Belépés
2020. július 12. vasárnap | 28. hét | 194. nap | 18:13 | Izabella, Dalma
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Befejeződött a tamperei Womex, jövőre Budapest a rendező
A World Music Expo nagyszabású nemzetközi zenei szakmai vásár és világzenei fesztivál egyben. Vasárnapi záróeseményén ünnepelték a 25 legjelentősebb világzenei kiadót, azaz a Top Label lista tagjait, közöttük egyetlen magyar kiadóként a Fonót szólították színpadra, amely a 7. helyen került a legjobb kiadók közé - közölte a Fonó Budai Zeneház hétfőn az MTI-vel.

A Fonó az egész közép-kelet-európai régiót is egyedüliként képviselte a listán, amelynek első helyén a német Glitterbeat végzett. A Womex Top Label kiadói rangsor a havi toplistás eredmények figyelembevételével születik, összeállításánál két nemzetközi világzenei toplista, a World Music Charts Europe és a Transglobal World Music Charts eredményeit összesítik. Az eredmény mintegy száz világzenei rádiós szakember véleményét tükrözi. A jelenlegi Top Label lista a 2018 szeptembere és a 2019 szeptembere közötti időszakot veszi figyelembe.

A ceremónia keretében vette át a stafétabotot a finn szervezőktől Magyarország. A Womex 2020-ban - a 2015-ös rendezés után újra - ismét Budapesten várja az érdeklődőket, a szervező Hangvető képviseletében Melocco Anna és Weyer Balázs volt jelen a ceremónián. A záróceremónián kiosztották a Womex Artist Awardot is, amelyet Kayhan Kahlor perzsa zenész vehetett át.

A tamperei Womexen a kibővített magyar stand arculatán visszaköszönt a 2020-as budapesti rendezés ténye. A hivatalos programban szereplő Romano Drom-koncert előtt a Hangvető vendégül látta legfontosabb partnereit a Halmos Béla Program segítségével.

A Womex a világ legfontosabb világzenei összejövetele, amelyet évente rendeznek meg Európa valamelyik kulturális központjában. A Womex egyszerre vásár, világzenei showcase fesztivál és konferencia: a népzene és világzene területéről minden fontosabb szereplőt összegyűjt a világ mintegy száz országából. Kiadók, koncert- és fesztiválszervezők és előadók nagyszabású nemzetközi találkozása ez, amely középpontjában a különböző nemzetek - köztük a rendező, 2020-ban Magyarország - zenei kultúrájának megismertetése áll.

A jövő évi budapesti Womexre a tervek szerint megtartanák helyszínnek a 2015-ben sikeresen vizsgázott három intézményt, a Müpát, a Bálnát és az A38 hajót. A 2020-ös budapesti Womexre kilencven ország több mint 2700 szakemberét várják. Több mint ötszáz lemezkiadó képviseltetheti magát és köthet megállapodásokat új albumokra, háromszáznál is több újságíró tudósíthat az eseményekről.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. október 28. hétfő, 11:21
Címkék: World Music Expo, Fonó Budai Zeneház, Womex Top Label, World Music Charts Europe, Transglobal World Music Charts, Melocco Anna,
Kommentek
Modern városok - Felújítják a zalaegerszegi Mária Magdolna-plébániatemplomot
Zalaegerszeg nagy történelmi múltra visszatekintő város, de nagyon kevés építészeti emléke maradt fenn - mondta Balaicz Zoltán (Fidesz-KDNP) polgármester a Mindszenty József téren tartott csütörtöki sajtótájékoztatón, hozzátéve: a megmaradt építészeti emlékeket meg kell őrizni.

A Modern városok program hangsúlyos eleme a városrehabilitáció: a program kertében újult meg az 1763-ban épült Mária Magdolna-plébánia épülete, az 1750-ben épített botfai Erdődy-Hüvös-kastély és befejeződött az 1765-ben emelt Kvártélyház és levéltár felújítása - emlékeztetett Balaicz Zoltán.

A folyamatban lévő fejlesztésekről elmondta: 1,8 milliárd forintos beruházással megkezdődött a Göcseji Múzeum épületének felújítása, 8,2 milliárd forint értékben pedig új épületszárnnyal bővül az intézmény.

A rekonstrukciós munkák során még számos belvárosi műemléképületet újítanak fel. A Mária Magdolna-plébániatemplom felújítására 172 millió forintot, az orgona beszerzésére pedig további 162 millió forintot fordítanak. A
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 14:52
Befejeződött a Takarék Csoport integrációja
Felidézték: 2013 óta három ütemben 126 hitelintézet, 9 számlavezető rendszer, és 6 netbanki rendszer egyesült, egy szervezetbe vontak össze 7 ezer munkatársat, és több mint 3,4 millió gigabyte adatot mozgattak meg.

