Belépés
2019. október 16. szerda | 42. hét | 289. nap | 02:08 | Gál
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
BAFTA-díjak - Tarolt A kedvenc, de a legjobb film a Roma
A kedvenc tizenkét díjra volt esélyes az előzetes jelölés alapján, és hetet el is hozott az Oscar-díjas győzelmek viszonylag megbízható előrejelzőjének tekintett BAFTA-rendezvényen. Ez az alkotás nyerte a kiemelkedő brit film, a legjobb produkciós tervezés, a legjobb smink, a legjobb eredeti forgatókönyv és a legjobb jelmeztervezés díját.

Emellett a filmben nyújtott teljesítményéért a XVIII. századi brit uralkodó, Anna királynő alakítója, Olivia Colman vehette át a legjobb női főszereplőnek, Rachel Weisz pedig a legjobb női mellékszereplőnek járó elismerést.

A The Favourite a legjobb film és a legjobb rendező díjáért is versenyben volt, e két fődíjat azonban a Roma című mexikói alkotás és rendezője, Alfonso Cuarón gyűjtötte be a patinás londoni Royal Albert Hall rendezvényközpontban tartott, éjszakába nyúló, fényes vasárnapi gálán.

A díjkiosztón részt vett Vilmos herceg, az Egyesült Királyság majdani uralkodója, felesége, Katalin hercegnő társaságában.

A hét díjra jelölt Roma kapta a legjobb nem angol nyelvű filmnek, illetve a legjobb fényképezésnek ítélt elismerést is.

A legjobb férfi főszereplő díját Rami Malek vehette át. Malek alakítja a Queen néhai frontemberét, Freddie Mercuryt a Bohém rapszódia (Bohemian Rhapsody) című, szintén hét díjra jelölt filmben.

Ennek az alkotásnak ítélték a legjobb hanghatásért járó elismerést is.

A legjobb film díjáért A kedvenc és a Roma mellett a Zöld könyv, a Csillag születik és a Csuklyások: BlacKkKlansman is versengett.

A rendezők mezőnyében Alfonso Cuarónnak A kedvencet készítő Lanthimos, valamint Bradley Cooper (Csillag születik), Pawel Pawlikowski (Hidegháború) és Spike Lee (Csuklyások: BlacKkKlansman) volt a vetélytársa.

A Bohém rapszódia rendezője, Bryan Singer jelölését ugyanakkor a brit filmakadémia a múlt héten "felfüggesztette", miután négy férfi nemrégiben azzal a váddal állt elő, hogy gyermekkorukban Singer szexuális támadást követett el ellenük. Az 53 éves Singer tagadja a vádat, a BAFTA állásfoglalása szerint azonban a terhére rótt szexuális visszaélések teljességgel elfogadhatatlanok, és összeegyeztethetetlenek az akadémia alapértékeivel.

Singert három héttel a Queen-film befejezése előtt menesztették a Bohém rapszódia stábjából, mert a gyártó szerint "megbízhatatlan magatartást" tanúsított a forgatáson, neve azonban a stáblistán maradt.

Olivia Colman versenytársa a legjobb színésznők mezőnyében Lady Gaga (Csillag születik), Viola Davis (Nyughatatlan özvegyek), Melissa McCarthy (Megbocsátasz valaha?) és Glenn Close volt.

Glenn Close a The Wife című filmben mutatott alakításért már elnyerte a legjobb drámai színésznőnek járó Golden Globe-ot.

A Freddy Mercuryt alakító Rami Malek a legjobb férfi főszereplő BAFTA-díját Christian Bale (Alelnök), Viggo Mortensen (Zöld könyv), Bradley Cooper (Csillag születik) és Steve Coogan (Stan & Ollie) elől vitte el.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 11. hétfő, 07:04
Címkék: Tarolt, Anna királynő, Olivia Colman, Rachel Weisz, Alfonso Cuarón, Royal Albert Hall,
Kommentek
Önkormányzat 2019 - DK: a számvevőszék segítse az irodatűz utáni beszámolókészítést
Barkóczi Balázs kifejtette: az előző évi irodatűzben olyan könyvelési adatok, pénzügyi beszámolók és számlák semmisültek meg, amelyek nagy részét legnagyobb igyekezetük ellenére sem tudták pótolni. Az ÁSZ ugyanakkor nem volt tekintettel erre a vis maior helyzetre, hanem elmarasztalta a pártot és büntetésre készül - tette hozzá.

