november 05. szerda, 14:52
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.