Belépés
2019. július 20. szombat | 29. hét | 201. nap | 03:56 | Illés
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A nap gondolata: A szolgálat művészet. Isten az első...


Napi Ige és gondolat

*****

2014. március 26. szerda

***************************************************************

Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus. (Efézus 5,14)Hogy múltunk mennyire szervesen bennünk él, a tudatunk alatt is folyamatosan dolgozva, arra nézve a másik példát hadd hozzam éppen az élet másik véglete felől, halálunk órája felől. Egyrészt általánosan ismert tény, hogy időskorban felerősödnek a régvolt történések emlékei, a gondolati hangsúly szinte teljes egészében áttolódik akár egészen a gyermekkor emlékeibe, olyan elevenséggel felidézve azokat, melyre a tudomány nehezen talál magyarázatot. Másrészt pedig az elmúlt években lelkipásztorként, lelkigondozóként többek halálos ágyánál megállva, általános tapasztalatként hadd mondjam, hogy az utolsó órákban, napokban bizony a múlt minden terhe rászakad az elköszönőre. Mondom így: rászakad. Mert a múltnak mindaz a temetetlen történése, mely nem lett kibeszélve, kimondva, felvállalva, elrendezve, az utolsó órákban hatványozott súllyal szakad rá a viselőre. Amikor rádöbben, amikor eszébe jut, hogy valamit nem mondott ki - egy bizonyos személynek, vagy általánosságban véve a világnak; valami fontosat nem beszélt meg élete egy szereplőjével; valamit nem intézett el - s talán már nem is fog, mert már nem lesz rá lehetősége. Döbbenetes egy ilyen búcsúzást végig kísérni, amikor a múlt terhei ólomsúllyal tartják fogva a lelket, nem engedve a békés búcsúzást, az elengedést. Balgán azt hisszük, ha valamiről nem beszélünk, az egy idő után megszűnik létezni, pedig nem így. Sem a memóriánk, sem a lelkiismeretünk, sem a bűntudatunk nem felejt, bármennyire is szeretnénk a tudatunkkal, értelmünkkel a felszín alá söpörni dolgokat. A szőnyeg alá söpört szemét még oda nem való szemét marad.

Elengedhetetlen, hogy múltbéli tetteidet, életed eseményeit, megválaszolatlan kérdéseit tudatosítsd önmagadban, hogy lelkedben valóban elindulhasson egy pozitív belső változás; hogy földi életed utolsó órájában ne szakadjanak rád a múltad feldolgozatlan tettei. Ha lelkedet, bűntudatodat altatod talán hosszú évek óta, kérd Istent, s ő ad bátorságot a szembenézéshez, és megáld a terhektől való felszabadulás örömével! ,,Ébredj fel, aki alszol!"

/Gyallai Henrietta/
A nap gondolata:

A szolgálat művészet. Isten az első szolgáló. Az embereket szolgálja, de nem az emberek szolgája.


1vargaildyko, 2014. március 26. szerda, 11:13
Címkék: Napi Ige, Gyallai Henrietta, szolgálat művészet, tudatunk alatt, másik példát, élet másik,
Kommentek
Hamza Anikó Julianna
halkan.
Fehér a szakálla, piros a ruhája,
Gyerekek várják, lesnek utána.

Fekete cipője, kipp-kopp, kipp-kopp,
Lecsúszik a kéménybe.
Piros csizma az ablakba,
A csomagokat belerakja.

Varázslatos este ez,
Gyerekek sem pihennek.
Lesik a csengős szánkót,
Hátha meglátják a télapót.

De a télapó nagyon ügyes,
Szánkójával messze üget,
Boldog ünnepet kíván,
S elsuhan a csillagos éjen át.Valentin napi vallomás

E napon, ha elfogadod,
Vallomásom az ajándékod.
Szerelmesek napja van ma,
Versben írom, mi szívem nyomja.

Barátok vagyunk, ez nem titok,
De én ennél többre vágyok.
Nem csak szeretet, amit érzek,
De szívem reszket, ha szemedbe nézek.

Kezem remeg, hangom nincs,
Te számomra vagy egy kincs.
Kezed ha fogom, elönt a forróság,
Szívemben lángra gyúl valami furcsaság.

Szerelem az, ami van
menusgabor, 2019. július 02. kedd, 20:30
Tőzsde - Csökkenéssel zártak a főbb nyugat-európai tőzsdék
az északi-tengeri Brent és a nyugati féltekén irányadó West Texas Intermediate (WTI) ára zuhan annak nyomán, hogy az amerikai kormány energiaügyi tájékoztató hivatala (EIA) az amerikai olajtartalékok növekedéséről számolt be, illetve rontotta a globális olajkereslet idén várható növekedési ütemét.

