Belépés
2018. december 15. szombat | 50. hét | 349. nap | 17:12 | Valér
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Luigi Di Maio: az Öt Csillag Mozgalom nem lép ki az EU-ból, de Olaszország érdekeit akarja védeni
Luigi di Maio kijelentette: az M5S nem akarja, hogy Olaszország kilépjen az EU-ból, a NATO-ból vagy a nyugati államok közösségéből. Az M5S felelősségteljes erő, amely stabilitást kíván adni Olaszországnak, ezt üzenjük a külföldnek - hangoztatta az M5S miniszterelnök-jelöltje a külföldi újságíróknak tartott sajtótájékoztatón.

"Semmi közünk egyes európai szélsőséges erőkhöz, az M5S az európai kormányokkal akar egyeztetni és nem keresi a Brüsszellel való összecsapást. Ezzel egy időben azonban Olaszország gazdasági és más érdekeit kívánjuk képviselni az EU-ban" - mondta Luigi Di Maio. Hozzátette, ha az M5S kormányra kerül, első útja Brüsszelbe vezet "bizonyos paraméterek" felülvizsgálására.

Arra a felvetésre, hogy néhány évvel ezelőtt az M5S még erőteljesen EU-ellenes volt, Luigi Di Maio úgy reagált, azóta változott az európai politikai helyzet és az EU-ban jelenleg nagyobb a mozgástér az esetleges változtatásokra.

Luigi Di Maio kijelentette, semmilyen más kormányt nem tud elképzelni Olaszországban, mint amilyet az olasz népakarat megszavazott a március 4-i parlamenti választásokon, amelyeken a legtöbb szavazatot az M5S kapta több mint 32 százalékkal.

Az M5S miniszterelnök-jelöltje kizárta egy szakértői kormány vagy újabb választások lehetőségét. Megjegyezte, ha újabb választások lennének Olaszországban, az M5S még tovább növelné támogatottságát. Emlékeztetett, a civil mozgalomból lett pártot tévesen már a 2013-as választásokon is "szalmalánghoz" hasonlították.

Most mintegy tizenegy millió olasz voksolt az M5S-re, amely nem baloldali és nem jobboldali, hanem minden ideológia felett álló erő, amely új politikai megoldást javasol a kormányzásra is: közös országvezetési programot az ezt támogatni kész pártokkal - hangsúlyozta Luigi Di Maio, aki ezzel a balközépnek és a jobbközépnek is felajánlotta a közös kormányalakítás lehetőségét.

Ami az M5S egyik választási ígéretét, az állampolgári jogon járó alapjövedelmet illeti, Luigi Di Maio elmondta, ez nem azt jelenti, hogy "annak adnak, aki nem csinál semmit". Elmagyarázta, hogy az M5S a szociális segélyrendszer reformját tervezi Olaszországban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2018. március 13. kedd, 19:09
Címkék: Luigi Di Maio, Csillag Mozgalom, nyugati államok, külföldi újságíróknak, európai kormányokkal, időben azonban,
Kommentek
Az olasz kormány el akarja kerülni az uniós szankciókat
Mindennapossá vált a hármas találkozó Giuseppe Conte miniszterelnök és két helyettese, Matteo Salvini a Liga és Luigi Di Maio az Öt Csillag Mozgalom (M5S) vezetője között.

Napirenden természetesen a költségvetési tervezet szerepel, amelyre az Európai Bizottság többször nemet mondott a Róma megjelölte 2,4 százalékos hiánycél csökkentését szorgalmazva. Matteo Salvini és Luigi Di Maio kezdetben kizárta, hogy megváltoztassák a pénzügyi csomagot, az utóbbi napokban azonban már úgy nyilatkoztak, hogy nem ragaszkodnak a tizedesvesszőkhöz.

Matteo Salvini 2,2 százalékról beszélt, de hétfői olasz sajtóértesülések szerint a Brüsszellel folytatott háttéregyeztetések oda vezettek, hogy az olasz kormány készen állna akár 2,1 százalékra vagy akár 1,9 százalékra csökkenteni a hiánycélt. Ez az eredeti költségvetési csomagot 8 milliárd euróval csökkentené. Kérdés, hogy a római kormánypártok így miként tudják teljesíteni választási ígéreteiket: a Liga a tervezett nyugdíjreformot, az M5S a választóinak ígért
velemenyezd, 2018. december 03. hétfő, 17:17
Salvini: az EU tartsa tiszteletben az olasz népet
csökkentésén dolgozunk, de az olaszok érdekeit tartva szem előtt, ezért semmiről sem vagyunk hajlandóak lemondani"- jelentette ki Giuseppe Conte. Hozzátette: az általa vezetett kormány költségvetési csomagja Itália növekedését célozza, és amikor Rómának sikerül megállapodást elérni, a piacok is megnyugodnak. Giuseppe Conte azt kérte az olasz sajtótól, mérsékelt hangnemmel járuljon hozzá a feszültség csökkentéséhez.

A miniszterelnök hangsúlyozta, hogy az M5S-Liga kormányban teljes az összhang.

