Belépés
2019. október 15. kedd | 42. hét | 288. nap | 09:28 | Teréz
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
A nap gondolata: A szolgálat művészet. Isten az első...


Napi Ige és gondolat

*****

2014. március 26. szerda

***************************************************************

Ébredj fel, aki alszol, támadj fel a halálból, és felragyog neked a Krisztus. (Efézus 5,14)Hogy múltunk mennyire szervesen bennünk él, a tudatunk alatt is folyamatosan dolgozva, arra nézve a másik példát hadd hozzam éppen az élet másik véglete felől, halálunk órája felől. Egyrészt általánosan ismert tény, hogy időskorban felerősödnek a régvolt történések emlékei, a gondolati hangsúly szinte teljes egészében áttolódik akár egészen a gyermekkor emlékeibe, olyan elevenséggel felidézve azokat, melyre a tudomány nehezen talál magyarázatot. Másrészt pedig az elmúlt években lelkipásztorként, lelkigondozóként többek halálos ágyánál megállva, általános tapasztalatként hadd mondjam, hogy az utolsó órákban, napokban bizony a múlt minden terhe rászakad az elköszönőre. Mondom így: rászakad. Mert a múltnak mindaz a temetetlen történése, mely nem lett kibeszélve, kimondva, felvállalva, elrendezve, az utolsó órákban hatványozott súllyal szakad rá a viselőre. Amikor rádöbben, amikor eszébe jut, hogy valamit nem mondott ki - egy bizonyos személynek, vagy általánosságban véve a világnak; valami fontosat nem beszélt meg élete egy szereplőjével; valamit nem intézett el - s talán már nem is fog, mert már nem lesz rá lehetősége. Döbbenetes egy ilyen búcsúzást végig kísérni, amikor a múlt terhei ólomsúllyal tartják fogva a lelket, nem engedve a békés búcsúzást, az elengedést. Balgán azt hisszük, ha valamiről nem beszélünk, az egy idő után megszűnik létezni, pedig nem így. Sem a memóriánk, sem a lelkiismeretünk, sem a bűntudatunk nem felejt, bármennyire is szeretnénk a tudatunkkal, értelmünkkel a felszín alá söpörni dolgokat. A szőnyeg alá söpört szemét még oda nem való szemét marad.

Elengedhetetlen, hogy múltbéli tetteidet, életed eseményeit, megválaszolatlan kérdéseit tudatosítsd önmagadban, hogy lelkedben valóban elindulhasson egy pozitív belső változás; hogy földi életed utolsó órájában ne szakadjanak rád a múltad feldolgozatlan tettei. Ha lelkedet, bűntudatodat altatod talán hosszú évek óta, kérd Istent, s ő ad bátorságot a szembenézéshez, és megáld a terhektől való felszabadulás örömével! ,,Ébredj fel, aki alszol!"

/Gyallai Henrietta/
A nap gondolata:

A szolgálat művészet. Isten az első szolgáló. Az embereket szolgálja, de nem az emberek szolgája.


1vargaildyko, 2014. március 26. szerda, 11:13
Címkék: Napi Ige, Gyallai Henrietta, szolgálat művészet, tudatunk alatt, másik példát, élet másik,
Kommentek
Brexit - Cameron: "vannak, akik soha nem bocsájtják meg nekem a népszavazást"
51,89 százalékos többsége arra szavazott, hogy az Egyesült Királyság lépjen ki az Európai Unióból.

Cameron, aki a bennmaradás mellett kampányolt, a népszavazás után lemondott és kivonult a brit politikából, visszaadva képviselői mandátumát.

A volt konzervatív párti miniszterelnök, akivel memoárkötetének közeli megjelenése alkalmából a The Times készített interjút, most szólalt meg először részletesen és nyilvánosan a népszavazás körüli időkről és az azóta eltelt időszakról.

A konzervatív brit napilap online kiadásán péntek este megjelent terjedelmes interjúban Cameron elmondja, hogy "nyomorúságos, mélyen depressziós" érzés volt a miniszterelnöki tisztség feladása a referendum után.

Arra a kérdésre, hogy klinikai depresszióról beszél-e, a volt kormányfő úgy válaszol, hogy nem áll gyógyszeres kezelés alatt.

Az általa rosszul felmért tényezők között említi, hogy a konzervatív szavazókban "sokkal erősebb volt a kilépésre ösztönző gén", mint ahogy azt ő addig gondolta. Sok olyan ember
velemenyezd, 2019. szeptember 13. péntek, 23:32
Növelte forgalmát és nyereségét a Stadler vasúti gépgyártó vállalat
A Stadler Rail az év első felében 1,115 milliárd svájci frank, az előző évi 797 milliárdnál 40 százalékkal magasabb értékesítési árbevétel mellett 76,9 millió frank adó, kamat, értékcsökkenés és amortizáció előtti (EBITDA) eredményt ért el, 20 százalékkal magasabbat a 2018. első hat havi 63,9 millió franknál.

