Belépés
2019. szeptember 18. szerda | 38. hét | 261. nap | 22:08 | Diána
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Pünkösd - Valódi emberi közösséget szorgalmazott a közösségi oldalak helyett Ferenc pápa
A katolikus egyházfő a Szentlélek eljövetelének a mai világhoz szóló üzenetéről beszélt, és harmóniát, összetartó emberi közösséget szorgalmazott.

A pápa homíliájában azt mondta: Jézus halála után a tanítványok, vagyis az akkori kor fiataljai kétségek és félelem közepette, zárt ajtók mögött éltek. A Szentlélek eljövetele adott nekik távlatot, bátorságot, örömöt és új reményt.

"A Szentlélek nem elvont fogalom (...), hanem a legkonkrétabb és a legközelebbi, amely képes megváltoztatni életünket (...), a Szentlélek harmónia" - hangsúlyozta a pápa.

A katolikus egyházfő szerint nem csodákra és nem arra van szükség, hogy eltűnjenek a nehézségek, hanem belső békére: "ez a belső béke szívünket a tenger mélyéhez teszi hasonlóvá, amely akkor is nyugodt, amikor felületét hullámok verdesik".

A pápa szerint ilyen összhangra és lelki békére van szüksége az emberiségnek jelenleg. Annál is inkább - folytatta -, mert rohanó, pattanásig feszült, csakis azonnali megoldásokat kereső korunkat harmónia helyett mély megosztottság uralja: "van akinek túl sok van, másnak semmije sincsen, van aki száz évig igyekszik élni, mást megszületni sem engednek" - fogalmazott.

Ferenc pápa szerint a digitális kor távolságot, valódi közösség helyett közösségi oldalakat teremtett.

A katolikus egyházfő felhívta a figyelmet: a mástól való félelem arra készteti az embereket, hogy csak a hozzájuk hasonlókkal alkossanak közösséget, ami pedig szekták születéséhez vezethet. "Mindig ott van a kísértés, hogy +fészkeket+ építsünk: a saját csoport, a saját preferenciák mentén gyűljünk össze, azonos az azonossal, allergiásan bármiféle +szennyeződésre+. A fészektől a szekta csak egy kis lépés" - fogalmazott.

Ferenc pápának a Szent Péter téri szabadtéri oltárnál bemutatott miséjét több tízezren követték a helyszínen. Hívők és turisták esernyővel védekeztek a tűző nap ellen. A misén kínaiul az egyházért, franciául a népekért és kormányzóikért, szuahéli nyelven az üldözött keresztényekért, portugálul a papi hivatásért, japánul a szegényekért és szenvedőkért imádkoztak.

Pünkösdvasárnap délben a római Pantheon tetőnyílásából vörös rózsaszirmok hullottak, a Szentlélek alászállását jelképezve: 43 méter magasból a római tűzoltók varázsoltak vörös sziromesőt az ókori épület közepébe, amely ma templomként is működik.

Pünkösdhétfő Olaszországban nem piros betűs ünnep az 1969-es liturgiai naptárreform óta.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. június 09. vasárnap, 13:11
Címkék: Szent Péter, Pünkösdhétfő Olaszországban, közösségi oldalak, katolikus egyházfő, pápa homíliájában, belső béke,
Kommentek
Brexit - Az Európai Bizottság elnökével tárgyal hétfőn Boris Johnson
megszűnésével (Brexit) kapcsolatos nyitott kérdések megoldásában.

Boris Johnson rendszeresen hangoztatott álláspontja szerint van lehetőség új megállapodás elérésére az Európai Unióval a Brexit feltételrendszeréről a kilépés jelenleg érvényes október 31-i határnapjáig.

Az EU többször is megerősített álláspontja viszont az, hogy nem lehetséges a tavaly novemberben elért, a londoni alsóház által háromszor is elutasított Brexit-megállapodás újratárgyalása.

Johnson szerint a London által szorgalmazott új Brexit-megállapodásban nem szerepelhet az a tartalékmegoldás - backstop -, amely az ír-északír határon hosszú évek óta nem létező fizikai ellenőrzés újbóli bevezetésének elkerülését célozza.

E mechanizmus alapján az Egyesült Királyság egésze vámuniós viszonyrendszerben maradna az EU-val, ha - illetve amíg - nem sikerül olyan kétoldalú kereskedelmi megállapodásra jutni, amely önmagában feleslegessé tenné a tartalékmegoldás alkalmazását.

Emellett Észak-Írországban érvényben maradnának az
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 14:51
NBC: Donald Trump az előző nemzetbiztonsági tanácsadóval konzultált Bolton helyett
politikát illetően is. Elemzők ezzel kapcsolatban emlékeztetnek rá, hogy Trump és Bolton között lényeges nézetkülönbség volt az Iránnal kapcsolatos politikát illetően is. Ennek egyik nyilvánosságra került példája az volt, amikor Trump idén júniusban szinte az utolsó pillanatban visszavonta az Irán ellen tervezett csapásmérés végrehajtását. John Bolton, akit a neokonzervatívok egyik vezető személyiségeként tartanak számon az amerikai politikában, harcias - elemzők szerint háborúhoz is vezető - fellépést szorgalmazott Teherán ellen, de hasonlóképpen Észak-Koreával, vagy Venezuelával szemben is.

