Belépés
2019. június 25. kedd | 26. hét | 176. nap | 09:51 | Vilmos
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
hordós savanyúság



Nagyon praktikus ez az eltevési mód, mert csak összekevered a levet, majd fokozatosan beledobálod azt, ami éppen érik. Uborka, patisszon, zöld paradicsom, paprika, gyöngyhagyma, káposzta, karfiol, töltött paprika, stb.
50 literes, 10 literes, edényre írom le a hozzávalókat. Garantáltan elálló.
Az alábbi mennyiség 50 l-hez elegendő.

Hozzávalók:

12,5 liter víz,
1 liter 20 % -os ecet,
65 dkg só,
1,25 kg cukor,
38 gramm timsó,
38 gramm citromsav,
45 gramm natrium benzoat,
13 gramm borkén por,

10 literes edényhez:

5 liter víz,
3 dl 20 %-os ecet,
25 dkg só,
1/2 kg cukor,
5 gramm borkénpor,
1,5 dkg timsó,
1,75 dkg natrium benzoat,
1,5 dkg citromsav

Az edény lehet műanyag, üveg, cserép vagy zománcozott edény, de ügyeljünk rá, hogy ép legyen a zománcozás, mert a lé fémmel nem érintkezhet. Lefedjük, majd sötét hűvös helyen tároljuk.

Forrás: nagyititkai.blogspot.hu
faciendum, 2017. június 25. vasárnap, 19:14
Címkék: alábbi mennyiség, edény lehet, összekevered, hozzávalókat, gyöngyhagyma, beledobálod,
Kommentek
Téli zöldséges finomság! Ízletesebbé teszi az ételeket
vágjuk apró kockára. A paradicsomot tegyük forró vízbe egy percre, hogy könnyebben lehúzhassuk a héját, majd vágjuk fel apróra. A zöldpetrezselymet aprítsuk fel.
Az előkészített hozzávalókat tegyük egy tálba, sózzuk meg és keverjük össze. Ha a só nagyon apró szemű akkor csak 400 g-t használjunk. 10 perc elteltével a zöldségeket befőttesüvegbe tehetjük, majd zárjuk le őket és tegyük a polcra.
A zöldségeket a só tartósítja, így hosszú ideig elállnak.
Hasonlóak:
Különleges vegyes savanyúság télire!
Ma egy olyan finomság receptjét hoztuk el nektek, amit télire teszünk el, a legfinomabb zöldségekből készül a legrövidebb idő alatt. Ez az ínycsikland
Padlizsán paradicsomszószban eltéve télire! Ínycsiklandó előétel, húsok mellé is kiváló köret!
A padlizsán paradicsomszószban eltéve nagyon könnyen elkészíthető finomság. A fokhagymától lesz igazán ínycsiklandó. Kínálhatjuk előételként pirítóssa
Hordós savanyúság
Kitűnő házi savanyúság, amit bátran feltálalhatunk sültekhez,
tinka1951, 2017. szeptember 18. hétfő, 08:59
Különleges savanyúság
Különleges savanyúság, amit 2 nap után ki is bonthatsz, ez nem más mint a rétegezett paradicsom!

Írta: Nagyi

Ma egy olyan savanyúság receptjét hoztuk el nektek, amely nyárson sült ételek mellé a legkiválóbb, de bármilyen sült hús mellé fogyaszthatjuk. Nagyon könnyen elkészíthető és az eltevést követő második napon már fogyasztható is. Nyáron gyakran elkészítem, mert a kerti sütögetések folyamán örömmel fogyasztjuk a húsok mellé

Hozzávalók

15 db nagy paradicsom
15 db hagyma
2 - 3 fej fokhagyma

A savanyúság levéhez: (1 liter léhez)

2 kanál ecet
2 kanál cukor
2 kanál só
1 kanál olaj
2 -3 babérlevél
1 szegfűszeg
6 - 7 db. szemes bors