Az EIA szokásos heti jelentése szerint az Egyesült Államok kereskedelmi olajtartalékai 2,2 millió hordóval nőttek, miközben elemzők 481 ezer hordós csökkenésre számítottak. Az ügynökség havi jelentésében napi 160 ezer hordóval, 1,22 millió hordóra mérsékelte a globális kereslet várható növekedési ütemét, míg az amerikai nyersolajkitermelés várható szintjét napi 140 ezer hordóval, 12,32 millió hordóra vitte le.

Az augusztusi határidős jegyzésekben a Brent hordónként 2,49 százalékos mínuszban, 60,74 dolláron, míg a júliusi szállítású WTI 3,06 százalékos veszteségben, 51,64 dolláron forgott délután háromnegyed hatkor.

A New York-i árupiacon az arany unciánkénti ára augusztusi szállításra 0,54
velemenyezd, 2019. június 12. szerda, 19:09
Assisi Szent Ferenc kilenced - Szentatya látogatására!
meg,
és a kilenced alatt legalább egyszer, de ha megoldható, naponta áldozzunk.
Szent Ferenc különös kegyben részesíti azokat, akik őt szent kilenceddel tisztelik.
A május 23-31-ig (szerda-péntek) tartó kilencedet mély áhítattal és Szent Ferenc
közbenjárásának erejébe vetett nagy bizalommal imádkozzuk! Végezzük el
szentgyónásunkat, lehetőleg minden nap vegyünk részt szentmisén, és ha lehetséges
járuljunk szentáldozáshoz! Ezekben a napokban gondosan őrizkedjünk minden bűntől! Napi
munkánkat, minden cselekedetünket, örömünket és nehézségeinket ajánljuk fel a jó Istennek,
aki annál inkább meghallgatja imádságunkat, minél nagyobb bizalommal és minél
állhatatosabban imádkozunk.
(Ezt a kilencedet imádkozhatjuk az év bármely kilenc egymásután következő napján, vagy
hétfőjén.)

A kilenced imádkozásának módja:
1. Keresztvetés, a külső és belső csend megteremtése - szükségszerűen néhány perc
2. A szándék felindítása.
3. A napi
maroka, 2019. május 23. csütörtök, 12:01
Szentírás
,,A Szentírás olvasását nem lehet és nem szabad egészében véve rövid vezérigékkel helyettesíteni. A napi ige nem azonos a Szentírással, amely az ítélet napjáig minden időben érvényben marad. A Szentírás nem csupán napi ige. Nem is csak 'mindennapi kenyér'. A Szentírás Isten kijelentett Igéje minden idők minden emberének. Nem különálló mondások gyűjteménye, hanem egységes egész, amelyet így, a maga teljességében kell elfogadnunk és használnunk. A Szentírás egységes egészként Isten kinyilatkoztatott Igéje. Csakis belső összefügéseinek végtelen gazdagságában, Ó- és Újszövetség, ígéret és beteljesülés, áldozat és törvény, törvény és evangélium, kereszt és feltámadás, hit és engedelmesség, fogható és reménylett valóság összetartozásában válik érthetővé az Úr Jézus Krisztusról szóló teljes bizonyságtétel. Ezért szükséges, hogy a zsoltárimádságon túl egy-egy hosszabb ó- és újszövetségi olvasmány is sorra kerüljön a közös áhítat ideje alatt."

-Dietrich Bonhoeffer-
kalmanpiroska, 2019. május 06. hétfő, 14:02
Trolibusz közlekedés 40.ik évforduló-Szeged.......
végén kialakított depóba, és még hallani sem lehetett sem az önjárásról, sem a gyorsváltókról, sem az alacsonypadlós járművekről, amit a négy évtized mind-mind meghozott Szeged számára. Volt ugyan 2000. környékén egy elég vészterhes időszak, amikor ott lebegett Damoklész kardja az üzem megmaradása fölött, de helyes döntéssel nem a leépítés, hanem a bővítés mellett döntöttek.

És ez a Ti történelmetek is, hiszen mindennapjaitok része a trolibusz, Ti dolgoztok vele, Ti tettetek és tesztek érte a mai napig is. Ti, akik még 1978-ban Budapesten kezdtétek elsajátítani a troli csínját-bínját, és Ti is, akik csak az elmúlt években csatlakoztatok a szegedi trolisok csapatához. És ne feledkezzünk meg azokról a régi öregekről sem, akik már nincsenek közöttetek, mégis rengeteg erőfeszítésük fémjelzi a szegedi trolibuszt.

Mindannyian sok-sok emléket tudunk felidézni, némelyik vidám, némelyik akkor még bosszús volt, mára megszépülve inkább viccesnek tűnik, és némelyik könnycseppet csal a szemünkbe.
agica2004, 2019. április 29. hétfő, 16:35
A Kreml nem nevezi meg a Putyin-Kim-csúcs időpontját és helyszínét
Kreml sajtóosztálya csütörtökön közölte, hogy Putyin április második felében fogadja majd Kimet.