Az értékesítési árbevételből 1,002 milliárd frankot a vasúti gördülőállomány üzletág, 113 millió eurót a szolgáltató és alkatrész üzletág termelt ki. Az üzletágak 44 és 10 százalékkal növelték bevételüket.

A bevétel növekedésénél érdemes megjegyezni, hogy a vasúti gépgyártó vállalat esetében a forgalomnak rendszerint egyharmada esik az év első, majd fennmaradó kétharmada az év második felére, mivel a vasúttársaságok általában az év második felében helyezik forgalomba új szerelvényeiket. A cég működési költségei viszont egyenletesen oszlanak el az év egészében, a bevételarányos jövedelmezőség így az év első felében gyengébb szokott lenni az éves átlagnál. A Stadler változatlan
velemenyezd, 2019. szeptember 03. kedd, 12:01
Szent Mónika
te, ugyanolyan hibákkal és gyarlóságokkal. Az ő története erőt és kegyelmet ad neked a kitartáshoz. Mónika történetét fia, Ágoston mondja el nekünk egy könyvben, melynek Vallomások .
*
.....................
*
- A nap szentje
....................

- A Szent Mónika Közösség napi imája Itt olvasható

- Szent Mónika közösség - spanyol eredetű közösség. Egy madridi édesanya vetette fel, hogy Szent Mónika példájára, - Szent Ágoston édesanyja, aki állhatatos imájával előmozdította férje és fia megtérését - imádkozzanak gyermekeikért, hogy hűségesek maradjanak, vagy visszatérjenek hitükhöz, vagy elnyerjék a hit ajándékát. A madridi érsek 1987-ben hagyta jóvá a csoport működését, mint egyházi
maroka, 2019. augusztus 27. kedd, 13:56
Regenor-MSM-C-vitamin
aktiválásához C-vitamintól függő enzim szükséges.
Számos további enzimnek C-vitaminra van szüksége; ezek az enzimek több élettani folyamatot befolyásolnak. köztük az epe kiválasztását, és a májban a mérgek és a karcinogének lebontását.
Elősegíti a vas felszívódását a bélrendszerből, ha ugyanannál az étkezésnél veszik be.
Segíti a sebgyógyulást és a megfázásból való felépülést.
Javítja az immunrendszer működését.
Csökkenti a rák- és szívbetegség kialakulásának kockázatát (legalább napi 200 mg fogyasztása esetén).
Csökkenti a koleszterinszintet.
Csökkenti a magas vérnyomást (sportolással, testsúlycsökkentéssel, dohányzás abbahagyásával együtt alkalmazva).
Fogínygyulladás, fogínyvérzés csökkentése (gingivitisz).
Parkinson-kór előrehaladásának csökkentése a kezdeti stádiumban, nagy adagolású C-vitaminnal.
A C-vitamin sok más betegségben segíthet: epehólyag gyulladás, herpesz, ekcéma, májgyulladás, krónikus fáradtság szindróma, stb.
Mérése:

A
faciendum, 2019. augusztus 21. szerda, 20:27
Orosz jogvédő: őrizetbe vették az első gyanúsítottat a moszkvai tömeges rendbontás-ügyben
Jaglanddal, az Európa Tanács főtitkárával. Jagland korábban aggodalmát fejezte ki az ellenzéki képviselőjelöltek regisztrálásának elutasítása miatt.

A történtek után az ellenzéki Libertariánus Párt hétfőn igényt jelentett be a hatóságoknál arra, hogy jövő szombaton újabb tüntetést szervezzen, amit kedden visszavont. Mihail Szvetlovot, a párt szövetségi tanácsának tagját, aki az újabb tiltakozásról a polgármesteri hivatallal tárgyalt, szerdán a szombati be nem jelentett tiltakozáson való részvétele miatt 30 napi adminisztratív elzárásra ítélték.

A moszkvai rendőrség arra figyelmeztetett, hogy a készülő megmozdulást törvénysértőnek fogja tekinteni és arra figyelmeztette a moszkvaiakat, hogy nem menjenek el az eseményre.Jelena Ruszakova be nem jegyzett képviselőjelölt-aspiráns szerdán bejelentette, hogy augusztus 10-én tüntetést kíván szervezni, mintegy 10 ezer fő részvételével.