Herbert McMaster az NBC megkeresésére nem kívánta kommentálni az információkat.

Más amerikai sajtóértesülések szerint a Fehér Ház egyik munkatársa június elején már közölte Boltonnal, hogy tartsa távol magát az elnöktől, ne lépjen fel ő a külpolitika irányítójaként, és ha teheti, utazzon el gyakrabban Washingtonból.

Bolton szóvivője tagadta, hogy sor került volna ilyen értelmű beszélgetésre, miként
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 07:04
Brexit - Johnson Dublinban: van lehetőség a Brexit-megállapodásra a kilépési határidőig
rendezési folyamatot rögzítő nagypénteki megállapodás, ha az Egyesült Királyság "teljes mértékben" kivonul az EU-ból.

Leo Varadkar a sajtóértekezleten úgy fogalmazott: kész meghallgatni bármilyen konstruktív javaslatot a jelenlegi patthelyzet feloldására, Írország azonban nem egyezhet bele és nem is fog beleegyezni abba, hogy "a jogi garanciákat ígéretek váltsák fel".

Ez egyenes utalás volt az ír miniszterelnök részéről arra, hogy Boris Johnson kormányának álláspontja szerint a London által szorgalmazott új Brexit-megállapodásban nem szerepelhet az a tartalékmegoldás - backstop -, amely az ír-északír határon hosszú évek óta nem létező fizikai ellenőrzés újbóli bevezetésének elkerülését célozza.

E mechanizmus alapján az Egyesült Királyság egésze vámuniós viszonyrendszerben maradna az EU-val, ha - illetve amíg - nem sikerül olyan kétoldalú kereskedelmi megállapodásra jutni, amely önmagában feleslegessé tenné a tartalékmegoldás alkalmazását.

Emellett Észak-Írországban érvényben maradnának az
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 12:41
Az orosz kormánypárt mind a 16 kormányzóválasztást megnyerte, de Moszkvában mandátumai harmadát elvesztette
kinevezettként kormányzó Alekszandr Beglov is, aki függetlenként, de az Egységes Oroszország támogatásával állt rajthoz.

A moszkvai képviselőtestületben az Interfax hírügynökség szerint az ellenzéknek 20 helyet sikerült megszereznie a 45 fős moszkvai képviselői testületben. A RIA Novosztyi azt írta, hogy a most 25 fősre olvadt Kreml-párti többség a 2014-es választások után 38 fős volt.

Elemzők rámutattak, hogy a hatalommal szembeni előretörést az Alekszej Navalnij ellenzéki politikus által szorgalmazott "okos választás" taktikája eredményezhette, amelynek lényege az, hogy a választásokból kizárt parlamenten kívüli ellenzék hívei az Egységes Oroszország jelöltjével szemben legesélyesebb jelöltre szavazzanak. A nem végleges adatok szerint ennek eredményeképpen 13 kommunista képviselő került a testületbe és a jelek szerint a liberális Jabloko négy mandátumot szerzett.

Az Interfax azt írta, hogy az Egységes Oroszország moszkvai szervezetének vezetője, Andrej Metyelszkij kiesett a moszkvai
velemenyezd, 2019. szeptember 09. hétfő, 09:51
Brexit - Johnson: nem lesz újabb halasztás
Johnson, aki kedd délután, a nyári szünet utáni első ülésnapon tájékoztatta a londoni alsóház képviselőit a hét vezető ipari hatalom (G7) legutóbbi csúcsértekezletéről, kijelentette: a találkozón is egyértelművé tette, hogy a brit kormány megállapodással szeretne távozni az Európai Unióból.

Hozzátette ugyanakkor: a G7-csúcs résztvevőivel közölte azt is, hogy a London által szorgalmazott új Brexit-megállapodásban nem szerepelhet az a tartalékmegoldás - backstop -, amely az ír-északír határon hosszú évek óta nem létező fizikai ellenőrzés újbóli bevezetésének elkerülését célozza.

E mechanizmus alapján az Egyesült Királyság egésze vámuniós viszonyrendszerben maradna az EU-val, ha - illetve amíg - nem sikerül olyan kétoldalú kereskedelmi megállapodásra jutni, amely önmagában feleslegessé tenné a tartalékmegoldás alkalmazását.

Emellett Észak-Írországban érvényben maradnának az EU egységes belső piacának egyes szabályai is.