Elkészítése

Mossuk meg, majd tisztítsuk meg a zöldségeket és vágjuk karikára, vagy nagyobb kockákra mindet. A következőképpen tegyük a befőttesüvegbe: egy sor paradicsom, rá egy sor fokhagyma, rá egy
horvathnemagdi, 2017. augusztus 17. csütörtök, 07:53
Disznóhús lerben
disznócomb(min.1 kg)
babérlevél
fokhagyma

bors
hagyma
kevés olaj

A disznócombot egy nappal előtte bepácoljuk:
jól megsúroljuk olajjal, sóval mindegyik felét, majd megszórjuk borssal
egy alumínium fóliára teszünk 3-4 babárlevelet, egy fél gerezd fokhagymát, apróra vágva, valamint egy fél hagymát karikára vágva, rátesszük a húst.
A tetejére ugyanazt tesszük, amit az aljára (3-4 babárlevelet, egy fél gerezd fokhagymát, apróra vágva, valamint egy fél hagymát karikára vágva)
A fóliába jól becsombolygatjuk (még egy rend fóliát rakunk rá), majd hűtőbe tesszük másnapig, de legalább 2-3 órára.
Másnap lerbe tesszük bő 3-4 órára 18o fokon. Közben a következőket végezzük: 1,5 óra után 3 lyukat készítünk rá és kevés vizet adunk hozzá (félpohárnyit)
a vége felé kibontjuk a fóliát és megfordítjuk benne, betesszük ismét a lerbe
aztán ismét megfordítjuk, enyhén a pirosra süljön mindkét fele
ha az az érzésünk, hogy száraz, a saját
bodoban, 2016. október 18. kedd, 14:44
Hordós savanyú
Nekem jobban bevált a 7 decis üvegekbe való elrakás,de azzal is nagyon vigyázni kell,hogy a lapkák teljesen épek legyenek,mert az a bajok legfőbb forrása,hogy megromlanak a befőttek.Nem szerencsés a konyhában tartani a hordót,jobb neki a fagymentes hűvös hely. Hordós savanyúság:25 l vízhez,1 liter 20 százalékos ecet,75 dkg só,2,5 dkg babérlevél,2,5 dkg borkénpor,7,5 dkg citromsav,7,5 dkg timsó,7,5 dkg nátriumbenzoát,ízlés szerint cukor(kb:1,5 kg) szemesbors kapor. Anyukám eszerint készítette neki bevált.Én is csináltam így,de visszatértem az üvegekhez,már csak azért is,mert van aki édesen szereti,van aki erősen,így személyre szólóan tudom készíteni.
gereica, 2016. július 17. vasárnap, 20:17
Savanyúság
Hozzávalók:

1 kg fehér fejes káposzta,
70 dkg vörös káposzta,
50 dkg húsos zöldpaprika,
50 dkg kicsi, gömbölyű zöldpaprika,
50 dkg apró szemű uborka,
8 db pici zöld dinnye,
1 kg karfiol,
2 szál sárgarépa,
1 csokor kapor,
1 csokor zeller zöld,
só.

Elkészítés:

Veszünk hozzá egy kiló fehér fejes káposztát és 70 dkg vörös káposztát
(lehetőleg több kisebb fejet), 50 deka húsos zöldpaprikát, 50 deka kicsi,
gömbölyű zöldpaprikát, 50 deka apró szemű uborkát, 8 pici (savanyítani
való) zöld dinnyét, egy kiló karfiolt és két szép szál sárgarépát. A kétféle
káposzta külső leveleit lebontjuk, a fejet cikkekre vágjuk. A többi hozzá
valót megtisztítjuk. A répát hosszában négyfelé vágjuk, a karfiolt rózsáira
szedjük, a paprikát, az uborkát és a dinnyét viszont egészben hagyjuk.
A hozzávalókat egymással váltogatva a két üvegbe rakjuk, mindegyik
üvegbe egy-egy csokor kapor és zeller zöld is kerül. Vizet
klementinagidro, 2015. június 24. szerda, 00:47
A káposztáról érdemes tudni
szorulóknak jó hír, hogy értékes összetevői mellett száz grammjában csupán 31, a savanyú káposztában pedig még ennél is kevesebb, mindössze 20 kalória van, miközben az ajánlott napi rostbevitel egytizedét fedezi ez a mennyiség.

