Belépés
2019. augusztus 18. vasárnap | 33. hét | 230. nap | 05:16 | Ilona
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A bér- és üzemanyag-költség emelkedése veszteségbe sodorta a Ryanairt
A légitársaság a honlapján hétfőn közzétett eredmény-kimutatása szerint 1,5 milliárd euró bevételre tett szert a tavaly október-decemberi időszakban, 12 százalékkal többre, mint egy évvel korábban. A költségszint ugyanakkor 30 százalékkal emelkedett és 1,6 milliárd eurót tett ki. A növekedés oka, hogy a szakszervezetekkel aláírt bérmegállapodások miatt a bérköltség 32 százalékkal nőtt, a kerozin pedig a világpiaci ár változása miatt 31 százalékkal többe került, mint egy évvel korábban.

Üzemi szinten így a Ryanair és a Lauda alkotta csoport 68 millió eurós veszteséget termelt az egy évvel korábbi 126 milliós nyereség után, az adózott eredmény pedig csoportszinten 66,1 millió euró veszteséget mutatott. Egy évvel korábban még 105 milliós nyereségről adtak számot ugyanebben az időszakban.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 04. hétfő, 15:11
Címkék: honlapján hétfőn, tavaly október-decemberi, évvel korábban, költségszint ugyanakkor, kerozin pedig, adózott eredmény,
Kommentek
Új magyar fejlesztésű autóbusszal jelenik meg a piacon a Kravtex-Kühne Csoport
Tormássy Attila elmondta, hogy az új típus tömege legalább ezerötszáz kilogrammal alacsonyabb az összes ismert európai gyártó azonos kategóriájú termékénél, ennek köszönhetően tizenöt százalékkal kevesebb üzemanyagot fogyaszt, így mintegy nyolc és fél tonnával kevesebb az éves szén-dioxid-kibocsátása.

A típus koncepciója összhangban van az Európai Parlament nehézgépjárművek átlagos szén-dioxid-kibocsátásának csökkentéséről szóló legújabb döntésével, amelynek értelmében az új teherautók és buszok által kibocsátható szén-dioxid mennyiségét 2025-re tizenöt százalékkal, 2030-ra pedig harminc százalékkal kell leszorítani a 2019-es szinthez képest.

A buszt több mint 15 féle biztonsági rendszerrel szerelték fel, köztük radartechnológiás vészfékasszisztenssel, amely szükség esetén automatikus vészfékezésre is képes. A biztonsági rendszerek miatt a busz nemcsak a helyközi, hanem a távolsági és különjáratokra, köztük iskolások szállítására is alkalmas.

A jármű alkatrészeinek többsége magyar termék,
velemenyezd, 2019. május 06. hétfő, 11:02
Francia zavargások - A parlament elfogadta a rendbontók eltiltását célzó törvényt
szabadságjogok szűkítéseként értékelve a jogszabálytervezetet. Kedden második olvasatban a szenátus is jóváhagyta a kormány tervezetét.

A szöveget a jobboldal eredetileg a feketébe öltözött anarchista aktivisták, a "black blocs" csoportok ellen fogalmazta meg, amelyek évek óta szinte minden békés tüntetésen erőszakos cselekményeket kezdeményeznek. A kormány azonban januárban a sárgamellényes mozgalom megmozdulásait kísérő erőszakos cselekmények visszaszorítása érdekében tette magáévá a javaslatot.

Az üzemanyagadó emelése ellen 2018 novemberében létrejött sárgamellényes mozgalomnak az elmúlt hónapokban több szociális jellegű követelése volt, és az államfő távozását is el akarják érni. Ezek kikényszerítésére úttorlaszokat állítottak fel a városszéli körforgalmakban. Szombatonként pedig a városközpontokban tartanak spontán felvonulásokat, amelyek rendszeresen rendbontásba és a rendfenntartó erőkkel való összetűzésbe torkollnak. Hétvégéken ezért országszerte mintegy 80 ezer rendőr és csendőr teljesít
velemenyezd, 2019. március 13. szerda, 20:32
Telenor: a mobiltechnológiai megoldások jelentős megtakarítást hoznak a gazdálkodóknak
A közleményben kiemelik: már háromszáz cég több mint hétezer mezőgazdasági gépén alkalmazzák a magyar fejlesztésű műholdas flottakövető WayQuest rendszert, amely a Telenor Hipernet hálózatán keresztül kommunikál a központi számítógépekkel.