A korábbi takarékok és a Takarék Kereskedelmi Bank Zrt. teljes lakossági és vállalati hitel-, betét- és számlaállománya az új Takarékbankhoz került.

A jogelőd takarékszövetkezetek csaknem 60 évnyi termékfejlesztése, 60 ezer terméke egységesült. A számlavezető alaprendszerekből egyet tartottak meg, és alkalmassá tették a termékkínálat befogadására, illetve több millió számla kezelésére. Egységesítették emellett a tájékoztató anyagokat, a telefonos ügyfélszolgálatot, és a fiókhálózat is közös arculatot kap - áll a közleményben.

Vida József elnök-vezérigazgató a közlemény szerint úgy fogalmazott, hogy a Takarékbank létrehozása nem cél volt, hanem eszköz ahhoz, hogy az 1,1 millió ügyfelet hatékonyan szolgálják ki. A munka az integráció lezárása után is folytatódik, hogy a
velemenyezd, 2020. július 09. csütörtök, 14:31
Befejeződött a magyarországi GSM-R hálózat kiépítésének első fázisa
A tájékoztatás szerint csatlakozva az Egységes Európai Vasúti Közlekedésirányítási Rendszerhez (ERTMS), Magyarország legforgalmasabb vasútvonalain is kiépül a GSM-R (Global System for Mobile Communications - Railway) hálózat. A korszerű technológiát és a legmodernebb eszközöket felvonultató, egységes GSM-R rendszer jelenleg mintegy 1000 kilométer hosszú vasútvonal mentén biztosít professzionális mobil kommunikációs összeköttetést.

A közleményben felidézik, hogy az Európai Unió a vasúti közlekedési rendszerek egységesítése és az országok közötti átjárhatóságának megteremtése, a személy- és teherszállítás hatékonyabbá és versenyképesebbé tétele érdekében döntött az európai nemzetközi vasúti folyosókon az Egységes Európai Vasúti Közlekedésirányítási Rendszer (ERTMS) bevezetéséről.

A már több uniós tagállamban működő GSM-R kommunikációs rendszerhez csatlakozó magyarországi GSM-R hálózat folyamatosan kiváltja a heterogén és egyre nehezebben üzemeltethető analóg vasúti rádiós rendszereket, így
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 17:42
Koronavírus - V4-védelmi miniszterek: a hadseregek a járvány idején is bizonyítottak
A miniszterek egybehangzóan arra is rámutattak: hiba lenne, ha a koronavírus okozta gazdasági gondok következtében a kormányok a hadsereg fejlesztésén próbálnának meg takarékoskodni.

"A magyar kormány álláspontja ebben egyértelmű. A koronavírus-járvány nem befolyásolja a magyar honvédség fejlesztését" - jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter újságírók előtt.

Lubomír Metnar cseh védelmi miniszter, a találkozó házigazdája szerint a négy minisztériumi vezető megegyezett abban, hogy folytatni fogják a közös lőszerbeszerzési projektet, és a lehetőségek szerint még az év végéig be is fejezik. A közös lőszerbeszerzés a NATO szakosított ügynökségén (NSPA) keresztül valósulna meg.

A cseh házigazda meghívására a prágai találkozón Benkő Tibor magyar és Jaroslav Nad szlovák védelmi miniszter, valamint Pawel Wozny, a lengyel tárcavezető helyettese vett részt. Mariusz Blaszczak lengyel miniszter Andrzej Duda államfő kíséretében jelenleg hivatalos látogatáson az Egyesült Államokban
velemenyezd, 2020. június 24. szerda, 17:22
Befejeződött az 1-es utasmóló építése a ferihegyi repülőtéren
A repülőteret üzemeltető Budapest Airport keddi, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, az építési munkálatokkal határidőre elkészültek, az utasforgalom a használatba vételi engedély kiadása után indulhat el.

A beruházás 11,5 milliárd forintba került, amelyet az üzemeltető teljes mértékben saját forrásból fedezett, az építés tavaly júliusban indult, az első ütemet idén januárban adták át.

A 120 méter hosszú 1-es móló szervesen kapcsolódik a 2A terminálhoz, a korábbihoz képest zárt folyosón keresztül közelíthető meg, nyolc gyalogos beszállító kapuja közvetlenül a repülőgép-állóhelyekre nyílik, ami zökkenőmentes, kényelmes beszállást tesz lehetővé, másik hat kaputól buszok szállítják majd az utasokat az épülettől távolabb parkoló repülőgépekhez.

