Belépés
2019. április 23. kedd | 17. hét | 113. nap | 00:20 | Béla
Friss Sport Versek Egészség Bőrápolás Receptek Praktikák Jótékony hatások Házilag
Fidesz: Demeter Márta a kétszínűség iskolapéldája
A nagyobbik kormánypárt az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: az ellenzéki politikus a Honvédkórházat támadó Facebook-bejegyzést tett közzé, kritizálta a Honvédkórházat, "az ott dolgozó orvosok és ápolók áldozatos munkáját". Mindezt úgy, hogy Demeter Márta hírek szerint egészségügyi VIP-ellátást igényelt a kórháztó - tették hozzá.

Demeter Márta múlt héten Facebook-oldalán amiatt fejezte ki felháborodását, hogy a Honvédkórház 3,8 millió forintot kér a közérdekű adatokért. Azt írta: a "kórházban kialakult krízisben" a korábban 8 évig vezérkari főnök, jelenlegi honvédelmi miniszter személyes felelőssége megkerülhetetlen.

A politikus szerint az, ahogyan a honvédelmi vezetés a helyzethez hozzááll, az orvosok, szakdolgozók és kórházi alkalmazottak lebecsülése és elárulása. "A teljes összeomlás csak az ő munkájuknak köszönhetően nem következett be" - írta Facebook-oldalán az LMP-s politikus.

Forrás: MTI
velemenyezd, 2019. február 12. kedd, 17:43
Címkék: Demeter Márta, kétszínűség iskolapéldája, nagyobbik kormánypárt, ellenzéki politikus, közérdekű adatokért, politikus szerint,
Kommentek
Krónika 3. rész (napirend előtt: EPP, bevándorlás, családvédelmi akcióterv)
az európai jobboldal megújulását szeretnék. Szerinte is fel lehet osztani a magyar közéletet építőkre és rombolókra, az MSZP, akikhez csatlakoztak sok mindenről híres, de nem az építésről - fogalmazott. Hozzátette: azt nem tudni, a Párbeszéd mit építene, de azt tudják, hogy a családtámogatást mostani formájában megszüntetnék, a határzárat lebontanák. Megjegyezte: ha a rombolók közé tartoznak, legalább ne legyenek rá büszkék.LMP: a Fidesz képtelen a magyar emberek érdekeit képviselni

Demeter Márta szerint indifferens a magyar emberek szempontjából, hogy mi történik a Fidesszel a néppárton belül. A Fidesz képtelen volt a magyar emberek érdekeit képviselni, s a játszmák pusztán pozíciókról szólnak, arról, hogyan próbálják elkerülni az uniós források ellenőrzését. Beszélt arról, hogy a kormány feltétlen kiszolgálója a multinacionális cégeknek, és teljesen tudatos politikája a bérek alacsony tartása. Szerinte az Orbán-kormány bevándorláspárti, csak a letelepedési kötvényekkel 20 ezer embert
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 13:41
EP-választás - Az LMP a klímaváltozás kérdését helyezi a programja középpontjába
szükségességéről is, tarthatatlannak ítélve, hogy egy répa akár ezer kilométert is utazik, mire az asztalra kerül.

A párt az igazságosabb Európa érdekében egységes uniós minimálbért vezetne be. Ahogy Vágó Gábor elmondta: mindent megtesznek azért, hogy Magyarország ne kapjon kevesebb fejlesztési forrást, mind eddig, de azért is, hogy a támogatás ne oligarchákhoz vándoroljon. A Fidesz korrupt berendezkedése veszélyezteti az uniós forrásokat - jelentette ki.

Az LMP listájának második helyét elfoglaló Demeter Márta társelnök szerint a jelenlegi kormány már nem képes az ország érdekeit képviselni az unióban, a kormányfő csupán pozícióharcot vív - mondta. Pártja azonban az emberek Európáját építené fel a multik, a tőke Európája helyett - hangsúlyozta.

A politikus a pénzügyi spekulációk megfékezésére tranzakciós adó kivetését tartja szükségesnek a részvény-, valuta- és más pénzügyi műveletekre, és uniós szabályozással fékezné meg az off-shore tevékenységet is. Demeter Márta egy közös uniós
velemenyezd, 2019. március 25. hétfő, 11:01
Paksi bővítés - LMP: Putyin befolyásszerzési törekvéseit segíti a projekt
Demeter Márta társelnök, Bas Eickhout, az Európai Zöld Párt politikusa, valamint Vágó Gábor, az LMP EP-listavezetője csütörtöki közös budapesti sajtótájékoztatójukon egyetértettek abban is, hogy az energiafüggőség növelése helyett megújuló forrásokkal kellene biztosítaniuk a tagállamoknak az energiaszükségletüket.