Luigi Di Maio, az M5S miniszterelnök-helyettese kijelentette, a kormány kész a párbeszédre, de "Brüsszel ne kérje, hogy eláruljuk az olaszokat". Megjegyezte, hogy az Unió kérte megszorítások "szociális hentesmunkát" követelnének, amire a római kormány nemet mond.

A költségvetési csomag egyik atyjának tartott Paolo Savona EU-ügyi miniszter az olasz sajtónak úgy nyilatkozott, gyors megoldást kell találni, mivel Olaszország "nem bírja sokáig". A miniszter nem zárta ki az esetleges költségvetési
velemenyezd, 2018. november 22. csütörtök, 15:48
Salvini: az olasz kormány nem bukik meg
híreszteléseket, hangsúlyozva, hogy az Öt Csillag Mozgalom (M5S)-Liga a helyén marad és maradéktalanul teljesíti az olaszoknak tett ígéreteket..

"Józan ésszel és alázattal minden megoldható" - hangsúlyozta a Liga vezetője a Radio1 olasz közszolgálati rádióban.

A Matteo Salvinihez közeli politikai források viszont az AGI olasz hírügynökségnek "nagyon feszültnek" nevezték a két kormánypárt vezetője közötti viszonyt. Sajtóértesülések szerint Matteo Salvini nem válaszol a másik kormányfő-helyettes, Luigi di Maio az M5S vezetője telefonhívásaira sem. A Corriere della Sera legnagyobb olasz napilap azt írta, Luigi di Maio folyamatosan panaszkodik szövetségesére. Belefáradtam - idézte Luigi Di Maiót a Corriere, amely szerint nem kizárt, hogy az M5S-Liga kormány már a májusi Európai Parlamenti (EP-) választásokig se tart ki. Liga-bel források nem zárják ki, hogy már márciusban választások lesznek.

Közvetíteni szokás szerint Giuseppe Conte miniszterelnök próbál, aki szerda délután újabb egyeztetésre
velemenyezd, 2018. november 07. szerda, 15:11
Az olasz ügyészség elvetette a vádemelést Matteo Salvini ellen
16-án vette fedélzetére a többségében eritreai migránsokat. Miután napokig az olasz Lampedusa partjainál vesztegelt, augusztus 20-án az olaszországi kikötőkért felelős Danilo Toninelli, az Öt Csillag Mozgalom (M5S) kormánypárt infrastrukturális és közlekedési minisztere engedélyezte, hogy a hajó eljusson a szicíliai Catania kikötőjébe.

Itt azonban Matteo Salvini belügyminiszter, kormányfőhelyettes, a Liga vezetője nem engedte, hogy a migránsok olasz földre lépjenek. Salvini és a hozzá csatlakozó Luigi Di Maio, az M5S vezetője is azt szorgalmazta, hogy a migránsokat az EU ossza szét a tagállamok között. A hajóról csak a betegek és a kiskorúak szállhattak le.

Végül augusztus 26-án a migránsok elhagyták a hajót, miután az olasz püspöki kar (Cei) száz, Albánia és Írország húsz-húsz személy befogadására kötelezte magát. Valójában a migránsok közül egy sem jutott el sem Albániába, sem Írországba; többségük a nekik kijelölt olaszországi egyházi intézményekből is megszökött, majdnem kivétel nélkül
velemenyezd, 2018. november 01. csütörtök, 18:41
Olasz költségvetés - Olasz EU-ügyi miniszter: Róma nem változtat a költségvetés tervezeten
olasz-német hozamkülönbség "féken tartása" is.

Paolo Savona kijelentette, nem Európa-pártinak, hanem európainak tartja magát. Megjegyezte, "rosszul állunk, ha Európa két pénzügyi paraméter szigorú betartására redukálódott".

Hozzátette, Európának új pénzügyi politikára van szüksége, máskülönben nem tud reagálni arra a növekedési visszaesésre, amelyhez a világ geopolitikai eseményei vezetnek a kontinensen.

"Támadjanak ahogy akarnak, a költségvetést nem változtatjuk meg" - jelentette ki Luigi Di Maio, az M5S vezetője, miniszterelnök-helyettes. Luigi Di Maio szerint az olasz hozamzuhanást azok az álhírek okozzák, amelyek Itáliának az euróövezetből való kilépésével ijesztgetnek.

Az M5S pénzügyi bizottsága közleményben szögezte le, hogy a kormánypárt nem akar kilépni az euróövezetből, és nem keresi az összecsapást Brüsszellel.

Matteo Salvini másik kormányfőhelyettes, a Liga vezetője korábban kijelentette, hogy az Európai Bizottság akár karácsonyig küldözgetheti leveleit, a római
velemenyezd, 2018. október 25. csütörtök, 21:02
Folyamatosan erősödik a Liga olasz kormánypárt támogatottsága a felmérésekben
belpolitikában az általa meghirdetett, majd bevezetett migrációs intézkedésekkel. Salvini támogatottságát erősíti állandó jelenléte is az internetes közösségi oldalakon. A mérések szerint a jobbközép koalíciót vezető Liga mindenekelőtt a többi jobboldali és jobbközép párt szavazóit állította maga mellé, valamint az M5S csalódott választóit.