A mezőgazdasági gépek digitális fejlesztésével nem csupán a járművek pillanatnyi helyzete, üzemanyag-fogyasztása és gépüzemi adatai követhetőek, de segítségével felderíthető, ha vannak a művelésből kihagyott, vagy nem indokolt átfedéssel megművelt területek, esetleg nem a kiválasztott munkafolyamatnak megfelelő technológiai paraméterekkel történt a munkavégzés. A digitális platformok előnye még, hogy az azonnali és digitálisan tárolt adatok megkönnyítik a mezőgazdasági tevékenység adminisztrációját, elemzését, ami szintén a hatékonyság fokozását eredményezi. A digitális megoldásokat alkalmazó mezőgazdasági vállalkozások így versenyelőnyhöz jutnak az analóg gazdálkodókkal szemben - mutat rá a közlemény.

Mehlhoffer István, a rendszert kifejlesztő ITineris
velemenyezd, 2019. március 05. kedd, 10:58
Francia zavargások - A nemzetgyűlés első olvasatban elfogadta a rendbontók eltiltását célzó törvényt
büntethető bűncselekményt követnének el. A kormány célja az is, hogy a tüntetéseken okozott károkat ezentúl ne a kormány vagy az önkormányzatok fizessék ki az adófizetők pénzéből, hanem a rendbontóknak kelljen megtéríteniük a csoportosan elkövetett rombolások költségeit.

A törvényjavaslat március 12-én kerül második olvasatban a szenátus elé, miután a szöveget a nemzetgyűlésben a képviselők jelentősen átírták, s a kormány azt szeretné, ha minél előbb végső elfogadásra kerülne az alsóházban is. Az üzemanyagadó emelése ellen 2018 novemberében kibontakozott sárgamellényes mozgalom ugyanis szombatonként folytatja a spontán felvonulásokat, amelyek rendszeresen rendbontásokba és összetűzésekbe torkollanak a rendfenntartó erőkkel. Hétvégéken ezért országszerte mintegy 80 ezer rendőr és csendőr teljesít szolgálatot a nagyobb francia városokban a közrend biztosítására.

Múlt szombaton a szociális mozgalom párizsi felvonulásán a tüntetéseken megsérült tiltakozókra emlékeztek, valamint a "rendőri erőszak",
velemenyezd, 2019. február 05. kedd, 19:09
Tovább lassult a fogyasztói árak emelkedésének üteme decemberben Németországban
harmonizált fogyasztói árindex (HICP) decemberben 1,7 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest, havi összevetésben pedig 0,3 százalékkal nőtt. Novemberben az uniós harmonizált fogyasztói árindex éves összevetésben 2,2 százalékkal nőtt, havi szinten pedig 0,1 százalékkal.

Decemberben a lakhatási költségek (lakbér, víz, áram, gáz, fűtés) 1,9 százalékkal emelkedtek éves bázison, ezen belül a háztartások energiaszámlái 3,2 százalékkal nőttek. Az élelmiszerek 1,0 százalékkal, az autók üzemanyaga 8,6 százalékkal, a szolgáltatások pedig 1,8 százalékkal drágultak.

A 2018-as év egészét tekintve a fogyasztói árak átlagosan 1,9 százalékkal emelkedtek, némileg gyorsult az ütem az előző évi 1,8 százalékhoz képest, ami alapvetően az energiaárak emelkedésének tudható be. Az előző évhez képest 4,9 százalékkal drágult az energia,gyorsabban a 2017-ben mért 3,1 százalékhoz képest. A legnagyobb mértékben, 21,7 százalékkal a fűtőolaj drágult tavaly, de az üzemanyagok árának 7,8 százalékos emelkedése
velemenyezd, 2019. január 16. szerda, 09:11
Lassuló ütemben emelkedtek a fogyasztói árak Németországban novemberben
százalékos volt a növekedés.