A DK szóvivője azt mondta: a számvevőszék több hazugsággal vádolja pártját az eljárásban, így például azzal, hogy szabálytalan helyen tárolták volna a számlákat. Mindebből egyértelműen látszik, hogy a számvevőszék politikai megrendelést teljesít - hangsúlyozta Barkóczi Balázs, hozzátéve, "nem a tűzeset a kamu, hanem az Állami Számvevőszék függetlensége és pártatlansága".

A sajtótájékoztatót követően Varga Gergő, a DK XI. kerületi önkormányzati képviselőjelöltje több, az irodatűzről készült fényképet bemutató táblát tett ki az ÁSZ épületére. Ezt az intézményt védő rendőrök szabálysértésként értékelték, ugyanakkor a jelölt mentelmi joga miatt nem indítottak eljárást,
velemenyezd, 2019. szeptember 29. vasárnap, 12:41
Egykor lakható lehetett a Vénusz
A Goddard Űrkutató Intézet munkatársa, Michael Way az európai bolgótudományi kongresszusonmutatta be kutatási eredményeit, amelyek új fényt vetnek a Vénusz éghajlatának történetére és információval szolgálhatnak a hasonló pályán keringő exobolygók lakhatóságára vonatkozóan - írja a PhysOrg tudományos-ismeretterjesztő oldal.

Negyven éve a NASA Pioneer Venus nevű projektje talált arra utaló jeleket, hogy a Vénusz egykor egy sekély óceánnak megfelelő vízzel rendelkezett. Annak megvizsgálására, hogy a Vénusznak volt-e valaha a folyékony víz létét támogató stabil klímája, Way és kollégája, Anthony Del Genio, a víz lehetséges kiterjedését alapul vevő öt különböző szimulációt alkotott.

Mind az öt esetben arra jutottak, hogy a Vénusz képes lehetett egy minimum 20 Celsius-fokos és maximum 50 Celsius-fokos hőmérsékletre mintegy hárommilliárd éven át.

A mérsékelt hőmérséklet ma is jellemezné a bolygót, ha nem lett volna az az eseménysorozat, amely ahhoz vezetett mintegy 700-750 millió éve, hogy a
velemenyezd, 2019. szeptember 23. hétfő, 21:02
Befejeződött a komáromi Csillag erőd felújítása és bővítése - BŐVÍTETT (új: a tervezett kiállítás, videólink az
Illegális bevándorlás - Interpol: terroristák is átkelhetnek a Földközi-tengeren
A nemzetközi rendőri szervezet július 24-től szeptember 8-ig tartó, Neptun II. nevű akciója kifejezetten a tengeri határokon átkelő terroristák ellen irányult, és célkeresztbe vette a Földközi-tengeren tevékenykedő drog-, ember- és fegyvercsempész bűnszervezeteket is. A műveletben részt vettek az EU határ- és partvédelmi ügynökségének (Frontex) és a Vám Világszervezetnek (WCO) munkatársai is.

Az akcióban részt vevő hat ország - Algéria, Franciaország, Olaszország, Marokkó, Spanyolország és Tunézia - hatóságai több mint 1,2 millió keresését futtattak az Interpol nemzetközi adatbázisának segítségével, elsősorban elvesztett vagy ellopott úti okmányok, illetve gépjárművek után. Összesen 31 esetben indítottak nyomozást, 12 esetben külföldi terroristák utazásával összefüggésben.

Jürgen Stock, az Interpol főtitkára rámutatott arra, hogy ha a szervezet nemzetközi adatbázisa segítségével megosztják egymással az ott tárolt információkat, akkor minden igazoltatás és határellenőrzés áttörést jelenthet a
velemenyezd, 2019. szeptember 19. csütörtök, 14:31
Izraeli választások - A Kék-fehér párt csekély előnnyel vezet Izraelben a hivatalos részeredmények szerint
kapott együtt a megcélzott 61 helyett. A két tábor között áll Avigdor Liberman, aki világi egységkormányt követel a két nagy párt részvételével.

Csütörtökre virradó éjjel egy órakor fogják megkezdeni azoknak a borítékoknak a számlálását, amelyeket a külképviseleti dolgozók, a terepen szolgáló katonák, a szavazati joguktól meg nem fosztott rabok, a kórházakban tartózkodó betegek, és a mozgó urnát igényelő fogyatékkal élők adtak le.