Hogyan fogyasszuk?
A káposzta igen változatos módon felhasználható, hiszen nemcsak friss saláta, hanem dinsztelve (párolva) köret, kolbásszal, apróhússal leves, rizzsel kombinálva egytálétel formájában is fogyasztható, de változatos főzelék, tésztaétel, sütemény, savanyúság is készíthető belőle. Táplálkozáskutatók akkor is ajánlják a káposzta étrendbe való beiktatását, amikor nem abból készül a főétel. A káposztafélék fogyasztásakor felszabaduló glukózinolát ugyanis képes semlegesíteni a húsok sütésekor keletkező káros, rákkeltő vegyületeket, így akár egy egyszerű káposztasaláta is egészségvédő hatású lehet. A savanyú káposzta különleges előnye, hogy az erjedés során olyan savtermelő, jótékony baktériumok szaporodnak el, amelyek kedvező hatással vannak a
pacsakute, 2014. október 15. szerda, 05:30
Hordós savanyúság
hordós savanyúság


Összetevők
1 db 30 l-es műanyag hordó
Zöldségfélék :
5 kg almapaprika
3 kg kis hagyma
6 db kicsi cukkini
3 kg pici uborka
1 kg zöld paradicsom
5-6 kis dinnye
4-5 pici csillagtök
cseresznyepaprika /aki szereti /

Léhez:
12 l víz
60 dkg só /nem jódozott/
1,5 l 20 %-os ecet
2 kávéskanál borkénpor
2 csomag nátrium-benzoát
1,5 kg cukor
1 csokor kapor
1 vastagabb szál torma felaprítva
1 cs. egész bors
1/2 cs. babérlevél
1 cs. szegfűbors
1 cs. koriander
1 cs. mustármag
kis szál szőlővessző levéllel
1 kis meggyfaág levéllel

Elkészítés

A zöldségeket megjelenésük sorrendjében tenni a hordóba.
Az almapaprikát hústűvel böködni, apró uborka, a cukkinit 2-3 részre, a csillagtököt kisebb darabokra vágni, a kis dinnyét szintén böködni.
Minden mást csak beledobálni. /kis hagyma, cseresznyepaprika, zöld paradicsom/
aranyag, 2014. május 13. kedd, 18:36
Képek, videók
hordós savanyúság
kartika
2007. október 31. szerda, 15:18
vicces-mennyisegu-penz es-
menusgabor
2016. november 21. hétfő, 21:26
hó mennyiség 1
taltos1
2016. november 11. péntek, 21:22
humor_minden_mennyiseg ben
menusgabor
2015. január 12. hétfő, 21:05
Ajánlott mennyiség.jpg
pacsakute
2013. augusztus 23. péntek, 19:59
békák minden mennyiségben
csigamalac
2010. december 28. kedd, 12:42
Minden mennyiségben kocka
sarkadykati
2009. október 06. kedd, 06:43
Aaron minden mennyiségben
devenor
2007. június 21. csütörtök, 23:34
extra mennyiségű chinzano
kopornyikcsilla
2006. november 25. szombat, 12:56
rózsák minden mennyiségbe
bigacsiga51
2006. október 10. kedd, 14:04
Szőlő minden mennyiségben
tadeusz
2006. szeptember 28. csütörtök, 10:29
rózsa edényben.jpg
durcimarcika
2019. április 05. péntek, 17:09
edények
eva6
2018. május 03. csütörtök, 16:18
Ha eltörik az edény 01.jp
chillik
2017. június 19. hétfő, 05:59
Ha eltörik az edény 02.jp
chillik
2017. június 19. hétfő, 05:59
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.