Demeter Márta "döglött projektnek" nevezte a paksi beruházást, amely szerinte veszteséges lesz és nemzetbiztonsági szempontból is kockázatot jelent. Hozzátette: a döntéshozatal átláthatatlanságára utal az is, hogy a projekt zöld jelzést kapott az Európai Bizottságtól, ebben azonban szerepet játszhatott az is, hogy a Roszatom mellett más nagyvállalatok is haszonélvezői annak, "ki tudja, milyen alkuk által" - fogalmazott.

A multikat igenis korlátok közé kell szorítani - szögezte le, hangsúlyozva: az LMP a tőke és a multik Európája helyett az emberek Európáját fogja felépíteni.

Bas Eickhout holland európai parlamenti képviselő kijelentette: Oroszország politikai fegyverként
velemenyezd, 2019. március 21. csütörtök, 16:02
Ellenzéki pártok a Fidesz vereségeként értékelték az EPP ülésén történteket
Viktor miniszterelnököt és a Fideszt gyakorlatilag "kitették" az Európai Néppártból. "Megpróbálhatják bebizonyítani ennek az ellenkezőjét, de a valóságban ez történt" - tette hozzá.

A DK EP-választási listáját vezető Dobrev Klára azt mondta: "bármit is próbál elmagyarázni Orbán, ez bizony hatalmas nagy kudarc". Dobrev Klára szerint arra is fel kell készülni, hogy Orbán Viktor megpróbálhatja kivezetni Magyarországot az Európai Unióból, ezért a DK aláírásgyűjtést indít ennek megakadályozásáért.

Demeter Márta és Keresztes László Lóránt, az LMP társelnökei az MTI-hez eljuttatott közleményükben úgy vélekedtek: a Fidesz számtalanszor bizonyította, hogy nem hajlandó és nem is képes a magyar emberek képviseletére az Európai Parlamentben. Az EPP pedig azt bizonyította, hogy "ugyan megrémült attól, hogy az EP-kampányát alááshatja a Fidesz negatív megítélése, de még a saját belső problémáinak megoldására is képtelen, miközben éveken át elnézte, és ezzel legitimálta a Fidesz elfogadhatatlan intézkedéseit" -
velemenyezd, 2019. március 20. szerda, 21:59
Március 15. - Médianéző Központ: a Fidesz nagy fölénnyel nyert a Facebookon
A pártok március 15-ei Facebook-aktivitásáról készített gyorselemzés szerint a Fidesz az online térben is jól mozgósít, az ellenzéki pártokat Gyurcsány Ferenc dominálja, a Jobbiktól pedig elfordulnak eddigi követői - olvasható az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményben.

A központ közlése szerint a 2018-as országgyűlési választások során már tapasztalható volt, hogy a kormánypárt kifejezetten tudatosan mozog a közösségi médiában és hatékonyságát (interakciók számát) tekintve messze az ellenzéki pártok előtt járt.

Most március 15-én a Fidesz és hat ellenzéki párt (MSZP, Jobbik, DK, Párbeszéd, Momentum, LMP) Facebook-oldalán összesen 134.100 interakció (kedvelés, megosztás, komment) volt. Ebből 113 ezer a Fideszé volt, vagyis az összes, pártokhoz tartozó interakció 84 százaléka - írták.

Ez - a központ szerint - azt jelenti, hogy a Fidesz üzenetei több mint ötször olyan hatékonyan értek célba, mint az összellenzéki tüntetés és az azon részt vevő összes párt üzenetei összeadva.

A vezető
velemenyezd, 2019. március 17. vasárnap, 10:11
Március 15. - LMP: szabadságunkat és függetlenségünket ma is kihívások fenyegetik
hangjának elfojtását.

"A magát nemzetinek hazudó kormányunk áruló politikája révén egyre inkább erősödik az idegen, főleg az orosz befolyás" - jelentette ki.

Emlékeztetett: a polgári forradalomnak köszönhetően először állt fel nemzeti kormány Magyarországon, amely a magyar nemzetnek és nem külföldi hatalmaknak volt felelős.

Ma sem tűzhetünk ki kisebb célt, mint újra olyan nemzeti kormány felállítását, amely valóban a magyar nép érdekeit szolgálja - közölte Keresztes László Lóránt.

Demeter Márta szerint ma is harcolni kell a 12 pontban foglaltak érvényesüléséért, mert sérül a sajtószabadság, a törvény előtti egyenlőség, nem független a nemzeti bank, az Országgyűlésben pedig nem a nemzeti érdekek érvényesülnek.