Jelentős eltérések vannak az eredményekben az egyes városokban: tarolt a baloldal a nem vallásosok lakta nagyvárosokban Izrael központi részein: Tel-Avivban, Modiinben, Jehudban, Rison Lezionban. Ezzel szemben a vallásos városokban és a periférikus helyeken a Likud-tábor szerezte meg a voksok döntő többségét.

Ezzel szemben gyanakkor Cezáreában, Netanjahu lakóhelyén, az ország egyik leggazdagabb településén a Kék-fehér nyert és a Likud vesztett jelentős különbséggel, míg Ros Haájnban, Ganz kisvárosában éppen fordítva, a Likud nyert.

Ros Haájnt az ötvenes
velemenyezd, 2019. szeptember 18. szerda, 15:31
Fegyházbüntetésre ítéltek két fóti kannabisztermesztőt
Egyiküket négy, másikukat négy és fél év szabadságvesztésre ítélték jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt - írták a közleményben.

A két barát 2016 szeptemberétől 2017 februárjáig közösen termesztette és tárolta a kannabisznövényt. A belőle nyert drogot eladták, a bevételen egyenlő arányban osztoztak. A másodrendű vádlott maga is fogyasztott a kábítószerből.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyész mindkét vádlott esetében a büntetés súlyosításáért fellebbezett. Mindkét férfi védője téves tényállás és minősítés miatt, valamint a büntetés enyhítéséért fellebbezett, a másodrendű vádlotté pedig az ítélet hatályon kívül helyezését is kérte.
velemenyezd, 2019. szeptember 11. szerda, 14:02
Bibliai héber nevet és tisztséget rejtő pecsétet találtak Jeruzsálemben
A 2600 éves zárópecsétet a Siratófal alapjainál zajló régészeti ásatásokon hozták felszínre. A bullára a Júdai királyság legmagasabb udvari tisztségviselőjének címét írták.

"Első alkalommal került elő Jeruzsálemben régészeti feltáráson ilyen bulla. A pecséten a királyi udvar legfőbb tisztviselője szerepel, ami különösen fontossá teszi a felfedezést"- nyilatkozta az ásatást vezető Eli Sukron a lapnak.

A tisztviselők pecsétnyomójukat használták különféle dokumentumok aláírására, hitelesítésére, de a különféle amforákban tárolt termékek elküldésekor és átvételekor is gyakran agyagpecséttel zárták le az árut.

"A ház feletti Adnijahunak" - írták szó szerint régi héber betűkkel a mindössze egy centiméteres bullára. Az írás alapján a Kr. e. 7. századra, a Júdai királyság idejére becsülik a pecsét korát.

A "ház feletti" kifejezés ebben az időben a júdai és izraeli királyság legmagasabb tisztségét jelölte, ő állt az első helyen már Salamon király udvari helytartóinak sorában is.

Ezt a
velemenyezd, 2019. szeptember 10. kedd, 10:51
Képek, videók
Tarolt mezön bogáncsok 01
chillik
2016. november 16. szerda, 05:58
Tarolt mezön bogáncsok 02
chillik
2016. november 16. szerda, 05:57
hütőben tárolt tészta
kartika
2007. október 06. szombat, 14:21
Taroltam!
djedgar
2007. április 03. kedd, 19:52
05bafta0723co.jpg
superloli4
2012. március 24. szombat, 12:10
Legjobb külföldi film ; A
farkas1945
2013. február 28. csütörtök, 09:45
Legjobb film-dízájn ; a L
farkas1945
2013. február 28. csütörtök, 09:44
Legjobb film ; Az Argo-ak
farkas1945
2013. február 28. csütörtök, 09:44
Legjobb animációs film ;
farkas1945
2013. február 28. csütörtök, 09:43
A Legjobb külföldi film ;
farkas1945
2013. február 25. hétfő, 10:48
A Legjobb film(vígjáték,m
farkas1945
2013. február 25. hétfő, 10:48
A Legjobb film(dráma) Az
farkas1945
2013. február 25. hétfő, 10:48
A Legjobb animációs film
farkas1945
2013. február 25. hétfő, 10:47
az első legjobb film
nikoletta015
2007. március 26. hétfő, 20:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.