A Brexit után az ír-északír határ lesz az EU és az Egyesült
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 18:32
Illegális bevándorlás - Egy civil hajó a tiltás ellenére kikötött az olasz partokon
római kormányalakításban részes olasz balközép Demokrata Párt (PD) főtitkára, Nicola Zingaretti közösségi bejegyzésében azt írta, az olaszországi partokra folyamatosan "érkezők és az embertelen tiltások megerősítik, hogy az utóbbi hónapok migrációs politikája semmit sem oldott meg". Zingaretti humanitárius vészhelyzetként értékelte a más civil hajókon "tengeren veszteglők" helyzetét, és azonnali megoldást sürgetett a kormányalakítással megbízott Giuseppe Contétól. A PD-főtitkár "radikális váltást" szorgalmazott az alakuló új olasz kormánytól.Az Eleonore a líbiai partoknál egy süllyedő gumicsónakról vette fedélzetére a csoportot. A hajónak Málta és Olaszország sem engedélyezte a kikötést saját partjain: Matteo Salvini belügyminiszter augusztus 27-én rendelkezett a civil hajó kitiltásáról, és ezt az olasz védelmi és közlekedési miniszter is jóváhagyta. A rendelkezés értelmében - a hatályos olasz törvények szerint - az olasz hatóságok a tengeri "határblokádot" megsértő hajót lefoglalják, és a
velemenyezd, 2019. szeptember 02. hétfő, 14:01
Olasz kormányválság - Az Öt Csillag Mozgalom ultimátumot intézett a balközéphez
Az M5S vezetője, Luigi Di Maio a Giuseppe Conte ügyvezető kormányfővel folytatott megbeszélését követő sajtótájékoztatón hangsúlyozta: máskülönben jobb ismét választásokat tartani.

Luigi Di Maio leszögezte: az M5S ragaszkodik ahhoz, hogy az általa szorgalmazott elképzelések belekerüljenek a kormányprogramba, ellenkező esetben "jobb visszatérni az urnákhoz".

Kifejtette, hogy Giuseppe Contét pártokon kívül álló személynek tekinti. Elemzők szerint ezzel Luigi Di Maio arra utalt, hogy Giuseppe Contét nem tartja az M5S politikusának, és így próbál nyomást gyakorolni, hogy a párt, vagyis ő maga megtartsa miniszterelnöki-helyettesi posztját.

Ami az eddigi M5S-Liga-kormány két migrációs törvénycsomagját illeti, Luigi Di Maio azt mondta, "nincs értelme hozzányúlni azok szerkezetéhez".

Az M5S vezetőjének szavait a PD politikusai "elfogadhatatlan ultimátumként" értékelték.

A kormányalakítással csütörtökön megbízott Giuseppe Conte lezárta a parlamenti pártokkal folytatott
velemenyezd, 2019. augusztus 30. péntek, 18:22
Az idlíbi "terroristák" elleni pótintézkedésekről állapodott meg Putyin és Erdogan
készteti Törökországot, hogy éljen az önvédelem jogával, és szükség esetén megfelelő intézkedéseket tegyen.

Mint mondta, az Idlíb tartományban zajló offenzíva - amelyet elfogadhatatlannak nevezett - felborította a Törökország és Oroszország által megteremtett nyugalmat.

A török elnök azt mondta, elvárja az Egyesült Államoktól, hogy tartsa magát a Szíria északi részén létrehozandó biztonsági zónával kapcsolatos kötelezettségvállalásához.

Putyin úgy vélekedett, hogy Ankara által szorgalmazott, a török-szíriai határ mentén létrehozandó biztonsági zóna hozzájárul majd Szíria területi épségének megőrzéséhez.

Az orosz elnök arról is beszámolt, hogy Erdogannal orosz harci repülőgépek - a Szu-35-ös és a Szu-57-es - közös gyártásának lehetőségéről tárgyalt. A kooperáció potenciális területeként nevezte meg új fegyverek és a rádiólokációs harc eszközeinek előállítását is.

Erdogan bejelentette, hogy Törökország folytatni kívánja Oroszországgal a hadiipari együttműködést, egyebek között a
velemenyezd, 2019. augusztus 27. kedd, 19:11
Képek, videók
szentesi péter0429.jpg
maroka
2019. április 29. hétfő, 21:52
szent péter téri bazilika
maroka
2018. december 28. péntek, 00:37
Olaszországban . jpg.jpg
pacsakute
2019. május 15. szerda, 09:17
Étterem Olaszországban.jp
pacsakute
2014. június 23. hétfő, 19:06
Manarola -Olaszországban.
pacsakute
2013. november 11. hétfő, 17:53
Dolomitok Olaszországban.
pacsakute
2013. november 04. hétfő, 21:40
olaszországban
andreakalman
2009. október 14. szerda, 13:50
Nyaralás Olaszországban 0
odika7115
2009. március 06. péntek, 14:54
olaszorszagban
sexipipi
2008. szeptember 03. szerda, 16:53
gőzösök Olaszországban
brummologus
2006. október 07. szombat, 13:00
Olaszországban Caorle pan
milan333
2006. szeptember 20. szerda, 10:14
Olaszországban
szandra_14
2006. szeptember 16. szombat, 09:25
grét közösségi ház karács
maroka
2018. december 20. csütörtök, 13:17
közösségi munka
orban47
2017. július 16. vasárnap, 22:55
Witten Közösségi ház 002.
eva_gyulai
2015. június 13. szombat, 17:15
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.