A központi csarnokban pihenő- és várótér, étel- és italvásárlási lehetőség, 3 nagy kapacitású, akadálymentes mosdóblokk, valamint egy dohányzóterasz is épült.
velemenyezd, 2020. június 23. kedd, 22:01
London 2012 - Befejeződött a doppingminták újraelemzése
Az insidethegames.biz portál értesülése szerint az elévülési idő augusztusi lejártáig még több mint egy tucat olyan eseten dolgoznak, amelyek során megsértették az antidopping szabályokat.

Az ITA jelentése alapján a nyolc évvel ezelőtti játékokon levett vizeletminták több mint kétharmadát 2018 óta újravizsgálták az azóta kifejlesztett új eljárásokkal, és több mint 80 doppingügyre derült fény.

Ezekben dobogós sportolók is érintettek voltak, így négy sportágban - atlétikában, kajak-kenuban, súlyemelésben és birkózásban - módosult a játékok éremtáblázata.

A 2008-as és 2012-es olimpia mintáinak újraelemzésekor messze a súlyemelés produkálta a legtöbb pozitív esetet, a londoni játékokon megrendezett 15 súlycsoportból például kilenc - a hét női kategóriából hat - érintett volt úgy, hogy változott az első három sorrendje.

A 2015-ben életbe lépett új szabályok szerint az azóta levett minták elévülési ideje már tíz év.
velemenyezd, 2020. június 13. szombat, 11:11
Megindult a forgalom az esztergomi vasútvonalon
A hídon korábban halálos baleset történt, egy Piliscsabára tartó járat elütött egy embert. A helyszínelés ideje alatt nem jártak a vonatok az esztergomi vonalon Aquincum és a Nyugati pályaudvar között, a vasúttársaság pótlóbuszokat rendelt, amelyek az Árpád hídon keresztül szállították az utasokat.

A tájékoztatás szerint a helyszínelés késő délután befejeződött, így megindulhatott a forgalom a vasútvonalon.

Hozzátették: délután még késésekre és járatelmaradásokra kell számítani az esztergomi vasútvonalon.
velemenyezd, 2020. június 10. szerda, 18:03
Krónika 5. rész (kártalanítás)
Fidesz: jelentős eljáráskönnyítést jelent a javaslatCzunyiné Bertalan Judit, a Fidesz vezérszónoka szerint a javaslat jelentős eljárásjogi könnyítést biztosít azon sértetteknek, akiknek ügyében a büntetőeljárás befejeződött, de a kártalanítás vagy sérelemdíj iránti igényüket eddig nem érvényesítették.

Hangsúlyozta: a javaslat értelmében a tárgyalást főszabályként elektronikus eszköz segítségével kell végrehajtani, így a felperesnek nem kell majd fizikailag találkozni a terhelttel, vagyis elkerülhetővé, illetve csökkenthetővé válik az áldozat másodlagos viktimizációja.

Logikusnak nevezte, hogy a gyorsított perek elbírálását a törvényszék hatáskörbe adja a javaslat, hiszen ott az elektronikus meghallgatás feltételei adottak.

Kiemelte: a javaslat költségfeljegyzési jogot biztosít, így például a szakértői bizonyítás költségét sem kell megelőlegeznie az áldozatnak.

Kitért arra is: az elmúlt időszakban számos olyan bírósági ítélet született, amely alaposan felkavarta a magyar
velemenyezd, 2020. június 09. kedd, 13:02
Képek, videók
World music_2.gif
kranczne
2010. szeptember 05. vasárnap, 16:34
World Music Channel - Jul
muhold
2007. október 13. szombat, 00:20
nosztalgia-kéo-zenéhez .JP
menusgabor
2015. november 07. szombat, 21:51
a-zenéhez
juditmama
2010. február 22. hétfő, 17:39
ZENEHEZ252525252025252 525
kpista64
2009. november 04. szerda, 15:06
zenehíd
kovacsferencne
2009. augusztus 30. vasárnap, 02:24
ralph-lauren-black-lab el-
zskadi
2016. augusztus 28. vasárnap, 10:12
labeled000029vipics.jp g
boszi0604
2014. április 17. csütörtök, 13:32
4 labeled000797vipics.jp
lovaszmarika
2013. október 20. vasárnap, 12:32
4 labeled000800vipics.jp
lovaszmarika
2013. október 12. szombat, 16:50
4 labeled000798vipics.j
lovaszmarika
2013. október 11. péntek, 14:05
freecall_label.gif
tvnati
2013. január 01. kedd, 01:41
red label.jpg
dnemethk
2012. január 26. csütörtök, 17:58
label.png
enyediktunde
2010. augusztus 06. péntek, 20:11
johnie_walker_black_la bel
cocco
2009. november 01. vasárnap, 08:44
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.