Az illetékes moszkvai kórház egyébként szerdán közölte, hogy a toxikológiai vizsgálat nem talált mérget
velemenyezd, 2019. július 31. szerda, 16:31
A gondnoknő mesélte
probléma, hogy elfelejt dolgokat, akkor én most mit tudok tenni? Nem kellene inkább elvinni kivizsgáltatni?

Kis csönd a vonal végén.

- Jó, jó, persze, majd elvisszük, de azért csak nézze meg, kérem.

Letette a telefont. Kicsit furcsálltam a dolgot, de fél órával később becsülettel felcsöngettem Margit nénihez. Bent bömbölt a tévé, nem nyitotta ki (ez már többször is előfordult). Másnap délelőtt megint bekopogtam, akkor már kijött, szépen felöltözve, indult a rendelőbe a napi ízületi injekciójáért. Nem említettem neki a fia telefonját, csak beszélgettünk. Nevetgélt, kedves volt és összeszedett. Annyit azért megjegyzett: A fiam ígérte, hogy ma reggel átjön, de nem sikerült neki idetalálnia, mindegy, majd este talán felhív.

Lent, a postaládáknál futottam bele a gondnoknőbe. Nagyon kedves nő, segítőkész, jól ismeri Margitkát is. Elmeséltem neki, mi történt. A szeme tágra kerekedett, figyelmeztetően felemelte az ujját, és szabályosan rám rivallt:

-
klarika47, 2019. július 29. hétfő, 06:04
Hamza Anikó Julianna
belerakja.

Varázslatos este ez,
Gyerekek sem pihennek.
Lesik a csengős szánkót,
Hátha meglátják a télapót.

De a télapó nagyon ügyes,
Szánkójával messze üget,
Boldog ünnepet kíván,
S elsuhan a csillagos éjen át.VALENTIN NAPI VALLOMÁS

E napon, ha elfogadod,
Vallomásom az ajándékod.
Szerelmesek napja van ma,
Versben írom, mi szívem nyomja.

Barátok vagyunk, ez nem titok,
De én ennél többre vágyok.
Nem csak szeretet, amit érzek,
De szívem reszket, ha szemedbe nézek.

Kezem remeg, hangom nincs,
Te számomra vagy egy kincs.
Kezed ha fogom,
menusgabor, 2019. július 27. szombat, 20:30
A déli harangszó története. - Miért szól a harang?
melléknevet, és a várost hamarosan birodalma fővárosává tette - szimbolikusan is kifejezve politikai ambícióit: ő a bizánci császárok örököse, aki igényt formál azok hajdani világuralmára.
Európa alig ébredt fel a döbbenetből, amikor Mehmed szultán félelmetes serege 1456-ban Magyarország ellen, a térség egyetlen számottevő hatalma, az oszmánok régi balkáni riválisa ellen indult. III. Kallixtusz pápa (1455-1458) keresztes hadjáratot hirdetett, és június 29-én imabullájában elrendelte, hogy napi háromszori harangszó szólítson imára minden hívőt a kereszténység védelmében. Így buzdítsák mindazokat, akik a hódítók ellen küzdenek! A pápa felhívása szokatlanul nagy visszhangra talált. 1456 nyarán minden eddiginél nagyobb - főként csehekből és németekből álló - keresztes had gyülekezett Bécs környékén.
.............
A keresztesek azonban soha nem találkoztak
maroka, 2019. július 22. hétfő, 20:18
Képek, videók
márton napi lampionok.jpg
liliana01
2018. november 10. szombat, 20:00
halottak napi 1102.jpg
maroka
2018. november 02. péntek, 12:18
halottak napi 1102_2.jpg
maroka
2018. november 02. péntek, 12:17
halottak napi 1102_4.jpg
maroka
2018. november 02. péntek, 12:16
halottak napi templomunkb
maroka
2018. november 02. péntek, 12:14
halottak napi mise böjte
maroka
2018. november 02. péntek, 11:51
Szüli napi köszöntő.jpg
aksira
2018. szeptember 09. vasárnap, 17:43
Napi üdvözlet
csalogany13
2018. augusztus 25. szombat, 23:28
NAPIEV.jpg
katolikusokoldala
2018. augusztus 18. szombat, 15:14
Mai-napiev--.jpg
katolikusokoldala
2018. június 22. péntek, 12:33
henrietta név.jpg
zsokica45
2018. március 17. szombat, 21:36
Március 16. Henrietta
rushlilly
2018. január 27. szombat, 12:14
henrietta névv.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 17:08
henrietta névg.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 17:08
henrietta neve.jpg
zsokica45
2016. szeptember 01. csütörtök, 17:08
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.