Az M5S a legnagyobb pártként futott be a márciusi választásokon, amelyeken 32,7 százalékot mutatott fel. Azóta támogatottsága 28,5 százalékra gyengült. A pártot vezető Luigi Di Maio a munkaügyi és szociális tárca éléről egyelőre kevesebbet tudott megvalósítani az M5S választási ígéreteiből.

Az ellenzéki Demokrata Párt (PD) balközép erő támogatottsága a választásokon kapott 18,7 százalékról 17,1-re csökkent. A Silvio Berlusconi vezette Hajrá Olaszország (FI) jobbközép párt a márciusi 14 százalékról 7,8-ra esett vissza.

A felmérések szerint a legnépszerűbb olasz politikusnak Sergio Mattarella államfő számít 65 százalékkal, őt Giuseppe Conte miniszterelnök
velemenyezd, 2018. október 06. szombat, 16:21
Hídomlás - Kinevezték a genovai híd újjáépítésének kormánybiztosát
kap. Pénteken újraindult a forgalom a hídomlás területe közelében haladó vasútvonalon is, amely a hídomlás óta szünetelt.

A rendkívüli kormánybiztos húszfős szakértői csoport élén a leomlott Morandi híd lebontásáért, a híd darabjainak elszállításáért és esetleges újrahasznosításáért, valamint az új híd tervének kiválasztásáért és megvalósításáért lesz felelős.

Az ötven napja leomlott híd lebontása azonban csak december közepétől kezdődhet, addig a hídroncs ügyészségi foglalás alatt van.

Luigi Di Maio miniszterelnök-helyettes nyilatkozata szerint a kormánynak a híd újjáépítésére vonatkozó rendelete kizárta, hogy az új hidat az az autósztráda-társaság építse meg, amely a leomlott Morandi hidat üzemeltette.

Marco Bucci kinevezését Genova lakossága és Giovanni Toti Liguria tartományi elnöke is üdvözölte.

A hídomlásban 43-an haltak meg és mintegy 600 ember kényszerült elhagyni otthonát. Az 1967-ben felavatott Morandi híd a város keleti és nyugati részét összekötő útvonalnak
velemenyezd, 2018. október 05. péntek, 13:52
Salvini: nem érdekel, mit mond Brüsszel
Matteo Salvini kormányfő-helyettes hozzátette, a Liga és az Öt Csillag Mozgalom (M5S) alkotta római kormány nem Brüsszel szolgájaként kormányozza Olaszországot, amiként az előző, balközép kormány tette. Hangsúlyozta: hogy hiába figyelmezteti Brüsszel a római kormányt arra, hogy a költségvetési tervezete nem felel meg az EU-paramétereinek, "nem érdekel, ha azt mondják, hogy ez így nem jó, akkor is megcsináljuk".

"Az olasz költségvetés most Róma és az olaszok érdekeit képviseli. Ezt kell megérteniük Brüsszelben, Berlinben és Róma egyes dombjain is" - hangoztatta Matteo Salvini a Quirinale római dombra utalva, ahol az olasz államfői palota található.

Hozzátette: Sergio Mattarella olasz államfő, a pénzügyi elemzők, befektetők, brüsszeli technokraták nyugodtak lehetnek, "nem eladósodott, hanem jobb Olaszországot akarunk hátrahagyni". Megjegyezte, a római kormány minden véleményt meghallgat, de a szuverén olasz parlament dönt, amelyben az olasz kormány az olaszok többségét képviseli.

Az
velemenyezd, 2018. szeptember 30. vasárnap, 21:52
Képek, videók
ponte st.luigi
lacipecsenye
2012. december 24. hétfő, 12:33
Luigi XIV. piccolo.bmp.jp
rece-fice
2012. január 11. szerda, 21:09
Luigi cuoricini.bmp.jpg
rece-fice
2012. január 11. szerda, 21:09
Enza piccolo Luigi XIV. .
rece-fice
2012. január 11. szerda, 21:07
Enza piccolo Luigi XIV .j
rece-fice
2012. január 11. szerda, 21:06
Enza piccolo Luigi XIV ..
rece-fice
2012. január 11. szerda, 21:06
Luigi Pastega - Velencei
mohini
2010. április 07. szerda, 15:51
Gin-Luigi.jpg
cocco
2009. július 26. vasárnap, 11:04
65luigi.jpg
mylo100
2009. március 02. hétfő, 18:23
Luigi Colani szuperkamio
csipike1
2008. június 09. hétfő, 19:57
Blossom_Luigi_Brasile_ Des
givenchy
2008. április 13. vasárnap, 20:16
00luigi2szerelemhajnal anb
alex158
2007. szeptember 14. péntek, 21:19
30 éves az úttörő mozgalo
lacipecsenye
2012. november 12. hétfő, 16:54
40 éves az úttörő mozgalo
lacipecsenye
2012. február 18. szombat, 15:33
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.