A Yonhap dél-koreai hírügynökség a hét elején azt jelentette, hogy a találkozót valószínűleg a jövő héten Vlagyivosztokban fogják megtartani, ahol Kim vonata, Peking felé tartva, meg fog állni. Jurij Usakov orosz elnöki tanácsadó korábban azt mondta, hogy április 26-án és 27-én Putyin részt vesz majd a kínai fővárosban megtartandó Egy övezet, egy út nemzetközi fórumon, a Kremlhez közel álló Izvesztyija című napilap pedig a külügyminisztériumra hivatkozva azt írta, hogy a Putyin-Kim csúcsot a pekingi rendezvény előtt fogják tető alá hozni. A Kyodo News japán hírügynökség, orosz kormányforrásra hivatkozva, április 24-ét és 25-ét nevezte meg lehetséges időpontként.

Orosz és japán sajtóforrások egybehangzó állítása szerint a találkozó előkészítésére Vlagyivosztokba utazott az észak-koreai vezető kabinetfőnöke, Kim Cshan Szon. A funkcionárius, aki az amerikai-észak-koreai csúcstalálkozók előtt Szingapúrba és
velemenyezd, 2019. április 19. péntek, 13:41
Húsvéti készület Székely János püspökkel Kapuváron
témáját.
A püspöki előadás középpontjában a fény állt. ,,Lángolj és világíts" - e ciszterci jelmondatot, mely Boldog Brenner János életének is sajátja volt, ismételte újra és újra Székely János, nemcsak a vértanú életére vonatkoztatva, hanem mintegy (élet)feladatul ajánlva hallgatóságának is.
Fénylő életekről, boldog házasságokról és családokról, a szeretet mindent átható szépségéről, a szeretetből lett világról beszélt a főpásztor. A nagyhétbe való belépés napján, azután, hogy a virágvasárnapi szentmisén nemcsak bekísértük az Urat Jeruzsálembe, de végigéltük kínszenvedését is, ez a délután tovább nyitogatta a szíveket a kegyelemre. Mély tanítást kaptunk: történeteket, szavakat, melyeket őrizhetünk és hordozhatunk - példaként és feladatként.
Az alábbiakban - a fény tematikájánál maradva - apró, de messzire világító szikrákat, lángokat kínálunk az elhangzottakból, a teljesség igénye
maroka, 2019. április 16. kedd, 20:30
Mai napi mosoly!
tart.
Mennek, és már csak két kilométer van hátra, amikor megáll a taxis.
- Jaj, ne legyen már ennyire szívtelen, hisz szakad az esô!
De a taxist nem hatja meg a dolog, és kidobja utasát, aki bosszút forral. Másnap megint taxival akar hazamenni, de akkor már 120 dollárja van. Taxisa ötödik a droszton, így a fickó beugrik az elsô autóba
- Itt van 120 dolcsi, vigyél haza és szopjál le, szivi!
- Mit képzelsz, te köcsög állat! Na húzzál ki, de gyorsan!
Eljátssza ezt mindenkinél, míg végül a tegnapihoz nem ér.
- Helló! Van nálam 120 dollár. Százért vigyen haza, a húszasért pedig integessen a kollégáinak és mosolyogjon rájuk, amikor elhaladunk mellettük, kérem...
.

A taxisofőrt vizsgálja az orvos
- Hmmm. Az ön pulzusa nagyon lassan ver, alig 50-et.
- Érthető, kérem, hisz lakott területen vagyunk.
.

- Melyik a legrövidebb út a pályaudvarra?
- Azt én nem tudom.
- Hogyhogy nem tudja?
- Mert én kérem taxisofőr
lilagondolatok, 2019. április 11. csütörtök, 11:40
Képek, videók
márton napi lampionok.jpg
liliana01
2018. november 10. szombat, 20:00
halottak napi 1102.jpg
maroka
2018. november 02. péntek, 12:18
halottak napi 1102_2.jpg
maroka
2018. november 02. péntek, 12:17
halottak napi 1102_4.jpg
maroka
2018. november 02. péntek, 12:16
halottak napi templomunkb
maroka
2018. november 02. péntek, 12:14
halottak napi mise böjte
maroka
2018. november 02. péntek, 11:51
Szüli napi köszöntő.jpg
aksira
2018. szeptember 09. vasárnap, 17:43
Napi üdvözlet
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:28
NAPIEV.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 18. szombat, 15:14
Mai-napiev--.jpg
katolikusokoldala
2018. június 22. péntek, 12:33
henrietta név.jpg
zsokica45
2018. március 17. szombat, 21:36
Március 16. Henrietta
rushlilly
2018. január 27. szombat, 12:14
henrietta névv.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 17:08
henrietta névg.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 17:08
henrietta neve.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 17:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.