Októberben éves szinten 2,5 százalékkal, havi bázison 0,2 százalékkal emelkedtek a fogyasztói árak.

A gyakran változó energia- és élelmiszerárakat nem tartalmazó maginfláció éves összevetésben 1,5 százalék volt, havi szinten pedig stagnált novemberben.

Novemberben a lakhatási költségek (lakbér, víz, áram, gáz, fűtés) 2,6 százalékkal emelkedtek éves bázison, ezen belül a háztartások energiaszámlái 6,5 százalékkal nőttek. Az élelmiszerek 1,4 százalékkal, az autók üzemanyaga 15,0 százalékkal, a szolgáltatások pedig 1,5 százalékkal drágultak.

Az uniós harmonizált fogyasztói árindex (HICP) novemberben 2,2 százalékkal emelkedett az előző év azonos hónapjához képest, havi összevetésben pedig 0,1 százalékkal nőtt. Októberben az uniós harmonizált fogyasztói árindex éves összevetésben 2,4 százalékkal nőtt, havi szinten pedig 0,1 százalékkal.

Az euróövezet legnagyobb gazdaságának inflációs adatait nagy figyelem övezi, mert erős hatást gyakorol az Európai Központi
velemenyezd, 2018. december 13. csütörtök, 08:31
Novemberben csökkent az infláció, stagnált a munkanélküliség Csehországban
Elsősorban az élelmiszerárak csökkentek, míg a másik oldalon nőttek a lakhatási költségek és az üzemanyagok. A cukor ára például 30 százalékkal, a tojásoké 26 százalékkal esett novemberben. Olcsóbb volt a hús, az étolaj és a gyümölcs is.

Az előző hónaphoz mérve novemberben átlagosan 0,1 százalékkal csökkentek a fogyasztói árak Csehországban.

A munkaügyi hivatal jelentése szerint a munkanélküliség novemberben 2,8 százalékos volt, ami megfelel az októberi szintnek. Egy éve, 2017 novemberében, a munkanélküliség 3,5 százalékos volt Csehországban.

Az állás nélküliek száma novemberben 215 ezer volt, ami a legalacsonyabb szám 1997 júniusa óta. A betöltetlen munkahelyek száma ezzel szemben elérte a 323 ezret.

"A szezonális munkák befejeztével várható, hogy a munkanélküliség stagnálni fog, esetleg mérsékelten emelkedik" - mondta újságíróknak Katerina Sadílková, a munkaügyi hivatal vezérigazgatója.

Több régióban - Pardubice, Pilseni vagy Prágai - a munkanélküliség két százalék alatt
velemenyezd, 2018. december 10. hétfő, 11:41
Képek, videók
http://uzemanyag.hupon t.h
tuningegesjavito
2015. január 13. kedd, 21:20
üzemanyag feltöltés.jpg
agica2004
2014. április 24. csütörtök, 13:33
üzemanyag ár.jpg
basikele
2012. szeptember 13. csütörtök, 23:39
üzemanyag árak 1990.
bodajne
2012. február 10. péntek, 07:00
uzemanyag(1).jpg
gigi55
2011. október 05. szerda, 21:36
üzemanyag szint
ujlakimisi
2011. augusztus 24. szerda, 16:46
üzemanyag töltés.jpg
agica2004
2011. augusztus 11. csütörtök, 15:14
üzemanyag feltöltés
agica2004
2011. augusztus 11. csütörtök, 15:14
elfogyott az üzemanyag
macoka65
2010. március 15. hétfő, 05:20
tesco_uzemanyag.jpg
felbersandor
2010. január 20. szerda, 00:06
Üzemanyag kódolás
ujlakimisi
2010. január 19. kedd, 19:46
tesco_uzemanyag.jpg
agica2004
2008. november 25. kedd, 14:18
A veszteség feletti bánat
sanci81
2018. január 03. szerda, 16:54
A veszteség.jpg
tamso
2010. január 04. hétfő, 21:49
A veszteség.......bmp
bongyi53
2009. március 31. kedd, 17:24
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.