Kijelentette: újra meg kell teremteni az ország biztonságát és szuverenitását, el kell távolítani a hatalomból "a nemzetet eláruló és meglopó tolvajokat".

A társelnök azt mondta: "ma is az önkény, a tetten érhető nemzetárulás, a jövő felélése és az ostobaság ellen kell
velemenyezd, 2019. március 15. péntek, 10:41
A Jobbik is Puzsér Róbertet támogatja a főpolgármester-választáson
számára.

Sneider Tamás, a Jobbik elnöke közölte: a megállapodás célja, hogy "olyan új pólust hozzunk létre, amelyre szüksége van Magyarországnak".

Arról beszélt: Magyarországnál korrupció és szegénység terén is csak Bulgária áll rosszabbul uniós összehasonlításban, a két jelenség pedig kéz a kézben jár. "Ha a korrupciót megszüntetjük, akkor felemeljük Magyarországot"- jelentette ki, és az LMP-t és Puzsér Róbertet is garanciának nevezte arra, hogy Budapesten megvalósítható a korrupcióellenes küzdelem.

Demeter Márta, az LMP társelnöke azt hangsúlyozta: Puzsér Róbert Sétáló Budapest című programja tökéletesen illeszkedik elképzeléseikhez. Hozzátette, "Budapest lényegében élhetetlen metropolisszá vált", a városvezetésnek pedig nincs koncepciója arra, hogyan változtasson ezen.

Olyan megújuló Budapestre van szükség, ahol a fővárosi emberek végre nem az idejükkel és nem az egészségükkel fizetnek a város használatáért - jelentette ki, megjegyezve, Puzsér támogatásával az LMP megtette az első
velemenyezd, 2019. március 14. csütörtök, 14:41
Puzsér: minden körzetben egy ellenzéki kihívója legyen a Fidesznek!
Gyurcsány Ferenc szépen leszalámizza a centrumot - mondta.

A koordináció nem seftelés Gyurcsánnyal és főleg nem összefogás Gyurcsánnyal - hangoztatta Puzsér Róbert, aki szerint az egyeztetésnek a programokról és a jelöltekről kell szólnia.

Puzsér Róbert leszögezte: ha rajta és Karácsony Gergelyen múlik, akkor lesz ellenzéki főpolgármester-jelölti előválasztás, azonban "az a gyanúja", hogy az MSZP ezt nem akarja.

Hozzátette: ha megtartják az előválasztást és azon veszít, visszalép.

Demeter Márta, az LMP társelnöke a centrumpolitikáról szólva úgy különböztette meg a 20. és 21. századi pártokat, hogy míg az előbbiek - például a Fidesz - "kartellpárt" jellegűek, addig az utóbbiak az emberekkel építenek közvetlen kapcsolatot.

Az LMP és a Jobbik politikájának hasonlóságai közül a globalizációkritikus attitűdöt hozta fel példának.

A Jobbik alelnöke, Bana Tibor jelezte: "alapvetően pozitívan áll" Puzsér Róbert főpolgármester-jelöltségéhez, de a támogatásáról még egyeztetni kell a párt
velemenyezd, 2019. március 12. kedd, 10:16
Képek, videók
demeter sanyxi.jpg
zsokica45
2018. május 12. szombat, 17:25
Papp Demeter kalauz 01.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:53
Papp Demeter kalauz 02.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 03.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:52
Papp Demeter kalauz 04.jp
chillik
2017. január 01. vasárnap, 05:51
Demeter
szicu
2016. május 13. péntek, 08:41
Marczis Demeter.png
farkas1945
2011. március 17. csütörtök, 16:00
Demeter Panni.png
farkas1945
2011. március 17. csütörtök, 15:45
Demeter Ágnes 35.jpg
farkas1945
2011. március 15. kedd, 10:19
Demeter-Mourning-For-P ers
szabokatalin64
2010. szeptember 29. szerda, 04:12
Részlet(Szt.Demeter).j pg
csalogany13
2010. március 16. kedd, 18:16
Részlet(Sz.Demeter).jp g
csalogany13
2010. március 16. kedd, 16:05
kétszinüség.jpg
kicsimaszat
2012. december 04. kedd, 15:53
Kétszínűség
macoka65
2012. március 26. hétfő, 20:10
xMagazin.hu - A közösségi magazin. A felhasználóink által megosztott bejegyzésekkel, képekkel és videókkal.
A felhasználók által feltöltött adatokért semmiféle felelősséget nem vállalunk. © 2013 TVN.HU Kft.